Kolosej

Pomladna Pravzaprav ljubezen

17. 2. 2004
Ptički se od sobote že uradno ženijo, srčeca kipijo, pomlad počasi, a zanesljivo prebuja ljubezen - k nam pa prihaja romantična komedija leta - Pravzaprav ljubezen in z njo nekaj zelo sladkih nagrad.

No, v filmu se znajdemo v predbožičnem času, ko so priprave na praznik v polnem teku. Stari rocker Billy Mack (Bill Nighy) je posnel božično pesem, za katero upa, da bo velika sezonska uspešnica. V času, ko ne opravlja resnih pogovorov s svetovnimi politiki, kakršen je predsednik ZDA (Billy Bob Thornton), novi britanski premier (Hugh Grant) tiho pogleduje za dekletom(Martine McCutcheon), ki na Downing Streetu 10 streže čaj.

V Kareninem (Emma Thompson) življenju je nova ženska, a mlada in privlačna Mia (Heike Makatsch), ki osvaja njenega soproga Harryja (Alan Rickman), ji gre hudo na živce. Ko Harry ni v devetih nebesih zaradi nepričakovane pozornosti, ki jo dobiva, svetuje Sari (Laura Linney), naj svoje zaljubljenosti sodelavcu Karlu (Rodrigo Santoro) ne skriva več.

Mark (Andrew Lincoln) je zacopan v Juliet (Kiera Knightley). A obstaja majhen problem: Juliet je sveže poročena z Markovim najboljšim prijateljem Petrom (Chiwetel Ejiofor). John (Martin Freeman) in Judy (Joanna Page), filmska dvojnika, končata z vajo precej soparne ljubezenske scene z ugotovitvijo, da sta si usojena, mali Sam (Thomas Sangster v resnici bratranec Hugha Granta) svojemu ovdovelemu očetu Danielu (Liam Neeson) pove, da mu srček bije za najbolj priljubljeno dekle na šoli Joanno (Olivia Olson).

Jamieju (Colin Firth), melanholičnemu pisatelju, srce streta dekle in lasten brat, zato se umakne in se brez besed zaljubi v sobarico Aurelio (Lucia Moniz), mladi Colin (Kris Marshall) pa se odpravlja v Ameriko: prepričan je, da bo njegov britanski naglas mehčal kolena Američank...

Vse te zgodbe o ljubezni se prepletejo v pričakovanju božiča, ko se bo vse skupaj razpletlo tako, kot smo tega že vajeni iz komedij Štiri poroke in pogreb, Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones. Scenarist teh filmov je namreč Richard Curtis, ki je tokrat prvič v svoje roke prevzel tudi režijo.

Ena od referenc na prejšnje uspešnice Richarda Curtisa je tudi pesem, ki jo Billy Mack posname - gre namreč za Love is All Around - Christmas is All Around skupine The Troggs, ki so jo za Štiri poroke in pogreb z velikanskim uspehom priredili Wet Wet Wet (v slovenščini pa Čuki). Božična Vsepovsod ljubezen je tudi na evropski izdaji soundtracka, ki tako kot pri prejšnjih Curtisovih filmih prinaša prijetno zbirko pop sladkorčkov, v Veliki Britaniji pa so pesem izdali tudi kot single, ki se je v resnici potegoval za prvo mesto med uspešnicami v božičnem tednu, vendar je neslavno propadel - Billy Mack se ne bi čudil: zadeva je pač s*****... :)

Nagradna igra

V našem predalu so se znašle štiri bonboniere Ferrero Rocher, ki jih bomo razdelili tistim, ki boste sodelovali v nagradni igri. Tokrat boste morali pokazati poznavanje filmov Richarda Curtisa. Povejte, v katere igralke se je v katerem filmu zaljubljal Hugh Grant v prejšnjih treh filmih omenjenega scenarista (Štiri poroke in pogreb, Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones)! Časa imate do vključno 7. marca! Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.