Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Zoolander 2

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 18.2.2016, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Justin Theroux, Ben Stiller, Nicholas Stoller, John Hamburg
Režija: Ben Stiller
Neprekosljivi maneken Derek je že pred leti zapustil modne steze, toda ko se začnejo vrstiti umori številnih slavnih zvezdnikov, ki si tik pred smrtjo nadenejo značilno Derekovo obrazno pozo, mora neustrašni modni guru združiti moči z Interpolovo zapeljivo agentko Velentino. Z zvestim prijateljem Hanselom se Derek vtihotapi v neizprosni svet visoke mode, težave pa jima znova povzroča maščevalni Derekov večni tekmec Jacobin. Z več sreče, kot pameti, se manekenski dvojec spopada z vohunskimi izzivi, polnimi zabavnih, bolečih presenečenj in nepričakovanih stilskih preobrazb.

Modni svet je na trnih, saj prihaja spektakularno novo poglavje satirične komedije, ki bo nedvomno še lepše od prvega!

Dolgih 15 let smo v nenehnem upanju čakali na vrnitev največje modne ikone vseh časov – nesramno lepega Dereka Zoolanderja. Povod za njegov težko pričakovani povratek na modne piste bodo skrivnostni atentati na najlepše pop zvezdnike, kar jih premore naš planet. Vse žrtve, med katerimi so tudi Justin Bieber, Usher, Demi Lovato in Lenny Kravitz, se bodo namreč od tostranstva poslovile z Zoolanderjevim legendarnim pogledom Blue Steel. Slednje bo privedlo vročo agentko Interpolovega modnega oddelka do Dereka in Hansela, ki se bosta morala kot vohuna infiltrirati v svet visoke mode. In četudi lepota teh najslavnejših in ne ravno brihtnih manekenov še zdaleč ni zbledela, bo naloga vseeno zelo zahtevna.

»Če bog res obstaja, zakaj je naredil grde ljudi?« – Derek Zoolander

Čeprav je satirična komedija Zoolander iz leta 2001 glasno in brez usmiljena parodirala svet modne industrije, jo je ta vzel za svojo. Zato ni presenetilo, da sta njena glavna protagonista Ben Stiller in Owen Wilson novico o snemanju nadaljevanja sporočila kar na pariškem tednu mode. Lansko leto sta namreč povsem nepričakovano »ugrabila« predstavitev kolekcije modne hiše Valentino in se kot Derek in Hansel sprehodila po modni pisti. Novica o nastajanju filma ZOOLANDER 2 je v trenutku završala na svetovnem spletu, kjer se vse od tedaj napetost in pričakovanje le še stopnjujeta.

OSVEŽITEV SPOMINA NA PRVI DEL:

V prvem delu uspešnice smo spoznali Dereka Zoolanderja, najlepšega manekena na svetu, ki je na lastni koži občutil muhasto naravo modnega sveta, saj je nenadoma izgubil naziv manekena leta. Tega mu je ukradel novinec Hansel McDonald (Owen Wilson), s katerim sta sčasoma postala prijatelja in skupaj razkrinkala strahovito zaroto, ki jo je koval zlobni modni oblikovalec Mugatu (Will Ferrell) Kot zanimivost naj dodamo, da je prijateljstvo med Derekom in Hanselom vzniknilo po tem, ko sta se manekena pomerila v boju na modni pisti. Sodnik slednjega je bil nedavno preminuli David Bowie.

O ZGODBI FILMA ZOOLANDER 2:

Le kdo bi lahko pozabil znamenito pozo Blue Steel, zaščitni znak Dereka Zoolanderja, s katerim je maneken zaustavil celo šuriken! Vendar pa bo ta legendarni pogled kaj kmalu dobil zlovešči pridih …

V zadnjem času so namreč skrivnostni morilci na piko vzeli najlepše pop zvezdnike, ki so se v njihovih zadnjih izdihljajih od sveta in oboževalcev poslovili s pogledom Blue Steel. Vroča agentka Interpolovega modnega oddelka (Penélope Cruz) je prepričana, da gre za skrito sporočilo, zato za pomoč zaprosi Dereka in Hansela.

Oba manekena sta svojo neverjetno lepoto sebično skrivala le zase, sedaj pa je le napočil trenutek, da se kot vohuna ponovno vrneta v svet visoke mode. A situacija se je v vmesnem času spremenila, na sceni so novi obrazi, ki ju prekašajo, med njimi tudi najnovejša manekenska zvezda ALL (Benedict Cumberbatch).

Za dodaten zaplet bo poskrbel še en znan obraz, in sicer zločinski veleum Mugatu (Will Ferrell). Ta je po prestani zaporni kazni še bolj zloben kot v prvem delu, pravzaprav je žleht do obisti. Za rešetkami je imel dovolj časa, da je zasnoval primerno maščevanje, pri čemer mu bo prijazno pomagala tudi Alexanya Atoz (Kristin Wiig).

Komentarji

31.1. 2016 ob 23:31

Prvi film me je kr nasmeju. Upam, da bo ta na istem nivoju =)

— Smeško
20.2. 2016 ob 17:44

Ejga to je pa blo zlo dobr ane da. Zlo srečn sm pršu s predstave ejga.

— Jurček Potepušček
21.2. 2016 ob 7:09

Ta film si bom pa zapomnla za vse vecne case...obup...nic od filma...

— Pika
28.2. 2016 ob 17:40

Niti blizu prvega dela. Teh 15 let med obema deloma je le dokaz nazadovanja pravega filmskega humorja. Žalostno....

— cimi
13.3. 2016 ob 8:05

Ta film me je zelo razocaral. :( nic od nic

— sorry :(

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.