Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Zvezdne steze: Onkraj

akcijska zf pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 28.7.2016, Kolosej Ljubljana
2h 2min / 122min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Doug Jung, Simon Pegg
Režija: Justin Lin
Posadka kultne vesoljske ladje Enterprise se sredi njene 5-letne misije raziskovanja skrajnih kotičkov vesolja znajde pred eno najhujših preizkušenj. Na povsem nepoznanem koncu vesolja jih napade neustavljiv sovražnik, ki drznega kapitana Kirka in njegovo posadko prisili, da zapustijo ladjo in poiščejo zatočišče na bližnjem planetu. Brez možnosti, da bi oddali signal v sili, morajo poskusiti navezati stik z Nezemljani, ki so že na planetu in se skupaj upreti skrivnostnim sovražnikom. Ob pomanjkanju modernih pripomočkov lahko računajo zgolj na lastno iznajdljivost in neustavljiv pustolovski duh.

Najnovejše poglavje kultne vesoljske sage nas bo popeljalo onkraj poslednje meje – tja, kamor resnično ni šel še nihče!

Kultna ZF-franšiza je na neizmerno veselje trekijev svoj ponoven zagon zabeležila leta 2009 s pomlajeno igralsko zasedbo, ki se je odlično vživela v multietnično in multiplanetarno posadko Enterprisa. Po krstnem potovanju in nadaljevanju iz leta 2013 je najbolj znana vesoljska ladja ponovno pripravljena na novo misijo.

»Vesolje ... Poslednja meja. To so potovanja vesoljske ladje Enterprise. Njena pet let trajajoča misija, na kateri odkriva nenavadne nove svetove, spoznava nove oblike življenja in civilizacije ter pogumno pluje tja, kamor ni šel še nihče.« – ZVEZDNE STEZE

ZANIMIVOSTI:

  • J.J. Abrams je tokrat zavzel producentsko vlogo, režijo pa je prepustil Justinu Linu, ki ga dobro poznamo po visokooktanskih poslasticah iz franšize Hitri in drzni.
  • ZVEZDNE STEZE: ONKRAJ je že trinajsti film kultne franšize, njegov izid pa sovpada z njeno 50. obletnico, saj je bil prvi del televizijske serije predvajan 8. septembra 1966.
  • Filmi iz franšize Zvezdne steze so do danes prejeli skupno 15 nominacij za prestižne nagrade oskar, Zvezdne steze iz leta 2009 pa so domov odnesle kipec za najboljšo masko.

Komentarji

13.7. 2016 ob 14:20

komi cakam na ta film!:)

— i✯
28.7. 2016 ob 18:28

pa kaj je to, mene te minute preko 2h ker je karta dražja in vem, da je samo nateg zaradi komerciale, totalno odvrne od ogleda filma. Vem da ni to zaradi koloseja ampak splošne filmske produkcije. Ampak vseeno.

— a spet en film za 2h+2min
1.8. 2016 ob 15:17

Obup od filma. Totalno zblojena zgodba, scenarij kot bi ga pisal triletnik, dialogi nesmiselni, režija in igra na nivojo Nicolasa Cage-a.

Ogled odsvatujem TUDI največjim trekkijem.

— Matevž
8.8. 2016 ob 11:33

Film sem si ogledal in ostal pozitivno presenečen.
Glede na to, da sem rasel ob TNG, Voyagerju, DS9 ter filmih Star tek 1-6 sem ob Star Treku 2009 ter ST : Into The darkness ostal precej slabo. Tokrat ni bilo tako. Pine odrašča, sicer je še zmeraj preveč akcije, ampak počasi se zadeva spravlja na prava pota. Ogled priporočam, ker je ZF filmov zadnje čase res premalo. Predvsem kompleksnost vesoljske postaje ter računalniški učinki se z lahko kosajo z Star Wars oziroma ga v nekaterih delih očitno prekašajo. Zato ogled priporočam.

— Peter

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.