Kolosej

Amelie med novostmi v kinu

13. 3. 2002
Ta teden si lahko ljubitelji sedme umetnosti obetate tri odlično sprejete filme. Na račun bodo še posebej prišli oboževalci Brada Pitta, Johnnya Deppa ter vsi, ki že nestrpno pričakujete najbolj odmeven evropski film leta.
Govora je seveda o nedolžni ter prikupni deklici Amelie, ki se nekega dne odloči, da bo polepšala življenja ljudem, ki jo obdajajo. Ji bo pri tem uspelo poskrbeti tudi za svojo srečo? Francoska romantična komedija je doslej prejela večino nagrad za najboljši tuji film in je zato ob petih oskarjevskih nominacijah tudi najresnejši kandidat za tujejezičnejšega oskarja. Držimo pesti, kajti Amelie si ga vsekakor zasluži. Preverite zakaj, svoj glas za Amelie ter oskarjevsko znanje pa lahko že sedaj preverite v velikem nagradnem natečaju napovejte oskarje.

Tandem Brad Pitt in Robert Redford sta po skoraj desetih letih ponovno združila moči. Njun tokratni izdelek pa je vohunski triler Vohunske spletke, kjer se mora ostareli agent CIAe podati v reševanje svojega varovanca. Za napeto vzdušje je poskrbel režiser Tony Scott, nekaj adrenalina pa bomo k odlično ocenjenemu filmu dodali tudi mi. Do 1. aprila bo namreč potekala nagradna igra z dvemi vprašanji, v kateri bomo podelili tri t-shirte ter dva CD-ja.

Adrenalina pa gotovo ne bo primanjkovalo gledalcem srhljivega trilerja, ki prihaja naravnost Iz pekla. O vsebini tokrat ne bomo izgubljali besed, namignemo pa vam lahko, da se vrača najslavnejši serijski morilec Jack Razparač, za nepozabno vzdušje pa bodo poskrbeli Johnny Depp, Heather Graham ter Ian Holm.