Kolosej

Za ljubitelje kač

22. 10. 2004
Ali za kačje ljubitelje človeškega prigrizka? Vprašanje je na mestu, prihaja namreč grozljivka Anakonda 2. Sodelujte tudi v nagradni igri.
Znanstvena odprava želi prodreti globoko v džunglo Bornea, kjer naj bi bile skrite izredno redke "krvave orhideje", ki naj bi vsebovale serum večne mladosti. Mladi in ambiciozni raziskovalci, na čelu z izobraženim Jackom Byronom (Matthew Marsden, ki smo ga lahko videli v Sestreljenem črnem jastrebu), najamejo barko in se odpravijo navzgor po reki. Med sanjarjem o prihajajoči slavi, denarju in blestečih karierah, nekoliko bolj previdna Samantha (KaDee Strickland) v vodi opazi čudno gibanje, a naleti le na posmeh, predvsem s strani brezskrbnega Billa (Johnny Messner, ki se nam je to poletje predstavil v filmu Špartanec). Toda po spektakularni nesreči ostanejo brez barke, tako da morajo pot nadaljevati peš. A slabo vreme in gosta podrast sta še najmanjši težavi, saj se v osrčju džungle skriva trop velikanskih kač, ki so s pomočjo močnih učinkovin skrivnostnih orhidej zrasle, postale izredno močne in inteligentne ... in tudi zelo lačne! Boj na življenje in smrt je neizbežen!

Anakonde živijo v vodah Južne Amerike in veljajo za največje kače na svetu, saj lahko zrastejo tudi do 11 metrov v dolžino, po (nepreverjenih) pričevanjih domorodcev pa naj bi bile opažene tudi 20 metrske velikanke. Prehranjujejo se z mesom, predvsem ribami, kajmani in manjšimi sesalci, ljudi pa se ponavadi izogibajo. V Sloveniji živita le dve vrsti človeku nevarnih strupenjač, modras in gad, ki pa po dolžini ne presežeta enega metra. Piki strupenjač so pri nas izjemno redki, v zadnjih petdesetih letih pa še noben ni terjal žrtev.

Nagradna igra

Nagradno vprašanje se tokrat glasi: na kakšen način svoje žrtve ubijejo anakonde? Če mislite, da poznate odgovor, nam ga pošljite do vključno 21. novembra in tako boste sodelovali v nagradnem žrebanju, v katerem bomo podelili tri originalne Anacondas 2 t-shirte.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.