Kolosej

Brata tigra za nagrado

23. 9. 2004
K nam 7. novembra prihaja prikupna zgodba o dveh tigrovih bratih. Dva plišasta pa poklanjamo tudi v nagradni igri.

Ne tako davno sta se v zapuščenem templju v divji džungli rodila tigra. Eden je sramežljiv in nežen, drugi pogumen in bojevit. Nekega dne ju kruta usoda loči. Kumal, pogumni brat, konča v cirkusu, kjer mu žalost in domotožje ter življenje v kletki izpijeta vso strast in duha. Sangha, nežnejši tiger, pa živi v ujetništvu pri guvernerjevem sinu, kjer lepo ravnajo z njim.

A nekega dne se v Sanghovi družini pripeti nesreča, zaradi katere morajo Sangho oddati krutemu možakarju, ki se odloči, da bo iz Sanghove nežne duše ukrojil tigra bojevnika.

In odrasla tugra se znova srečata: tokrat kot prisilna nasprotnika v bojevniški areni. A ker kri ni voda, se brata prepoznata in uideta, a njuna zgodba o vrnitvi domov s tem še ni končana ...

Brata je igrani film za vso družino, pravljica, ki bo zagotovo osupnila vsakogar - še posebej tiste, ki na velikem platnu radi gledate resnične živali.

Režiser filma Jean-Jacques Annaud (Ime rože, Sedem let v Tibetu, Sovražnik pred vrati) je podoben film posnel že leta 1988. L'Ours je pomenil prelom vseh pravil za uspeh: film ni imel velikih zvezdniških imen, nobenih pregonov s hitrimi avtomobili ali eksplozij, dialoga pa je bilo komaj za deset minut. Glavni lik ni bil niti človek niti vesoljček - pač pa žival.

Nagradna igra

Ne bomo vam omogočili, da bi v postelji ležali s tigrom, kakor deček na sliki, si boste pa vanjo lahko zvlekli dva plišasta. Za sodelovanje v nagradni igri nam do vključno 24. oktobra napišite, katera žival je nastopila v podobnem filmu istega režiserja, ki ga je ta posnel leta 1988!

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.