Kolosej

Pravna obvestila

Splošni pogoji poslovanja in politika zasebnosti

a) Splošni pogoji spletnega nakupa digitalnih vstopnic:

Spletna trgovina je v lasti družbe Bovin d.o.o.., Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana.

Za nakup digitalne vstopnice je potrebna predhodna registracija v uporabniški profil na naši spletni trgovini. Podrobnejši podatki, vezani na registracijo, se nahajajo pod rubriko Politika zasebnosti. Z registracijo na spletni trgovini kot s samo uporabo spletne trgovine se strinjate s pogoji uporabe spletne trgovine. Stranka odgovarja za resničnost podatkov vnesenih v uporabniški profil na naši spletni trgovini.

Z izbiro digitalne vstopnice za kino predstavo seznanjate družbo Bovin  d.o.o., da ste se v popolnosti seznanili in preverili podatke o želenem filmu, ceni, terminu, lokaciji, pogojih gledanja filma (npr. starostna meja, oz. spremstvo) ter ostalih informacijah o izbranem filmu. Ves čas trajanja procesa izbire in plačila digitalne vstopnice, kakor tudi pred zaključkom samega plačila, ima uporabnik možnost preklica naročila.

S končno potrditvijo nakupa digitalne vstopnice ste potrdili in zagotavljate pravilnost vnesenih podatkov in ste seznanjeni, da kasnejših reklamacij ne sprejemamo.

Družba Bovin  d.o.o. omogoča distribucijo digitalnih vstopnic za kino predstave v svojih in partnerskih kinih samo za področje Republike Slovenije.

V cene vstopnic je vključen DDV in je razviden iz računa. Plačilo je možno opraviti s kreditnimi karticami, in sicer MasterCard, Visa, Diners in Maestro. Poleg vstopnic je možno v uporabo prejeti tudi Kartico zvestobe Joker (v nadaljevanju tudi: Joker kartica), s katero lahko izberemo poljubno kino predstavo v vrednosti kupona. Družba Bovin d.o.o. ni odgovorna v primeru izgube vstopnic, tako digitalnih, fizičnih kot tudi Joker kartice. Vstopnice ali kupon Joker ni dovoljeno kopirati, spreminjati ali zlorabiti. Z nakupom vstopnice ali s prevzemom Joker kartice je kupec sprejel vse pogoje poslovanja in politiko zasebnosti.

Po opravljenem nakupu je digitalna vstopnica takoj poslana s pomočjo aplikacij preko omrežja vašega mobilnega, oz. internetnega distributerja k vam na elektronski naslov. Družba Bovin  d.o.o. ne odgovarja za prenos digitalne vstopnice preko vašega mobilnega oz. internetnega distributerja. V primeru, da vam vaša digitalna vstopnica ni bila dostavljena v roku, se obrnite na vašega mobilnega oz. internetnega distributerja ali pa distributerja programske opreme za vzdrževanje vašega elektronskega naslova ali elektronske pošte.

Digitalne vstopnice ni dovoljeno kopirati, spreminjati ali zlorabiti. Z nakupom digitalne vstopnice je kupec sprejel vse pogoje poslovanja. V primeru, da je tretja oseba kopirala, spreminjala ali zlorabila vašo digitalno vstopnico, bo vstopnica neveljavna, za kar pa ni odgovorna družba Bovin  d.o.o.. Digitalna vstopnica je časovno omejena in jo je mogoče uporabiti samo enkrat.

Družba Bovin  d.o.o. ne odgovarja za morebitne napake, kopiranja ali zlorabe tako uporabe njene spletne strani ali spletne trgovine kot uporabe uporabniškega profila s strani ali profila s spletne trgovine tretje osebe in ne pravega uporabnika, če je vzrok za navedeno neustrezno zavarovan dostop do uporabnikovega profila ali računalnika (tako digitalen kot fizičen dostop do računalnika).

Menjave in stornacije že kupljenih kino vstopnic niso mogoče.

b) Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani:

S spletno stranjo in domeno www.kolosej.si upravlja družba Bovin d.o.o. Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji uporabe, v nasprotnem primeru ne uporabljajte spletne strani. Spletna stran vsebuje podatke o filmih, igralcih, nagradnih igrah ali tekmovanjih oz. podobnih akcijah, podatke o podjetju, distributerju, novicah in ostalo vsebino (v nadaljevanju vsebina). Vsebina je namenjena izključno za informativno osebno rabo in ni namenjena za uporabo v komercialne namene. Iz vsebine ni dovoljeno ustvarjati kakršnokoli bazo podatkov tako za javno, zasebno kot komercialno uporabo oz. ni dovoljeno ustvarjati kakršnokoli zbirko podatkov. Družba Bovin d.o.o. ima pravico kadarkoli spremeniti vsebino spletne strani, brez, da bi o tem obveščala uporabnike.

Sodelovanje v anketah, nagradnih igrah ali tekmovanjih oz. podobnih akcijah je prostovoljno. Podatke vnesene v anketah, nagradnih igrah ali tekmovanjih oz. podobnih akcijah bomo lahko uporabljali za obveščanje o morebitnih zmagovalcih in v promocijske namene. V kolikor boste pri navedenih aktivnostih sodelovali vas bomo prosili za predhodno soglasje za obdelavo osebnih podatkov in objavo vaših osebnih podatkov na spletni strani kolosej.si oziroma na socialnih omrežjih.

Spletno povezavo (link) je dovoljeno narediti, če je jasna oznaka logotipa družbe in je vsebina nespremenjena. Logotip ter grafično podobo spletne strani je prepovedano kopirati, distribuirati, objavljati ali kako drugače simulirati in uporabljati brez predhodne pisne odobritve družbe Bovin d.o.o..

Če želite Kolosejeve strani objavljati v okvirih (frame-ih) na drugih spletnih straneh, morate za to imeti pisno dovoljenje podjetja. Zrcaljenje spletne strani na drugem strežniku ni dovoljeno. Besede Kolosej ni dovoljeno uporabljati v meta-tagih, razen če nimate pisnega dovoljenja.

Družba Bovin d.o.o. ni odgovorna za morebitno netočnost podatkov na svoji spletni strani ali pa za vsebino ostalih spletnih strani, ki so v lasti in upravljanju tretjih oseb, ki pa so dostopne s spletnimi povezavami iz naše spletne strani.

c) Splošni pogoji poslovanja – Kratica zvestobe Joker:

Z izpolnitvijo pristopne izjave potrebne za pridobitev Kartice zvestobe Joker, posameznik sklepa pogodbo o imetništvu Kartice zvestobe Joker ter posledično soglaša s sprejemom Splošnih pogojev poslovanja in Politiko zasebnosti.

Izdajatelj kartice ni odgovoren za morebitne zlorabe in ni dolžan preverjati identitete prinosnika oz. uporabnika kartice.

 1. KAJ JE JOKER IN KAJ OMOGOČA?

Joker je lična plastična kartica standardnih dimenzij, ki se lepo prilega v vsako denarnico in s katero lahko plačujete:

 • Na blagajnah Koloseja v Ljubljani, Kinu Komuna in Koloseju De Luxe v Kranju,
 • pri nakupu vstopnic preko Kolosejeve spletne prodaje.

Sama kartica je brezplačna, nanjo pa lahko sredstva polagate vedno znova in znova. Kartice ni treba posebej naročiti, ampak jo preprosto dobite na eni od naših blagajn. Višino sredstev, ki jih želite položiti na Joker kartico, določate sami, vsako vplačilo pa mora znašati vsaj 12 €. Ko enkratni polog znaša določeno vsoto denarja, vam pripišemo ustrezno število brezplačnih vstopnic (glej razpredelnico).

Prednosti uporabe kartice Joker:

 • S kartico lahko plačujete na blagajnah Koloseja v Ljubljani, Kinu Komuna in Koloseju De Luxe v Kranju,
 • ob ustrezno visokem enkratnem vplačilu sredstev vam pripišemo določeno število dodatnih vstopnic (po objavljeni lestvici),
 • s kartico je možno poslovanje prek naše internetne prodaje,
 • Joker je tudi lepo darilo, pri katerem darovalec sam izbere vrednost podarjene Joker kartice.
 1. POLNJENJE JOKER kartice IN BONITETE

Na Joker kartico polagate gotovino, ki jo kasneje koristite za plačevanje kino vstopnic v vseh kinodvoranah in kinocentrih Kolosejevega sistema. Polog gotovine na kartico je mogoč na blagajni ali preko naše spletne prodaje kinovstopnic.

Posamezna Joker kartica je sestavljen iz gotovinskega dela in bonitetnega dela. Na gotovinskem delu je vpisana vsota denarja, ki ga vplačate z gotovino, na bonitetni del Joker kartice pa vam sistem avtomatično pripiše bonus v številu vstopnic, če ste ob enkratnem pologu vpisali ustrezno višino denarnih sredstev. Najvišje možno končno stanje na gotovinskem delu je 180,00 €.

BONITETNA LESTVICA

bonitetni razred
višina pologa (€)
bonus vstopnice
1
12,00 – 39,99
0
2
40,00 – 69,99
1
3
70,00 – 93,99
2
4
94,00 – 111,99
3
5
112,00 – 180,00
4

Izdajatelj si pridržuje pravico spremembe gotovinskih intervalov v posameznem bonitetnem razredu.

PRIMERI

Če kartico prejmete v uporabo na novo in želite nanjo položiti 12 €, se vam bo 12 € vpisalo na gotovinski del. Bonus vstopnic ne boste dobili.

Če kartico že imate in vplačate na primer 73 €, se s tem uvrstite v drugi bonitetni razred, kar pomeni, da se vam bo 73 € vpisalo na gotovinski del Joker kartice, na bonitetni del pa boste avtomatično dobili še dve bonus vstopnici.

Če imate na gotovinskem delu Joker kartice trenutno stanje, na primer 174,46 €, lahko na kartico položite samo še 5,54 €.

Če imate na gotovinskem delu že 35 € in vplačate še dodatnih 16 €, bonus vstopnice ne dobite, saj pripis bonitet velja samo ob enkratnem vplačilu ustrezno visokega zneska.

Najnižji prvi polog na kartico je 12 €. Če pa je trenutno stanje na gotovinskem delu vašega Jokerja na primer 1,67 €, vi pa bi radi z njim plačali dve vstopnici, vam bo blagajničarka Joker kartico napolnila tudi z nižjim zneskom - torej takim, ki ustreza razliki do cene dveh vstopnic.

 1. POSTOPEK NAKUPA IN POLNJENJA

Prevzem kartice je enostaven in ga lahko opravite na vseh naših blagajnah. Blagajničarka vam bo izdala kartico in vpisala višino sredstev, ki jih določite sami. Brez registracije preko spleta ali na podlagi pristopne izjave, ki jo prejmete na blagajni, Jokerja ne boste morali uporabljati. Ko je postopek registracije opravljen, lahko kartico nemudoma koristite na blagajni. Če kupite Joker kartico kot darilo, lahko oseba, katera jo prejme, ročno izpolni obrazec (https://vstopnice.kolosej.si/joker_obrazec.pdf) in ga pošlje na info@kolosej.si ali pa opravi ta postopek na blagajni ob prvem koriščenju.

Pri vpisu nove kartice vam bo blagajničarka ponudila možnost vpisa PIN-a, brez katerega kartice ne morete uporabljati na internetu, temveč samo na blagajni. Če se odločite za vpis PIN-a, ga boste vpisali na list papirja, blagajničarka ga bo vpisala v sistem in vam list vrnila. PIN je zaupen podatek, zato ga skrbno hranite.

Če PIN-a ne želite vpisati na blagajni, Jokerja na internetu ne boste mogli uporabljati. Jokerja prav tako ne boste mogli uporabljati brez predhodno opravljene registracije.

Priporočamo, da izberete vsaj 4-mestni PIN, ki je lahko sestavljen samo iz številk, ne sme pa biti daljši od 20 znakov.

Če PIN pozabite, ga lahko zamenjate pri blagajni (seveda morate v tem primeru imeti kartico s seboj) ali na spletni strani. Prav tako lahko PIN zamenjate, če mislite, da je to potrebno zaradi varnosti.

Vsak imetnik Joker kartice mora opraviti registracijo na spletni strani ali registracijo na blagajni z izpolnitvijo pristopne izjave. Ob morebitni izgubi ali kraji kartice bomo stanje dobropisa v trenutku prijave izgube oziroma kraje na novega Jokerja prepisali samo tistim imetnikom, ki bodo v našo bazo podatkov vpisani na podlagi veljavno izpolnjenega obrazca za vpis imetnika. Na ta način boste lahko dokazali, da ste bili imetnik izgubljene ali ukradene kartice. Izgubljeno ali ukradeno kartico bomo uničili in onemogočili njeno uporabo.

 1. STANJE DOBROIMETJA NA JOKERJU

Stanje dobroimetja na Joker kartici lahko preverite na vseh blagajnah ali prek internetne prodaje https://vstopnice.kolosej.si. V tem primeru se stanje na Jokerju pojavi, ko želite plačati naročene vstopnice, vendar se morate v tem primeru nujno prijaviti kot uporabnik! Tam vidite, koliko imate gotovine in koliko bonitetnih vstopnic na Jokerju, in se tudi odločite, katero dobroimetje boste koristili za aktualno plačilo. Če nakupa ne nameravate opraviti, nakupa ne potrdite!

 1. KORIŠČENJE DOBROIMETJA

NA BLAGAJNIŠKEM OKENCU

Jokerja oziroma dobroimetje na njem lahko koristite na vseh blagajnah v Kolosejevem sistemu. Če imate na kartici različne dele dobropisov (gotovinski del, bonitetni del), jih lahko koristite po želji: katere hočete koristiti povejte blagajničarki takoj, ko ji izročite Jokerja. Seveda lahko pri enem nakupu koristite nekaj z gotovinskega, nekaj pa z bonitetnega dela svojega dobroimetja.

Pomembno je to, da boste pri plačevanju z gotovinskega dela za vstopnico plačali toliko, kolikor vstopnica za tisto predstavo stane. Če gre torej za predstavo, ki ima nižjo ceno (recimo do 14. ure ali za abonmajsko predstavo), vam svetujemo, da uporabljate gotovinski del, za predstave, kjer ima vstopnica redno ceno, pa porabite vstopnice, ki jih imate zapisane na bonitetnem delu.

PREK SPLETNE PRODAJE

Na naslovu https://vstopnice.kolosej.si/ lahko kupite vstopnice za vse kinodvorane in kinocentre v Kolosejevem sistemu - plačilo pa opravite z Jokerjem. Nakup poteka v naslednjih korakih:

 • Najprej izberete kinodvorano ali kinocenter: na primer Kolosej Ljubljana (lokacijo lahko na meniju v zaglavju spremenite tudi naknadno),
 • s klikom na izbrani naslov se vam bodo odprle predstave, ki so na voljo,
 • če nimate kartice Joker, se za vpogled v dvorano registrirajte,
 • sistem vas bo vprašal, koliko sedežev želite, kar potrdite s pritiskom na gumb "Nakup",
 • sistem vam bo pokazal dvorano in predlagane sedeže (lahko izberete tudi nov predlog ali kliknete na sedež, kjer bi sedeli). Opravilo potrdite s pritiskom na gumb "Kupi zdaj",
 • če imate na Joker kartici različne vrste dobroimetja (gotovinsko in bonitetno), se vam v naslednjem koraku prikaže stanje dobroimetja na vaši Joker kartici. Če želite za plačilo koristiti bonitetne vstopnice, kliknite "Vnovčevanje" in izberite število vstopnic, ki bi jih radi poravnali iz tega naslova ter potrdite. Znova se bo prikazala stran s stanjem na Joker kartici, v spodnji tabeli pa je prikazana razdelitev plačila (koliko vstopnic nameravate plačati z gotovinskim delom in koliko z bonitetnimi vstopnicami). Plačilo potrdite tako, da pritisnete gumb "K blagajni". Če imate na Joker kartici eno samo vrsto dobroimetja, bo sistem ta korak preskočil.
 • sistem vam pokaže, kaj ste izbrali in kako boste plačali. Če vam je to všeč, izbiro potrdite s klikom na gumb "Plačilo", sicer postopek prekinite,
 • vpišite številko svojega Jokerja (zapisana je NAD črtno kodo na zadnji strani in sestavljena samo iz številk) in PIN številko. nakup potrdite s klikom na gumb "Plačaj zdaj". Nujno morate potrditi, da se Strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti, sicer nakupa ne boste mogli opraviti,
 • čisto na koncu boste dobili še potrdilo s prevzemno kodo. S pritiskom na gumb "Tiskanje" si ga lahko natisnete, in uporabite kot vstopnico,
 • z natisnjenimi vstopnicami lahko vstopite v dvorano, dodaten prevzem na blagajni ni potreben. Lahko se pokaže vstopnico tudi preko telefona. Hostesa nato s skeniranjem preveri vstopnico.

Stanje dobroimetja in aktualne podatke o imetniku lahko v vsakem trenutku, potem ko ste se v sistem prijavili s številko Jokerja in PIN-om, dobite na povezavi "Moj Kolosej -> Podatki o uporabniku" na zaslonu levo zgoraj.

Pozor: potek nakupa je časovno omejen. V primeru, da se predvideni čas izteče, preden ste opravili nakup, vas bo sistem avtomatično vrnil na začetek.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA PREK SPLETNE PRODAJE

Prosim, da pred nakupom vstopnic prek Kolosejeve spletne prodaje natančno preberete naslednje pogoje:

 • S preko spleta kupljenimi vstopnicami lahko vstopite v dvorano, dodatni prevzemi na blagajni niso potrebni. Vstopnice se lahko natisne ali pa pokaže preko mobilnega telefona,
 • za nakup prek spleta je nujen PIN, ki ga brezplačno dobite ob prevzemu Jokerja. Če PIN-a niste vpisali ob prevzemu, ga lahko pri blagajniškem okencu vpišete ob ponovnem obisku naših dvoran,
 • preverite podatke o željenem filmu, času in kraju predstave ter vse ostale, ki jih vnašate v sistem med naročanjem vstopnic, preden nakup dokončno potrdite, saj zaradi uporabnikovih napak med naročanjem Kolosej ne sprejema reklamacij,
 • podjetje Bovin, d.o.o. ne odgovarja za zlorabe Jokerja ali spletnega nakupa, ki so posledica uporabe storitve spletne prodaje na neustrezno zavarovanem uporabnikovem računalniku,
 • stornacija ali menjava kupljenih vstopnic ni mogoča.
 1. DODATNE OMEJITVE
 • Menjava že vplačanih vrednosti in vpisanih bonitet za gotovino ni mogoča,
 • če na Joker kartici nimate več dovolj bonitet ali dobroimetja za plačilo vstopnic, lahko doplačate sredstva na Joker in jih takoj uporabite,
 • Joker kartico ponovno aktivirate tako, da nanj položite nova sredstva,
 • popusti veljajo samo pri enkratnem vplačilu, ne pri seštevanju vplačanih vrednosti,
 • veljavnost dobroimetja na Joker kartici je eno leto od zadnjega pologa,
 • stornacija ali menjava kupljenih vstopnic ni mogoča.
 • nakup vstopnic s popustom prek spletne strani ni možen, saj upravičenost ni dokazljiva
 1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA Z JOKER KARTICO

1. IZDAJA KINO JOKERJA

Kino Joker kartico (v nadaljevanju kartica) izdajajo Bovin , d.o.o., Cankarjeva 1, Ljubljana (v nadaljevanju izdajatelj). Joker kartico lahko pridobi vsakdo, ki na kupljeno kartico položi sredstva v višini 12,00 € (oziroma vsakdo, ki predloži ustrezne bone in kupone, ki jih je dobil v zameno za dobropis na stari Joker kartici).

 1.  BONITETNA LESTVICA
bonitetni razred
višina pologa (€)
bonus vstopnice
1
12,00 – 39,99
0
2
40,00 – 69,99
1
3
70,00 – 93,99
2
4
94,00 – 111,99
3
5
112,00 – 180,00
4

Izdajatelj kartice si pridržuje pravico spremembe gotovinskih intervalov v posameznem bonitetnem razredu.

 1.  UPORABA KARTICE

S kartico je mogoče plačevati vstopnice za predstave Koloseja v Ljubljani, Kinu Komuna in Koloseju De Luxe v Kranju. Zaradi varnosti pri poslovanju je imetnik dolžan kartico skrbno hraniti in z njo odgovorno ravnati. Imetnik mora kartico uporabljati skladno s temi splošnimi določili. Imetnik mora zaradi varnosti pri poslovanju s kartico skrbeti, da se vsi postopki na prodajnem mestu izvajajo v njegovi navzočnosti in morebitne nepravilnosti ali nejasnosti takoj rešijo.

 1.  REKLAMACIJE

Za reševanje reklamacij in dodatne informacije se zglasite na blagajni Koloseja oziroma na info@kolosej.si.

 1.  IZGUBA KARTICE

O uničenju, poškodbi, izgubi ali kraji kartice je imetnik dolžan takoj osebno ali pisno obvestiti izdajatelja. Izdajatelj ne prevzame nikakršne finančne odgovornosti za škodo, nastalo zaradi izgube ali kraje kartice. Preklic kartice je mogoč le, če je imetnik navedel pravilne podatke, ki jih je ob nakupu kartice izpolnil na obrazec za vpis kartice, ki ga dobi ob nakupu nove kartice Joker. Višina dobroimetja v trenutku obvestila, da je izdajatelj prejel prijavo izgube ali kraje kratice in kartico preklical, bo samo v primeru znanih podatkov o imetniku prenesena na novo kartico. Za morebitno zmanjšanje dobroimetja pred prejetim obvestilom, da je izdajatelj preklical kartico, izdajatelj ne jamči nadomestila.

 1.  KONČNE DOLOČBE

Splošna določila poslovanja s kartico imajo značaj pogodbe. Z nakupom Joker kartice imetnik potrjuje, da je obveščen o teh splošnih določilih in se z njimi strinja. Položenih sredstev ni mogoče vrniti v gotovini. Izdajatelj lahko skladno z veljavnimi predpisi, pravili sistema COMPESO WinTicket in svojo poslovno politiko spreminja splošna določila - vendar spremenjena določila veljajo samo za tiste kupce, ki postanejo imetniki Joker kartice po spremembi splošnih določil. Morebitne spore rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

d) POLITIKA ZASEBNOSTI

SPLOŠNO

Družba Bovin  d.o.o. varuje podatke svojih strank, ki so ji bili po prosti volji strank posredovani v sklopu nakupa, izdaje računa, promocijskih akcij, informativnega obveščanja in ostalih morebitnih dejavnosti družbe. Vaše podatke uporabljamo, hranimo in obdelujemo le za namene glede katerih ste podali vašo potrditev (tudi v okviru pogodbenega razmerja) oziroma glede katerih nam uporabo, hrambo in obdelovanje nalaga zakonodaja. V družbi Bovin d.o.o. sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Družba Bovin  d.o.o. bo zgoraj omenjene podatke varovala tako, da bo preprečila njihovo razkritje ali nepooblaščen dostop, ohranila njihovo prvotno vsebino (natančnost vnosa) in zagotavljala njihovo primerno rabo v skladu z veljavno zakonodajo ter aktualnimi tehničnimi standardi za zagotavljanje tehnične, sistemske in organizacijske rabe podatkov.

Poleg navedenega se družba Bovin d.o.o. zavezuje, da podatke pridobljene iz vašega profila in iz vaše uporabe aplikacij, ki jih ustvarjate avtomatično z vhodom v aplikacijo ne bomo delili s tretjo nepooblaščeno osebo.

Vaše osebne podatke bomo hranili za obdobje časa potrebnega za doseganje namena zaradi katerega so zbrani, kadar je za zbiranje potrebna vaša privolitev pa do preklica slednje.

Posameznik s sprejemom Splošnih pogojev poslovanja in Politiko zasebnosti daje družbi Bovin d.o.o. soglasje:

Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika, v mejah ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje družba Bovin d.o.o. so:

 • računovodski servis; odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja;
 • ponudniki obdelave podatkov in analitike;
 • vzdrževalci IT sistemov;
 • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil (npr. Mailchimp in drugi);
 • ponudniki plačilnih sistemov, kot so Adyen, PayPal, PayU, Klarna, Sofort, Multibanco, dotPay in drugi);
 • ponudniki sistemov za upravljanje odnosov s kupci (npr. Microsoft);
 • ponudniki rešitev za spletno oglaševanje (npr. Google, ).

Bovin d.o.o. ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v imenu in na račun družbe Bovin d.o.o. v okviru danih navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov.

Vse informacije o vaših osebnih podatkih in najdete v nadaljevanju.

NAMENI ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV

Obdelava podatkov Kinovice

Podlaga za zbiranje vašega elektronskega naslova je vaša osebna privolitev. Slednjega bomo uporabili izključno za izpolnitev vaše prošnje glede posredovanja izbranih Kinovic. S prejemom slednjih družba Bovin d.o.o. na vašo zahtevo izvaja neposredno trženje.

V primeru danega soglasja lahko vaše podatke uporabimo za namen analize, spletnega oglaševanja in vsebinskega marketinga.

Obdelava podatkov Registracija na spletni strani

Podlaga za zbiranje osebnih podatkov na registracijskem obrazcu je pogodba v primeru nakupa preko spleta, saj brez predhodne izpolnitve registracijskega obrazca spletni nakup ni mogoč. Podlaga za zbiranje osebnih podatkov na registracijskem obrazcu, potrebnih za realizacijo pogodbe, je zakon in vaša privolitev. Z izpolnitvijo registracijskega obrazca o vas zberemo vaše neposredne podatke, in sicer uporabniško ime, geslo, ime in priimek, datum rojstva (ni mogoče za osebe mlajše od 16 let), naslov bivališča, telefonsko številko, elektronski naslov in naziv, pri čemer so vsi navedeni podatki obvezni podatki za vašo registracijo razen podatka o nazivu. Pogoj za veljavno registracijo je sprejem Splošnih pogojev poslovanja in politike zasebnosti, saj brez slednjih ne moremo izpolnjevati medsebojne pogodbe (nakup vstopnice, reklamacije v zvezi z nakupom in podobno), kakor tudi zakonskih zahtev glede spletnih nakupov, zlasti Zakona o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR).

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov za namene trženjskega marketinga je vaša osebna privolitev. Z vašo privolitvijo nam dajete dovoljenje, da lahko vaše podatke uporabimo za namen analize, spletnega oglaševanja in vsebinskega marketinga.

Ob registraciji se imate možnost prijaviti na Kinovice (gl. zgoraj).

Obdelava podatkov Kartica zvestobe Joker

Podlaga za zbiranje osebnih podatkov na pristopnici za imetnike kratice Joker je pogodba, saj brez predhodne izpolnitve pristopne izjave ali registracije, ne bomo mogli uresničevati vseh vaših zahtevkov iz pogodbe. Z izpolnitvijo pristopnice  zberemo vaše ime in priimek, naslov bivališča, datum rojstva (ni mogoče za osebe mlajše od 16 let), naziv, telefonsko številko ter elektronski naslov, pri čemer so vsi navedeni podatki obvezni za vašo registracijo, razen podatka o nazivu.  Pogoj za pridobitev kartice Joker je sprejem Splošnih pogojev poslovanja in politike zasebnosti, saj brez slednjih ne moremo izpolnjevati medsebojne pogodbe (nakup vstopnice, reklamacije v zvezi z nakupom in podobno), kakor tudi zakonskih zahtev glede spletnih nakupov, zlasti Zakona o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR).

Zaradi uporabe Joker kartice o vas lahko zbiramo posredne podatke, ki izhajajo iz uporabe vstopnice kot so: število obiskov, čas obiskov, trajanje obiskov, obdobje obiskov, količino nakupa, vrste izdelkov nakupa, vrste zakupljenih storitev, vrste in število uporabljenih ugodnosti oz. akcij, vrste in število neuporabljenih ugodnosti oz. akcij in vse možna številčna razmerja naštetih podatkov kot so povprečje, koncentracija in frekvenca.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov za namene trženjskega marketinga je vaša osebna privolitev. Z vašo privolitvijo nam dajete dovoljenje, da vaše podatke obdelujemo in zbiramo za potrebe trženjskih raziskav, izdelave baze podatkov, pošiljanje oglasnega gradiva, statistične obdelave, obdelave vzorca in navad nakupnega vedenja, anketiranje, za trženje (tako neposredno kot segmentirano kot ciljno).

Ob registraciji se imate možnost prijaviti na Kinovice (gl. zgoraj).

Obdelava podatkov zaradi spletnega nakupa digitalnih vstopnic

Z opravljenim nakupom digitalne vstopnice se poda izrecno soglasje izdajatelju digitalne vstopnice za upravljanje baze osebnih podatkov kupca digitalne vstopnice, in sicer zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov, ki nastanejo iz pogodbenega razmerja nakupa digitalne vstopnice s strani kupca ter izdajatelja. Gre za naslednje podatke (ki nam jih posredujete v postopku registracije ali v postopku pridobitve Joker kartice), ime in priimek, naslov bivališča, datum rojstva (ni mogoče za osebe mlajše od 16 let), naziv, telefonsko številko ter elektronski naslov, pri čemer so vsi navedeni podatki obvezni, razen podatka o nazivu.

Zaradi spletnega nakupa kartice o vas lahko zbiramo posredne podatke, ki izhajajo iz uporabe vstopnice kot so: število obiskov, čas obiskov, trajanje obiskov, obdobje obiskov, količino nakupa, vrste izdelkov nakupa, vrste zakupljenih storitev, vrste in število uporabljenih ugodnosti oz. akcij, vrste in število neuporabljenih ugodnosti oz. akcij in vse možna številčna razmerja naštetih podatkov kot so povprečje, koncentracija in frekvenca.

Kupec digitalne vstopnice z nakupom digitalne vstopnice ne samo, da sprejema ta splošna pravila ampak tudi potrjuje in zagotavlja resničnost vseh navedenih podatkov, ki jih posreduje družbi Bovin d.o.o. in sprejema materialno in kazensko odgovornost v primeru neresničnosti podatkov ali zlorabe.

VAŠE PRAVICE

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov BOVIN d.o.o., Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana, kadarkoli zahteva oz. uveljavlja: 

 • OMEJITEV OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV: posameznik zahteva, da upravljavec stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov za katere je potrebna privolitev posameznika, pri čemer posameznik navede katere privolitve želi preklicati, pri čemer preklic ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem;
 • INFORMACIJE ali se njegovi osebni podatki obdelujejo, podatke o namenu obdelave, o vrsti osebnih podatkov, uporabnike ali pogodbene partnerje, ki so jim bili podatki razkriti, obdobje hrambe;
 • IZBIRS OSEBNIH PODATKOV oz. PRAVICA DO POZABE v skladu s 17. členom Uredbe GDPR, pri čemer za možnost pozabe mora miniti vsaj 30 dni od zanje transakcije, prav tako pred uveljavitvijo pravice do pozabe morate porabiti dobroimetje na kartici ali se slednjemu pisno odpovedati,
 • DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV: uveljavlja pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili z njim v zvezi zbrani, pri čemer je dolžan upravljalec uporabiti vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, kar pomeni, da lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke;
 • POPRAVEK OSEBNIH PODATKOV: zahteva od upravljavca, da popravi netočne podatke, ki so bili z njim v zvezi zbrani, pri čemer je dolžan upravljavec uporabiti vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, kar pomeni, da lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke;
 • PRAVICO DO UGOVORA obdelavi za neposredno trženje,
 • PRAVICO DO PRENOSLJIVOSTI PODATKOV;
 • PRAVICO DO AVTONOMNEGA ODLOČANJA o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi,
 • PRAVICO DO PRITOŽBE pri nadzornemu organu proti upravljavcu osebnih podatkov, če meni, da slednji zaradi obdelave podatkov krši zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov.

Posameznik zgoraj navedene zahteve upravljavcu pošlje pisno po elektronski pošti: info@kolosej.si. V kolikor zahtevo pošljete po elektronski pošti vam bomo odgovor poslali elektronsko. Vaše zahteve nam lahko pošljete tudi na naslov Bovin d.o.o., Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana. V tem primeru vam bomo odgovor poslali pisno po pošti.

Družba Bovin d.o.o. bo na vse vaše zahteve odgovorila brez nepotrebnega odlašanja, vendar najkasneje v roku enega meseca od prejema zahteve. V primeru podaljšanja roka za največ dva meseca, bo upravljavec posameznika nemudoma obvestil o razlogu za podaljšanje.

V kolikor upravljavec v roku enega meseca (oz. v podaljšanemu roku skladno s prejšnjim odstavkom) ne ugodi vaši zahtevi, imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu.

Dodatne informacije:

Bovin, d.o.o. 
Cankarjeva 1 
1000 Ljubljana 
T: 018107101 
info@kolosej.si