Kolosej

Dol z ljubeznijo (in nagradami!)

7. 10. 2003
Retro komedija za romantične duše z zapeljivo Renée in privlačnim Ewanom vas kmalu čaka v kinu, prinaša pa tudi tri nagradne kompletke...
Dol z ljubeznijo je poklon pocukranim kičastim produkcijam, kot sta jih ob koncu šestdesetih let snemala plemenita plavolasa diva Doris Day in šarmantni Rock Hudson. Obiskovalcem so takšni hitro tempirani filmi s šepetanjem na blazini, prebrisanimi vrsticami, namigovanjem na seks in obvezno bitko spolov ponujali obilico užitkov. Našteti atributi so v ospredju tudi tokrat, čare šestdesetih pa bo s projiciranimi ozadji, razdeljeno sliko in drugimi nekdanjimi filmskimi triki obudila tudi domiselna tehnična plat filma.

Ewan McGregor, 32-letni škotski igralec, je tokrat poskrbel za svojo verjetno najbolj zabavno vlogo doslej. Igra greha vrednega šarmerja Catcherja Blocka, novinarja moške revije Know, ki je znan po tem, da se mu ne more upreti nobeno dekle. Težav z oboževalci pa v podobi simpatične Renée Zellweger nima Barbara Novak, zapeta feministka in avtorica knjige Dol z ljubeznijo, s katero ženske prepričuje, da lahko čokolada nadomesti seks in da moških pravzaprav ne potrebujemo. Po njenem naj bi čokolada v možganih obudila enake občutke kot orgazem in je torej dober nadomestek, s čokolado osvobojene ženske pa se lahko tako lažje posvetijo svoji karieri.

Dol z ljubeznijo postane knjižna uspešnica in poskrbi za revolucionarno žensko gibanje, to pa se jasno pozna na slovesu Catcherja, ki se zaradi nenadnega primanjkljaja pripadnic ženskega spola odloči za skrajen cilj. Svetu bi rad namreč dokazal, da je tudi Barbara Novak le ženska, ki ima enake želje kot vse ostale...

Nagradna igra

Torkat se bomo navezali na glasbo oziroma petje... V filmu Dol z ljubeznijo Renée in Ewan tudi zapojeta. Za nobenega od njiju to ni prvo petje za film, nas pa zanima, če veste, v katerih filmih sta igralca že pela. Odgovor pošljite do vključno 2. novembra. Med pošiljatelji pravilnih odgovorov bomo izžrebali tri nagrajence - vsakomur od nagrajenih pa bomo poslali komplet shakerja za cocktail, adresar in dnevnik. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.