Kolosej

Brez povratka 2

10. 4. 2003
Dejstvo, da na redni spored prihaja nadaljevanje uspešnice Brez povratka bo zagotovo razveselila ljubitelje pristnih srhljivk. Pred filmom si oglejte Animatrix: Poslednji let Osirisa!
Na velika platna danes prihaja šokatno strašljiv triler Brez povratka 2. Po Krogu in Ladji groze ljubitelji kričanja in stiskanja v kino sedeže ne boste ostali brez duhovne hrane. Da gre za dobro srhljivko, ste se mnogi prepričali že v prvem delu: drugi je še boljši.

Brez povratka 2 je nadaljevanje nadnaravnega trilerja, ki smo ga pri nas videli leta 2000. Verjetno se boste še spomnili slovite letalske nesreče, ki jo preživi peščica sošolcev samo zaradi tega, ker eden od njih pred vzletom letala dobi vizijo o strmoglavljenju in zaradi tega letalo zapusti skupaj s prijatelji. Občutek, da so premagali smrt, pa ne traja dolgo. En za drugim namreč umirajo v raznoraznih nesrečah in zgodba drugega dela se osredotoči na Clear Rivers (Ali Larter), edino preživelo od skupine, ki je na lastno željo zaprta v psihiatrični bolnišnici. Kljub navidezni varnosti, Clair živi v strahu, da bo tudi po njo, tako kot je to storila z vsemi njenimi prijatelji, prišla gospa s koso. Množica dogodkov, ki sledijo, namreč kažejo na to, da se bliža tudi njen konec in smrti ne bo mogla uiti. Vendar ji to ne vzame upanja in se trdno odloči, da bo v navidez izgubljeni bitki izšla kot zmagovalka.

Producenta filma sta tudi v drugem delu ostala Warren Zide in Craig Perry (Ameriška pita 1-3, Mačke in psi). Režiserski stolček pa so tokrat zaupali Davidu R. Ellisu, ki je svojo filmsko kariero gradil kot pomočnik režiserja v velikih filmskih hitih kot so Harry Potter in kamen modrosti, Globoka modrina, Popolni vihar in Matrix: Reloaded, ki na Kolosejev spored prihaja samo teden dni po svetovni premieri to je 22. maja.