Kolosej

Starsky in Hutch

8. 6. 2004
Ben Stiller in Owen Wilson sta Starsky in Hutch. Prvi je vzor pedantnosti in zgled policijskih učbenikov, drugi pa se drži filozofije "če jih ne moreš premagati, se jim pridruži". V svojo družbo vabita tudi vas in vas nagrajujeta: to je nagradna igra za vse navdušence nad modo 70-ih let!
Starsky & Hutch je filmska predelava popularnih znancev z malih ekranov, ki sta se prvič pojavila v istoimenskem televizijskem filmu s sredine sedemdesetih in kasneje tudi v seriji, ki je med leti 1975 in 1979 nanizala natanko 88 epizod. Popularni avto Ford Torino, ki je junaka rešil marsikatere zagate (in tudi pripeljal v nove), je takrat postal tudi Fordov komercialni fenomen. Na željo oboževalcev so za izdelavo natanko tako pobarvanih Torinov namenili prav posebni proizvodni oddelek.

Vsekakor bi bila brez njiju Kalifornija v sedemdesetih čisto OK... če policist David Starsky ne bi zganjal pretirane pedantnosti. V mestecu Bay City je namreč znan kot doslednež, ki svoje uspešno delo opravlja strogo po policijskih učbenikih. V štirih letih se je zavoljo tega otresel že ducata nedoraslih partnerjev, njegov tokratni partner pa je njegovo popolno nasprotje. To je žurerski Hutch, oziroma Ken Hutchinson, ki se marsikakšnega primera loti kar po filozofiji "če jih ne moreš premagati, se jim pridruži" in ki na takšen način pod krinko velikokrat zagreši tudi marsikakšen zločin.

Načelnik policije Doby (Fred Williamson) in škodoželjni ter Starskyu zavidljivi policijski sodelavci, kakršen je Manetti (Chris Penn), so nad kočljivim partnerstvom navdušeni, nezdružljiva Starsky in Hutch pa bi se seveda med seboj najraje požrla, če ju ne bi čakalo nadvse pomembno delo.

Ko dvojica odkrije na obalo naplavljeno truplo, ju preiskava pripelje do premožnega lokalnega poslovneža Reesea Feldmana (Vince Vaughn). O tem, da je slednji s svojim asistentom Kevinom (Jason Bateman) razvil kokain, ki ga človeški okus ali celo izurjeni psi ne zaznajo, se našima vrlima junakoma seveda ne sanja. Informacijo jima servira šele Hutchev vpliven ulični poznavalec scene Huggy Bear (Snoop Dogg), a kaj, ko osumljenemu Reesu in njegovemu dekletu Kitty (Juliette Lewis) ne moreta naprtiti še ničesar, že tako težka naloga pa postane še težja, ko se nad njune riti zdere policijski načelnik.

Starsky in Hutch se zato s svojimi nevsakdanjimi prijemi in nezgrešljivim rdečebelim Fordom Torino nemudoma podata v lov za pričami in podobnimi informanti, med katere prištejeta v ječi zaprtega Big Earla (Will Farrell) ter seksi navijačici Holly (Amy Smart) in Staci (Carmen Electra), ki jih je, še posebej Hutch, pripravljen "temeljito zaslišati" ...

Nagradna igra

V sodelovanju s distribucijsko hišo Cenex smo vam tudi tokrat pripravili bogato nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za nekaj majic, očal, torb in velik pleten pulover, v katerem vas zagotovo nihče ne bo spregledal, saj boste "70-ta na dveh nogah". Vse, kar morate storiti, je to, da nam poveste, parodija na kateri film je očitno prizor iz filma Starsky in Hutch na spodnji sliki?

Vaše odgovore pričakujemo do vključno 11. julija. Nagrajence bo določil žreb. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.