Kolosej

Naravnost fantastični Neverjetni

18. 11. 2004
Tokratna nagradna igra, ki jo razpisujemo ob prihodu Disneyevega filma Neverjetni, je... preprosto neverjetna. Splača se sodelovati!
Da so risanke oziroma animirane zgodbice vedno bolj popularne in namenjene najširšemu krogu občinstva, smo se že prepričali. Po uspehu duhovitega Shreka in Kraljestva morskega psa se je za podoben korak odločil še Disney. Z novo risanko, v kateri mrgoli duhovito zabavnih antijunakov, bo skušal najstarejši in najbolj znani animacijski studio navdušiti staro in mlado. Poleg tega bo risanka Neverjetni sinhronizirana v slovenščino, kar je odlična novica za najmlajše in njihove starše.

Gospod Neverjetni je pravi super junak. Oziroma je bil, dokler ga ni novi vladni zakon prisilil v ilegalo. Po novem so namreč vsi junaki, obdarjeni z nadnaravnimi sposobnostmi, podvrženi programu za zaščito prič. Uradna razlaga se glasi, da je to v njihovo dobro, saj lahko le v anonimnosti uživajo zasluženi počitek. Tako je Janez recimo na videz povsem običajen soprog, ki s soprogo Heleno in tremi otroki živi spokojno življenje. Kot zavarovalniški agent, nezadovoljen s svojim šefom, pa se vendarle tu in tam z nostalgijo spominja svojih junaških podvigov. Nekega dne pa se mu ponudi nova priložnost. Misleč, da bo ponovno dokazal svoje sposobnosti, privoli v sodelovanje v tajni operaciji, za katero pa se kaj kmalu izkaže, da je spretno nastavljena past s strani njegovih nekdanjih sovražnikov. Njegovi družini seveda ne preostane drugega, kot da združi moči, reši očeta in opere družinsko ime ...

Junaki nove Pixarjeve animirane mojstrovine niso klasični super junaki, a se kljub temu obnašajo tako. Pravzaprav so Neverjetni nekakšen animiran odgovor na vohunske pustolovščine oziroma akcijske spektakle, ki dandanes polnijo kinodvorane. "Ne bi rekel, da gre za satiro", je prepričan Brad Bird, ki priznava, da je skušal v Neverjetnih združiti svojo strast do vohunskih akcij in komedij. "Moj osnovni namen je bil fantazijski svet narediti kolikor toliko verjeten," pravi ameriški režiser, ki je konec osemdesetih bdel tudi nad kultno družino Simpson.

Nagradna igra

V nagradnem skladu imamo tokrat dežnike, nahrbtnike, rolke, kovčke za malico, ročne ure, namizne ure, štoparice z brizgalko, sestavljanke, prenosni radio, namizni radio, čepice, podloge za miške, čarobne skodelice in nenavadne otroške t-shirte z našitim žepkom - skratka kopico prelepih in uporabnih nagrad, ki jih bomo med sodelujoče v nagradni igri razdelili preko žreba. Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je, da nam do vključno 9. januarja 2005 pošljete odgovor na nagradno vprašanje: koliko članov družine Neverjetni ima neverjetne sposobnosti?

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.