Kolosej
Film distribucije Fivia

Zona Zamfirova 2

romantična drama / komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 9.3.2017, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2017
Država: Srbija
Jezik: srbščina
Scenarij: Ivana Mitic, Miroslav Mitic
Režija: Jug Radivojevic
V nadaljevanju kultne srbske romance znova srečamo lepo Zono in postavnega Maneta, ki uživata v njunem srečnem zakonu. Idila njunega zakona Zono še polepša, Mane pa poleg ljubezni uživa tudi v cvetočem poslu, toda njuna sreča kmalu privabi zavist in obrekovanje sovaščanov. Mlada zaljubljenca se znajdeta pred prvimi nesoglasji in številnimi drugimi življenjskimi preprekami, razburkana čustva pa ju vodijo v kaotični vrtinec strasti, ljubosumja in odkrivanja pravega pomena iskrene ljubezni.
Untitled 3

Zgodba prikazuje mlada človeka, ki uspešno premagata razredne, socialne in tradicionalne razlike ter začenjata uživati v zakonskem življenju. Stara resnica je, da se je pogosto lažje poročiti, kot zakon ohraniti in spremeniti v dolgo trajajočo harmonijo ljubezni dveh popolnih polovic. Naša glavna junaka se odločata med dvema različnima potema, ki ju vodita do želenih ciljev. Počasi rasteta in spoznavata, kaj komu več pomeni.

 

Zgodba se odvija v l. 1905. Takratna evropska kultura močno vpliva na protagonista, da se vsak po svoje spreminjata. Glavna junakinja Zona naravnost sije, saj jo ljubi in zanjo skrbi uspešen zlatar z bazarja. Zona gospodinji in skrbi za Maneta, hkrati pa odkriva evropski modni slog s prijateljico Geno, ki je poročena z angleškim lordom. Zonin in Manetov zakon cveti, sovaščane pa zmoti njuna uspešnost. Spletke, zavist in ljubosumje začenjajo kvariti skoraj popolnoma harmonični zakon, saj mu manjka ena stvar, otrok. Na prvi pogled nič ne kaže, da bi Zono motilo, da po dveh letih zakona še ni rodila otroka. Pred vsemi skriva svoje prave občutke, čeprav si nadvse želi otroka in jo skrbi, da ga zaradi neplodnosti ne bi mogla imeti. Ponosna Zona se skriva za masko srečne ženske, vendar se zlahka ujame v past nekdanje tekmice Kaline, ki je poročena ženska in mati, vseeno pa si želi omrežiti še Maneta.

 

Zapleteni položaj se še bolj zaplete, ko začne Zona dvomiti o Manetovi zvestobi. Podžigajo jo lastno ljubosumje in govorice z bazarja, zato se odloči soočiti s Kalino, s katero se nato sredi bazarja spreta. Vse to poglobi težave med Zono in Manetom, ki je razpet med zasebnim in poslovnim življenjem, zato Zona odpotuje v Beograd k sestri Kostadinki. V Beogradu naleti na drugačno kulturo, poglede in navade. Tam je vse drugače kot v njenem Nišu in čeprav v Beogradu ne najde svoje sreče, ji uspe rešiti zakon. Na koncu se vrne v Niš k možu Manetu, ki postane uradni kraljevi zlatar. Zgodba se zaključi s krstom njunega otroka.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.