Kolosej

Kartica zvestobe - Joker

1. KAJ JE JOKER IN KAJ OMOGOČA?

Joker je lična plastična kartica standardnih dimenzij, ki se lepo prilega v vsako denarnico in s katero lahko plačujete:

 • Na blagajnah  Kina Komuna,
 • pri nakupu vstopnic preko Kolosejeve spletne prodaje.

Sama kartica je brezplačna, nanjo pa lahko sredstva polagate vedno znova in znova. Kartice ni treba posebej naročiti, ampak jo preprosto dobite na eni od naših blagajn. Višino sredstev, ki jih želite položiti na Joker kartico, določate sami, vsako vplačilo pa mora znašati vsaj 12 €. Ko enkratni polog znaša določeno vsoto denarja, vam pripišemo ustrezno število brezplačnih vstopnic (glej razpredelnico).

Prednosti uporabe kartice Joker:

 • S kartico lahko plačujete na blagajni Kina Komuna,
 • ob ustrezno visokem enkratnem vplačilu sredstev vam pripišemo določeno število dodatnih vstopnic (po objavljeni lestvici),
 • s kartico je možno poslovanje prek naše internetne prodaje,
 • Joker je tudi lepo darilo, pri katerem darovalec sam izbere vrednost podarjene Joker kartice.

2. POLNJENJE JOKER kartice IN BONITETE

Na Joker kartico polagate gotovino, ki jo kasneje koristite za plačevanje kino vstopnic. Polog gotovine na kartico je mogoč na blagajni ali preko naše spletne prodaje kinovstopnic.

Posamezna Joker kartica je sestavljena iz gotovinskega dela in bonitetnega dela. Na gotovinskem delu je vpisana vsota denarja, ki ga vplačate z gotovino, na bonitetni del Joker kartice pa vam sistem avtomatično pripiše bonus v številu vstopnic, če ste ob enkratnem pologu vpisali ustrezno višino denarnih sredstev. Najvišje možno končno stanje na gotovinskem delu je 180,00 €.

BONITETNA LESTVICA

bonitetni razred
višina pologa (€)
bonus vstopnice
1
12,00 – 39,99
0
2
40,00 – 69,99
1
3
70,00 – 93,99
2
4
94,00 – 111,99
3
5
112,00 – 180,00
4

Izdajatelj si pridržuje pravico spremembe gotovinskih intervalov v posameznem bonitetnem razredu.

PRIMERI

Če kartico prejmete v uporabo na novo in želite nanjo položiti 12 €, se vam bo 12 € vpisalo na gotovinski del. Bonus vstopnic ne boste dobili.

Če kartico že imate in vplačate na primer 73 €, se s tem uvrstite v drugi bonitetni razred, kar pomeni, da se vam bo 73 € vpisalo na gotovinski del Joker kartice, na bonitetni del pa boste avtomatično dobili še dve bonus vstopnici.

Če imate na gotovinskem delu Joker kartice trenutno stanje, na primer 174,46 €, lahko na kartico položite samo še 5,54 €.

Če imate na gotovinskem delu že 35 € in vplačate še dodatnih 16 €, bonus vstopnice ne dobite, saj pripis bonitet velja samo ob enkratnem vplačilu ustrezno visokega zneska.

Najnižji prvi polog na kartico je 12 €. Če pa je trenutno stanje na gotovinskem delu vašega Jokerja na primer 1,67 €, vi pa bi radi z njim plačali dve vstopnici, vam bo blagajničarka Joker kartico napolnila tudi z nižjim zneskom - torej takim, ki ustreza razliki do cene dveh vstopnic.

3. POSTOPEK NAKUPA IN POLNJENJA

Prevzem kartice je enostaven in ga lahko opravite na vseh naših blagajnah. Blagajničarka vam bo izdala kartico in vpisala višino sredstev, ki jih določite sami. Brez registracije preko spleta ali na podlagi pristopne izjave, ki jo prejmete na blagajni, Jokerja ne boste morali uporabljati. Ko je postopek registracije opravljen, lahko kartico nemudoma koristite na blagajni. Če kupite Joker kartico kot darilo, lahko oseba, katera jo prejme, ročno izpolni obrazec (https://vstopnice.kolosej.si/joker_obrazec.pdf) in ga pošlje na info@kolosej.si ali pa opravi ta postopek na blagajni ob prvem koriščenju.

Pri vpisu nove kartice vam bo blagajničarka ponudila možnost vpisa PIN-a, brez katerega kartice ne morete uporabljati na internetu, temveč samo na blagajni. Če se odločite za vpis PIN-a, ga boste vpisali na list papirja, blagajničarka ga bo vpisala v sistem in vam list vrnila. PIN je zaupen podatek, zato ga skrbno hranite.

Če PIN-a ne želite vpisati na blagajni, Jokerja na internetu ne boste mogli uporabljati. Jokerja prav tako ne boste mogli uporabljati brez predhodno opravljene registracije.

Priporočamo, da izberete vsaj 4-mestni PIN, ki je lahko sestavljen samo iz številk, ne sme pa biti daljši od 20 znakov.

Če PIN pozabite, ga lahko zamenjate pri blagajni (seveda morate v tem primeru imeti kartico s seboj) ali na spletni strani. Prav tako lahko PIN zamenjate, če mislite, da je to potrebno zaradi varnosti.

Vsak imetnik Joker kartice mora opraviti registracijo na spletni strani ali registracijo na blagajni z izpolnitvijo pristopne izjave. Ob morebitni izgubi ali kraji kartice bomo stanje dobropisa v trenutku prijave izgube oziroma kraje na novega Jokerja prepisali samo tistim imetnikom, ki bodo v našo bazo podatkov vpisani na podlagi veljavno izpolnjenega obrazca za vpis imetnika. Na ta način boste lahko dokazali, da ste bili imetnik izgubljene ali ukradene kartice. Izgubljeno ali ukradeno kartico bomo uničili in onemogočili njeno uporabo.

4. STANJE DOBROIMETJA NA JOKERJU

Stanje dobroimetja na Joker kartici lahko preverite na vseh blagajnah ali prek internetne prodaje https://vstopnice.kolosej.si. V tem primeru se stanje na Jokerju pojavi, ko želite plačati naročene vstopnice, vendar se morate v tem primeru nujno prijaviti kot uporabnik! Tam vidite, koliko imate gotovine in koliko bonitetnih vstopnic na Jokerju, in se tudi odločite, katero dobroimetje boste koristili za aktualno plačilo. Če nakupa ne nameravate opraviti, nakupa ne potrdite!

5. KORIŠČENJE DOBROIMETJA

NA BLAGAJNIŠKEM OKENCU

Jokerja oziroma dobroimetje na njem lahko koristite na vseh blagajnah v Kolosejevem sistemu. Če imate na kartici različne dele dobropisov (gotovinski del, bonitetni del), jih lahko koristite po želji: katere hočete koristiti povejte blagajničarki takoj, ko ji izročite Jokerja. Seveda lahko pri enem nakupu koristite nekaj z gotovinskega, nekaj pa z bonitetnega dela svojega dobroimetja.

Pomembno je to, da boste pri plačevanju z gotovinskega dela za vstopnico plačali toliko, kolikor vstopnica za tisto predstavo stane. Če gre torej za predstavo, ki ima nižjo ceno (recimo do 14. ure ali za abonmajsko predstavo), vam svetujemo, da uporabljate gotovinski del, za predstave, kjer ima vstopnica redno ceno, pa porabite vstopnice, ki jih imate zapisane na bonitetnem delu.

PREK SPLETNE PRODAJE

Na naslovu https://vstopnice.kolosej.si/ lahko kupite vstopnice za vse kinodvorane in kinocentre v Kolosejevem sistemu - plačilo pa opravite z Jokerjem. Nakup poteka v naslednjih korakih:

 • Najprej izberete kinodvorano 
 • s klikom na izbrani naslov se vam bodo odprle predstave, ki so na voljo,
 • če nimate kartice Joker, se za vpogled v dvorano registrirajte,
 • sistem vas bo vprašal, koliko sedežev želite, kar potrdite s pritiskom na gumb "Nakup",
 • sistem vam bo pokazal dvorano in predlagane sedeže (lahko izberete tudi nov predlog ali kliknete na sedež, kjer bi sedeli). Opravilo potrdite s pritiskom na gumb "Kupi zdaj",
 • če imate na Joker kartici različne vrste dobroimetja (gotovinsko in bonitetno), se vam v naslednjem koraku prikaže stanje dobroimetja na vaši Joker kartici. Če želite za plačilo koristiti bonitetne vstopnice, kliknite "Vnovčevanje" in izberite število vstopnic, ki bi jih radi poravnali iz tega naslova ter potrdite. Znova se bo prikazala stran s stanjem na Joker kartici, v spodnji tabeli pa je prikazana razdelitev plačila (koliko vstopnic nameravate plačati z gotovinskim delom in koliko z bonitetnimi vstopnicami). Plačilo potrdite tako, da pritisnete gumb "K blagajni". Če imate na Joker kartici eno samo vrsto dobroimetja, bo sistem ta korak preskočil.
 • sistem vam pokaže, kaj ste izbrali in kako boste plačali. Če vam je to všeč, izbiro potrdite s klikom na gumb "Plačilo", sicer postopek prekinite,
 • vpišite številko svojega Jokerja (zapisana je NAD črtno kodo na zadnji strani in sestavljena samo iz številk) in PIN številko. nakup potrdite s klikom na gumb "Plačaj zdaj". Nujno morate potrditi, da se Strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti, sicer nakupa ne boste mogli opraviti,
 • čisto na koncu boste dobili še potrdilo s prevzemno kodo. S pritiskom na gumb "Tiskanje" si ga lahko natisnete, in uporabite kot vstopnico,
 • z natisnjenimi vstopnicami lahko vstopite v dvorano, dodaten prevzem na blagajni ni potreben. Lahko se pokaže vstopnico tudi preko telefona. Hostesa nato s skeniranjem preveri vstopnico.

Stanje dobroimetja in aktualne podatke o imetniku lahko v vsakem trenutku, potem ko ste se v sistem prijavili s številko Jokerja in PIN-om, dobite na povezavi "Moj Kolosej -> Podatki o uporabniku" na zaslonu levo zgoraj.

Pozor: potek nakupa je časovno omejen. V primeru, da se predvideni čas izteče, preden ste opravili nakup, vas bo sistem avtomatično vrnil na začetek.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA PREK SPLETNE PRODAJE

Prosim, da pred nakupom vstopnic prek Kolosejeve spletne prodaje natančno preberete naslednje pogoje:

 • S preko spleta kupljenimi vstopnicami lahko vstopite v dvorano, dodatni prevzemi na blagajni niso potrebni. Vstopnice se lahko natisne ali pa pokaže preko mobilnega telefona,
 • za nakup prek spleta je nujen PIN, ki ga brezplačno dobite ob prevzemu Jokerja. Če PIN-a niste vpisali ob prevzemu, ga lahko pri blagajniškem okencu vpišete ob ponovnem obisku naših dvoran,
 • preverite podatke o željenem filmu, času in kraju predstave ter vse ostale, ki jih vnašate v sistem med naročanjem vstopnic, preden nakup dokončno potrdite, saj zaradi uporabnikovih napak med naročanjem Kolosej ne sprejema reklamacij,
 • podjetje BOVIN d.o.o. ne odgovarja za zlorabe Jokerja ali spletnega nakupa, ki so posledica uporabe storitve spletne prodaje na neustrezno zavarovanem uporabnikovem računalniku,
 • stornacija ali menjava kupljenih vstopnic ni mogoča.

6. DODATNE OMEJITVE

 • Menjava že vplačanih vrednosti in vpisanih bonitet za gotovino ni mogoča,
 • če na Joker kartici nimate več dovolj bonitet ali dobroimetja za plačilo vstopnic, lahko doplačate sredstva na Joker in jih takoj uporabite,
 • Joker kartico ponovno aktivirate tako, da nanj položite nova sredstva,
 • popusti veljajo samo pri enkratnem vplačilu, ne pri seštevanju vplačanih vrednosti,
 • veljavnost dobroimetja na Joker kartici je eno leto od zadnjega pologa,
 • stornacija ali menjava kupljenih vstopnic ni mogoča.
 • nakup vstopnic s popustom prek spletne strani ni možen, saj upravičenost ni dokazljiva

7. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA Z JOKER kartico  

https://www.kolosej.si/pravna-obvestila/

1. IZDAJA KINO JOKERJA

Kino Joker kartico (v nadaljevanju kartica) izdajajo Bovin, d.o.o., Cankarjeva 1, Ljubljana (v nadaljevanju izdajatelj). Joker kartico lahko pridobi vsakdo, ki na kupljeno kartico položi sredstva v višini 12,00 € (oziroma vsakdo, ki predloži ustrezne bone in kupone, ki jih je dobil v zameno za dobropis na stari Joker kartici).

2. BONITETNA LESTVICA

bonitetni razred
višina pologa (€)
bonus vstopnice
1
12,00 – 39,99
0
2
40,00 – 69,99
1
3
70,00 – 93,99
2
4
94,00 – 111,99
3
5
112,00 – 180,00
4

Izdajatelj kartice si pridržuje pravico spremembe gotovinskih intervalov v posameznem bonitetnem razredu.

3. UPORABA KARTICE

S kartico je mogoče plačevati vstopnice za predstave v Kinu Komuna. Zaradi varnosti pri poslovanju je imetnik dolžan kartico skrbno hraniti in z njo odgovorno ravnati. Imetnik mora kartico uporabljati skladno s temi splošnimi določili. Imetnik mora zaradi varnosti pri poslovanju s kartico skrbeti, da se vsi postopki na prodajnem mestu izvajajo v njegovi navzočnosti in morebitne nepravilnosti ali nejasnosti takoj rešijo.

4. REKLAMACIJE

Za reševanje reklamacij in dodatne informacije se zglasite na blagajni kina Komune oziroma na info@kolosej.si.

5. IZGUBA KARTICE

O uničenju, poškodbi, izgubi ali kraji kartice je imetnik dolžan takoj osebno ali pisno obvestiti izdajatelja. Izdajatelj ne prevzame nikakršne finančne odgovornosti za škodo, nastalo zaradi izgube ali kraje kartice. Preklic kartice je mogoč le, če je imetnik navedel pravilne podatke, ki jih je ob nakupu kartice izpolnil na obrazec za vpis kartice, ki ga dobi ob nakupu nove kartice Joker. Višina dobroimetja v trenutku obvestila, da je izdajatelj prejel prijavo izgube ali kraje kratice in kartico preklical, bo samo v primeru znanih podatkov o imetniku prenesena na novo kartico. Za morebitno zmanjšanje dobroimetja pred prejetim obvestilom, da je izdajatelj preklical kartico, izdajatelj ne jamči nadomestila.

6. KONČNE DOLOČBE

Splošna določila poslovanja s kartico imajo značaj pogodbe. Z nakupom Joker kartice imetnik potrjuje, da je obveščen o teh splošnih določilih in se z njimi strinja. Položenih sredstev ni mogoče vrniti v gotovini. Izdajatelj lahko skladno z veljavnimi predpisi, pravili sistema COMPESO WinTicket in svojo poslovno politiko spreminja splošna določila - vendar spremenjena določila veljajo samo za tiste kupce, ki postanejo imetniki Joker kartice po spremembi splošnih določil. Morebitne spore rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.