Kolosej

Zaporedje nagradnih dogodkov

15. 2. 2005
Težko pričakovani Lemony Snicket: Zaporedje nesrečnih dogodkov prihaja na spored 24. februarja, že zdaj pa lahko sodelujete v nagradni igri.
Zgodba, ki jo pripoveduje mladi pisatelj Lemony Snicket (Jude Law), je povest o vrsti nesrečnih dogodkov, ki doletijo otroke družine Baudelaire. Najstarejša Violet (Emily Browning) ima velik dar praktičnega razmišljanja in izumljanja, nekoliko mlajši Klaus (Liam Aiken) si zapomni vse, kar prebere, dojenček Sunny (Kara in Shelby Hoffman) pa je najboljši v grizenju. Otroci nekega dne v velikem požaru ostanejo brez staršev in strehe nad glavo, zato jih družinski prijatelj gospod Poe odpelje k daljnemu sorodniku, malce čudaškemu grofu Olafu (Jim Carrey). A slednji nima preveč lepih motivov, saj se želi zgolj dokopati do dediščine otrok, četudi na najbolj krut način. Otroci se s svojimi sposobnostmi uspejo rešiti, pot pa jih vodi k stricu Montyju (Billy Connolly), strastnemu ljubitelju kač, in še naprej, do čudaške tete Josephine (Meryl Streep). Toda grof Olaf jim je vedno tesno za petami, seveda vselej v novi preobleki, otroci pa se lahko rešijo le, če razvozlajo skrivnost velikega požara, ki je prizadel njihovo družino.

Film, kot nalašč za dokazovanje vseh talentov moža z gumijastim obrazom Jima Carreyja, je kombinacija prvih treh knjig uspešne serije Daniela Handlerja, ki zaenkrat šteje 11 delov. Scenarij je priredil Robert Gordon, ki je sodeloval tudi pri ustvarjanju drugega dela filma Možje v črnem, za svojevrstno fantazijsko ozračje pa je poskrbel režiser Brad Silberling (Ljubezen v mesečini, Mesto angelov, Casper). Avto, ki ga lahko vidimo v filmu, je pozni model tatre 603, ki so jo izdelovali na nekdanjem Češkoslovaškem in je služila kot limuzina za politične in druge velikaše.

Nagradno zaporedje

Tokrat bomo razdelili štiri knjige, ki jih poklanja Založba Tuma: Slab začetek, Soba plazilcev, Veliko okno in Na žalostni žagi. Štirje izžrebanci bodo to postali, če nam napišejo, na podlagi zaporedja katerih treh knjig je nastal scenarij za pričujoči film, in odgovor pošljejo do vključno 20. marca.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.