Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Zlovešči otok

misteriozna triler drama
Nekdo je izginil.
Podnapisi
Na sporedu od: 11.3.2010, Kolosej Ljubljana
22.4.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 18min / 138min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Laeta Kalogridis po romanu Dennisa Lehana
Režija: Martin Scorsese
Oskarjevec in ustvarjalec nepozabnih filmov Dvojna igra in Letalec se poda v 50. leta, na zlovešči otok s psihiatrično bolnico za zločince, kjer zvezni šerif Teddy raziskuje skrivnostno izginotje nevarne morilke. Vztrajni Teddy kljub nasprotovanju zdravnikov odkrije obetavno sled, ki nakazuje možnost srhljive zarote. Toda zaradi orkana in upora ujetnikov otoka ni mogoče zapustiti, zato je Teddy prisiljen sprejeti grozljivo psihološko igro, ki ga sooči z njegovimi najhujšimi strahovi.

Zgodba

Leta 1954, na višku hladne vojne, zveznega šerifa Teddyja Danielsa in njegovega novega partnerja Chucka Auleja pokličejo na Shutterjev otok, da bi raziskala neverjetno izginotje briljantne večkratne morilke iz zaklenjene sobe v nedostopni bolnišnici Ashecliffe. Obdana z radovednimi psihiatri in nevarno psihopatskimi pacienti na odmaknjenem prepišnem otoku prispeta v srhljivo, napeto ozračje, ki daje slutiti, da ni nič čisto tako, kot se zdi.

Sredi neurja preiskava hitro napreduje. A v vse hujšem viharju se množijo dvomi in skrivnosti, vsak bolj srhljiv in grozljiv od prejšnjega. Namigi in govorice o mračnih zarotah, umazanih medicinskih poskusih, zatiralskem nadzoru možganov, skritih oddelkih in morda celo namig o nadnaravnem, vendar zmuzljivem dokazu. V sencah bolnišnice, kjer strašijo strašna dejanja njenih zmuzljivih prebivalcev in neznani nameni njenih enako domiselnih zdravnikov začenja Teddy čutiti, da se bo prisiljen soočiti s svojimi najglobljimi in uničujočimi strahovi, globlje ko bo kopal s svojo preiskavo. Spozna tudi, da z otoka morda ne bo prišel živ.

O produkciji

Roman Dennisa Lehana in seveda film se dogaja na odmaknjenem otoku v mračni umobolnici. Po daljšem iskanju so izbrali otok Peddocks, ki leži slabih 160 km od Bostona. Potrebovali so tudi pravo bolnišnico za umobolnico za nore zločince Ashecliffe. Po dolgem iskanju so našli že v 60. letih opuščeno in nikoli obnovljeno umobolnico v Medfieldu v Massachusettsu, ki je ustrezala dvonadstropnim stavbam iz rdeče opeke, značilnih za stare komplekse umobolnic iz 19. stoletja. Scenograf z ekipo je lupino stare umobolnice napolnil s kulisami in poskrbel celo za bolnišnično pokopališče. Za upravno stavbo bolnišnice so izbrali golf klub Turner Hill v Ipswichu v Massachusettsu. Celo igralcem so se kulise zdele zelo prepričljive, celo tako zelo, da včasih niso imeli občutka, da gre za filmske kulise. Pomembno pri ustvarjanju atmosfere na Shutterjevem otoku je vreme. Zgodba se dogaja, ko divja orkan 5. stopnje, zato so potrebovali dež in orkanski veter. Pri tem so si pomagali s posebnimi vizualnimi učinki, pa tudi vreme jim je šlo malce na roko. Med snemanjem niso bili mokri samo igralci, pogosto je zalilo tudi ekipo. Vsi so bili neprestano mokri, a to je povečalo občutek, da so liki zaprti na tem otoku, da resnično nimajo izhoda.

O igralcih

Leonardo DiCaprio (Teddy Daniels)
Leonarda poznamo iz filmov Titanic, Catch Me If You Can, Gangs of New York, Romeo + Juliet, Marvin’s Room, This Boy’s Life, What’s Eating Gilbert Grape, The Aviator, The Departed, Revolutionary Road in številnih drugih.

Mark Ruffalo (Chuck Aule)
Eden najbolj iskanih hollywoodskih igralcev zlahka prehaja z odra na platno in obratno. Med drugim si ga lahko ogledate v filmih Where the Wild Things Are, The Brothers Bloom, Blindness, Reservation Road, Zodiac, Just Like Heaven, Collateral, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, za svoje gledališko delo pa je bil tudi nagrajen s tonyjem.

Max Von Sydow (dr. Naehring)
Legendarni igralec že 60 let nastopa, slovi pa po svojem sodelovanju z Ingmarjem Bergmanom, saj je igral v 11 njegovih filmih, med drugimi v  The Seventh Seal, The Magician, The Virgin Spring, Hour of the Wolf in Shame, v Hollywoodu pa je debitiral z vlogo Kristusa v spektaklu The Greatest Story Every Told. Sledile so uspešnice, med drugim Hawaii, The Exorcist, Three Days of the Condor, Hannah and Her Sisters, Dune, Pelle, the Conquerer, Death Watch, Voyage of the Damned, Minority Report, The Diving Bell and the Butterfly in številne druge.

O ustvarjalcih

Martin Scorsese
režija
Debitiral je s filmom Who's That Knocking at My Door, kot pomočnik režije in montažer pa je sodeloval pri dokumentarcu Woodstock. Nadaljeval je s filmi Mean Streets, Taxi Driver, New York, New York, The Last Waltz, Raging Bull, The Color of Money, The Last Temptation of Christ, GoodFellas, Cape Fear, Casino, Gangs of New York, The Aviator, The Departed, poleg tega pa je posnel in produciral tudi številne dokumentarce.

Komentarji

3.2. 2010 ob 21:14

mislim da bo filem kr fajn :D....res zgodbe v katerih se gre o psihično prizadetih so vedno nevem zakj bol grozljive xD.... uglaunem komii čakam :)

— shutterka xD
6.2. 2010 ob 13:12

a niso usi otroci zloveščii ?? ^^

— ssss.
6.2. 2010 ob 17:45

Sam da igra Leonardo DiCaprio pa je film zakon! <3

— nata*
16.2. 2010 ob 16:28

am otok ne otroci.. ^^. brd film ni kej

— jamie
17.2. 2010 ob 14:42

MIslim da bo film vreden ogleda. Ampak lahko že na trailerju domnevamo kdo je 67 pacient

— Mala
20.2. 2010 ob 22:06

se strinjam samo da igra Leo je film zakon :D

— me
25.2. 2010 ob 18:53

zgleda kul :P

— :)
9.3. 2010 ob 11:06

Leo zna igrat, v Dvojni igri je bil čudovit, upam da bo spet. Prej je bil pa premlačen ker je igral zmeraj samo enega mulca, npr. Romeo in Julija, itd...

— maja
9.3. 2010 ob 15:14

hud hud ni kej...pomoje kr vredn unih 5 eurou :)

— srbenda
10.3. 2010 ob 13:49

ta film grem gledat!!!

— Me***
11.3. 2010 ob 9:20

Film je dober. Zgodba, slika, izdelava, smisel..vse je tako kot je treba. Zgodba je zahtevna in bolna. Do konca gledalec ne ve resnice. Ni primerno za ljudi, ki se jim ne da filma gledat aktivno, torej razmišljat. Priporočam!

— F10
11.3. 2010 ob 13:08

Leonardo di caprio <3 <3

— ooohhh
11.3. 2010 ob 14:14

film si grem jutr pogledat, grele na IMDB oceno&trailer prčakujm d bo res dobr =D.

sporočim kakšn je biu ;)

— ^^
11.3. 2010 ob 15:26

Preprosto film ki je vreden ogleda. Kljub temu, da sem prebral tukaj vsebino filma je bilo potem kot da o filmu nebi vedel čisto nič. Preprosto film, ki nosi eno samo geslo: če se neboš strinjal z nami, te bomo pač anredili norega! V vsakem primeru od zdaj naprej si naš! PRIPOROČAM OGLED

— Gregor
11.3. 2010 ob 19:17

Sem včeraj bil na premieri, vse kar lahko rečem je FENOMENALEN film, prava mojstrovina Scorsesea!! priporoča, priporočam, priporočam....

— roberto
11.3. 2010 ob 19:31

kaj mogoče kdo ve če pride ta film tudi v Koper??

— amy
12.3. 2010 ob 9:24

dobra igralska zasedba... odlična ideja scorsese-ja, vendar slabo izpeljana...

— psyduck
13.3. 2010 ob 10:22 zvezdica

Film sem si šel ogledat v četrtek 11.03., torej tik pred "našim" vikendom. ;-) Imel sem relativno visoka pričakovanja (zaradi rešiserja in igralcev), čeprav kakšnih posebnih predpriprav nanj nisem imel, razen videnega predfilma in z izjemo bežnega preleta intervjuja z Martinom Scorsese-jem v enem od zadnjih izvodov magazina Abu Dhabi Time Out. In moram priznati, da sem bil na koncu z doživetim (namenoma nisem uporabil besede "videnim") res zelo, zelo zadovoljen.

To je eden izmed onih filmov, ki so zelo občutljivi na dajanje kakršnihkoli komentarjev in analiz. Pravzaprav ni tak sam film, ampak so taki morebitni njegovi prihodnji gledalci. Zato bom podal le nekaj svojih grobih vtisov. Prvi tak nenavaden vtis je bil, da me je film mestoma zelo spominjal na nekatere tipične slovenske (umetniške) filme. V mislih imam sanjske, moraste in travmatične prizore (in glasbo ob teh prizorih) glavnega "junaka". Mimogrede, zaradi teh prizorov sem se že po prvi tretjini filma začel spraševati, še dolgo preden se je začelo pomalem odkrivati ... (ne bom napisal kaj ali kdo vse), kaj je pravzaprav v njem resničnega in kaj ne (pri tem sem se nehote spomnil na metodični dvom in filozofijo Reneja Descartesa :). V zgodbi je tudi nekaj križišč, ki so kljub temu le enosmerne ulice in te v pričakovanjih bolj ali manj usmerjajo po svojem namenu (vendar recimo v cik-cak vzorcu okoli "resnice"), ne glede na to, kakšne teorije zarote vse si gledalec že splete v svojih mislih. Naslednji je zelo visok umetniški vtis filma, predvsem zaradi celovite izvedbe sanjskih in morastih prizorov, pa tudi sicer. In še to - film vas bo zagotovo držal v budni pozornosti, brez pretiranega števila nenadnih presenečenj in podbnega. Pozitivno presenetljiv je bil tudi relativno pogost prikaz morbidnih prizorov, ki je bil po vrhu vsega še neobičajno ekspliciten.

V filmu je morda še nekaj izjav, vrednih citiranja, vendar mi je bila najbolj všeč ravno zadnja - "Is it better to live as a monster or to die as a good man?" ... Veliko užitkov pri ogledu vam želim!

Videno v: Grand Cinemas, Al Mariah Mall, Abu Dhabi (v dvorani večji od največje Kolosejeve, vendar je bila tokrat skoraj prazna)
Ocena: 9/10

— Georgie
13.3. 2010 ob 10:54

Film je res noro dober in vreden ogleda, saj pusti pečat in o filmu kar ne moreš nehati razmišljati. Leo pa je svojo vlogo odigral fantastično. Resnično priporočam!

— Sanja
13.3. 2010 ob 20:09

sm gledala...film je zlo dobr, vredn ogleda...

— manca
14.3. 2010 ob 6:11

film je ful zakooooon :D vredn 5€ in še več xD

— tina
14.3. 2010 ob 9:01

Filem gledal v petek. Film je dolg, vendar moraš biti pri stvari, ko ga gledaš, da sploh veš, kaj se dogaja. Psihološka igra za našega maršala :) Pejte pogledat, pa boste vidl :)

— Zenon
14.3. 2010 ob 10:40

am ja tale film je res cool (:
pejte ga gledat
sej je mau scary ampak.....
sej lahko zdržite, ane?

— lola
14.3. 2010 ob 16:54

film je name pustil dober vtis, sploh je pa konec dramatičen - čez cel film se v bistvu odvija neka zgodba - konec pa udari na polno! priporočam ogled. ocena 7/10

— simon
14.3. 2010 ob 19:28

na koncu sam ne vem kaj je blo a so ga ubil al kaj res nism razumeu konca

— ivica
14.3. 2010 ob 20:28

Film hud, najbol!
Sam na koncu te res obrne in sploh ne veš kaj je pol blo res pa kaj ne. Tak čiz psihič, pa udar na misli ja. Kr pejte si ga ogledat !

— blah
14.3. 2010 ob 22:33

meni osebno ni bil všeč...preveč kako bi rekel... "psihič" film

— ghfht
14.3. 2010 ob 23:22

film je tak da na koncu res ne veš...kdo rabi psihiatra...nič ti jasno...

— denis
15.3. 2010 ob 16:31

mogoč grem gledat.

— eYa
15.3. 2010 ob 20:25

Film spomni tudi na to, da je življenje v iluziji, lastni ustvarjeni zgodbi, ki jo človek le utrjuje in ne more sprejeti Resnice, zelo pogost fenomen... še kdo živi v podobni iluziji? Noče ali ne more sprejeti svojih preteklih dejanj, odločitev? Vsi smo zreli za Shutter Island.

M.

— Mojca
16.3. 2010 ob 15:12

greh je, če ne vidiš tega filma!!! končno nekaj tapravega!!
lp

— king333
17.3. 2010 ob 16:48

Res, po nekaj časa boljši film kar sem si jih pogledala.

Začetek je biu nekoliko dougočasen, sam skoz ceu film je zgodba do potankosti premišljena, skos napeto, veliik za razmišljat, psiho-scene ampak film k je biu vredn ogleda!

ocena 9,5/10

— tina**
18.3. 2010 ob 14:04

vredu,zeloo dober film!Priporocam pa ga samo tistim, ki imajo radi grozljivke saj je film zelo na psiho in je kr nekaj krvi.

— marko
18.3. 2010 ob 16:33

cel film se zgovarjajo nc dogajanja zelo slab film

— dali
18.3. 2010 ob 23:37

Film vreden ogleda, je pa vsaj mene pustil brez besed in se zdaj razmisljam kaj se je zares zgodilo...

— Gala
19.3. 2010 ob 17:57

ni~je~loš

— *
19.3. 2010 ob 19:01

film je bil odličen...res vreden ogleda in vreden tistih 5€....

— kr ena
20.3. 2010 ob 12:54
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
20.3. 2010 ob 13:41

ja noo... jst pa si ne upam gledat tega filma... se mi zdi a bit too scary... drgač sm pa gledu hujše grozlivke lol

— blublu
20.3. 2010 ob 15:16

Včeraj zvečer sem si ogledala film. In je res dober. Ampak konec mi nekako ni jasn. Je potem glavni junak res psihič ali so ga naredili psihiča?

— Ina
21.3. 2010 ob 0:36

Film je bil dober, vendar še vedno ne razumem al so njega prpravl do tega da je bil nor, al je bil res nor in si je samo predstavljal?:D

— Janei
21.3. 2010 ob 13:00
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
21.3. 2010 ob 15:28

Film je hudddddd ampak moraš res uporabit vse možganske celice in dojeti zgoodbo in point...in Gregor,tvoja misel je žal napačna. Point filma ni "če se ne strinjaš z nami,te bomo naredili norega" (je pa zlahka zavedljiva) ampak Umreti kot človek ali ćiveti kot pošast ;)

Priporočam ogled

— tamala
21.3. 2010 ob 18:46

KATASTROFALN FILM NE PRIPOROČAM

— kide
21.3. 2010 ob 18:48

BEDNNNNNNNNNNNNNNNNNN

— kide333
21.3. 2010 ob 21:17

Katastrofa od filma, pejte rajši na sprehod na Rožnik.

— Štefan in Fani
22.3. 2010 ob 1:09

bedn film,ker ni srečnega konca

— pozi
22.3. 2010 ob 19:12
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
23.3. 2010 ob 21:35

film je fuul dobr :)
sicr ne veš toočn o čem se gre ker se ti zazdi da neki je čez pet minut pa ugutuviš da je čist drgač...
ampak je res ful dober :)
& še Leonardo DiCaprio igra :)) <3

— Eva
24.3. 2010 ob 0:00

film je dober in vreden ogleda.

— Leone
25.3. 2010 ob 17:08

Film me je preseneto in je dosti boljši kot sem pričakovala. Res pa mi konec ni nekak jasn. Ampak ti da veliko za razmišlat tak da priporočam :)

— amyLennon
25.3. 2010 ob 23:15
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
26.3. 2010 ob 20:51

Sem gledal zdej film. Priporočam za odrasle, ker je potrebno veliko razmišljanja. Jaz na koncu nisem skoraj nič razumel. xD.

Łp.

— [.JustMe.]
26.3. 2010 ob 22:25
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
27.3. 2010 ob 11:16
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
27.3. 2010 ob 14:41
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
27.3. 2010 ob 16:42
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
27.3. 2010 ob 17:43

Oskarja LEOTU !!!!!

— missss
27.3. 2010 ob 19:54

Film sem si ogledal in je res vreden hvale. Dobra zgodba, zapleti in mojstrska igra Leonarda DiCapria.
Prepričan sem, da ga boste ohranili v dobrem spominu.

— anonimnež
28.3. 2010 ob 12:03

slišu sm že fajn pohvale za ta film...zdj bomo pa vidl če so resničneXD
se že mal bojimmm...hihi
lp strozy

— strozy
30.3. 2010 ob 10:21

dajte prosim nehat dajat komentarje ki razkrivajo ali namigujejo vsebino filma, sploh pa ne konca. Pol ves film pokvarite tistim ki ga še nismo gledali

— matej
30.3. 2010 ob 19:15

matej, naši komentarji so skriti in ti piše, da razkrivajo vsebino, zato jih ne klikaj in ne beri.

Mi, ki smo si ga že ogledali smo zgolj debatirali o koncu.

— Aljaž
1.4. 2010 ob 17:41

DiCaprio je odlično odigral svojo vlogo, ampak celoten film pa me je razočaral, ker sem že zelo zgodaj pogruntala v čem je finta in takšnih filmov je bilo posneto že malo morje.

— Jasna
2.4. 2010 ob 17:51
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
2.4. 2010 ob 20:27

Verjeti fikciji pomeni za vedno ostati tam...,na Shutter islandu.
Mi smo ji verjeli.

Pozdrav s svetilnika:-)

— Leeloo
3.4. 2010 ob 10:59

scarry...

— april
3.4. 2010 ob 21:00

vredu film,oz.težak je,ga moraš ornk spremlat...

— xy
4.4. 2010 ob 1:12

Mene je pa zelo spominjal na Klub golih pesti. Vas, ne?

— privid
4.4. 2010 ob 11:48
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
4.4. 2010 ob 12:42

Jaz osebno sem videl že veliko boljših filmov. Žal.

— Matic
4.4. 2010 ob 14:09

Film ima po mojem mnenju slabo zasnovano zgodbo oz. takih filmov je na sceni že preveeč, po mojem bi se splooh konec moral končati drugače...je pa vseno za moje pojme odličen film, leonardo igra v nulo in prav zaradi njega je film še bolj zanimiv...

— .
4.4. 2010 ob 20:13

Sam sem od filma več pričakoval. Malo sem razočaran. Sicer je pa res nekaj napak, zato film ne bo na OSKARJIH nič posebnega. Nekaj me je motilo in nekaj mi je manjkalo, samo ne vem kaj. Prizori pa niso tako grozni, saj je samo montaža, narejena z računalnikom.
So bili boljši, so boljši in bodo še boljši filmi. Avatar je bil že boljši. Pa še kakšen drug tudi.
Lp

— FilmoČlovek!!!
4.4. 2010 ob 22:09

Js sm ga gledala doma, lihkar..

Sam ga bom šla gledat še v kino,zato sm zdej nehala še pred koncem.
Pozorni glejte vsako podrobnost, ker nič ni le napaka v filmu, ampak je del celotne zgodbe Zloveščega Otoka.

— MK
5.4. 2010 ob 13:02

tale film ni vreen ogleda. Kr neki, zasedba kar neki in zgodba še bolj kr neki. Škoda denarja za to predstavo

— barbara
5.4. 2010 ob 15:33

tema ostane

resničnost je zgorela
v hudičevem ognju

potop
barka tone

grešnik za vedno

— Žan
5.4. 2010 ob 21:47

ob filmu je treba full razmišlat. sej je dobr sm bedn konec ma.
je pa stvar okusa

— jst :)
7.4. 2010 ob 20:30

Mateji bi dal tukej prav :) za razumevanje filma je fajn če si preberete halucinacije,iluzije, blodne in pa tudi abstinenčni sindrom (saj je bil alkoholik) kaže se pa kot žive sanje oz. nočne more
BI pa dal pod rubriko el classico vsaj kar se psihiatrije tiče - polek leta nad kukavičjim gnezdom, ghotika in pa ta z leonardom
dela ga pa kompleksnega saj zavzema širok spekter psihopatologije
vsekakor filem vreden ogleda in vredno ga je aktivno spremljati

— skor psihiater :P
8.4. 2010 ob 12:45

RAJŠ BI PLAČU DA NISM ŠEU GLEDAT K JE TOK BREZVEZN FILM!!!!!!!!!

— DONDINO
9.4. 2010 ob 15:03

Js se že čist veselim, k ga grem dons gledat!!! Obožujm grozlivke!!! Upam, da bo ful strašna, kot ste napisal!!!

Hej ˝ Žan ˝, a je biu to sonet???Men se zdi, da je nekdo talentiran ;) .

— Amy
10.4. 2010 ob 9:35
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
10.4. 2010 ob 9:50
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
11.4. 2010 ob 10:54

Ja sam res film je tolk hud da rabis se kako urco po koncu da prides k seb pa sploh ne ves kdo ubistvu rab psihijatra. Zgodba natančno premišljena ni nakladanje vse je tako realno skozi oči enega psihijatričnega bolnika. Čista 10 ka

— Boris
12.4. 2010 ob 0:28

Unim, ki je bil ta film brezveze: Pejte gledat Van Damma al pa Silvestra Staloneta!
In če mislite, da bi konec moral biti drugačen si poglejte še Chuck Norrisa...

— Luka
13.4. 2010 ob 16:06
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
14.4. 2010 ob 15:26

a je ta tko ful "grozn" XD?
pač tko....krut pa te fore ;P
da vem a bi šu lah moj brt k je str 13 let z mano ;P

— hollie
14.4. 2010 ob 19:51

Končno en film, ki te res spravi razmišljat. konec je totalno dvoumen in res: Uaau!
PRIPOROČAM! :D

— koko
15.4. 2010 ob 15:40

Film sem si ogledala včerej..in je z eno besedo NORO DOBER!!!!! VREDEN OGLEDA!!! zgodba mi je fuuul všeč. Vsem prijeten ogled filma. Lp

— Anete
17.4. 2010 ob 18:56

ogledal sem si film,titanic v katerem je igral leonardo DiCaprio in je bil res collll, zato pričakujemda mi bo ta film tudi zeloo, collll...

— titanic
17.4. 2010 ob 19:18

Film si imam namen ogledat v prihajajočih dneh. Zanima me, če je težko razumljiv?

— Lunica nunica
18.4. 2010 ob 0:07

film je tko ne ... na začetku je res tok bedn d bi šu iz dvorane tkoi ven ... proti koncu je pa zlo dober ... sm konec je tut mal nejasen oziroma lahko bi rekl bedn ..uglavnem film je res PSIHIČEN ni pa strašn...newem pa če je vreden teh 5 evrov =/...

— psiho
23.4. 2010 ob 8:46

V glavnem so komentarji pozitivni. Meni pa je zelo žal, da sem zapravila 130 min v gledanju gluposti. Verjetno je film za nekoga globok, mojemu mentalnemu sklopu pa popolnoma nerazumljiv in konfuzen. Ne veš kaj je bilo prej kaj pol' ali je zaprt, ker je nor ali se dela nor, da bi ugotovil kaj je 4 in kaj 67, kdo je živ in kdo ni,ali so nori docsi, ki ga zdravijo ali mu upravičeno rabi injekcija, ker bi sicer delal pi---je. In še tisoč takih vprašanj skozi cel film. Za tistega, ki mu tak žanr paše, je film zadetek v polno, taki, ki imamo že polno težav v lifu pa rabimo nekaj bolj jasnega in racionalnega, seveda se ograjujem od sapunic in filmov tipa sapunice.

— filmoljupka
25.4. 2010 ob 22:22

10/10

— Dejan
27.4. 2010 ob 12:05 zvezdica
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
28.4. 2010 ob 9:47

mislim da je bistvo filma, oz. da je zanalašč tako narjen da se na koncu sprasujemo a je res teddy nor al ne oziroma, ce se bo rešil otoka al ne... mislim da filem pali na to isto varjanto ko LOST, da je pojnt lih tle da se dejansko ne ve, to pa privabi ljudi k gledanju,

drugace u zadnjih parih letih je to en tabolših filmov.. ;) vsaj js tko mislim :P

— junkie
28.4. 2010 ob 10:00

OK . FILEM MOREŠ DO KONCA GLEDAT DA SPLOH VEŠ KDO ALI KAJ JE KRIV DRUGAČ COOL

— B.F.F
2.5. 2010 ob 22:31 zvezdica

Film je ODLIČEN! Zgodba me je tako pritegnila, da po prvem gledanju nisem bila čisto prepričana kaj je res in kaj ne; zato sem ga pogledala še 2x. O koncu se res lahko pogovarjaš in premišljuješ... Hotela sem še prebrati čim več drugih mnenj, čeprav imam tudi lastno mišljenje in zaenkrat stojim za tem.
Mislim pa, da je Teddy pravzaprav čisto zdrav človek, ki je preživel težke čase (umre mu žena, vojno stanje, ...). Vendar na tem otoku resnično delajo nekakšne poskuse na ljudeh, zato ne želijo resnice spraviti na dan in so odmaknjeni na otoku, katerega nadzorujejo z enim in edinim izhodom. Med pogovorom Teddyja z Georgom Noycem izvemo, da se je Teddy o otoku in kaj se dogaja na njem, zanimal že pred letom, tako je izvedel tudi za Leaddissa, da bi naj bil tukaj zaprt. Torej so ljudje, ki so želeli resnico o otoku prekrivati še naprej, imeli dober razlog komu morajo dodeliti nalogo in so poslali enega izmed njih, da pripelje Teddyja na otok. Že čisto na začetku mislim, da ga začnejo zastrupljati s cigaretami, prizor na ladji ko je Teddy prepričan, da jih je imel v svojem žepu, pa mu Chuck reče: "Vladni uslužbenci, še slepega ukradejo" in mu ponudi svojo cigareto. Pa še nekaj, zakaj trdim, da je zdrav; če je Teddy res na otoku že 2 leti in je po 9ih mesecih dojel resnico (torej je 1x že odigral svojo igro do konca), nato pa spet vse pozabil - zakaj bi ga hoteli prepričat (pri 1:32:53) da ni imel partnerja; če so že vedeli, kako bo "odigral" konec, bi ga pustili da spelje do konca.

Res je zanimiv film in ti da za mislit in mislit:)

— čebelca
4.5. 2010 ob 11:46

Ok, večina, ki je hotela je film gledala. Uglavnem..meni se je vsekakor zdel vreden ogleda. Se mi je nekje po prvi tretjini zazdelo, v čem bi bil lahko fora, ampak sem vseeno pustil filmu prosto pot.

Še nekaj.. Film NI za tiste, ki bi (so) hoteli gledati tipične grozljivke, trilerje, akcijo in ni za "otroke" - pa ne zaradi tega ker naj bi bil "scarry" ampak je škoda, da se mučijo zraven, se filajo s popcornom in srkajo coca colo, zraven se po vrhu dolgočasijo, na koncu pa pojma nimajo kdaj se je film sploh začel in ali se je sploh končal.. Film je neke vrste drama z nekaj "trilerja" zaradi okolja in stanja, kjer se vse to dogaja. Sicer pa..nevem, ni se mi zdel nevem koliko kompliciran film.. Bilo je posnetih že kar nekaj takih filmov, za tega bi rekel, da ni med slabšimi.. Ocena pa..tam okrog 8/10.

lp

— acc
10.5. 2010 ob 0:47

Sicer ne vem kaj bi na tem filmu bilo pametnega za videti. Na otok so poslal policaja ki nej bi pač opravljal svoje delo.Na koncu pa ga prepričajo da je nor.....Film brez glave in brez repa!!!!! škoda vsakega centa...Zgodbe so totalno nepovezane med seboj, v filmu je polno psihičnih haluciniranih prividov, ki jih skoraj zagotovo noben od vas ne zna razložiti.Če film hvalite samo zato ker v njem igra Leonardo DiCaprio potem vam bog pomagaj....Resnično odsvetujem ogled filma (razen če nisi malo ubrisan-a)

— Zoro
14.5. 2010 ob 10:01

ja jst pa mislm da je on ubistvu biu prodajalec kokic

— Šaban Šaulič
15.5. 2010 ob 17:39

ojoj ... katastrofa od filma / Ogleda nikakor ne priporocam , razen ce si res nimate kaj za zacet , pa se te ne . Kolko sem bral komentarje , nisem drugega videl kot fafanja po Leonardu di Caprio , dejanska pricakovanja , ki smo jih imeli so bila zelo visoka , saj je ze film bil predstavljen javnosti kot zelo dober triler. Ko sem pogledal film, nisem vedel sploh , kaj , kak , o cem ,,,.... film je blil katastrofa of katastrofe , ocena 2/10 , pa se 2 dam za dobre igralce .

— lord
15.5. 2010 ob 22:47

Kretenski film do konca...

Dve uri čakaš na beden konec.

Ne vem kdo lahko reče temu kvaliteta.

— Boštjan
16.5. 2010 ob 10:09

Men je biu bedn film. sploh nwš konca kaj je bil pol =D

— 123
18.5. 2010 ob 7:00

Tole je ena fenomenalna zgodba z odlicnim zakljuckom, jaz imam sicer svojo teorijo o koncu filma ... sem preprican, da bo kmalu prisel Shutter Island 2, ko Leo pobegne :D

— Jaka
21.5. 2010 ob 15:27

Tko kot je že par komentarjev bilo napisanih- Film je brez repa in glave, konec je totalno beden in ne razumljiv, škoda da ga gledate!!!

— Dado
27.5. 2010 ob 11:16

Meni je bil film zelo dober in mu dam brez problema oceno 9/10. Ne vem kaj nekaterim ni jasno, ampak film je povsem razumljiv. Če pa je komu preveč zahteven pa naj gleda baltazarja ali kaj podobnega, ne vem no ...

— Pire krompir
31.5. 2010 ob 14:19 zvezdica

Včeraj sem si ogledala film, brez neih velikih pričakovanj. Vem, da Scorsese dela dobre filme ampak raje nisem imela nekih pričakovanj. Film je izredno močen in tudi sporočilo je močno. Drugače pa je zasnovan tako, da gledalec cel čas aktivno sodeluje pri filmu in zraven tudi razmišlja. Sama imam zelo rada takšne filme, tako da moram reči, da je v meni pustil neko sled. Zgodba se odvija izjemno, nekje na začetku se zdi morda malce dolgočasno, ampak se potem začne stopnjevati. Konec mi je bil povsem jasen in preobrat v zgodbi te resnično preseneti. Rada pa bi pohvalila igralso zasedbo. Ben Kingsley je bil odličen kot vedno. Tista mirnost pri njem tudi v najhujših trenutkih vedno preseneča. V filmu pa me je res prijetno presenetil Leonardo Dicaprio, ki je bil odličen. Njegova paleta čustev je bila izjemna in perfektno je prikazal zlomljenega moškega. Jaz sem bila izredno presenečena, ker nisem nek njegov fan ali kaj takega in nisem si ogledala niti veliko njegovih filmov. Film ima močno zgodbo in verjamem, da bo dobil kar nekaj nominacij za oskarja celo za glavno moško vlogo.Kakšen pa jim ne bo ušel. Tako, da filmu dam oceno 10 iz že navedenih razlogov.

— Filmarka
16.7. 2010 ob 9:40

the best movie y have seen

— fkmlja
28.7. 2010 ob 0:41

Če filma niste dojeli, še ne pomeni da je beden.
lp

— nani
16.2. 2011 ob 14:54

jst mislm da je enostavno film tko narejen, da sta možni dve variante konca, ki se ga ljduje sprašujejo. Jst mislm in bi hotel, da je resnica tista katera se zdi večina filma.

— jk
14.5. 2011 ob 10:00 zvezdica

Film je slab samo za tiste, ki ne znate razmišljati, za mladoletne, kateri še ne znate misliti in seveda za lene ljudi, ki imajo radi plehke zgodbe. Nekateri uživajo pač v raznih romantičnih komedijah ali akcijah, kjer je že poanta filma dolgočasna, protagonisti so pa skoraj vedno neprepričljivi.

Zame osebno je film dovolj dober, da sem si ga ogledal dvakrat. Kar pa se ne zgodi pogosto.

— Tanko
7.1. 2012 ob 11:31

Film je ZELO zanimiv!!!!!!!!!!!!!! <3

— Teja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.