Kolosej

Looney Tunes - premiera in nagrade

12. 12. 2003
V nedeljo, 14. decembra, ob 17.20 uri se bo v Koloseju zgodila velika Žurnalova premiera filma Looney Tunes: Ponovno v akciji (nekaj vstopnic je še v predprodaji), seveda pa obiskovalce čakajo presenečenja. Film na redni spored pride 18. decembra - prvih 500 obiskovalcev bo nagrajenih.
Zgodovina Looney Tunes sega že v davno leto 1930, ko sta bivša Disneyeva risarja Hugh Harman in Rudolf Ising prepričala šefe Warner Bros.-a, da so podprli njuno 8 minutno glasbeno pustolovščino Sinkin' in the Bathtub. Glavno vlogo sta odigrala Bosko in njegovo dekle Honey, v risankah, ki so sledile, pa so dodajali nove in nove like. Toda nobeden ni presegel priljubljenosti Bugsa Bunnyja, ki je svet ugledal leta 1940 in ki lahko edini mirno strmi nevarnost v oči in vpraša: Eh... Kva dogaja, stari? Pred sedmimi leti so junaki Looney Tunes ugrabili Michaela Jordana ter z njegovo letalsko sposobnostjo pod koši premagali zlobne in tiranske Nezemljane, ki so si prisvajali košarkaške sposobnosti najboljših NBA igralcev. Looney Tunes se sedaj ponovno vračajo v kinodvorane, tokrat precej manj složno in precej bolj prepirljivo, skratka tako, kot jih poznamo iz risank.

Ambiciozni racman Racman Tepko noče več prenašati dejstva, da največ slave požanje zajec Zajček Dolgouhec, zato pobegne iz studija Warner Bros. in se odpravi na lov za pustolovščinami. Za partnerja si najde pravkar odpuščenega studijskega varnostnika Bobbyja in skupaj odideta na popotovanje, ki ju bo vodilo od Hollywooda, preko Las Vegasa, pa vse do Afrike, kjer bosta poskušala poiskati Bobbyjevega očeta in pogrešani modri diamant. Tik za petami sta jima Zajček Dolgouhec in studijska izvršna uslužbenka Kate, ki bosta poskušala prepričata Tepka, naj se vrne k svoji hollywoodski karieri.

Ko k temu dodamo še divjega tasmanskega vraga Taza, malega a premetenega kanarčka Čivkca, njegovega večnega preganjalca mačkona Silvestra, nerodnega Pujsastega pujska, večno neuspešnega lovca Elmerja Trapona, jeznega kavboja Sama Pištolco ter še mnoge druge, pa se vesela pustolovščina sprevrže v nenadzorovano smejalno bombo, katere učinkom se je skoraj nemogoče upreti.

Animacija je narejena v stilu prvega filma, torej mešanica animiranih likov v naravnem okolju, za največ smešnih situacij pa poskrbi interakcija med resničnimi ter animiranimi liki. Resnične like so tokrat upodobili Brendan Fraser, ki je v dveh nadaljevanjih filma Mumija preganjal starodavne uroke, Jenna Elfman, bolj znana kot Dharma iz nadaljevanke Dharma and Greg, Timothy Dalton, nekdanji tajni agent 007, Heather Locklear, ena glavnih zvezdnic nadaljevanke Melrose Place, ter v komediji dodobra prekaljeni in že ničkolikokrat preverjeni Steve Martin. Dokaz več, da film ni namenjen zgolj otrokom, temveč tudi vsem malce starejšim oboževalcem Looney Tunes.

Nagradna igra

Kakšne barve so lasje Elmerja Trapona, je nagajivo nagradno vprašanje, ki vam ga zastavljamo tokrat. Odgovore pošljite do vključno 11. januarja. Z žrebom bomo razdelili res ogromno simpatičnih nagrad (nekaj smo jih ujeli tudi na sliko): - 1 nahrbtnik Zajcek Dolgouhec,
- 1 nahrbtnik Racman Tepko,
- 1 kalkulator,
- 2 majcki v 'razstrelivu',
- 5 otroskih majck,
- 2 majcki Zajcek Dolgouhec,
- 1 majcka Racman Tepko,
- 1 safari klobucek,
- 1 set za iskanje zaklada,
- 2 nahrbtnika Kellog's,
- 2 puloverja Kellog's,
- 1 radio na baterije Kellog's,
- 2 tigra Kellog's,
- 2 zabici Kellog's in
- 2 cornflakes Kellog's.