Kolosej

V spalni vreči Lare Croft

13. 8. 2003
Lara Croft v obliki Angeline Jolie je takorekoč pred vrati naših kino platen - pričakujemo jo od 21. avgusta dalje, že tako razgrete glave pa kurimo še z njeno spalno vrečo, ki jo bomo podarili zmagovalcu v nagradni igri.
Natančno dve leti potem, ko nas je v filmski podobi množično osvojila prvič, se Lara Croft v filmu Lara Croft: Tomb Raider - Zibelka življenja zopet vrača, kar bo zagotovo razveselilo skoraj 40 000 obiskovalcev, ki so jo samo v Ljubljani gledali že ob njeni prvi dogodivščini. Kot je splošno znano, je računalniška junakinja Lara Croft rojena v bogati družini, obiskovala pa je najelitnejše šole. Njena edina zabava so pustolovščine in za to ima Lara vse kvalifikacije: obvlada kopico jezikov, podkovana je v arheologiji, za nasprotnike zna biti silno nevarna, saj se je izurila v borilnih veščinah, predvsem pa je morilsko privlačna in popolnoma neodvisna. Kot taka je všeč moškim, ženske pa privlači zaradi svoje trdoživosti, neposrednosti in samozavesti. Igrica Tomb Raider je prvič prišla na trg leta 1996 in Laro Croft katapultirala med zvezde. Še pred samim filmom je bila zagotovo ena od bolj razvpitih in slavnih junakinj, ki so ji oboževalci postavljali spletne templje, jo predlagali v anketah za najprivlačnejšo žensko, kupovali lutke, izdelane po njenem liku itd. Prvi igri sta sledila drugi in tretji del. Četrti je nosil naslov The Last Revelation, ob izidu prvega filma pa je na police prodajaln prišla igra Tomb Raider: Chronicles. Najnovejša dogodivščina Tomb Raider: The Angels of Darkness seveda prihaja skupaj s filmom Tomb Raider 2. In kakšno nalogo dobi naša arheloginja in ekstravagantna raziskovalka tokrat? Poiskati mora podvodni tempelj, od koder lahko najde pot do mitološke Pandorine skrinjice. Vendar pa ne gre vse po načrtih, saj skrinjico ukrade Chen Lo, voditelj kitajske kriminalne združbe, ki želi skupaj z zlobcem po imenu Riess zavladati svetu z grožnjo uporabe orožja za množično uničenje. Tudi nadaljevanje uspešnice prinaša zajetno količino privlačnih akcijskih posnetkov, v katerih bomo videli Angelino jahati, voziti motorna kolesa in vodne skuterje ter početi druge vragolije, ki jih je ekipa ustvarjalcev pod vodstvom režiserja Jana de Bonta (Hitrost 1 in 2, Twister ...) posnela na eksotičnih lokacijah, kot so Santorini, Kenija, Tanzaniija, Hong Kong in Kitajska... Ena od glavnih atrakcij filma je zagotovo Angelina Jolie, ki v prvem delu ni osvajala samo s svojim božanskim obrazom, temveč tudi z izklesano postavo. Za drugi del filma se je pripravljala nekoliko drugače. Namesto proteinskih praškov, s pomočjo katerih je pridobivala telesne krivulje za prvi del, so v njeni prehrani tokrat prevladovali ogljikovi hidrati. "In potem sem trenirala s polno intenzivnostjo," je povedala Angelina. Kakšni so rezultati takega načrta? Bomo videli! Zdaj pa k nagradni igri. Tokrat imamo eno samo nagrado, je pa ta toliko bolj vabljiva: gre namreč za spalno vrečo Tomb Raider, v katero boste morda še to poletje zvabili kako Laro ali njej podobnega moškega junaka... Izbrati morate enega od pravilnih odgovorov, ki vam jih ponujamo na vprašanje o tem, kaj se zgodi z Laro in Pandorino skrinjico, ki jo išče:
a) skrinjico odpre zlobec Riess, preden Lara pride do nje,
b) skrinjico požrejo drevesne pošasti,
c) skrinjico Lara dobi v svoje roke, (skoraj) pogleda vanjo in jo vrže v jezero kisline. Odgovor boste seveda našli v filmu, potem pa nam ga pošljite do vključno 7. septembra 2003. Nagrajenca bomo izžrebali. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.