Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Zmajček Kokos 3D

animirana družinska pustolovščina
Samo v Koloseju Maribor
Sinhronizirano
1h 23min / 83min
Leto: 2014
Država: Nemčija
Jezik: nemščina
Scenarij: Mark Slater, in Gabriele Walther
Čeprav se zmajček Kokos še ni naučil leteti, se ne boji nobene nevarnosti, med večnim zganjanjem norčij pa pozabi varovati dragoceno ognjeno travo, ki jo zmaji potrebujejo za zaščito vasi. Da bi dokazal svoj pogum, se skupaj z vegetarijanskim zmajskim prijateljema Oskarjem in ježevko Matildo odpravi iskat ukradeno travo. Kmalu odkrijejo, da je v njihovih rokah odvisna usoda celotnega zmajskega otoka, na nepozabni pustolovščini pa doživijo številne zabavne dogodivščine, spoznajo nove prijatelje in najdejo pravi zmajski pogum v svojih srcih.

Kratka vsebina:Zmajček Kokos je prikupni risani film o majhnemu zmajčku Kokosu, ki se s pomočjo svojih prijateljev poda na prav posebno pustolov-ščino. S pomočjo svoje sposobnosti „bruhanja ognja” se mora dokazati kot še nikoli doslej, njegovi zvesti prijatelji pa mu bodo tudi tokrat stali ob strani, ko se bo moral soočiti z največjimi nevarnostmi, ki pretijo vse naokoli.

Vsebina:

Mladega zmajčka Kokosa zadolžijo, da čuva ognjeno travo, ki njegovi vrsti daje dar bruhanja ognja – pa mu jo ukradejo izpred nosu. Kokos se odpravi iskat travo in pri nalogi se mu pridružita Oskar, gurmanski zmaj, in samica ježevca Matilda.

Kokos presenečen spozna, da druge zmajske vrste niso ravno naklonjene do zmajev, ki bruhajo ogenj. Očitno so zaradi tega posebnega daru precej nepriljubljeni.

Ko se vulkan na Otoku zmajev nenadoma zbudi in začne bruhati ognjeno lavo, mora Kokos pogumno v peklensko vročino in dim, da povrne ognjeno tra-vo. Toda ali si res želi, da bi bilo na otoku vse spet tako, kot je bilo doslej? Ali pa bo našel pot, da združi vse zmajske vrste in otok reši pred uničenjem?

O USTVARJALCIH

NINA WELS (režija) je animacijo študirala na Univerzi Konrada Wolfa v Babelsbergu. Kot animatorka je sodelovala pri mnogih celovečercih in seri-jah, režirala pa je epizodo serije Jonalu in risani film Ritter Rost – Eisenhart und voll verbeult (sorežiserka).

HUBERT WEILAND (režija) je študiral kiparstvo na münchenski Akademiji za likovno umetnost. Ustvarja tudi kot honorarni fotograf in umetnik. Reži-ral je seriji Jelly Bean Town in Fish & Clips ter filme Der Mondbär (sorežiser), Prinzessin Lillifee und das kleine Einhorn in Ritter Rost – Eisenhart und voll verbeult (sorežiser).

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.