Kolosej

Ujemi nagrade, če jih moreš

28. 1. 2003
Na naša platna v četrtek prihaja nova žgečkljiva uspešnica Stevena Spielberga z Leonardom DiCapriem v glavni vlogi: Ujemi me, če me moreš. Podarjamo tri originalne soundtracke.
e-kartica

Frank Abagnale Jr. je sredi šestdesetih let delal kot zdravnik, odvetnik in bil letalski kopilot - še preden je dopolnil osemnajst let! S šestnajstimi leti je namreč zbežal od doma in se kot mojster prevar in goljufij uspel potuhniti med pilote letalske družbe Pan-Am. Tako je brilijanten ponarejevalec obiskoval mesta po vsem svetu in se med postanki izdajal še za marsikoga. Mladi sleparski umetnik je namreč uspešno poosebljal tudi borznega mešetarja, utelešal celo pomožnega državnega tožilca Louisiane, se predstavljal za profesorja zgodovine in na takšen ali drugačen prevarantski način v petih letih v vseh ameriških državah in tudi 26 državah sveta unovčil lažne čeke v skupni vrednosti več kot poltretji milijon ameriških dolarjev.

S svojim edinstvenim talentom in izkušnjami si je kmalu prislužil svoj prvi zares pristen naziv. Pri 17-ih letih je namreč postal najuspešnejši bančni ropar v zgodovini ZDA in na FBI-jevem seznamu najbolj iskanih oseb pristal kot najmlajši nepridiprav. V kasnejših letih pa je reformirani Abagnale postal uspešen FBI-jev svetovalec, ki je na turnejah pojasnjeval kriminalistično logiko in učinkovitost različnih metod za preprečevanje prevar. Uspešnost druge kariere mu je bila več kot zagotovoljena, saj je lekcije črpal iz lastnih izkušenj.

Na filmskem platnu se bo v zahtevno vlogo genialnega Franka prelevil kameleonski igralec Leonardo DiCaprio, ob njem pa bomo lahko občudovali še Toma Hanksa kot odločnega FBI agenta Carla Hanrattya. Slednji želi najstniškega nepridiprava pripeljati pred roko pravice, a kaj ko je mladi pretkani oportunist vedno korak ali dva pred njim. Neomajnemu Carlu tako ne preostane drugega, kot da se tudi sam otrese običajne togosti in poda na lov...

Film, poln posnetkov eksotičnih lokacij, hitrih avtomobilov in še hitrejših žensk, je po istoimenski avtobiografski knjižni uspešnici režiral in soproduciral Steven Spielberg, ki v zgodbi vidi tudi zanimivo socialno vprašanje: "Kaj tako neverjetnega se je lahko zgodilo samo v takratnem času nedolžnosti. Danes so ljudje takšno preprostost in zaupanje žal izgubili." Popularni Leo, ki je tokrat odigral v filmski priredbi svoje najljubše knjige, je podobnega mnenja: "Včasih si se lahko izmuznil s stiskom roke in nasmeškom..."

V tokratni nagradni igri, za katero je založba Multimedia Records prispevala tri originalne soundtracke filma, vas sprašujemo po "hišnem" skladatelju Stevena Spielberga, s katerim je le-ta sodeloval že pri kopici svojih filmov (med njimi E.T: vesoljček, A.I. umetna inteligenca, Reševanje vojaka Ryana...)
Odgovore pričakujemo do vključno 23. februarja. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.