Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Čudežni svet (sinhronizirano)

Strange World
družinski animirani film
Na sporedu od: 24.11.2022, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Qui Nguyen
Režija: Don Hall
Od ustvarjalcev uspešnice Ledeno kraljestvo prihaja nova akcijska pustolovščina ČUDEŽNI SVET. V animiranem filmu Čudežni svet bomo odpotovali globoko v neraziskan in malce nevaren svet, v katerem čudežna bitja čakajo legendarno družino raziskovalcev, Cladesove, ki so si med sabo tako različni, da ta raznolikost preti njihovi zadnji in hkrati najbolj pomembni misiji. Pod režijo novega animiranega filma Čudežni svet, se podpisuje Don Hall (dobitnik nagrade Oscar® za "Veličastnih 6" ter "Raya in poslednji zmaj"), scenarij je prispeval Qui Nguyen (koscenarist pri animaciji "Raya in poslednji zmaj"), producent pa je Roy Conli (dobitnik nagrade Oscar® za "Veličastnih 6" in "Zlatolaska"). Režiser Don Hall je povedal, da so mu za inspiracijo pri tem filmu služile takoimenovane "pulp" revije, popularni žanrski časopisi iz prve polovice 20. stoletja, ki so bili tiskani na poceni papirju. "Užival sem v listanju izdaj pulp revij, ko sem odraščal", pravi Hall. "To so bile prave pustolovščine, v katerih je skupina raziskovalcev odkrivala čaroben skriti svet in drevesna bitja. To je bila velika inspiracija pri ustvarjaju tega animiranega filma."

Izvirna akcijska pustolovščina Walt Disney studiev z naslovom ČUDEŽNI SVET nam bo predstavila legendarno družino raziskovalcev Clade, ki poskuša krmariti po neraziskani, nenavadni, zahrbtni deželi, skupaj z nenavadno ekipo, ki vključuje nagajivo kapljico, tri-tačkastega psa in množico požrešnih bitij. Glasovna zasedba vključuje Miho Rodmana kot Vohljača Cladea, družinskega človeka, ki se znajde zunaj svoje cone udobja na nepredvidljivi misiji; Gabra Kristjana Trseglava kot velikega raziskovalca in Vohljačevega očeta, znanega po celem svetu in Uroša Steklaso kot Vohljačevega 16-letnega sina Ethana, ki hrepeni po novih pustolovščinah. Karin Komljanec je Meridian Clade, Vohljačeva partnerica in izurjena pilotka, Iva Krajnc Bagola pa je prevzelo vlogo Callisto Mal, bojevito vodjo Avalonije, ki void raziskovanje Čudežnega sveta.

Glasove so posodili: Miha Rodman, Gaber Kristjan Trseglav, Uroš Steklasa, Iva Krajnc Bagola, Uroš Buh, Karin Komljanec, David Dekić – Amaro, Jaka Dolinšek, Manca Kepic, Klara Kastelec, Lucija Grm, Rok Mlinar, Srđan Milovanović, Gal Butenko Černe

Prevod: Branka Bavec

Režija slovenskega dialoga: Uroš Buh

Režija pesmi: Vojko Sfiligoj


Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.