Kolosej
Film distribucije Fivia

Zoe

Zoe
romantična znanstveno fantastična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 20.8.2020, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Drake Doremus
Režija: Drake Doremus
V ne prevec oddaljeni prihodnosti je najsodobnejša tehnologija romanticne odnose preusmerila v znanost. Racunalniški test, znan pod imenom »sintetika«, lahko doloci verjetnost uspešnega partnerstva med dvema osebama ali androidi. Idealni partnerji so tisti, ki nikoli ne bodo odšli. Zoe (Lea Seydoux) in Cole (Ewan McGregor) delujeta v raziskovalni ustanovi, ki je odgovorna za razvoj te tehnologije. Na podlagi ozadja romanticnega inženiringa zacne njuno razmerje cveteti. Toda nenadna nesreca med njima odpre vprašanja, ki ogrožajo njun odnos in kaže na vecja filozofska vprašanja o ljubezni, clovecnosti in pristnosti.

S podporno igralsko zasedbo, v kateri so Theo James, Rashida Jones in Christina Aguilera, najnovejša znanstvena fantastika režiserja Draka Doremusa preučuje starodavne ideje o samozavedanju, človečnosti in kako vedeti, kdaj je ljubezen resnična v »umetnem« svetu.

Komentarji

20.8. 2020 ob 20:16

Ta film me je kar pozitivno presenetil glede na nizko oceno na IMDB-ju. Menim, da si ta film zasluži višjo povprečno oceno že samo zaradi dobrega medsebojnega sodelovanja glavnih igralcev v tem filmu.
Ewan McGregor in Léa Seydoux.

Ewana McGregorja sem vedno vesel videti v filmu. Praktično še nisem videl njegovega filma kjer bi imel slab nastop. Léa Seydoux je tudi odlična v filmu. Komaj čakam, da jo vidim v novem James Bond filmu in seveda mnogo drugih filmih.

Zgodba in razvoj njunega odnosa ter zaplet in razplet je tudi hvale vredna v tem filmu. V romantičnih filmih tega zadnje čase nisem vajen.

Edine težave, ki jih imam s filmom so le tehnične narave. V začetku filma je kar nekaj na hitro zmontiranih kadrov, kamera pa ni stabilna. To me je malo zmotilo in po 3 ali 4 minutah se mi je že malo vrtelo. Ampak v nadaljevanju filma se je vse skupaj popravilo.

Ta film priporočam bolj kot Še vedno verjamem. V tem filmu mi je bilo mar za medsebojni odnos med dvema glavnima likoma. Tudi stranske vloge so bile super.

Temu filmu bom dal 8/10*! Priporočam ogled!

— Quick movie reviews by Haris

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.