Kolosej

Valentinov film: Dva tedna za ljubezen

10. 2. 2003
Katera kombinacija igralca in igralke romantičnih komedij, je pravi bingo? Jasno, Sandra Bullock in Hugh Grant - sanjski komični par, ki se tokrat predstavlja v filmu Dva tedna za ljubezen. Na valentinovo si ga lahko ogledate v dvoje - pol ceneje, sodelujete pa lahko tudi v nagradni igri.
Romantične komedije so prav gotovo eden najbolj priljubljenih filmskih žanrov tudi med slovenskimi ljubitelji filma. Če pogledamo samo podatke o številu gledalcev za pretekla leta, lahko ugotovimo, da so te vedno v vrhu lestvice najbolj gledanih filmov. Tako sta leta 2001 med desetimi najbolj gledanimi filmi Dnevnik Bridget Jones in Kaj ženske ljubijo, lani pa je ta čast pripadla filmoma Amelie in Vse o fantu.
Letošnjo romantično sezono začenja Dva tedna za ljubezen, ki je tokratna valentinova poslastica. V petek, 14. februarja, si lahko zadnje predstave filma ogledate posebej ugodno: plačaš eno - dobiš dve. Ponudba velja samo za film Dva tedna za ljubezen, in sicer v Koloseju v Ljubljani in Kopru in v kinu Komuna.
Pripravili pa smo vam tudi nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za 5 filmskih t-shritov, 5 mapic in 10 filmskih plakatov. Naštejte imena vsaj treh Hughovih soigralk iz njegovih številnih romantičnih komedij! Časa imate do vključno 2. marca!

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.

In še nekaj besed o filmu: multimilijonar George Wade (Hugh Grant, ki se je v vlogah bogatega samskega moškega že dokazal v filmih Vse o fantu in Dnevnik Bridget Jones) ne naredi nobene poslovne poteze brez svoje svetovalke, pravnice s harvardsko diplomo, Lucy Kelson (Sandra Bullock). Njeno poklicno življenje pa je daleč od ideala - poleg kroničnega pomanjkanja spanja in čira na želodcu, ji živce najbolj načenja ravno njen šef. Je pameten, šarmanten in neznansko samozavesten, z njo pa ravna kot s kakšno varuško in ne vrhunsko pravnico. Po petih letih ima Lucy tega dovolj in odloči se, da bo nepreklicno dala odpoved. George, ki se zaveda, da bo brez nje popolnoma izgubljen, sprejme njeno odpoved pod enim samim pogojem - poiskati si mora ustrezno zamenjavo. Po nekaj neuspešnih poskusih Lucy vendarle najde ambiciozno pravnico (Alicia Witt), ki ji je novi šef očitno zelo všeč. In tako je Lucy končno svobodna in pripravljena na nove izzive. Pa je res?

Režiser in scenarist filma Marc Lawrence priznava, da je užival pri svojem delu, saj mu romantične teme očitno ležijo, še posebej, če je v glavni vlogi Sandra Bullock. Z njo je namreč že sodeloval pri filmih Naravne sile (Forces of Nature) in Lepotica pod krinko (Miss Congeniality). Zagotovilo za pravo igralsko kemijo pa je tudi šarmantni Hugh Grant, čigar igralska kariera se je začela že v zgodnjih osemdesetih, svetovno slavo in nagrado zlati globus pa mu je prinesla vloga v uspešnici Štiri poroke in pogreb. Svoj sloves obraza za romantične komedije je utrdil s filmi, kot so Devet mesecev, Notting Hill, Modrooki Miki, Dnevnik Bridget Jones in Vse o fantu. Trenutno snema še eno romantično komedijo z naslovom Love Actually, ki nastaja pod taktirko režiserja Richarda Curtisa, ki se je občinstvu že predstavil kot scenarist filmov Mr. Bean, Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones.