Kolosej

Oceanovih 18 nagrad

25. 11. 2004
Nadaljevanje uspešnice Ocean's 11 bo nov prispevek v zgodovini najdrznejših ropov. Vam za zaklad ne bo treba krasti, morate pa poznati vseh 11 oziroma 12 članov Oceanove bande.
Pred tremi leti so izpeljali spektakularen rop lasvegaške igralnice, ki jim je prinesel nič manj kot 160 milijonov dolarjev in sovraštvo ter željo po maščevanju njenega osramočenega lastnika Terryja Benedicta (Andy Garcia). V Oceanovih dvanajst so se na poziv Dannyja Oceana (George Clooney) ponovno zbrali, da bi izpeljali kar tri kraje naenkrat, katerih izkupiček bi celo presegel prejšnjega. Na njihovi sledi sta Benedict in lepa evropolova agentka Isabela Lahiri (Catherine Zeta-Jones), strokovnjakinja za razvozlavanje največjih roparskih podvigov, ki je bila nekoč dekle Dannyjeve desne roke, Rustyja Ryana (Brad Pitt).

In kaj pravzaprav nameravajo ukrasti Danny in njegovi? To vedo pravzaprav le oni. Nekatere govorice omenjajo tri evropska mesta, ki naj bi bila njihova tarča: Rim - tu naj bi bil njihov plen dragoceno Fabergerjevo jajce, ki ga je največji draguljar izdelal za kronanje carja Nikolaja II, Amsterdam - kjer naj bi ukradli prvi (in edini te vrste) delniški certifikat, ter Pariz - le kdo si ne bi želel, da bi v njegovi dnevni sobi visela Leonardova Mona Lisa. Šušlja pa se tudi o Berlinu in Londonu, pa o največjem svetovnem diamantu in Rembrantovi Nočni straži v Rijksmuseumu. Zagotovo je samo to, da se bodo kraje dogodile na treh različnih lokacijah v treh evropskih prestolnicah.

Pred elegantnim, ciničnim in karizmatičnim Dannyjem ter njegovimi partnerji je torej nov podvig, ki jih lahko ustoliči na prestolu največjih roparjev v zgodovini ali pa jih stane prostosti, če ne celo življenja. Edino, kar stoji med njihovimi novimi in starimi sovražniki ter njimi pa je Ocean.

Scenarij, ki je bil prvotno mišljen za film režiserja Johna Wooja, je napisal George Nolfi (Časovna past).

Nagradno vprašanje

Tokrat poklanjamo 18 nagrad, in sicer: 2 jopici s kapuco, 1 dežnik, 8 t-shirtov, 2 zimski kapi, 1 torbo, 2 kapi s šiltom in 2 etuija za potni list.

Če želite biti v bobnu, ko bomo žrebali te lepe nagrade, nam do vključno 9. januarja 2005, povejte, kdo je novi, dvanajsti član Oceanove druščine.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.