Kolosej

In predpremierno je prišla Polly

29. 4. 2004
Življenje najbolj previdnega človeka na svetu bo postalo nadvse zanimivo: v Koloseju v Ljubljani predpremierno!
Romantično komedijo In prišla je Polly si lahko od četrtka do srede ogledate v Koloseju v Ljubljani predpremierno! Predstave so na sporedu vsak dan ob 21.40, vstopnice pa si lahko - kot je običajno - zagotovite tudi v predprodaji.

Sicer filmi, v katerih glavni vlogi odigrata Jennifer in Ben, v zadnjem času niso med ravno najslavnejšimi - vsaj ne po zaslužku ali priljubljenosti, a tokrat se bomo zabavali ob filmu, v katerem ne igrata Lopezova in Affleck, pač pa Jennifer Aniston in Ben Stiller.

In prišla je Polly je simpatična romantična komedija scenarista in režiserja Johna Hamburga, ki nas je kot scenarist zabaval že z Zoolanderjem in prvim delom komedije Njeni tastari - v obeh je sodeloval z Benom Stillerjem, ki je tudi tokrat v ospredju. Igra Reubena Fefferja, možakarja, ki si je življenje uredil do zadnje potankosti - predvsem je poskrbel za varnost, čistočo in popolno odsotnost kakršnega koli tveganja. S tveganjem se ukvarja samo službeno, saj je zaposlen v zavarovalnici.

Življenje se mu obrne na glavo, ko ga na medenih tednih žena (Debra Messing, ki se jo boste spomnili kot Grace iz nanizanke Will in Grace) zamenja za privlačnega učitelja potapljanja. Ko kmalu zatem sreča Polly (Jennifer Aniston), prijateljico iz otroštva, se mu zazdi, da se mu je sreča spet nasmehnila. Polly je privlačna, sveža in smešna. Kdo bi si mislil, da je tetovirana, da obožuje pekočo hrano, potne večere v ritmu salse ali da zbira predmete iz svojih prejšnjih razmerij, kot je na primer napol slep dihur ... Ne samo to - Polly vedno računa na srečo, veseli se nenadnih naključij, menja službe, stanovanja, seli se iz mesta v mesto in je pripravljena na nove dogodivščine.

Si predstavljate, kaj se zgodi, če se taka dva zaljubita?

Zraven prištejte še nekaj naravnih nesreč na dveh nogah. Seveda že omenjeno Reubenovo bivšo ženo, ki jo tako hitro po poroki premami žrebec Claude (Hank Azaria). Sandyja (Philip Seymour Hoffman), zapuščenega Reubenovega prijatelja iz otroštva, ki bi bil rad filmski igralec, vendar dalje od svoje najstniške slave ne pride. Reubenovo stranko, avanturističnega multimilijonarja Lelanda Van Lewa (Bryan Brown), ki se rad meče z višin, plava z morskimi psi in bi rad ustrezno zavarovalno polico. In seveda Stana Indurskyja (Alec Baldwin), Reubenovega šefa, ki je pač … šef.

Ben Stiller si snemanja filma In prišla je Polly zagotovo ne bo zapomnil samo po humornih situacijah, temveč tudi po vsaj dveh nezgodah. Na snemanju ga je v brado ugriznil dihur, ki se pojavi v zadnjem prizoru, zaradi česar so morali Bena cepiti proti steklini. "Bila je grozna izkušnja," o tem pravi Ben. Nič bolje se ni godilo njegovi zadnjici, ki jo pokaže v filmu, čeprav mu je režiser obljubil, da bodo ta prizor iz filma izrezali. Pa je niso. Najhuje je pravzaprav to, da so Benu šele na koncu povedali, da bi zadnjico namesto njega lahko pokazal njegov dvojnik.