Kolosej

Priigrajte si nagrade Pozabljenega zaklada!

25. 10. 2002
S slovenskim pustolovskim filmom Pozabljeni zaklad bomo na naših velikih platnih spremljali vragolije Komarjev in Žabarjev, mladinska poslastica pa bo našim bralcem prinesla tudi bogate nagrade in družinske popuste.
V idiličnem mestecu na robu ljubljanskega Barja, svoje brezskrbne šolske dni preživljajo učenci in učenke šestega razreda. Razdeljeni v dva tabora, ki kar naprej tekmujeta, so vseskozi v nekakšnem boju zdaj za naklonjenost mladih gospodičen, zdaj spet za prestižni položaj na reki. Prvo skupino, imenovano Komarji sestavljajo poveljnik in kapitan Fliper (Aleš Šubic), prvi častnik Žvižgač (Žiga Zver), ki je na skrivaj zaljubljen v Rokerco (Katja Šivec), in mornar Bum (Nino Koritnik). Drugi skupini, imenovani Žabarji, pa poveljuje Srček (Tadej Pišek), sestavljajo jo pa še Rezervni Tarzan in Važič. Otroško idilo prekine obisk skrivnostnega neznanca, Francoza z imenom g. Merci (Roman Končar), ki pod krinko turista raziskuje zgodovino kraja, še bolj od zgodovine pa ga zanimajo stare kuharske knjige, med njimi posebej Vodnikove Kuharske bukve. V njih naj bi bila namreč skrita šifra, ki je pot do zaklada. Davnega 1810 naj bi ga prav v teh krajih izgubili Francozi, takratni gospodarji Dežele Kranjske. Otroci kmalu odkrijejo tujčevo pravo nakano in se odločijo, da ga bodo prehiteli... Film je režiral Tugo Štiglic, stari maček mladinskih uspešnic, ki je s svojim prvim celovečercem Poletje v školjki prejel dve mednarodni priznanji. Ob prihodu filma bomo našim obiskovalcem pripravili tudi družinske popuste, s katerimi se v Koloseju posebej trudimo, da bi bile cene vstopnic za družine prikladnejše. Slednji si bodo lahko film ogledale ceneje, in sicer tako, kot je to zdaj že običajna praksa: pripravili smo letak, ki vam ob predložitvi na blagajni omogoča, da si štiri vstopnice po redni ceni 900 tolarjev kupite za 400 tolarjev manj - skupaj torej le 3200 tolarjev.
Pozabljeni zaklad pa bo našim bralcem prinesel tudi bogate nagrade. Napišite naslov mladinske uspešnice, ki jo je režiral Tugo Štiglic in je dobila tudi nadaljevanje! Med pošiljatelji pravilnih odgovorov, ki jih pričakujemo do vključno 24. novembra, bomo razdelili tri CDje s skladbo Gospod Merci, ki so jo za film posneli Čuki, in dva darilna paketka, v katerem je obesek za ključe in sladki darilni bon. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.