Kolosej

Kdo bo zmagovalec med Zgubami?

21. 10. 2004
Brez strategije, brez kondicije. V napad! V boj za nagrade!
Egocentrični in nadležni White Goodman (Ben Stiller), lastnik uspešne korporacije telovadnic Globo Gym, ima čez cesto, kamor želi razširiti parkirni prostor, majhno oviro. Namreč simpatično malo konkurenčno telovadnico Average Joe's Gym, ki jo vodi Peter La Fleur (Vince Vaughn), njene stalne člane pa lahko preštejemo na prste ene roke. Bančna uslužbenka Kate Veatch (Christine Taylor), ki jo najame Goodman, zato preveri Petrove posle in ugotovi, da bi si lahko osamljeno telovadnico prilastil White, če Peter v natanko 30 dneh ne nakaže 50 tisoč zelencev.

Sanjaški Peter, zvest svojemu zgubaškemu načelu, da je vse pač prepuščeno usodi, ne išče rešitve, vse dokler se njegovi varovanci, med katerimi so Gordon (Stephen Root), koščeni Owen (Joel David Moore), navdušenec nad pirati Steve (Alan Tudyk), navijaški Justin (Justin Long) in pomehkuženi Dwight (Chris Williams) ne oklenejo briljantne ideje! Zmagovalno ekipo turnirja med dvema ognjema v Las Vegasu namreč čaka bogata denarna nagrada. Čas je, da se izkažejo tudi zgube!

Zgube med dvema ognjema, najuspešnejša komedija ameriškega poletja, je na veliko platno v manjših vlogah priklicala tudi številne s športom povezane zvezdnike. Med njimi so šestkratni zmagovalec kolesarske etape Tour de France Lance Armstrong, legendarni teksaški mož postave Chuck Norris in postavni šef Obalne straže David Hasselhoff, ki tokrat nastopa kot trener nemške ekipe. Da je film postregel s pravo manijo tudi izven meja velikega platna, pa priča podatek, da so se po prikazovanju v ZDA že uveljavile številne lige med dvema ognjema.

Nagradna igra

Ker gre za športni film, so tokrat tudi nagrade športne. Poklonili vam bomo nadvse uporabno športno torbo s posebnim predalčkom za čutarico (ki je tudi zraven) in dva različna Dodgeball športna t-shirta. Do vključno 21. novembra se lahko za nagrade potegujete tako, da pošljite odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: v koliko filmih z letnico 2004 sta se Vince Vaughn in Ben Stiller pojavila skupaj?

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.