Kolosej

Rdeči zmaj nagrade in na sporedu

23. 10. 2002
Od četrtka, 24. oktobra dalje bo Koloseju zavladal srhljivi triler Rdeči zmaj, pred-del filmov Ko jagenjčki obmolknejo in Hannibal. Poslednja Hannibalova vrnitev pa nam bo prinesla tudi nagrade.
Will Graham (Edward Norton), nekoč izkušeni kriminalistični raziskovalec, želi svoja leta kot FBI agent pustiti za seboj. Pred časom je namreč za ujetje zloveščega Dr. Hannibala Lecterja (Anthony Hopkins) skoraj izgubil svoje življenje in zadnje, kar si genialni Graham želi, je to, da bi se moral vrniti na morilsko sceno... Minila so leta in na prostosti se giblje novi serijski morilec, ki pohablja in ohramlja svoje žrtve na ostudne načine, policija pa je brez kakršnihkoli sledi popolnoma brezmočna. Za pomoč prosijo upokojenega ter sedaj družinskega Grahama, ki pa le s težavo privoli v asistiranje pri raziskavi. Will se namreč zaveda, da je najboljša pot do ujetja morilca hkrati tudi pot do morilčevega mišljenja, pri tem pa mu lahko najbolje pomaga prav oseba, ki je tudi sama enako briljanten in sposoben morilec. To pa zanj pomeni soočenje s Hannibalom, ki je kljub priprtosti še vedno nevaren. Bo v časovni stiski in z nekdanjimi spomini ranjeni Graham za ujetje rdečega zmaja še poslednjič ogrozil svoje življenje? Si v kopici težav in na robu norosti upa žrtvovati tisto, kar mu pomeni največ? Morda največjo napako v življenju opisanega FBI agenta nam bo skozi srhljivo atmosfero prikazala kriminalka Rdeči zmaj, ki je posneta po prvi knjižni uspešnici o zloglasnem kanibalu Hannibalu Lecterju, ki jo je leta 1981 napisal Thomas Harris. Rdeči zmaj je tako v režiji Bretta Ratnerja predhodnik filma Ko jagenjčki obmolknejo, ki je leta 1991 prejel vseh pet najžlahtnejših oskarjev, in uspešnega nadaljevanja Hannibal.

In nagradna igra! Roman Rdeči zmaj, ki velja za najstrašnejšega iz Hannibalove trilogije, je leta 1986 na platno prenesel že režiser Michael Mann. Napišite nam naslov tega filma! Med pošiljatelji pravilnih odgovorov, ki jih pričakujemo do vključno 24. novembra, bomo razdelili 3 CD-je z originalnim soundtrackom, ki jih poklanja Multimedia Records. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.