Kolosej

Pirati vam dihajo za ovratnik

28. 8. 2003
Danes so tu: Johnny Depp, Orlando Bloom (vstavi poljubno količino ženskih vzdihov), Geoffrey Rush in Keira Knightley (moški vzdihljaji) - v filmu Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera. V skrinji je nekaj zakladov tudi za naše obiskovalce.
Predal v skrinji, ki so ga Pirati namenili prav vam, je poln piratskih torb, v katere gre popotnica za dolge proge in še kaj; na voljo so štiri t-shirti za dekleta in par ladijskih dnevnikov s trojnim hologramom. Da bi bili v igri za te nagrade, nam morate razkriti veliko skrivnost, ki jo skriva Jack Sparrow, glavni junak, ki ga igra Johnny Depp. V bobnu za žreb boste, če boste poslali pravilni odgovor do vključno 21. septembra.

Pirati s Karibov je barvita akcijska pustolovščina, postavljena v 17. stoletje, v čas, ko so v Karibskem morju kraljevali lopovski pirati. Za vražjega in hkrati očarljivega kapitana Jacka Sparrowa (Johnny Depp) predstavljajo kristalne vode Karibskega morja, najvažnejšega izmed vseh morij sveta, čudovit oder za pustolovščine, v katerega valove so ujete številne legende in skrita najmračnejša prekletstva. Jackovo idilično življenje se spremeni v trenutku, ko ga zgrabi roka usode in zviti kapitan Barbossa (Geoffrey Rush) ukrade njegovo ladjo Črni biser ter kasneje z njo napade mesto Port Royal, kjer ugrabi lepo guvernerjevo hčerko Elizabeth (Keira Knightley). Elizabethin prijatelj iz otroštva Will Turner (Orlando Bloom) združi moči z Jackom in skupaj poveljujeta najhitrejši ladji britanskega ladjevja HMS Interceptor v poskusu viteškega reševanja Elizabeth ter ponovnega zavzetja ladje Črni biser. Kljub neverjetni (izjemni) sovražnikovi premoči Will in Jack hitita proti zadnjemu in odločujočemu spopadu, ki se bo odvijal na skrivnostnem in strah vzbujajočem Isla de Muerta. Naša pogumna glavna junaka namreč ne vesta, da so Barbossa in njegovi pirati uročeni. Obsojeni so na večno življenje kot živi mrtveci, ki se ob vsaki z mesečino obsijani noči spremenijo v žive okostnjake. Prekletstvo, v katerega so ujeti, je moč uničiti le z delom zaklada, ki je bil davno izgubljen in se sedaj nahaja v ogrlici na vratu lepe Elizabeth.

Film poleg odlične scenografije odlikujejo tudi izvrstni posebni učinki, s pomočjo katerih se pred našimi očmi odvija srhljiva preobrazba Barossinih piratov v žive okostnjake. Vse to pomaga oživiti mogočno zgodbo, v kateri se junaki spopadejo z mračnim kapitanom in njegovimi nepremagljivi pirati s Karibov, zgodbo, v kateri bodo uživale vse generacije gledalcev.

Da je zgodba o piratih in njihovem ukletem kapitanu kar najbolj verodostojno prenesena na filmska platna, sta poskrbela tudi glavna igralca v vlogah junaških rešiteljev ujete Elizabeth. Oba se namreč odlično znajdeta v vlogah bolj ali manj pravljičnih junakov. Težko je verjeti, da je katera od gledalk ostala povsem ravnodušna ob Johhnyju Deppu, ko je pred leti upodobil skrivnostnega ljubimca Don Juana DeMarca. Prav tako pa tudi trilogija Gospodar prstanov ne bi bila povsem enaka, če ne bi v njej Orlando Bloom tako odlično upodobil vilinca Legolasa. Še en podatek več za odločitev o čim prejšnjem ogledu filma, torej.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.