Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Zvitorepec - Gusarji

Zvitorepec - Gusarji
animirana komična pustolovščina
Zvitorepec - Gusarji se predvaja kot predilm filma Mali princ
V slovenščini
Na sporedu od: 19.11.2015, Kolosej Ljubljana
10min / 10min
Leto: 2014
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: po stripu Mikija Mustra
Producent: Ivana Jurkovič

Na vroč poletni dan se Zvitorepec in Trdonja odpravita do Lakotnika. Ko prideta do njegove razmajane hiše Zvitorepec potrka in hiša se sesuje. Z muko izvlečeta Lakotnika izpod ruševin, a kmalu ugotovita da spi. Ko se zbudi, jima zaupa, da je ves denar za obnovo hiše zapravil za nov ribiški pribor, le za pot na morje mu je zmanjaklo denarja. Prijatelji se skupaj odpravijo na morje.

Produkcija

Kratki animirani film Zvitorepec- Gusarji je nastal v produkciji VPK in ko-produkciji z RTV Slovenija. Animirana risanka, v ritmu in v kadrih, sledi stripu Mikija Mustra Gusarji. Tudi glavno vodilo ustvarjalcev, je bilo, da enako emocijo, kot nam jo da strip, prenesejo v gibljive slike. Režijsko taktirko je prevzel izkušeni Matjaž Žbontar, glavni animator je Matic Perčič, sodelovali pa so še Miha Šubic, Igor Petan, Csik Zsolt, idr., glasbeno pa opremil Jože Potrebuješ.

Kratki animirani film je obenem napovednik dolgometražnega filma, ki bo zajel cel strip Gusarji, seveda tudi po predlogi Mikija Mustra.

S filmom bomo mlajšim generacijam, ki stripov ne poznajo, dali možnost spoznati te čudovite zgodbe in te legendarne risane junake. Za stare oboževalce pa bo to prav gotovo nadgradnja spominov iz njihove mladosti.

Liki

Zvitorepec je lisjak, kar povsem ustreza njegovemu značaju, saj je izmed trojice najbolj zvit in prebrisan. Podaja se v pustolovščine, kjer se bori na strani pravice in dobrega. Poln je ukan in vedno pripravljen na lumparije

Prav Zvitorepec je tisti junak, s katerim se Miki Muster najlažje identificiral. Lahko bi rekli, da ga je ustvaril po sebi in mu dal večino svojih človeških lastnosti. Zvitorepec je bil med bralci zelo priljubljen, kasneje pa ga je po priljubljenosti presegel njegov prijatelj Lakotnik.

Lakotnik je volk in je izmed trojice največji požeruh in lenuh, zelo preprost, marsikdaj neumen, zaradi česar se redno znajde v težavah. Ima nadnaravno sposobnost, ki mu omogoča sporazumevanje z živalmi. Nerad poizkuša nove stvari in je pogostokrat tarča posmeha drugih dveh prijateljev. Rad se hvali in rad je pohvaljen. Če ga kdo užali, zamero kuha dolgo časa.

Trdonja je želvak in je izmed trojice, po rasti najnižji, najstarejši, posledično najbolj moder, preudaren, trdoglav in prilagodljiv. Vedno se preudarno odloči in po karakterju mu bolj ustreza Zvitorepec kot Lakotnik. Vestno sledi prijatelju in je v trenutkih zelo nepopustljiv in trden, kot njegov oklep.

Komentarji

9.11. 2015 ob 14:34

Kr neki😴😦😧😩😟😳😞😔

— val
18.11. 2015 ob 7:32

Od otroštva sanjam, da bi Mikijeve stripe predelali v risanke. Škoda samo, da animacija ne bo klasična.

— Gašper
5.11. 2016 ob 22:24

Bral sem vse Zvitorepce itd. Redke 3D animacije me pritegnejo (mogoče zato ker jih je že preveč). A tale filmček mi je zelo všeč. Dovolj počasen in razločen. Tako imam občutek, da berem strip. Dovolj napeto. Predvsem pa duhovito in SLOVENSKO.
Po moje je tako, kot smo si vsi želeli. Hvala Miki Muster in hvala vsem sodelujočim.
Tako naprej še dolga leta. Miki Muster je večen.

— stripomanček
9.11. 2017 ob 12:33

sliši se super !!!!!

— ligtning speed
28.2. 2020 ob 9:29

Kdo so ostali scenaristi idr.

— Borut
1.2. 2021 ob 13:24

meni se je zdel uredu

— jaz
9.8. 2021 ob 12:35

to je pa tuk dobra animiranka ni bolša
clo bolša kot hotel transilvanija
ampak strip je pa še vedno boljši

— gandalf

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.