Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Hudičev plen

Prey for the Devil
grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 3.11.2022, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Robert Zappia, Todd R. Jones, Earl Richey Jones
Režija: Daniel Stamm

Po resničnih vatikanskih poročilih se je število primerov obsedenosti z demoni v zadnjih letih močno povečalo. Katoliška cerkev je v odgovor na to na skrivaj ponovno odprla šole za eksorcizem, v katerih se duhovniki usposabljajo za ta sveti obred. Hudičev plen vas potopi v svet ene od teh šol; zadnjo obrambno linijo človeštva pred silami večnega zla. Jacqueline Byers (iz serij "Roadies", "Salvation") igra sestro Ann, ki pobožno verjame, da je izvajanje eksorcizmov njen poklic, čeprav jih zgodovinsko gledano lahko izvajajo le duhovniki, ne pa tudi sestre. Ko neki profesor začuti njen poseben dar in ji omogoči, da postane prva nuna, ki preučuje in obvlada obred, bo njena lastna duša v nevarnosti, saj demonske sile, s katerimi se bori, razkrijejo skrivnostno povezavo z njeno travmatično preteklostjo.

ZGODBA:

 Sestra Ann (Jacqueline Byers) verjame, da je bil poklicana, da postane prva ženska izganjalka hudiča… Toda kdo, ali bolje rečeno, kaj jo je poklicalo? Kot odziv na globalno porast demonskih obsedenosti, Ann išče svoje mesto v šoli za eksorcizem, ki jo je ponovno odprla katoliška cerkev. Do zdaj so šole za obred eksorcizma usposabljale le duhovnike – toda profesor (Colin Salmon) prepozna potencial sestre Ann in se strinja, da jo bo učil.
Sestra Ann, potisnjena na duhovno fronto s kolegom Očetom Dantejem (Christian Navarro), se znajde v bitki za dušo mlade deklice, za katero sestra Ann verjame, da jo je obsedel isti demon, ki je pred leti mučil njeno lastno mamo. Odločena, da izkorenini zlo, Ann kmalu ugotovi, da jo hudič drži prav tam, kjer jo hoče.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.