Kolosej

Novice

14. 3. 2023

15. 2. 2023

V sredo 22. februarja bo v sodelovanjem z Karantanijo cinemas in radiem Salomon premiera komične srhljivke MEDVED NA KOKI.

Srhljivko je navdihnila resnična zgodba iz leta 1985, ko je strmoglavilo letalo, na katerem je bilo več kilogramov kokaina, vrednega več milijonov dolarjev, ki se je raztresel po gozdovih ameriške zvezne države Tennessee, črni medved pa ga je pojedel. Ker je precej kokaina ostalo izgubljenega, so gozdovi pritegnili skupino kriminalcev, policistov in preiskovalcev, ki so ga zavzeto iskali, gozdovi pa so privabili tudi turiste in najstnike, vsi pa so se srečali z 230-kilskim vrhovnim plenilcem, ki je zaužil osupljivo količino kokaina, ki ga je pognala v divjanje in krvoločno plenjenje.

24. 1. 2023

Spoštovani obiskovalci,

zaradi obnove je kino Komuna od danes dalje začasno zaprta.

Kmalu se vrne!


16. 1. 2023

V sredo 25. januarja ob 19:00 si bomo s sodelovanjem Karantanije cinemas in radia Salomon premierno ogledali akcijski film z naslovom Klub morilcev. Zgodba spremlja morilca, ki mora ubiti sedem ljudi, a ugotovi, da so tudi njegove tarče morilci, ki hočejo ubiti njega. Na režiserski stolček je sedel Camille Delamarre, scenarij je napisal Thomas Dunn, v glavnih vlogah pa zaigrajo Henry Golding, Sam Neill, Daniela Melchior, Noomi Rapace in Jimmy Jean-Louis.

4. 1. 2023

V sredo 11. januarja ob 19:00  bomo na premieri radi Salomon spoznali robota v podobi dekleta po imenu M3GAN, ki bo postala del družine, a pričela živeti svoje življenje v grozljivki z naslovom M3GAN.

27. 12. 2022

31.12. ob 20:00 ste lepo vabljeni na  NOVOLETNI ŽUR s filmom POROKA ZA UMRET. Žur bo v Koloseju Ljubljana in v kinu Komuna!

Vstopnice so že v prodaji!

16. 12. 2022

28.  decembra bomo imeli s sodelovanjem z radiem Salomon PREDNOVOLETNI GIRLS' NIGHT OUT s filmom POROKA ZA UMRET.

Vstopnice so že v prodaji!

2. 12. 2022

I Wanna Dance with Somebody je močna in zmagoslavna proslavitev edinstvene glasbene zvezdnice Whitney Houston. Film, ki je neposreden, iskren portret zapletene in večplastne ženske za ikono s čarobnim glasom, je režirala Kasi Lemmons; scenarij je napisal kandidat za oskarja Anthony McCarten, producent je legendarni glasbeni založnik Clive Davis, glavno vlogo pa igra dobitnica bafte Naomi Ackie. Zgodba nekdanje zboristke iz New Jerseyja, ki je postala ena najslavnejših, najuspešnejših in najbolj nagrajenih glasbenic vseh časov, popelje gledalce in gledalke na navdihujoče, ganljivo – in čustveno nabito – potovanje skozi izjemno življenje in kariero Whitney Houston, mimo dih jemajočih nastopov in ob spremljavi najbolj priljubljenih uspešnic pop legende, kot jih še niste slišali. Vas nima, da bi še sami zaplesali?

V Koloseju Ljubljana bomo film predvajali PREDPREMIERNO 21. DECEMBRA OB 19:00. Vstopnice so že v prodaji!

22. 11. 2022

Obveščamo vas, da se danes odpira predprodaja za dolgo pričakovanega Avatarja: Pot vode 3D.

18. 11. 2022

Danes smo začeli s predprodajo vstopnic za anime One Piece Film: Red. 

Uta je najbolj priljubljena pevka na svetu. Njen glas, ki ga uporablja za petje, medtem ko prikriva svojo pravo identiteto, je opisan kot "cudovit in nezemeljski". S prihajajocim koncertom v živo bo prvic nastopila v javnosti. Ko se dvorana polni z vsemi vrstami Utinih oboževalcev - z navdušenimi pirati, z mornarico, ki pozorno spremlja dogajanje, in s piratsko posadko Slamnati klobuki pod vodstvom Luffyja, ki so preprosto prišli uživat v njenem pevskem nastopu - bo zazvenel glas, na katerega je cakal ves svet. Zgodba se zacne s šokantnim dejstvom, da je hci od slavnega pirata Shanksa.

17. 11. 2022

Dih jemajoči svetovi v animiranih filmih Walt Disney Studia so vedno fantastični in osupljivi, ter nas vabijo v kraje, videne le na robu naše domišljije. Toda noben svet še ni bil tako čudovito nenavaden kot je svet Disneyeve zadnje animirane pustolovščine. Odpotujte globoko v obširni in skriti »ČUDEŽNI SVET«, kjer vas pričakujejo nenavadna bitja, grozeče nevarnosti in še nikoli videne dogodivščine.

V izvirni akcijski komični pustolovščini Walt Disney Studia »ČUDEŽNI SVET« spoznamo družino Clade, legendarne raziskovalce, ki se poskušajo znajti v tej nikoli videni deželi, družbo pa jim dela nenavadna ekipa pomočnikov, ki vključuje nahajivo packo Tleska, tri-tačkastega psa Legendo in množico čudnih, požrešnih bitij.
DISNEYEV ČUDEŽNI SVET prihaja v Kolosej 24. novembra. Vstopnice so že v predprodaji.


21. 10. 2022

Na blagajni že lahko kupite vstopnice za premiero Nasilna noč, ki bo v sredo 30. novembra v Koloseju Ljubljana.

 Ko na božični večer ekipa plačancev vdre na posestvo bogate družine in vse prisotne v hiši zajame za talce, ekipa zlobnežev ni pripravljena na presenečenje – prišel je namreč Božiček (David Harbour - Črna vdova, serija Stranger Things), ki bo moral rešiti dan in… božič

21. 10. 2022

Od danes dalje je mogoče kupiti vstopnice za premiero  komedije Zapuščina, ki bo v Koloseju Ljubljana v sredo 9. novembra ob 19.00 uri.

Zgodba se vrti okoli dveh sester, Macey un Savanne, ki izvesta, da je njuna premožna, a odtujena teta Hilda neozdravljivo bolna. Sestre vidijo to kot priložnost, da dobijo svojo dediščino in rešijo svojo umirajočo kavarno, zato nameravajo izboljšati njun zagrenjen odnos in ustreči Hildinim potrebam. Ko pridejo na ekstravagantno posestvo tete Hilde, ugotovijo, da niso edini v družini s spremenjeno moralo. Njuna bratranca Beatrice in Richard sta prišla z enakim načrtom, da bi Hildo omedlela, da bi jima dala svoje posestvo. Kmalu se med električno družino začne bitka, katera bo najbolj naredila vtis in zmagala.

21. 10. 2022

Liffe – Ljubljanski mednarodni filmski festival letos zaznamuje 33. izdajo. V Ljubljano ževrsto let prinaša izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejšihfestivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Benetke itd.) ter obenem opozarja na najpomembnejšedosežke domače kinematografije. V bogatem spremljevalnem programu bo postregelpogovore s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci ter okrogle mize in delavnice.Liffov retrospektivni program se bo letos držal (širše) balkanske regije; ob skorajšnjem iziduavtobiografije načrtujemo posvetilo hrvaškemu avtorju in predavatelju na najuglednejšihsvetovnih univerzah, Rajku Grliću. Dodali ji bomo izbor najvidnejših filmov t. i. Praške šole,ki ji je v sedemdesetih letih pripadal tudi sam, retrospektivo pa bomo ob nedavni stoletnicirojstva posvetili velikemu madžarskemu cineastu Miklósu Jancsu, čigar dela so kljubnespornemu statusu vrhunca »rdečega modernizma« še vedno premalo znana in premalokratpredvajana. Širši balkanski trikotnik bo sklenil sklop Fokus, posvečen sodobnemukosovskemu filmu, ta hip morda najbolj živahnemu ustvarjalnemu središču na območjunekdanje Jugoslavije, ki zadnja leta – kljub finančnim omejitvam – preseneča ne le sštevilnimi kakovostnimi deli, pač pa tudi z močno zastopanostjo avtoric.

Festival bomo gostili tudi v našem kinu Komuna. Urnik si lahko pogledate na https://www.kolosej.si/aktualno/


13. 10. 2022

Z današnjim dnem je mogoče kupiti vstopnice za predpremierno projekcijo  grozljivke Hudičev plen, ki bo na sporedu za noč čarovnic 31.10.2022 ob 20.30 uri.

Vstopnice so že v prodaji.

12. 10. 2022

12. decembra si boste lahko v Koloseju ogledali posebno projekcijo Mountains on Stage. Več informacij o filmu in nakup vstopnic lahko opravite na spodnji povezavi 

https://www.billetweb.fr/ljubljana-mountains-on-stage-winter-edition-2022 

12. 10. 2022

V Koloseju bomo od nedelje 16. oktobra do srede 19. oktobra predpremierno prikazovali animirano pustolovščino Kung fu tačke. 

10. 10. 2022

Od danes lahko kupite vstopnice za predpremierno projekcijo domišljijske pustolovščine Črni panter: Wakanda za vedno.

3. 10. 2022

V predprodaji že lahko kupote vstopnice za domačo hit-komedijo Pr' Hostar 2%.


30. 9. 2022

Družinsko romantično komediji Gajin svet 2 si je do danes ogledalo 26.000 gledalcev, kar je filmski ekipi prineslo prvo zlato rolo, ki jo uspešni slovenski filmi prejmejo za preseženih 25.000 gledalcev. Film je na rednem sporedu slovenskih kinematografov od 1. septembra.

Na dogodek v Koloseju so ustvarjalci filma povabili svoje najbolj zveste oboževalce, izmed katerih nekateri Gaji in njeni druščini sledijo že vse od leta 2018, ko je bil na sporedu za preseženih 75.000 gledalcev kar s tremi zlatimi rolami nagrajeni prvi del filma. Režiser Peter Bratuša z ekipo je nagrado, ki jo najbolj gledanim slovenskim filmom podeljujejo od leta 2001, prejel od  Koloseja  in producenta Andreja Štritofa iz Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, torej obeh organizacij, ki nagrado podeljujeta.

»Nagrada zlata rola in število gledalcev, ki se še kar veča, je lepo priznanje filmu, sploh ker gre za nagrado občinstva. Rad bi poudaril, da so to gledalci, ki so si film ogledali s prijatelji in družino. Šolarje v kinih pričakujemo šele naslednji mesec. Danes so bili na podelitvi z nami naši najbolj zvesti gledalci, ki so si film ogledali že večkrat. Nas pa zelo veseli, da smo po prvem delu ustvarili še eno uspešnico, ki spet polni slovenske kino dvorane. Hvala vsem, ki so film že videli in seveda odlični filmski ekipi, brez katere te nagrade ne bi bilo,« je ob podelitvi povedal režiser filma Peter Bratuša.

Podelitve so se poleg režiserja udeležili mladi igralci, med njimi Uma Štader, ki je nastopila v vlogi Gaje, Enej Černe Berčič, ki je zaigral Gajinega najboljšega prijatelja Matica, in Neža Smolinsky, ki je bila Gajina sestra Tea. V slabem mesecu predvajanja filma jih je Slovenija že dobro spoznala, saj so se gledalcem predstavili po vseh večjih kinih po državi, včeraj pa so ob prejetju nagrade v družbi preostale filmske ekipe Koloseju zarezali še v slavnostno torto.

»Tudi za rojstni dan še nisem nikoli dobila torte, na kateri bi bila moja fotografija,« je ob tem povedala glavna igralka. »Navdušena sem nad številom gledalcev in nagrado, ki smo jo danes dobili, z veseljem sprejmem čestitke kadarkoli in kjerkoli. Vse v zvezi s filmom je res krasno doživetje, s tole torto vred. Verjamem, da bo v prihodnjih tednih v kino prišlo še veliko ljudi,« pa ni skrivala veselja nad nagrado.