Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Zvezdni prah

domišljijska romantična pustolovščina
Poredna pravljica
Podnapisi
Na sporedu od: 4.10.2007, Kolosej Ljubljana
2.11.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 10min / 130min
Leto: 2007
Jezik: angleščina
Scenarij: Jane Goldman in Matthew Vaughn po romanu Neila Gaimana in Charlesa Vessa
Režija: Matthew Vaughn
Ko nekega večera Tristan in Victoria uzreta padajoč komet, se nadobudni mladenič zaobljubi, da ga bo prinesel svoji srčni izvoljenki. Toda komet je v čarobni deželi prevzel podobo lepe Yvaine, po kateri hlepi sedmero pohlepnih kraljevih sinov in tudi tri zlobne čarovnice, ki si z njeno pomočjo obetajo večno mladost. Na begu pred osupljivimi čarovnijami in magičnimi bitji Tristan in Yvaine naletita na nenavadnega zračnega gusarja, ki jima ponudi pomoč, toda to je šele začetek neverjetnih avantur, ki jih čakajo.

Zgodba

V zaspani angleški vasici Wall, ki je ime dobila po zidu, ki obdaja vas in jo varuje pred nadnaravnim vzporednim svetom na oni strani, mladi Tristran najlepši deklici v vasi, katere srce bi si rad pridobil, obljubi, da ji bo prinesel padlo zvezdo. Če hoče izpolniti obljubo, mora Tristran prestopiti zid in vstopiti v skrivnostno kraljestvo, ki ga razsvetljuje neskončna čarovnija in žive legende, katerih del bo kmalu postal tudi sam.

V tem fantastičnem kraljestvu, imenovanem Stormhold, Tristan odkrije, da padla zvezda ni to, kar je mislil, pač pa mlada ženska, poškodovana po svojem kozmičnem padcu. Zdaj je v veliki nevarnosti, saj jo iščejo silne moči, od kraljevih spletkarskih sinov, ki jima lahko le ona zagotovi prestol, do srhljivo močne čarovnice, ki hoče z zvezdo doseči večno mladost in lepoto.

Tristan sklene zvezdo varovati in jo pripeljati svoji ljubljeni na drugi strani zidu, na potovanju pa med drugimi presenečenji sreča piratskega kapitana in zmuzljivega trgovca. A če bo preživel s pomočjo svoje iznajdljivosti in močjo nove ljubezni, bo Tristan odkril tudi skrivni ključ do svoje identitete in usode, ki presega njegove najbolj divje sanje..

O produkciji

Zvezdni prah se je najprej pojavil kot strip avtorja Neila Gaimana in ilustratorja Charlesa Vessa, potem pa še v knjižni izdaji, in takoj postal uspešnica. Ko jo je prebral režiser Matthew Vaughn, je takoj poiskal avtorja, da bi dobil pravice za film. Ko je bilo to urejeno, je naredil osnutek scenarija in ga skupaj s scenaristko Jane Goldman tudi dodelal.

Snemanje je med drugim potekalo tudi na Islandiji in na škotskem otoku Skye, kjer je pokrajina deloma še nedotaknjena in se zdi kot drug svet. Vasico Wall pa sta “igrali” dve očarljivi srednjeveški angleški vasi, Bilbury in Castle Combe.

Kraljevski grad, čarovničin brlog, kapitanovo ladjo in druge posebnosti kraljestva Stormhold so postavili v ateljeju, posebni učinki pa so osupljivi, čeprav so se bolj zanašali na znanje stare šole kot pa na vse, kar omogoča sodobna tehnologija

O igralcih

Michelle Pfeiffer (Lamia)
V svoji dolgoletni karieri si je prislužila tri nominacije za oskraja in zlati globus, zlati globus pa je tudi dobila za vlogo v Fabulous Baker Boys, proslavila pa se je še s filmi Scarface, Love Field, Dangerous Liaisons, The Age of Innocence, Frankie and Johnny, The Russia House, Married to the Mob, Witches of Eastwick, Ladyhawke, Wolf in številnimi drugimi.

Robert De Niro (Kapitan Shakespeare)
Veteran filmskega posla se je med drugim pojavil v filmih Taxi Driver, Raging Bull, The Godfather Part II, The Deer Hunter, Cape Fear ini številnimih drugih uspešnicah.

O ustvarjalcih

Matthew Vaughn, režija
Kariero je začel kot producent trilerja The Innocent Sleep in uspešnic Lock, Stock and Two Smoking Barrels ter Snatch in drugih. Kot režiser je debitiral s kritiško hvaljenim trilerjem Layer Cake.

Komentarji

28.8. 2007 ob 12:19

ta film more bit 1A! pa še tok dolgo ga bo treba čakat ... škoda.

— ket
2.9. 2007 ob 21:35

Ni mi jasno... Napovednik sem videl v Koloseju že dobra dva meseca nazaj, na sporedu bo pa šele čez mesec (torej več kot trije mesci razlike). Sedaj so napovednik za nekaj časa umaknili... Sem že mislil, da sem predvajanje filma zamudil ali da ga sploh ne bo. Prvič vidim tak pristop k reklamiranju filma. Najbrž bo uspešnica (vsaj po igralski zasedbi sodeč).

— ZokyS
5.9. 2007 ob 19:58

Knjige sem prebrav že zdavnaj in skos upov da se bo končno en spomnov posneti ta film. Upam da bo vreden česa

— pečka
10.9. 2007 ob 18:26

Juhej ! Ta film bi res rad videl !

— :-)
20.9. 2007 ob 19:42

mislm da bo to ful cool film zlo me je pritegnu zihr da grem gledat

— nikA
22.9. 2007 ob 15:50

krneki

— ghjgh
28.9. 2007 ob 17:14

ma film... komaj čakam tolk si ga želim gledat knjiga je tolk dobra upam da bo tud film... Vidim da je kar dobro ocenjen na IMDB-ju.Tud lepi igralci igrajo.. skratka vsem . ki imajo radi romantične ter zgodovinske se splača ogleda .

— luci
4.10. 2007 ob 12:45 zvezdica

Film sva si s fantom ogledala včeraj na premieri. Morem povedat, da včasih prav paše za spremembo odpotovati v čas pravljic. V vlogi je blestela Michelle Pfeiffer, ki izgleda v filmu fantastično, če odmislimo prizore grde čarovnice. Zelo nenavadno vlogo je sprejel igralec Robert De Niro, ki smo ga navajeni predvsem iz kakšnih hudih gangsterskih filmov. Tokrat nastopa sicer v vlogi neustrašljivega kapitana v katerem se skriva dušica "transvestita" zaljubljenega v roza pahljače in krilca. Mene je malo presenetil, vendar kljub temu izpadel dokaj posrečeno. V bistvu je pravljica,ki se konča tako kot vse pravljice. Živela sta dolgo in srečno do konca njunih dni. Več pa si sami poglejte! Miky

— MIky
4.10. 2007 ob 16:44

film bo fšeč tistim ki majo radi fantazijo. jas osebno sem se mela kr fajn ob filmu. mi ni žal da sem si ga ogledla. tut igralci so vredi taq da priporočam filmček za folkec ki ma rad znanstveno fantastiko. dijo fajn se mejte pa uživite ob filmu in kokicah :=P

— jass- smotka =P
4.10. 2007 ob 21:44 zvezdica

Zvezdni prah je zgodbica kot Janko in metka ,vendar je zgodbica ,ki je napeta od začetka do Konca.Film govori o zvezdi ,ki pade na zemljo in okoli nje se vrti cel film.Igra igralcev je odlična,montaža ,glasba so daleč nad letošnjim povprečjem.Še posebej velja pohvaliti igro Michelle Pfeiffer ,ki vlogo čarovnice odigra več kot odlično odigra jo ,kot ,da bi ona bila ena izmed njih.Potem je tukaj še Robert Deniro ,ki je v vlogi gusarja pravi Robert Deniro. Z eno besedo fascinantno!!!

— reziser
6.10. 2007 ob 19:43

Približno enako izgleda film zvezdni prah in kolosej kot kitakski zid , in temu sovpadno različica kot približivanja EU pogled z kitajske strani in japonske ali cesarjeve strani. Dinamika v vloga ali kakovost. In v vsakem priemru brez EU trženja filmov ali dobr kakovosti, morebiti bo združenje teh filamrakih duržb v EU obikovalo naslednje oprjejkkte in z kakovstjo ih tržilo, v vsakem orimeru ni majhen denar in je čez lužo, še manj brez kakovostr ne gre, in € kot denar na profesionalen odnos in trženje prometa in kakovosti bi se morali navaditi in €, ne pa eno ali drugo, ali eno brez drugega tu nekaj manjka. Gotovo bi trženje v € z obliko kaoovosti imalo preceješen vpliv vsakakor v EU, kar seperzvezde in drage filme rešitev in EU kot oblika kakovosti to ponuja. Eden od takšnih filmov je to tudi zvezdni prah kot novopečeni filemi z občutkom za srce in vizijo. Vskekaor to ni skirvnost EU omogoča razvoj projetkov z občutkom za srce in vizijo.In out trenda prozvahjanja filmov prirojenih za samo EU, mojstrsak vloga z navdihom je bila kapetan Jack Sparow in tudi zraven nova generacija THS dolby systemov, to omogoča vsakekar tuid uspešnica po kakovosti tudi transformers ki ni ista v obeh kinih. Tušovemu ali koloseju. za obisk z družino je lahko priemren TUŠ kot nežen spektakel gdor želi efekte in užitek pa gre Kolosej, je to dejstvo in kakovost v eu nekaj pomeni celo to kar vsi vejo da je CD kakovost tudi superkakovost in hišni kino je tudi enak temu priemrno doma, ja tehnologija to omogoča že nekaj let, zato morebiti super zvezde izgledajo poovžene ker to ni malo tržišče EU. In EU kot denar nekaj pomeni pri nads se malo zavalčuje nažalost celo leto...

— Božidar
9.10. 2007 ob 10:01 zvezdica

Včeraj sem šla gledat film in nisem vedla kaj bi pričakovala. Malo sem bila skeptična glede vsebine, vendar me je pozitivno presenetil. Michelle Pfeiffer je bila v svoji vlogi res dobra. Ne le, da je izgledala odlično (no ja make up, kirurški nožek in botox dela svoje), ampak je tudi pokazala, da še zdaleč ni za staro šaro. O Robertu De Niru..: Le kaj bi lahko rekla?! Vloga sicer ni bila tista, ki bi jo pripisali karakternemu, izkušenemu igralcu kot je on, je pa ravno njegova vloga tista, ki da celotni zgodbi tisto piko na i, da se ne sprevže v solzavo in romantično zgodbico, ampak da ohrani še komedijantske prvine. Film vsekakor priporočam vsem, ki še verjamejo v pravljice in vsem, ki si želijo, ko pridejo iz dvorane tsitega toplega občutka pri srcu :)

— Zbrincula
9.10. 2007 ob 16:32 zvezdica

Kaj naj rečem, kot WOW! Fantastično popotovanje v svet domišljije in fantazije!!! Končno film, ki je pojmu PRAVLJIČNO dal nov pomen. Popolnoma izvirno, unikatno, lahko bi rekli, da je v svetu fantastičnosti zavel nov veter. Vse v filmu, od zgodbe in igralcev, ki so upodobili like, do fascinantnih specialnih efektov in magične glasbe, prav vse v tem filmu "rocks"!!! Michelle Pfeiffer je ponovno dokazala, da je lahko slastno zlobna in kljub lepoti naravnost strašljiva, Claire Danes, dekle, v katero se moramo zaljubiti, najbolj pa je seveda očaral Robert De Niro, ki je z upodobitvijo "tetkastega" pirata poskrbel za izvrstne komične trenutke v filmu. Naj vas ZVEZDNI PRAH posrka v svojo vesoljnost in popelje tja, kjer se rojevajo sanje. Ogled nadvse priporočljiv. P.S. Če ste tako kot jaz ljubitelji filmske glasbe, si morate priskrbeti CD z glasbo iz tega filma. Ilan Eshkeri, novinec v svetu filmskih skladateljev, je pravo presenečenj leta, saj je poskrbel za izvrstno zmes magije, pravljičnosti, fanatazije, akcije, humorja in groze. Vsega po malem je zmlel v pravi zvezdni prah, ki bo še dolgo odzvanjal v vaših ušesih!

— moviefan
10.10. 2007 ob 19:44 zvezdica

po včerajšnjem ogledu sem še vedno pozitivno presenečena da je na sporedu končno film, ki je res VREDEN OGLEDA!!! film mi je všeč ker je mešanica vsega: pustolovščine, romantike, pravljice, malce tudi grozljivega... TAKO DA OGLEJTE SI FILM!!! 10/10

— sara
11.10. 2007 ob 13:15

JU3 SI GREMO Z SODELOVKAMI OGLEDAT TA FILM...GLEDE NA KOMENTARJE UPAMA PA DO ZAŽIGOV...LOOL...PAP A...MWA MWA MWA

— dekle na poziv
14.10. 2007 ob 19:47 zvezdica

Film sem si šla ogledat, pravzaprav nevem zakaj, všeč mi je bilo. ker naj bi bil pravljičen. In je bil. Pravljično pravljičen. Igra je bil dobra, vsebina ne pretirano romantična in seveda humoristični vložki "krvoločnega" kapitana. Igralci so bili sveži in dobri. Zvezda Claire Danes je bila podobna Gwyneth Paltrow, Charlie Cox pa je po preobrazbi postal pravi Prince Charming. Prava odločitev za popoldanski film, ki ne zahteva preveč, da pa veliko.

— pumpkin
19.10. 2007 ob 16:06

Film sem si ogledal v sredo, in sicer v popoldanskem terminu, tako sem imel celo izjemno čast da sem bil popolnoma sam v dvorani! Film je res špica, zgodba prav tako...Da o igralcih ne govorim...Kdaj pa kdaj se prileže kakšna ZF, ampak tale film je zares čaroben in je bil totalno vreden ogleda! www.sandistar.net

— Sandi
24.10. 2007 ob 16:23 zvezdica

Zvezdni prah je res pravljica in skrajno neresnična pravljica a je že od samega začetka izjemno napet. Malo spominja na vse zgodbice, ki jih že poznamo (in smo jih že skoraj vsi siti), a jim dodaja simpatičnost in humor a la Pirati s Karibov. Konec je seveda tipičen za pravljice, ampak dogodki, ki do tega privedejo dejansko prepričajo in navdušijo. Za Charlieja Coxa je to definitivno dobra odskočna deska, saj se je kar izkazal, kar (vsaj po mojem) ne drži ravno za Claire Danes - še posebej se mi je zdela nenaravna, ko se izpoveduje miši v vozu na poti v Wall. Kaj pa Robert De Niro? Moram reči, da sem bila zelo prijetno presenečena, saj sem pričakovala še enega tipičnega okrutnega pirata, še enega 'bad guya' več, ampak je De Nirov lik vse prej kot to. Misli, da ga je upodobil izjemno dobro in dodal še češnjico na torto celotne zgodbe. torej, na kratko: zaaakon!

— Tjaša
27.10. 2007 ob 17:57 zvezdica

Zvezdni prah je simpatična novodobna pravljica. Ima vse kar potrebuje gledljiv film in vse kar potrebuje tržna uspešnica. Lahko bi rekli, da je vez s Hollywoodom sicer res očitna, a vendarle je domišljijska romantična pustolovščina (kot je zapisano v opisu žanra:) ) polna neke nenadejane svežine. Ne gre za domišljijski film, kot smo se jih nagledali v preteklih letih. Zgodba je simpatična in nekoliko predvidljivo sladka, a vendar ne toliko, da bi bilo moteče. Enega najlepše napisanih ljubezenskih monologov Claire Danes tako na drugi strani uravnotežajo mrtvi tekmeci za prestol in prijazni pirati - s svojo angleško humornostjo in tekma za rubin, ki bo določil prestolonaslednika ter skrb za padlo zvezdo, katere srce hočejo vsi imeti zase - s svojo napetostjo. Izpustiti pa nikakor ne smemo niti bombastičnih posebnih efektov in čudovite glasbe. Povzeto: film je zelo dobra mešanica odličnega scenarija po zares izvirni predlogi, izjemnih igralcev kova O'Toole (če že šokiraš z Michelle v vlogi čarovnice in Robertom kot prijaznim piratom, moraš nekaj stalnosti zagotoviti vsaj s Petrom v vlogi kralja:) ), Pfeiffer in De Niro, obetavnih mladih talentov, napetega dogajanja od začetka do konca in pravljičnega srečno do konca svojih dni, ki te nikakor ne razočara, ampak zares navduši in pogreje pri srcu, saj vseskozi veš, da pravzaprav gledaš pravljico. In na koncu si želiš le še, da bi bilo takih več.

— Teofrast
27.10. 2007 ob 21:43

men je bil ful všeč. igralci so zakon, morda včasih mal pocukran, sam sej more bit - pravličen. pejte gledat

— ula
28.10. 2007 ob 11:30

a je to dobr ka jz bi sla gledat

— kwa te briga
28.10. 2007 ob 14:12 zvezdica

Ta film je definitivno najboljši film leta! Vsebuje vse stvari, kar bi sodoben najstnik rad videl - romantiko, akcijo, znanstveno fantastiko ... Skratka, priporočam, da si ga ogledate, saj v njem igrajo znani igralci kot so: Robert de Niro, .

— Tjaša
1.11. 2007 ob 9:02

film sm že gledala, dons pa ga grem še enkrat, ker je tok dobr. vsebuje čist vse kar more film met + v njem igrajo dobri igralci. od začetka do konc je napet in res res res priporočam ogled. to MORTE gledat. full full full dobr film je!

— *star*
2.11. 2007 ob 15:38

filem je zelo dobr na začetku imaš utis kot da bo zgodba kar neki ma potem postane zanjimivo res meni se filem zelo dopade podoben pa je zgodbicam kot mi jih je mama brala ko sem bila majhne lepo lepo pa še mislit mi je dal o moji situaciji lepo res

— X
5.11. 2007 ob 14:03

ful carski film.pa konček je ful luškan. res je odličn film.zgodbica je kot janko in metka ampak je bil režiset tukaj zelo bolj duhovit in "zgodbica"je napeta od začetka od konca L.P.

— tjaša
5.11. 2007 ob 14:03

k u l FILM!

— kristina
6.11. 2007 ob 14:56

ej ne morš vrjet. huda zvrst filma za umret. vse so skupi zmešal dobil pa trikrat boljš

— kosi
7.11. 2007 ob 19:17

ni nek globok film, je pa precej dobra pravljica, če mate radi pravljice. pa de niro je itak car. michel je pa tut kul.pejte gledat da si mal možgane odklopte...

— taya
13.11. 2007 ob 15:57

ta film je zelo dober ker je pac ful hud ane:):)

— aljaz
16.11. 2007 ob 9:58

KRNEKIIIII!!!! BEDN

— JDAS5RQW
23.11. 2007 ob 13:28

ne morm verjet da lohk dajo tak glup film v kino. Michelle Pfeiffer igra dobr, drugi so pa v filmu vsi kot eni bedaki. v film se lahk uživijo sam otroci, ker je čist klasična pravljica v kateri od začetka do konca veš kaj se bo zgodilo. ocena: 2/10

— lily
23.11. 2007 ob 14:10

to ni pravljica za odrasle. to je glupi film za neumne.

— sara
24.11. 2007 ob 18:41

zvezdni prah..se ne da opisat..to ie tok zakooooooooooooooon film..res..usi k ga še niste gledal..pejte ga gledat k drgač vm bo žou..k je res tooooooook carski film da kr peče..

— tiiaš
28.11. 2007 ob 18:51 zvezdica

film je bil prečudovito magičen. prav vase te potegne. najprej seveda pričakuješ navadno pravljico kot so vse ostale, vendar že po prvi četrtini se stari tako razživijo. v njem je vsega po malo (romantike, humorja, pustolovščine, akcije,...), da doseže bombastične razsežnosti. Igralci so posrečeni, stranski efekti, scenarij, režija,...in predvsem muzika. v filmu pa definitivno najbolj zažiga robert de niro. skratka je 100% vreden ogleda. P.S. in vsak tisti ki pravi da je dolgočasen ali slab...bom kar na slepo uganila-JE verjetno EMMO

— yyy
29.12. 2007 ob 5:14

oj! hodim v 6 razred. S šolo smo si šli ogledat v kino ta film ZVEZDNI PRAH.Film je vse zelo navdušil, saj je bil zelo zanimiv.Vsem je bil pa všeč tudi zato,ker v njem nastopajo "prijazne" tako kot tudi "nesramne" osebe.Kot "nesramne" osebe se nem predstavijo tri čarovnice, vse ostale so pa "prijazne".Celoten film pa govori o zvezdi, ki je padla na zemljo.Pravzaprav se okoli nje vrti prav cel film, ter je glavna oseba filma.
Lep pozdrav, KATJA

— KATJA
12.4. 2008 ob 15:41

zguba tristan želi osvojiti lepo victorio. ta mu naroči, naj preskoči zid, ki ga straži nor starec in ji iz tam pripelje zvezdo. tristanu in tudi victorii se niti sanja ne, da je na drugem koncu res čarobna dežela, kateri je umrl kralj, zato se morajo preostali bratje boriti za prestolj. med umiranjem kralja je na oni strani pristala zvezda v obliki dekleta, ki mu je ime yvaine. tri zlobne čarovnice se želijo polastiti njenega srca in s tem dobiti večno mladost. ko tristan odkrije yvaine, jo priveže na vrvico (vem, da se sliši čudno), da bi jo odpeljal k victorii. med potjo se zapleteta v marsikaj, tudi v polet z letečo ladjo, ena od čarovnic namesto yvanie zabode enega od dveh živih princev in s tem pomaga dugemu, pa še marsikaj.ko se yvanie in tristan zaljubita, tristana pa še vedno muči victoria, tristan odreže yvaineine lase (samo pramen), da bi ga pokazal victorii. ko prispe do victorie in ji pokaže lase, ugotovi, da so se lasje spremenili v kamen. yvaine mora ustaviti, ne sme prestopiti zida! tristan teče in teče, vendar ga prehiti ena od treh zlobnih čarovnic, ki ugrabi yvaine in čarovniško sužnjo-princeso uno. med tristanom ter čarovnicami se vname boj, med katerega se vmeša tudi novi kralj., ki umre. kdo je potem prestolonaslednik? tristan ubije tudi čarovnico, potem pa izve, da je unin sin, pa tudi prestolonaslednik. konec pa gotovo že poznate, za vsak slučaj pa; in tako sta yvaine in tristan srečno živela do konca svojih dni!
toplo priporočam! starčki, najstniki, pa tudi tisti, ki ste nekje vmes se boste pošteno nasmejali, trepetali od strahu, vzdihovali ob spominih na ljubezen, ugotavljali oziroma ugibali... če bi bil sinhroniziran, bi ga priporočala tudi mlajšim otrokom!

— maja
25.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film ja name kot na večino drugih ljudi naredil globok utis! Je eden redkih filmov ki mu s toliko mešanih žanrov ni "spodletelo". Režiser Matthew Vaughn me je resnično presenetiv kakor tudi dejstvo da so vsi effekti narejeni na "Old fashioned way"! Čeprav je danes vse CGI je ta res nekaj posebnega! Še en razlog več za ogled!

— Viaplex Girl
19.8. 2008 ob 16:20

this film is a very nice

— anahi
13.10. 2009 ob 18:16

Klasična pravljica, dobra zgodba, odlični efekti. Čista odlična!

— Polona
5.9. 2010 ob 11:01

meni je bil zelo dober invznemirljiv film cool

— ana
31.1. 2011 ob 19:21

film je uredu

— kliikl
6.4. 2011 ob 15:39

film je res dobr ... sama sm ga gledala že miljonkrat ... vem da to ne paše tuki in prosim če mi oprostite ampak a lahko mi kdo pove kje bi dubla knjigo ... hwala že vnaprej :D

— tjasa

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.