Kolosej

Novice

2. 12. 2022

I Wanna Dance with Somebody je močna in zmagoslavna proslavitev edinstvene glasbene zvezdnice Whitney Houston. Film, ki je neposreden, iskren portret zapletene in večplastne ženske za ikono s čarobnim glasom, je režirala Kasi Lemmons; scenarij je napisal kandidat za oskarja Anthony McCarten, producent je legendarni glasbeni založnik Clive Davis, glavno vlogo pa igra dobitnica bafte Naomi Ackie. Zgodba nekdanje zboristke iz New Jerseyja, ki je postala ena najslavnejših, najuspešnejših in najbolj nagrajenih glasbenic vseh časov, popelje gledalce in gledalke na navdihujoče, ganljivo – in čustveno nabito – potovanje skozi izjemno življenje in kariero Whitney Houston, mimo dih jemajočih nastopov in ob spremljavi najbolj priljubljenih uspešnic pop legende, kot jih še niste slišali. Vas nima, da bi še sami zaplesali?

V Koloseju Ljubljana bomo film predvajali PREDPREMIERNO 21. DECEMBRA OB 19:00. Vstopnice so že v prodaji!

22. 11. 2022

Obveščamo vas, da se danes odpira predprodaja za dolgo pričakovanega Avatarja: Pot vode 3D.

18. 11. 2022

Danes smo začeli s predprodajo vstopnic za anime One Piece Film: Red. 

Uta je najbolj priljubljena pevka na svetu. Njen glas, ki ga uporablja za petje, medtem ko prikriva svojo pravo identiteto, je opisan kot "cudovit in nezemeljski". S prihajajocim koncertom v živo bo prvic nastopila v javnosti. Ko se dvorana polni z vsemi vrstami Utinih oboževalcev - z navdušenimi pirati, z mornarico, ki pozorno spremlja dogajanje, in s piratsko posadko Slamnati klobuki pod vodstvom Luffyja, ki so preprosto prišli uživat v njenem pevskem nastopu - bo zazvenel glas, na katerega je cakal ves svet. Zgodba se zacne s šokantnim dejstvom, da je hci od slavnega pirata Shanksa.

17. 11. 2022

Dih jemajoči svetovi v animiranih filmih Walt Disney Studia so vedno fantastični in osupljivi, ter nas vabijo v kraje, videne le na robu naše domišljije. Toda noben svet še ni bil tako čudovito nenavaden kot je svet Disneyeve zadnje animirane pustolovščine. Odpotujte globoko v obširni in skriti »ČUDEŽNI SVET«, kjer vas pričakujejo nenavadna bitja, grozeče nevarnosti in še nikoli videne dogodivščine.

V izvirni akcijski komični pustolovščini Walt Disney Studia »ČUDEŽNI SVET« spoznamo družino Clade, legendarne raziskovalce, ki se poskušajo znajti v tej nikoli videni deželi, družbo pa jim dela nenavadna ekipa pomočnikov, ki vključuje nahajivo packo Tleska, tri-tačkastega psa Legendo in množico čudnih, požrešnih bitij.
DISNEYEV ČUDEŽNI SVET prihaja v Kolosej 24. novembra. Vstopnice so že v predprodaji.


21. 10. 2022

Na blagajni že lahko kupite vstopnice za premiero Nasilna noč, ki bo v sredo 30. novembra v Koloseju Ljubljana.

 Ko na božični večer ekipa plačancev vdre na posestvo bogate družine in vse prisotne v hiši zajame za talce, ekipa zlobnežev ni pripravljena na presenečenje – prišel je namreč Božiček (David Harbour - Črna vdova, serija Stranger Things), ki bo moral rešiti dan in… božič

21. 10. 2022

Od danes dalje je mogoče kupiti vstopnice za premiero  komedije Zapuščina, ki bo v Koloseju Ljubljana v sredo 9. novembra ob 19.00 uri.

Zgodba se vrti okoli dveh sester, Macey un Savanne, ki izvesta, da je njuna premožna, a odtujena teta Hilda neozdravljivo bolna. Sestre vidijo to kot priložnost, da dobijo svojo dediščino in rešijo svojo umirajočo kavarno, zato nameravajo izboljšati njun zagrenjen odnos in ustreči Hildinim potrebam. Ko pridejo na ekstravagantno posestvo tete Hilde, ugotovijo, da niso edini v družini s spremenjeno moralo. Njuna bratranca Beatrice in Richard sta prišla z enakim načrtom, da bi Hildo omedlela, da bi jima dala svoje posestvo. Kmalu se med električno družino začne bitka, katera bo najbolj naredila vtis in zmagala.

21. 10. 2022

Liffe – Ljubljanski mednarodni filmski festival letos zaznamuje 33. izdajo. V Ljubljano ževrsto let prinaša izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejšihfestivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Benetke itd.) ter obenem opozarja na najpomembnejšedosežke domače kinematografije. V bogatem spremljevalnem programu bo postregelpogovore s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci ter okrogle mize in delavnice.Liffov retrospektivni program se bo letos držal (širše) balkanske regije; ob skorajšnjem iziduavtobiografije načrtujemo posvetilo hrvaškemu avtorju in predavatelju na najuglednejšihsvetovnih univerzah, Rajku Grliću. Dodali ji bomo izbor najvidnejših filmov t. i. Praške šole,ki ji je v sedemdesetih letih pripadal tudi sam, retrospektivo pa bomo ob nedavni stoletnicirojstva posvetili velikemu madžarskemu cineastu Miklósu Jancsu, čigar dela so kljubnespornemu statusu vrhunca »rdečega modernizma« še vedno premalo znana in premalokratpredvajana. Širši balkanski trikotnik bo sklenil sklop Fokus, posvečen sodobnemukosovskemu filmu, ta hip morda najbolj živahnemu ustvarjalnemu središču na območjunekdanje Jugoslavije, ki zadnja leta – kljub finančnim omejitvam – preseneča ne le sštevilnimi kakovostnimi deli, pač pa tudi z močno zastopanostjo avtoric.

Festival bomo gostili tudi v našem kinu Komuna. Urnik si lahko pogledate na https://www.kolosej.si/aktualno/


13. 10. 2022

Z današnjim dnem je mogoče kupiti vstopnice za predpremierno projekcijo  grozljivke Hudičev plen, ki bo na sporedu za noč čarovnic 31.10.2022 ob 20.30 uri.

Vstopnice so že v prodaji.

12. 10. 2022

12. decembra si boste lahko v Koloseju ogledali posebno projekcijo Mountains on Stage. Več informacij o filmu in nakup vstopnic lahko opravite na spodnji povezavi 

https://www.billetweb.fr/ljubljana-mountains-on-stage-winter-edition-2022 

12. 10. 2022

V Koloseju bomo od nedelje 16. oktobra do srede 19. oktobra predpremierno prikazovali animirano pustolovščino Kung fu tačke. 

10. 10. 2022

Od danes lahko kupite vstopnice za predpremierno projekcijo domišljijske pustolovščine Črni panter: Wakanda za vedno.

3. 10. 2022

V predprodaji že lahko kupote vstopnice za domačo hit-komedijo Pr' Hostar 2%.


30. 9. 2022

Družinsko romantično komediji Gajin svet 2 si je do danes ogledalo 26.000 gledalcev, kar je filmski ekipi prineslo prvo zlato rolo, ki jo uspešni slovenski filmi prejmejo za preseženih 25.000 gledalcev. Film je na rednem sporedu slovenskih kinematografov od 1. septembra.

Na dogodek v Koloseju so ustvarjalci filma povabili svoje najbolj zveste oboževalce, izmed katerih nekateri Gaji in njeni druščini sledijo že vse od leta 2018, ko je bil na sporedu za preseženih 75.000 gledalcev kar s tremi zlatimi rolami nagrajeni prvi del filma. Režiser Peter Bratuša z ekipo je nagrado, ki jo najbolj gledanim slovenskim filmom podeljujejo od leta 2001, prejel od  Koloseja  in producenta Andreja Štritofa iz Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, torej obeh organizacij, ki nagrado podeljujeta.

»Nagrada zlata rola in število gledalcev, ki se še kar veča, je lepo priznanje filmu, sploh ker gre za nagrado občinstva. Rad bi poudaril, da so to gledalci, ki so si film ogledali s prijatelji in družino. Šolarje v kinih pričakujemo šele naslednji mesec. Danes so bili na podelitvi z nami naši najbolj zvesti gledalci, ki so si film ogledali že večkrat. Nas pa zelo veseli, da smo po prvem delu ustvarili še eno uspešnico, ki spet polni slovenske kino dvorane. Hvala vsem, ki so film že videli in seveda odlični filmski ekipi, brez katere te nagrade ne bi bilo,« je ob podelitvi povedal režiser filma Peter Bratuša.

Podelitve so se poleg režiserja udeležili mladi igralci, med njimi Uma Štader, ki je nastopila v vlogi Gaje, Enej Černe Berčič, ki je zaigral Gajinega najboljšega prijatelja Matica, in Neža Smolinsky, ki je bila Gajina sestra Tea. V slabem mesecu predvajanja filma jih je Slovenija že dobro spoznala, saj so se gledalcem predstavili po vseh večjih kinih po državi, včeraj pa so ob prejetju nagrade v družbi preostale filmske ekipe Koloseju zarezali še v slavnostno torto.

»Tudi za rojstni dan še nisem nikoli dobila torte, na kateri bi bila moja fotografija,« je ob tem povedala glavna igralka. »Navdušena sem nad številom gledalcev in nagrado, ki smo jo danes dobili, z veseljem sprejmem čestitke kadarkoli in kjerkoli. Vse v zvezi s filmom je res krasno doživetje, s tole torto vred. Verjamem, da bo v prihodnjih tednih v kino prišlo še veliko ljudi,« pa ni skrivala veselja nad nagrado.

27. 9. 2022

JUHU, ZLATA ROLA ZA GAJIN SVET 2! DOSEGLI SO 25 000 GLEDALCEV!

Družinska romantična komedija GAJIN SVET 2 si je prislužila prvo zlato rolo - nagrado, ki jo Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljujeta slovenskim filmov, ki presežejo mejo 25.000 gledalcev.

Ob tej priložnosti vas prijazno vabimo, da se nam v četrtek, 29. septembra pridružite v Koloseju:

  • Ob 16.30 – projekcija filma GAJIN SVET 2
  • Ob 18.00 – podelitev zlate role igralcem in filmski ekipi

Z nami bo igralska zasedba, ki bo na voljo za izjave in intervjuje. Pa tudi za selfije in avtograme😊.

23. 9. 2022

Na blagajnah lahko že kupite vstopnice za predpremierne projekcije akcijske domišljijske pustolovščine z Dwaynom Johnsonom ČRNI ADAM, ki bodo 19. oktobra v Koloseju Ljubljana.

21. 9. 2022

Film AVATAR RE-RELEASE vsebuje nekaj sekvenc z utripajočimi lučmi; to utegne imeti učinek na tiste, ki zaradi občutljivosti na svetlobo lahko doživijo epileptični napad ali trpijo za drugimi oblikami tovrstne občutljivosti.

15. 9. 2022

V predprodaji se lahko že kupijo vstopnice za reprizo fenomena AVATAR 3D, ki bo v Koloseju Ljubljana na sporedu od 22. septembra dalje.

Režiser legendarnega Titanika in kultnih ZF akcij Osmi potnik ter Terminator se v nepozabni 3D pustolovščini poda na čudoviti neznani planet Pandora. Tja je namenjen tudi paralizirani vojak Jake, ki s pomočjo prenosa misli dobi novo - nezemljansko telo. V neznani pokrajini ga skoraj doleti smrt, a ga še pravočasno reši Pandorina staroselka Neytiri. Jake se zbliža s ponosno bojevnico in njenim plemenom ter ob tem spoznava pravo lepoto neukročene Pandorine narave. Toda kmalu se znajde ujet sredi epskega boja, kjer se mora odločiti med tem, kar mu veleva um, in kar mu narekuje srce.

13. 9. 2022

V Koloseju lahko že kupite vstopnice za  odlično romantično komedijo  Pot v raj. 

Oskarjevca Julia Roberts in George Clooney bosta kot nekdanja zakonca skušala svojo hčerko obvarovati pred napako, ki sta jo sama nekoč naredila.

Romantično komedijo o sladkem presenečenju druge možnosti je režiral Ol Parker (režija za film Mamma Mia! Spet začenja se, scenarij za filma Eksotični hotel Marigold), skupaj z Danielom Pipskim pa je napisal scenarij.

Poleg Julie Roberts in Georgea Clooneya, ki sodelujeta tudi kot producenta, v romantični komediji zaigrajo še Kaitlyn Dever, Billie Lourd, Maxime Bouttier in Lucas Bravo.

9. 9. 2022

PRIPRAVITE SE NA SMEH: Z dvema promiloma podkrepljena vrnitev gorenjskih gaunarjev

Pred šestimi leti je domača satirična komedija Pr'Hostar postala neslutena uspešnica. Izvirne prigode in zabavni liki so poskrbeli, da je kinodvorane širom države preplavil smeh, medtem pa je film podiral rekord za rekordom in se zavihtel na prvo mesto najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije. Sedaj je napočil čas, da priljubljena zgodba dobi nadaljevanje, pri čemer se lahko nadejamo, da bo PR'HOSTAR 2‰ stopnjo smeha povišal še za vsaj dva promila.

O FILMU PR'HOSTAR:

»Sam še dons pa do smrti grem na šiht, pol sm pa frej.« – Jerč, PR'HOSTAR

Naj spomnimo, domači mojstri satire so po uspešni spletni seriji Pr'Hostar, ki še vedno velja za pravi slovenski YouTube fenomen, leta 2016 strumno zavzeli tudi veliko platno. V svojem prvem celovečernem filmu so predstavili neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti, začinjen z izvirnimi prigodami in zabavnimi liki.

Zgodba malih ljudi velikih src, umeščena na idilično gorenjsko podeželje, je v hipu osvojila gledalce in postala neslutena uspešnica. Domača senzacija je namreč na svoji poti do prvega mesta najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije podrla vrsto rekordov, prejela tri zlate role in štiri velike zlate role ter prevzela pozornost vsem takratnim spektaklom tujih filmskih studiev.

Po nekajletnem premoru so ustvarjalci sklenili, da občinstvu ponudijo novo dozo filmske zabave, v katerem bo stopnja smeha povišana še za vsaj dva promila. Pod scenarij se tudi tokrat podpisujeta Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin, režisersko taktirko pa je ponovno prevzel Luka Marčetić. Kar se igralske zasedbe tiče, nas poleg druženja s priljubljenimi liki iz prvega dela čaka tudi nekaj presenečenj in posebnih gostov.

O ZGODBI PR'HOSTAR 2‰:

Kar nekaj piva in žganice je preteklo, odkar smo se nazadnje družili s svojeglavim osebjem hotela Pr'Hostar. Tedaj so zaposleni v boju za svoje službe uspešno združili moči in pregnali tako novega kupca kot tudi stiskaškega direktorja. Kaj se je zgodilo zatem? Jim je gorenjski biser uspelo spremeniti v cvetoči posel ali pa so jih prav po slovensko napadle notranje razprtije?

Odgovor bomo v naših kinodvoranah izvedeli to jesen.

REZULTATI:

  • Pr'Hostar zabeležil največji otvoritveni vikend leta 2016 (28.160 gledalcev) in v otvoritvenem vikendu osvojil prvo zlato rolo
  • Luka Marčetić osvojil rekord otvoritvenega vikenda med slovenskimi režiserskimi prvenci
  • Pr'Hostar osvojil skupno tri zlate role
  • Pr'Hostar osvojil skupno štiri velike zlate role
  • Pr'Hostar postal najbolj gledan film leta 2016
  • Pr'Hostar postal najbolj gledan celovečerec samostojne Slovenije. 
6. 9. 2022

Od 9. do 11. septembra bosta na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani obiskovalce vseh starosti navduševala dva vzporedna sejma – družinska prireditev 15. Otroški bazar ter 52. sejem Narava-zdravje. Vstopnice za vzporedna sejma so že na voljo, na dan dogodka pa bo z veljavno e-vstopnico možno izkoriščati tudi brezplačen LPP avtobusni prevoz.

 

15. Otroški bazar

Za družine in najmlajše bo Otroški bazar poskrbel za pevske, plesne in druge nastope na Bazarkovem odru, ki bo potekal pod taktirko simpatične Tinkare Fortuna, za zaključek pa bomo v nedeljo rajali z Ribičem Pepetom. Najmlajši si bodo lahko nadeli kuharske klobuke v Bazarkovi kuhinji, kjer bodo lahko ustvarjali številne dobrote skupaj z družbo HOFER trgovina d.o.o. V tematskem kotičku bodo otroci spoznavali kače, kuščarje in bobre, lahko bodo odplavali v pravljični svet s poslikavo obraza ter v vlogi zdravnika pregledali in pozdravili svojega plišastega medvedka. V dvorani C bo potekal Žogarija fest, kjer se bodo otroci v skupinah lahko pomerili v nogometni igri 3 na 3 ter se preizkusili v številnih, tudi pevskih in plesnih, izzivih. Tudi živali in hišni ljubljenčki bodo del popolne družinske prireditve. Bioexo bo tradicionalno predstavljal eksotične živali, kače, ježa in ostalo druščino pa bodo otroci lahko spoznavali tudi v okviru prostora družinskega gledališča Kolenc. Na Zunanji ploščadi pa bodo potekale predstavitve najrazličnejših športnih disciplin in veliko okusne kulinarike, na voljo pa bo tudi veliki bungee trampolin na prostem.

 

Celoten program po dnevih si lahko ogledate tukaj: https://www.otroskibazar.si/program/

 

52. sejem Narava-zdravje (vzporedni sejem)

Že 52. Sejem Narava-zdravje pa bo v letošnjem letu še posebej poudarjal zdravje in zdravo prehrano, gibanje in dobro počutje ter okolje in stik z naravo. Spremljevalni program sejma, namenjen vsem generacijam, bo vključeval prek 100 predavanj, delavnic, tečajev, raznih testiranj, svetovanj, okroglih miz idr. Med njimi ne gre spregledati brezplačnih meritev krvnega sladkorja, holesterola, gleženjskega indeksa idr., koristne informacije o prehranskih izdelkih za diabetike bodo delili na stojnici Zavoda DIABETES, na razstavnem prostoru Društva za celiakijo pa boste obiskovalci lahko poskusili brezglutenske palačinke. Otroci bodo lahko spoznali poklic kmeta na prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, potekala pa bo tudi mednarodna razstava naravnih parfumov Dišeči Podpisi. Za spregledati ni niti 7. maraton pozitivne psihologije - Kjer je vsak zmagovalec svojega življenj, in v okviru katerega si boste lahko odgovorili na vprašanje: »Kaj je to dobro življenje?«. V soboto, 10. septembra, se bo odvijal Finalni turnir ulične košarke 3 na 3, za navijaško vzdušje med tekmovanjem pa bodo poskrbeli moderatorji Radia 1. Po finalu košarke, okoli 17. ure bo potekal tudi glasbeni nastop Challeta Salleta. Na sejmu se predstavijo športni klubi in društva, obiskovalci se bodo lahko preizkusili v taekwondoju, ritmični gimnastiki, karateju ali na kotalkah. Prav tako bodo lahko testirali svoje sklepe in mišice, saj bodo na razstavnih prostorih opravljali kratke diagnostične preglede za bolečine v sklepih in hrbtenici.

Celoten program po dnevih si lahko ogledate tukaj: https://www.otroskibazar.si/program/

ODPIRALNI ČAS IN VSTOPNICE

Sejma sta za obiskovalce odprta v petek in soboto od 9. do 19. ure, v nedeljo pa od 9. do 17. ure.

 

1 vstopnica = 2 sejma!

Vstopnice za vzporedna sejma so že na voljo, na dan dogodka pa bo z veljavno e-vstopnico možno izkoriščati tudi brezplačen LPP avtobusni prevoz.

Več na www.otroskibazar.si in www.narava-zdravje.si.