Kolosej

Družba dobrih gospodov prinaša nagrade

18. 9. 2003
Prihaja silno nenavadna družba. To so pravi gospodje, kakršnih ne srečamo vsak dan.

Piše se leto 1899 in številnim evropskim državam grozi velika nevarnost. Z naprednim orožjem jih namreč napade pokvarjen podlež, znan kot Fantom, ki želi na ta način države naščuvati drugo proti drugi in tako začeti vojno. Države so proti skritemu sovražniku nemočne, Fantomu pa se zoperstavi M (Richard Roxburgh) iz britanskega imperija, ki skliče skupino junakov z nadnaravnimi sposobnostmi. Ta je znana kot družba pravih gospodov in je v krizni situaciji edina sila, ki se lahko upre Fantomu in njegovemu načrtu.

Med gospodi so legendarni afriški lovec Allan Quatermain (Sean Connery), piratski kapitan Nemo (Naseeruddin Shah), znanstvenica in vampirka Mina Harker (Peta Wilson), nevidni človek Rodney Skinner (Tony Curran), nesmrtni Dorian Gray (Stuart Townsend) in legendarni Dr. Jekyll in Mr. Hyde (Jason Flemyng). S pomočjo agenta ameriške tajne službe Toma Sawyerja (Shane West) se druščina poda v Benetke v upanju, da lahko moč sedmerice ustavi Fantoma, preden uniči mesto in izzove novo svetovno vojno.

V produkcijsko izjemno zahtevni priredbi kultnega stripa, polni vrhunskih posebnih učinkov, je bilo potrebno oživiti skoraj 60 različnih lokacij, več kot 200 gradbincev pa se je ukvarjalo samo z izgradnjo podmornice Nautilus. Ta je med snemanjem, ki je veliko časa potekalo tudi pri naših avstrijskih sosedih in na Češkem, doživela zelo ironično usodo. Med katastrofalnimi poplavami v Pragi lanskega avgusta je namreč celotno sceno zalila uničujoča voda in tako revidirala proračun filma, ki je zrasel na vrtoglavih 110 milijonov zelencev.

Zbirka dobrih nagrad

Tokrat vam poklanjamo tri nagrade: t-shirt in notes ter dvakrat t-shirt in čutarica. Žrebali bomo med tistimi, ki nam boste napisali, kateri je vaš najljubši filmski junak z nadnaravnimi močmi vseh časov! Nagradna igra se izteče 12. oktobra! Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.