Kolosej
Film distribucije Produkcija Plus

Pr’Hostar 2‰

PR'HOSTAR 2‰
komedija
Na sporedu od: 27.10.2022, Kolosej Ljubljana
1h 21min / 81min
Leto: 2022
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin
Režija: Luka Marčetić
PRIPRAVITE SE NA SMEH: Z dvema promiloma podkrepljena vrnitev gorenjskih gaunarjev Pred šestimi leti je domača satirična komedija Pr'Hostar postala neslutena uspešnica. Izvirne prigode in zabavni liki so poskrbeli, da je kinodvorane širom države preplavil smeh, medtem pa je film podiral rekord za rekordom in se zavihtel na prvo mesto najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije. Sedaj je napočil čas, da priljubljena zgodba dobi nadaljevanje, pri čemer se lahko nadejamo, da bo PR'HOSTAR 2‰ stopnjo smeha povišal še za vsaj dva promila.

O FILMU PR'HOSTAR:

»Sam še dons pa do smrti grem na šiht, pol sm pa frej.« – Jerč, PR'HOSTAR

Naj spomnimo, domači mojstri satire so po uspešni spletni seriji Pr'Hostar, ki še vedno velja za pravi slovenski YouTube fenomen, leta 2016 strumno zavzeli tudi veliko platno. V svojem prvem celovečernem filmu so predstavili neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti, začinjen z izvirnimi prigodami in zabavnimi liki.

Zgodba malih ljudi velikih src, umeščena na idilično gorenjsko podeželje, je v hipu osvojila gledalce in postala neslutena uspešnica. Domača senzacija je namreč na svoji poti do prvega mesta najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije podrla vrsto rekordov, prejela tri zlate role in štiri velike zlate role ter prevzela pozornost vsem takratnim spektaklom tujih filmskih studiev.

Po nekajletnem premoru so ustvarjalci sklenili, da občinstvu ponudijo novo dozo filmske zabave, v katerem bo stopnja smeha povišana še za vsaj dva promila. Pod scenarij se tudi tokrat podpisujeta Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin, režisersko taktirko pa je ponovno prevzel Luka Marčetić. Kar se igralske zasedbe tiče, nas poleg druženja s priljubljenimi liki iz prvega dela čaka tudi nekaj presenečenj in posebnih gostov.

O ZGODBI PR'HOSTAR 2‰:

Kar nekaj piva in žganice je preteklo, odkar smo se nazadnje družili s svojeglavim osebjem hotela Pr'Hostar. Tedaj so zaposleni v boju za svoje službe uspešno združili moči in pregnali tako novega kupca kot tudi stiskaškega direktorja. Kaj se je zgodilo zatem? Jim je gorenjski biser uspelo spremeniti v cvetoči posel ali pa so jih prav po slovensko napadle notranje razprtije?

Odgovor bomo v naših kinodvoranah izvedeli to jesen.

REZULTATI:

  • Pr'Hostar zabeležil največji otvoritveni vikend leta 2016 (28.160 gledalcev) in v otvoritvenem vikendu osvojil prvo zlato rolo
  • Luka Marčetić osvojil rekord otvoritvenega vikenda med slovenskimi režiserskimi prvenci
  • Pr'Hostar osvojil skupno tri zlate role
  • Pr'Hostar osvojil skupno štiri velike zlate role
  • Pr'Hostar postal najbolj gledan film leta 2016
  • Pr'Hostar postal najbolj gledan celovečerec samostojne Slovenije.

Komentarji

13.10. 2022 ob 19:20

Dejansko en moderni SLO film za kaaterga sem hype.

— Tibor
13.11. 2022 ob 8:31

Z eno besedo...razocaranje!

— Slavc

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.