Kolosej

Drugi del Knjige o džungli

21. 3. 2003
Desetletje po ponovni izdaji izvirne risanke Knjiga o džungli se spet podajamo v pragozd, kjer bomo priče Mowglijevim dogodivščinam. Celo škatlo nagrad bomo razdelili med filmske vsevede...
Ko smo leta 1993 predvajali originalno verzijo risanke Knjiga o džungli, ki jo je studio Disney ponovno izdal, si jo je samo v Ljubljani ogledalo skoraj 17.000 gledalcev, kar samo dokazuje, da naziv "Disneyjeva umetnina za vso družino" ni iz trte izvit. V nadaljevanju zgodbe, ki je nastala po Kiplingovi knjižni klasiki Knjiga o džungli, so se režiser Steve Trenbirth in producenta Chris Chase in Mary Thorne zavedali, da bo težko ponoviti uspeh prvega dela. Največ pozornosti je bilo zato usmerjene k izbiri glasov junakov in seveda glasbi. Simpatičnemu medvedu Balooju je tako glas posodil John Goodman, za glavno "vlogo" dečka Mowglija pa je bil izbrani Haley Joel Osment (Šesti čut, Daj naprej, A.I. Umetna inteligenca...). Naše vprašanje se nanaša na prvi del risanke. Zanima nas, katerega leta je nastal prvi del? Ker je vprašanje nagradno in ker je nagrad spet veliko (majice, spominki, puzzle itd.), se splača potruditi. Odgovore nam pošljite do vključno 21. aprila. Kot je običajno, bo o dobitnikih odločal žreb.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.

Knjiga o džungli 2 se nadaljuje tam, kjer se konča prvi del - Mowgli prvič v svojem življenju živi v vasici med ljudmi, skupaj s polbratom Ranjanom in najboljšo prijateljico Shanti. Ampak novi stil življenja zahteva od njega upoštevanje popolnoma novih pravil obnašanja, ki jih v džungli ni potreboval. Najbolj pa pogreša stare prijatelje, med njimi medveda Balooja, ki prav tako pogreša zabavo z dečkom in se zato odpravi k njemu na obisk. Vendar je podobnih misli tudi Mowgli, ki sklene obiskati Balooja. V strahu za mladega dečka, se za njim v džunglo poda še Shanti. Ko pa na "sceno" stopi še nevarni tiger Shere Khan se zadeve zapletejo in vsi skupaj morajo združit moči, če hočejo premagati zlobnega tigra. Walt Disney Television Animation kakor se uradno imenuje studio, ki se je podpisal pod izdelavo filma praznuje letos svojo osemnajst letnico obstoja. Kljub pojavu številnih animacijskih hiš (Pixar, DreaWorksov animacijski oddelek...) še vedno ostajajo v vrhu tovrstne produkcije, ki je ustvarila "legendarne" risanke Vrnitev Petra Pana, Tiger in medvedek Pu in številne televizijske risanke s katerimi se lahko pohvalijo, da so na sporedu (seveda predvsem v ZDA) vseh sedem dni v tednu.