Kolosej

Vam lahko vsilimo nagrado?

27. 3. 2002
Zvezda razkošnega glasbenega filma Moulin Rouge Nicole Kidman je zadela v polno tudi s svojim grozljivim trilerjem Vsiljivci, ki tokrat tudi nagrajuje.
e-karticaV filmu se Nicole kot mati Grace ob koncu druge svetovne vojne preseli v razkošno vilo, kjer v miru pričakuje vrnitev svojega moža, njena dva bolna otroka pa sta občutljiva na svetlobo. Stroga Grace sprejme služinčad, njihov prihod pa počasi omaja njena skoraj religiozna pravila...

Razplet srhljivke s presenetljivimi preobrati si boste lahko ogledali od 11. aprila dalje, ko film prihaja na naš redni spored. Sicer pa so Vsiljivci samo v Ameriki pristrašili skoraj sto milijonov zelencev, kritiki ter gledalci pa se združeno strinjajo, da tako srhljivega filma ni bilo že od Šestega čuta dalje.

Napeto vzdušje je zakrivil novi Hitchcock z imenom Alejandro Amenábar, ki se kot zanimivost v filmu tudi pojavi - kot srednji mrlič na fotografiji treh mrtvih moških... Sicer pa je Amenábar leta 1997 posnel špansko uspešnico Open Your Eyes, ki jo je režiser Cameron Crowe predelal v lanskoletni film Vanilla Sky.

Nagradna igra: do 21. maja nam sporočite, katera igralka je letos Nicole Kidman spodnesla oskarja! Med pošiljatelji pravilnih odgovorov bomo podelili 5 t-shirtov.

In še opravičilo: forum filma bomo za nekaj začetnih tednov zaprli, zato da vam bodo skrivnosti filma ostale skrite do samega ogleda.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.