Kolosej
Film distribucije 2i Film

Zlohotnica: vladarica zla

domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 17.10.2019, Kolosej Ljubljana
1h 59min / 119min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster, Linda Woolverton
Režija: Joachim Ronning
V režiji norveškega režiserja Joachima R?nninga in scenaristke Linde Woolvertoon prihaja fantazijska pustolovščina, ki nadaljuje zgodbo nekaj let po prvem delu, Zlohotnica, kjer smo spoznali najbolj zloglasno čarovnico in vidimo dogodke, ki so jo pripeljali tega, da je izrekla prekletstvo nad malo princeso Auroro. Nadaljevanje zgodbe bo prineslo uvid v kompleksen odnos med Zlohotnico, vilo z rogovi in Auroro, ki bo kmalu postala kraljica, ko se vzpostavljajo nova zavezništva, v borbi za svoje močvirnasto kraljestvo in vseh bitij, ki prebivajo v njem.

Pet let po Disneyjevem hitu o temni vili Zlohotnici, svojevrstnem remake-u pravljice o Trnuljčici, v kina prihaja njegovonadaljevanje, Zlohotnica: vladarica zla (Maleficent: Mistress of Evil). V glavnih vlogah se vračata Angelina Jolie kot Zlohotnica in Elle Fanning kot princesa Aurora. Ekipi igralcev, ki so že nastopili v prvem delu, se je v nadaljevanju pridružila tudi Michelle Pfeiffer, kot kraljica Ingrith, do sedaj neznan lik.

Komentarji

16.5. 2019 ob 20:50

Yaaaaaaassssss drugi deeeeel😄😄

— -Aurora-
7.7. 2019 ob 18:44

Komaj čakam da pride v kino!

— .
22.10. 2019 ob 0:41

hočem celoten film zlohotnicaogledat

— nika
12.11. 2019 ob 1:12

Kar se tiče odnosa: film - reklama za film, obožujem presenečenja. Na primer, ko v reklami NI prikaza celotne vsebine ter NI prikaza morebitnih presenečenj ali razpletov.

In hvalabogu, pri Zlohotnici gre natanko za to. Reklama napeljuje na nekaj, kar je v popolnem nasprotju s filmom.

Priznam, všeč mi je dobra epska pripoved. Če ni kičasta. Ali pretirano povzdigovalno junaška. Ali pa prepolna pretepaških koreografij, ki naznanjajo, da so ustvarjalci naredili le še eno nadaljevanje določene franšize, da bi z njo zaslužili (tak občutek me je na primer držal za vrat med gledanjem Johna Wicka).

Pri Zlohotnici ne gre za nič od zgoraj naštetega. Efekti so osupljivi, končni preobrat je več kot zadovoljiv. Sploh pa avtorji prepuščajo končni vtis, ki je prikazan izključno s sliko, gledalcu. Natančneje, gledalec mora iz videnega SAM sestaviti enačbo zaključnega sporočila filma, ki se tako le še poglobi.

Kljub temu, da gre za barvito zmes pustolovščine, akcije in domišljije, film nosi presenetljivo globino, zato ga zares ne gre zamuditi.

Morda pa se v vsakem od nas skriva košček Zlohotnice, ki išče svoj smisel - diametralno nasprotje zla. Uganete, kaj je to?

— jesse45613
16.11. 2019 ob 13:23

toop dans ga grem gledat

— ursa

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.