Kolosej

Nomadi neba

10. 4. 2003
Na redni spored prihodnji teden prihaja dokumentarec, ki bo osupnil vsakogar, ki ima rad naravo - še posebej pa ptice. Nomadi neba, ki je letos s filmom Bovling za Columbine izgubil bitko za dokumentarnega oskarja.
Film Nomadi neba, ki bo marsikoga spomnil na zimsko pravljico Himalaja (kar ne bo nič čudnega, saj je glasbo za oba filma prispeval isti človek: Bruno Coulais), govori o pticah selivkah in o obljubi... Obljubi, da se bodo vrnile. Če pridejo na cilj potovanja, ki je pogosto dolgo tudi več tisoč kilometrov, polno raznovrstnih nevarnosti, če preletijo najvišje gore, brezmejne oceane, žgoče puščave, če naletijo na slabo vreme, je to le v odgovor na življenjsko važno potrebo: preživetje. Selitev je bitka za življenje: ptice odletijo proti arktičnim deželam, kjer so se rodile. Po skrivnostnih zakonih narave, se lahko množijo le na teh prostranstvih. Več o filmu Ljubljanski kinematografi in Kolosej smo za vse ljubitelje živali in filma pripravili nagradno igro. Odgovorite na vprašanje: katera izmed naštetih ptic je ptica selivka? Možni odgovori so:
a) sinica,
b) lastovka ali
c) sova. Med tistimi, ki bodo pravilno odgovorili, bomo izžrebali deset knjižnih nagrad in deset nagrad presenečenja. Nagradna igra traja do vključno 17. maja 2003, v njej pa lahko sodelujete tudi prek letakov, ki jih poiščete v naših kinodvoranah. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.
Odgovorov, ki bodo prispeli po 17. maju 2003, ne bomo upoštevali. Žrebanje nagrajencev bo 20. maja 2003 v prostorih Koloseja. Nagrajenci bodo o nagradah obveščeni po pošti in objavljeni na www.kolosej.si. Nagrade niso izplačljive v gotovini. Izzid žrebanja je dokončen. Za sodelovanje v nagradni igri nakup ni potreben.