Kolosej

Kolosej De Luxe Kranj

Kino Center, ki se je s 1. aprilom 2006 uradno pridružil Kolosejevi družini, so v Kranju odprli leta 1961. Kinodvorana s 472 sedeži je še vrsto let slovela kot ena najbolje opremljenih v Sloveniji.

Poleti 2008 je Kino Center zaprl svoja vrata in jeseni postal Kolosej De Luxe - mestni kino z novo dimenzijo.

Lahko bi rekli, da gre za novo stopnjo v razvoju kinematografije, kranjski Kolosej pa je v tem smislu prvi svoje vrste v Sloveniji na sploh. Rekonceptualizacija kina v mestnem središču med drugim pomeni manjše, intimnejše dvorane, katerih notranja oprema prinaša drugačno, še večje kino udobje.

V Koloseju De Luxe v Kranju so tri dvorane: največja je opremljena z ljubkimi dvojnimi sedeži - takoimenovanimi "love seats", v srednji pa se lahko zleknete v udobne fotelje, v katerih se človeku zazdi, kot da je v kinu doma.

V Kolosejevem preddverju obiskovalce čaka Star Cafe s teraso, ki s svojim lounge ambientom poraja vprašanje: "Ali je sploh še kaj nemogoče?"


Kontakt

Kolosej De Luxe Kranj 
Stritarjeva ulica 1
4000 Kranj
tel.: (04) 840 10 30
info@kolosej.si

Na e-poštna sporočila odgovarjamo ob delavnikih.

Predprodaja vstopnic: med delovniki od 7. ure ter med vikendi in prazniki od 9. ure dalje v baru, na concessionu pol ure pred prvo predstavo.

Kino Center Kranj

Sicer pa je zgodovina kranjske kinematografije nadvse pestra: takoj po drugi svetovni vojni sta na območju Kranja delovala Kino Kranj (kot zasebno last ga je vodil Valentin Hvala) v Kranju in Kino Stražišče, ki ga je v najem od župnišča vzel Mirko Cegnar. Obe dvorani sta delovali v najemniških prostorih. Njihova opremljenost je bila izredno slaba in iztrošena.

Podjetje Kino Kranj je leta 1948 združilo obe dvorani, ki sta bili v vmesnem času nacionalizirani. Podjetje, ki se je kmalu preimenovalo v Kinopodjetje Kranj, je leta 1951 z veliko prostovoljnega dela zaposlenih odprlo letni kino Partizan, ki je bil po svoji ureditvi eden najlepših tovrstnih letnih kinov v Sloveniji.

V letih, ki so sledila, je Kinopodjetje pod svojo streho združilo celo vrsto manjših lokalnih kinodvoran - celotno infrastrukturo pa so še bistveno bolj razširili, saj so se združili s Kinematografskim podjetjem Jesenice.

S Kolosejevim prevzemom kranjskega kina Center lahko kino obiskovalci uporabljajo vse ugodnosti, ki so jih obiskovalci drugod po Sloveniji že vajeni.

Enoten sistem prodaje kino obiskovalcem omogoča, da na katerikoli lokaciji (v Koloseju v Ljubljani, Mariboru, Kopru, v ljubljanskih mestnih dvoranah in kinu Center Kranj) kupijo vstopnice za katerikoli kino, ki ga upravlja Kolosej. Prav tako lahko obiskovalci v kinu Center uporabljajo Kino Joker, Kolosejevo kartico zvestobe.