Kolosej

Gothika nagrajuje

24. 3. 2004
Halle Berry, ki je nazadnje pri nas manipulirala z vremenom v Možeh X 2, se znova vrača v filmu, v katerem igra glavno vlogo. Gothiko je režiral Mathieu Kassovitz.

Na naša velika platna se po nekajletni odsotnosti vrača nihče drug kot igralec Robert Downey, Jr., filmu Gothika pa ne primanjkuje nadarjenih imen tudi izza kamere. Za produkcijo ene najuspešnejših grozljivk preteklega letu sta poskrbela veleproducenta Joel Silver (Matrica, Smrtonosno orožje, Umri pokončno) in Robert Zemeckis (Brodolom, Potopljene sence), ki sta svojo žilico za žanr skupaj pilila že s filmom Ladja groze. Tokrat nam bosta odprla svet logične in razumske osebe, ki se nekega dne znajde v popolnoma drugačnem okolju. Si upate vstopiti?

Dr. Miranda Gray (Halle Berry) je psihologinja v ženskem zaporu, kjer ima opravka s pacientkami, kot je na primer morilka očima Chloe Sava (Penelope Cruz), ki naj bi jo posilil sam hudič. Miranda je poročena s temnopoltim debelušnim upravnikom Dougom Greyem (Charles Dutton), njena sreča pa se nekega večera popolnoma obrne, ko mora na poti domov zaradi zaprte ceste narediti ovinek. Na poti namreč sredi neusmiljenega viharja skoraj povozi premraženo najstnico in ko želi poklicati pomoč, se skupaj z deklico znajde v plamenih.

Tri dni kasneje se Miranda prebudi v ječi, kjer je nekoč svetovala svojim pacientkam. Tokrat se je znašla v njihovi koži, saj je obtožena brutalnega umora svojega moža. Miranda, brez vsakega spomina na pretekle dni in prestrašena nad zastrašujočimi obiski duha trpeče deklice, se tokrat znajde pred nerešljivo uganko, v njeno duševno stanje pa začne dvomiti tudi njen nekdanji sodelavec in prijatelj Dr. Pete Graham (Robert Downey, Jr.), ki ji želi pomagati.

Nagradna igra

Za nagrade smo tokrat pripravili tri t-shirte. Zanje se lahko potegujete, če navedete vsaj en naslov filma, ki ga je pred Gothiko že režiral Mathieu Kassovitz, in naslov vsaj enega filma, v katerem je odigral eno od vlog. Nagradna igra traja do vključno 25. aprila. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.