Kolosej
Film distribucije Cenex

Zlatolaska

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 27.1.2011, Kolosej Ljubljana
27.1.2011, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 40min / 100min
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dan Fogelman po zgodbi bratov Grimm
Zabavna Disneyjeva adaptacija priljubljene zgodbe bratov Grimm prikazuje mlado princeso Zlatolasko, ki jo ugrabi zlobna čarovnica in zapre v stolp. Po dolgih letih osame si Zlatolaska želi spoznati zunanji svet, zato sklene kupčijo s šarmantnim tatičem Flynnom. Nenavadni par se skupaj z iskrim konjičem Maximusom odpravi na eno največjih dogodivščin, polno nevarnih nepridipravov, zabavnih nezgod in nepričakovanih preobratov.

Kratka vsebina

Zlatolaska je postala petdeseti celovečerni družinski risani film studia Walt Disney. Zaznamuje razburljiv, svež začetek studia in celotne industrije animacij. Združuje najnovejšo tehnologijo in več kot osemdeset let staro filmsko zapuščino klasikov Disneyjeve risane druščine brez primere. Gre za izredno zabavno Disneyjevo adaptacijo priljubljene zgodbe bratov Grimm.

Studio Walt Disney Pictures predstavlja Zlatolasko, eno najbolj komičnih, veselih, a hkrati tudi (z lasmi) zapletenih zgodb vseh časov. Ko se najbolj iskani in hkrati najbolj očarljivi razbojnik Flynn Fakin skrije v skrivnostni stolp, vzame za talko lepo in čarobno Zlatolasko. Zlatolaska v tem primeru išče svojo vstopnico v zunanji svet, saj je bila zaprta v stolpu leta in leta. S postavnim tatičom Flynnom sklene lahkomiseln dogovor, ker si želi spoznati zunanji svet. Skupaj se podata na pustolovščino, kjer bosta spoznala super konja Maximusa, zaščitniškega kameleona in zadirčno druščino barskih razbojnikov. Nenavadni par se odpravi na eno največjih dogodivščin, polno nevarnih nepridipravov, zabavnih nezgod in nepričakovanih preobratov.

O produkciji

Režiserja Byron Howard in Nathan Greno sta se za delo navdušila šele po obisku Disneyjevega studia animacije. Med tem ko je čakal, da ga sprejmejo, je Byron Howard delal kot turistični vodič v centru Walt Disney World in po malem spremljal delo animatorjev.

Byron Howard in Nathan Greno sta nova generacija režiserjev v animirani filmski industriji. Howard nas je lani več kot pozitivno presenetil z družinskim animiranim filmom BOLT, ki je v svetovne blagajne kinematografov prinesel več kot 300 milijonov zelencev in si prislužil dve nominaciji za Zlate globuse (najboljši animirani film in najboljša pesem) ter oskarjevo nominacijo za najboljši animirani film leta. Nathan Greno je sodeloval pri filmih Bolt, Mulan, Medvedja brata in Spoznajte Robinsonove;

Film sta režirala Byron Howard in Nathan Greno. Scenarij je po zgodbi pravljice bratov Grimm napisal Dan Fogelman (Avtomobili, Bolt), producent je Roy Conli. Izvršni producenti so John Lasseter, Glen Keane in Aimee Scribner, glasbo za film pa je napisal Alan Menken. Glasove originalni različici so posodili hollywoodski zvezdniki – Mandy Moore (Zlatolaska), Delaney Rose Stein (mlada Zlatolaska), Zachary Levi (Flynn Fakin), Donna Murphy (mama Gothel),…

Nova 3D animacija

Zadnja leta tega tisočletja se vedno bolj kažejo v izjemno hitrem napredku v računalniški 3D animaciji. Vsaka nova risanka pokaže nekaj novega, vsaka nova animacija studia Walt Disney je umetnina zase. Bolj ko so liki resnični, bolj jih občinstvo ne gleda kot animirane junake, temveč kot resnična bitja, in bolj jim prirastejo k srcu. Da so lahko resnično prikazali premikanje las Zlatolaske, so ustvarili nov računalniški program. Specialisti za računalniško grafiko so narisali vsak las posebej, skupaj kar 100.000 laskov. Še nihče ni narisal toliko las in še noben glaven lik ni imel toliko las kot sedaj Zlatolaska – ima namreč več kot 21 metrov dolge lase. Če bi lahko vsak njen las postavili od konca do konca bi dolžina znašala skoraj 3.000 kilometrov.

  • V filmu se pojavi razburljiva scena z neverjetno lepim obzorjem, polnim letečih svetilk. Vsaka svetilka vsebuje animiran ogenj, ki vsebuje 10.000 mikro točk svetlobe.
  • Slap in vodni tok v dolini stolpa sta bila narisana tako, da sta ustrezala karakteristikam slapa in vodnih tokov v kalifornijskem narodnem parku Yosemite. Nadzornik efektov pri filmu si je vzel dva dneva časa in za referenco posnel več kot 150 video filmčkov. Samo slap je sestavljen iz več kot 10 milijonov samostojnih kapljic.
  • Animirana zasedba Zlatolaske združuje pet glavnih junakov, 21 razbojnikov in 38 meščanov. Da bi naredili sceno z lučkami bolj spektakularno, je Disneyjeva ekipa, ki skrbi za filmske efekte, zbrala na kup 3.000 ljudi. To je do sedaj največja množica ljudi, ki jih je studio kadarkoli zbral posebej za film, narejen le z računalniško grafiko.

Kdo je kdo – junaki filma

Ustvarjalci filma se strinjajo, da so naredili čudovite filmske like. "Animirani liki skoraj zameglijo celotno zgodbo, tako dobri so," je dejal izvršni producent John Lesseter.

Zlatolaska je morda res živela leta in leta zaklenjena v skrivnostnem stolpu, a ne gre za žalostno gospodično. Izredno strastna, ustvarjalna in željna novih spoznanj se mladenka z 21 metri dolgimi zlatimi lasmi odloči, da ima dovolj življenja skritega od vseh ostalih. Zlatolaska je stara sedemnajst let in kmalu bo praznovala polnoletnost. Pravzaprav jo spoznamo ravno v trenutku najpomembnejšega življenjskega razpotja. Zato si vedno bolj želi pustolovščine. Ko privlačni tatič išče pribežališče v njenem stolpu, z lahkoto sklene življenjsko kupčijo in se poda na pot, polno adrenalina, smeha in iskanja odgovorov.

Ultra samozavesten Flynn Fakin je sam svoj največji oboževalec. Dolgo časa se je zanašal le na svojo duhovitost, iznajdljivost in zunanji izgled. Mali tatič Flynn išče še zadnji lahek in hiter uspeh, da bi ga zadovoljil v življenju, ki ga je vedno sanjal. Ne zaveda pa se, da še nikoli ni bil tako blizu uresničenih sanj. Dokler ne sreča čudnega dekleta s smešno dolgimi lasmi. Neobetajoča zveza z dekletom ga pošlje na pustolovščino njegovega življenja, pa čeprav tega sprva noče priznati.

Morda je preveč oblastna, manipulativna in preveč zaščitniška, toda mama Gothel je edina mama, ki jo Zlatolaska pozna. Ko jo je kot otrok ukradla in zaprto v stolpu sama vzgajala je hkrati tudi poskrbela, da ima samo ona dostop do njenih čarobnih las. Moč las pa je uporabljala le za oseben vodnjak mladosti. "Mama Gothel je klasičen Disneyjev zloben lik. Morda celo eden najboljših zlobnežev, ki smo jih kadarkoli ustvarili," je dejal izvršni producent John Lasseter.

Eden izmed najbolj zanimivih likov je zagotovo Maximus, vodja konjske straže. Za svojo osebno nalogo si je zadal ujeti iskanega razbojnika Flynna Fakina. Neustrašen v iskanju se konj Maximus poda, kamor nihče drug noče ali si ne upa. Zgleda, kot da ga nobena nevarnost ne more ustaviti. Ko pa spozna Zlatolasko se njegovo srce omehča. Svet kar naenkrat vidi čisto drugače. Kar se je začelo kot neizprosen lov na "zločinca" se bo nadaljevalo v prelepo prijateljstvo. "Z likom Maximusa smo želeli risanki dodati nekaj svežega, prebrisanega in smešnega," je dejal režiser Nathan Greno.

Pravi prijatelj Zlatolaske je tihi in barvo menjajoči Pascal. Čeprav je majhen kameleon igra v njenem življenju zelo veliko vlogo. Prav on je vodilna sila pri odločitvi, da Zlatolaska zapusti skrivnostni, a hkrati osamljeni stolp.

Igralska zasedba slovenske sinhronizacije

Aljaž Jovanović (Flynn Fakin / glas)
je leta 2007 prejel Borštnikovo nagrado za mladega igralca za vlogo Levka v predstavi Ojdip v Korintu (SNG Drama Ljubljana). Tokrat je posodil svoj glas glavnemu liku Flynnu Fakinu.

Nika Rozman (Zlatolaska / glas)
Je članica igralskega ansambla MGL (Mestno gledališče ljubljansko) od 20. julija 2009. Temnolasa Nika bo tokrat zaslovela kot Zlatolaska.

Marko Vozelj (Flynn Fakin / petje)
Je bil leta 2009 med nominiranci za Viktorja za glasbenega izvajalca. Aljaž Jovanovič je postal Flyyn Fakin, Marko pa je zapel njegove pesmi.

Katarina Bordner (Zlatolaska / petje)
članica ansambla Veseli svatje. V "imenu" Tiane, ki ji je glas posodila Zala Đurić Ribič, je zapela pesmi v risanem filmu Princeska in žabec januarja 2010.

Tanja Ribič (mama Gothel / glas & petje)
slovenska igralka in pevka zabavne glasbe. Leta 1997 je v Dublinu zastopala Slovenijo na Pesmi Evrovizije s sklado Zbudi se in dosegla deseto mesto.

Slovenski gledališki in televizijski igralec Jernej Kuntner (Vladimir / stražar / pijani razbojnik) je sodeloval že v številnih sinhronizacijah in glas posodil v risanih filmih V višave, Spoznajte Robinsonove, Divjina, Princesa in žabec,… LOTOS Vincenc Šparovec (razbojnik s kljuko) je član igralskega ansambla MGL od julija 1996 do septembra 2003 in nato spet od aprila 2005. Tokrat je "zaigral" robustnega razbojnika s kljuko, a z mehko dušo. Ostale glasove so posodili še Igor Potočnik (Atila/vodja stražarjev), Peter Poles (nesrečno zaljubljeni razbojnik), Daniel Bavec, Erik Felicijan, Pia Škulj,…

Komentarji

27.11. 2010 ob 12:22

jaz sem gledala ta film in se mi zdi odličen !

— lily
4.12. 2010 ob 18:01

dobr je ta film ja !! zlati laski.iiiiiiiiiiiiiii

— Dr. Sršenova
5.12. 2010 ob 20:18

mislim, da je to motovilka, ne pa zlatolaska

— sabinke
6.12. 2010 ob 12:09

a obstaja kakšna možnost, da bi bila na sporedu tudi različica s podnapisi??? prosiiiiiiiiiiiim!!!!

— rina
7.12. 2010 ob 11:37

ampak spet bo samo sinhroniziran:( kaj pa za velike otroke?:)

— basilisk
9.12. 2010 ob 20:52

Prevod naslova je zanič, saj zgodba delno govori o Motovilčici ali pa kot sta jo imenovala brata Grimm Rapunzel ali po domače repincl kar je narečni izraz za motovilec...

— Pixy_Maja
10.12. 2010 ob 14:40

To bo najboljša risanaka EVER!
Sicer je še nisem gledala, ampak sem navdušena že nad trilerjem.
Pomoje bo to res za nasmejat, sem pa žalostna, da ne bo v originalu:(
Res imata najboljše glasove... Ne vem, zakaj kolosej na spored ne da
obeh verzij risanke. Blo bi zlooooo lepo, če bi se spomnl tut na tiste
ki bi raje gledali original... AMPAK v vsakem primeru ostanem
BIG FAN!

— BakovCar
13.12. 2010 ob 13:56

film sem že gledala in mi je odličen najboljši v filmu ki je pa je itak konj

— Becca
14.12. 2010 ob 21:02

kaj vas moti če je sinhronizirano

— nezki
15.12. 2010 ob 14:32

po zgodbi naj bi se imenovala motovilka, ker je njen oče kradel motovilec čarovnici, za njegovo bolno ženo. čarovnica jima je za kazen vzela hčer in jo zaprla v stolp...........a bo samo sinhroniziran?

— m
18.12. 2010 ob 9:30

i love zlati laski. NISTE fima gledali še ker še ni na sporedu loleki nori

— DR. Haude
21.12. 2010 ob 20:58

super zavbavno!

— anja
25.12. 2010 ob 15:23

Awiiiiiiiiiiiiiiiiiiii risanke.:D:D <3

— me.
25.12. 2010 ob 22:39

naslov bi bil lahko tudi Blondinka a.k.a The Blond girl

— kr en tm u 3 pisanih marjeticah
26.12. 2010 ob 19:32

vem da bo super film, kino, prihajam 27, januarja.2010

— vaneska
27.12. 2010 ob 13:31

A ni to Motovilka? Ker je bila mama noseča, pa sta bila oče in mama brez hrane, sta šla krasti v čarovnicin vrt. In potem je to enkrat čarovnica opazila in je rekla, da lahko kradeta, a le, da ji data po porodu dojenčka. Sprva je oče ni hotel dati, a ni moral kaj, ker sta bila brez hrane, zato jo je dal.

— Jan
27.12. 2010 ob 21:06

Zakaj bo samo sinhronizirana?!!!!!! tako sem se veselila te risanke, sam v slovenščini je pa definitivno ne bom gledala =( očitno bo treba glih na dvd počakat...

— Lili
28.12. 2010 ob 9:45

sploh niste gledal ta film pa ga kr komenterate sej še sploh v kinu ni
ampak semizdi da bo film zelo smešen in zabaven

— maj
29.12. 2010 ob 17:18

te pa ni to motovilka? :)

— the legend
29.12. 2010 ob 22:28

zgleda zelo zanimivo pomojem vreden ogleda

— nekdo
1.1. 2011 ob 22:47

Spet ena izmed Disneyivih mojstrovin, ki bo nedvomno navdušila staro in mlado :)) Priporočam ogled, vendar samo v originalni različici, saj sinhnorizacija vzame ves čar risanke...

— -anja-
2.1. 2011 ob 17:28

spet samo sinhronizirano??? hvala, da se odločate namesto nas, kolosejevci...

— bob
3.1. 2011 ob 21:45

Komaj čakam na ta film! :)))
Vsi trailerji so me čisto navdušil! Sploh pa na forumih zasledila samo pohvalne komentarje tistih ki so si filem že ogledali. :)
Je pa res škoda da bo samo sinhronizirano. :( Kot je rekel basilisk - Kaj pa za velike otroke? :))

— anastazija
4.1. 2011 ob 15:37

itk nism še gledala sam se mi zdi da bo to cist ql film!!

— ninaaaaaaaaaaaaaaaa <3
4.1. 2011 ob 17:09

super disney je še eno pravljico ozivel

— krasoti<3lkč
6.1. 2011 ob 23:30

Ja tole je MOTOVILKA narobe so prevedl oz so po svoje priredil!

— Masa
7.1. 2011 ob 14:17

ah ne sinhroniziran, js mam raj anglešk s podnapisam, nej dajo oboje,sinhronizirano verzijo za ta male otroke pa nesinhroniziran za nas t velke otroke :D tko kot pr shreki

— jude
7.1. 2011 ob 16:09

zdi se mi hud film

— tea
7.1. 2011 ob 18:29

a obstaja še kakšen utrinek iz risanke????

— mikii
7.1. 2011 ob 22:45

Komi čakammmmmm :D

— BadGrl-14
8.1. 2011 ob 10:39

Hvala bogu za Planet Tuš, da vrtijo tudi nesinhronizirano verzijo...

— ljubljančan
8.1. 2011 ob 14:36

ful uredu muvi :))

— rom
9.1. 2011 ob 17:06

film je kvaliteten, zato prosim da neslane komentarje obdržite zase. Tudi sama zgodba je zelo zanimiva in ganljiva. Je zelo vreden ogleda, tako da kar v kino prosim, in to, takoj, zdaj, takoj

— janez
9.1. 2011 ob 18:23

film sem že gledala .. pa mi je bil čiist hud ,, res super ..
je zabavno, smešno, sveže ... nekaj povsem novega ..
in ne to ni motovilka ... je povsem nekaj drugega . res pa je da je nekaj podobnosti ..

— eny
11.1. 2011 ob 11:24

IMAM TRILETNO HČER IN ZADNJE ČASE OPAŽAM, DA ME ZELO MOTI, KO GLEDAMO RISANKO IN VSE KAR ZNAJO SLOVENSKI GLASOVI SO HUDO POPAČENA NAREČJA. doma smo namreč na štajerskem in moj triletni otrok ne razume kaj pomeni "posluš'", "mislm"...pa bognedaj, da imam kaj proti ljubljanščini, ampak v prav vsaki risanki je tako popačenje, da mi je slabo, ko to poslušam. da ne govorim o tem, da me po risanki sprašuje, kaj to pomeni, kaj tisto pomeni... pa kaj ne morejo nardit normalne slovenščine? da ne govorim o Shreku! katastrofa, pol stvari sploh ni razumela in se mi je zdelo tako zamalo, daotroci ne morejo normalne risankeposlušat

— NANIKA
13.1. 2011 ob 13:59

če niste gledali risanke v njem ni motovilca zato ne more bit Motovilka, v njem je zlata roža zato je Zlatolaska tak za INFO

— panda
13.1. 2011 ob 17:24

sej pomoje bo ful uredu film, sam zakaj je sam sinhronizirano?

— jerkfjerkfn
19.1. 2011 ob 17:46

FUUUUL VREJI FILM!!!!!!!!!!!!!
VREDEN OGLEDA PA ŠE NASMEJIŠ ZE ZRAVN :D

— Martina
20.1. 2011 ob 16:59

lušno za pogledat
še ena qll risanka k so jo nardil XD

— no name ;)
20.1. 2011 ob 18:46

jaz sem ga že gledala in je odličennn....po dolgem času spet ena fulll lušna disney risanka...vbistvu je zgodba podobna kot pri motovilki ampak so mal priredili...sam vseeno bi se morala imenovati motovilka in ne zlatolaska:/

— sofia
21.1. 2011 ob 15:50

Jaz sem ga prav tako že gledala in se mi zdi suuuuper! Priporočam! :D

— Eva
23.1. 2011 ob 19:20

take risanke kot je ta res nemorš gledat v sinhronizirani verziji.... zakaj kolosej ne da še tega z slo podnapisi =(( zj pa js bla žalostnaaa.... xĐ

— grrrr
24.1. 2011 ob 21:02

Valda da pridem gledat :) Risanke so fajne :D

— Katariina
28.1. 2011 ob 7:55

pa kaj je z vami dej bodte zadovolni stem kar vrtijo ce ne pa ne gledat nevem kaj ni uredu ce je sam sinhro

ok ze res da nasi neznajo narest dobrga sinhrota pa da je s podnapisi bols ampak useen nemorte pa kr neki tle se bunit ker ni podnapisov HALOO!!

— kr en
28.1. 2011 ob 15:26

mene pa ful zanima naslou pesmi v trejlerju k Flyn pride v hišo od zlatolaske. če kdo ve tut avtorja bom ful hvaležn!!!! : )

— Ty Brand
28.1. 2011 ob 20:34

Ojoooj kakšna katastrofa od filma, ja izgleda da so gledalci čedalje manj zahtevni, da lahko take bedarije prodajajo. Take fore, kot so v tem filmu, in še bolj inteligente si moj tamau zmišuje pri dveh letih. Pri teh bo pa že preveč oameten za kaj takega gledat. kr neki

— marko
28.1. 2011 ob 20:38

joj ta film je tok hot

— mucaMaca
29.1. 2011 ob 10:07

MORTE SI TA FILEM OGLEDAT

— JULIA
29.1. 2011 ob 11:13

grda mačeha

— jjčn
29.1. 2011 ob 20:21

Ne priporočam ogleda v Koloseju, saj je sinhronizacija slaba in pa filmski trak je spraskan (nekako jim je uspelo spraskati perforacijo na traku), tako da se skozi cel film vleče tam okoli 7 - 8 črt, ki zelo motijo med samim ogledom.
Škoda, ker je drugače odličen film.

— Jan
31.1. 2011 ob 17:21

Ta animirami film je coll!!

— Rachelle
31.1. 2011 ob 18:58

jim more pa res zmankvt idej da grejo tako stvar delat...

— llab
1.2. 2011 ob 9:13

Pa jaz še kar ne razumem zakaj Zlatolaska če je v resnici Motovilka? Kako bodo pa prevajali ko bo v kino prišla risanka o zlatolaski in treh medvedkih?

— Ilidian
2.2. 2011 ob 15:38

Film je res zakon!!!!!!!!!!!!! Naj risanka vseh časou!!!!!!! Morte it gledat sam tisti k se pa prtožujete z naslovom ste pa res bedniki!!

— fhgjhs
2.2. 2011 ob 20:33

Ne priporočam ogleda v Koloseju, saj je film spraskan, tako da se skozi cel film vleče tam okoli 7 - 8 črt, ki zelo motijo med samim ogledom. Sinhronizacija je tako slaba, da še moja noseča zaročenka ni želela ostati na predvajanju več kot 10 minut.

— Roberto
3.2. 2011 ob 12:26

pa je kul

— špela
4.2. 2011 ob 15:30

jaz bom šla z prijatelico vkino gledat zlatolasko kaksen film je ?

— melisa klepić
5.2. 2011 ob 19:55

V 9. razredu ravno gremo v 3D. Ker sem bil prvič v 3D kinu sem bil impresioniran že zaradi tretje dimenzije filma.

Film sam je fantastičen, zgodba prav tako. Gledal sem ga v Koloseju in vse je bilo odlično.

— Jon
6.2. 2011 ob 5:41

Vse zgoraj ingliš spikerjem, ki jamrajo nad sinhronizacijo v slovenščino: naš jezik je slovenski, učiti se angleščino imate možnost na polovici vseh DVDjev na svetu.

Res je: lahko je slaba sinhronizacija, lahko pa je odlična. In zadnje čase smo priča zelo dobrim sinhronizacijam: Princesa in žabec, prav tako Zlatolaska. Velikokrat vidim, da je prevod v slovenščino boljši od originala, pa naj gre za knjige (recimo Nikec) pa do filmov. Slovenščina je eden najbolje izraznih jezikov, predvsem ko se gre za čustva, ima odlične primerjave (Koliko se nas ljubi v hrvaščini: mi se ljubimo zauvijek? )

Mimogrede, nisem učitelj slovenščine, grejo pa mi na jetra lSlovenceljni brez hrbtenice.

Žal opažam pri veliko veliko Slovencev grdo lastnost: hlapčevstvo do angleščine, tudi srbščine.

— Jalen
6.2. 2011 ob 11:04

Otrok se je presmejo jaz pa uživu, ko je padu NOT!!!

— Rapincl
6.2. 2011 ob 11:27

awiiiiiiiiiiiiiiiiii . Ju3 gaa grem gŁedat :] Komii čakaaM

— BŁondaa
7.2. 2011 ob 13:07

Se ne strinjam s komentarjem "Roberta"

Film je zelo dober, sinhronizacija je vredu, pa nobenih črt ni skozi ekran,
aja pa v Koloseju sem ga gledal

— Ignacij
7.2. 2011 ob 17:04

risanka mi je ušeč res ful je dobra

— nika
9.2. 2011 ob 14:11

Tale risanka je ena najboljših kar sem jih kdajkoli v življenju videla!!!!! Nasmejiš se ful!!! Zgodbica je prav lušna, pa še ful lepih prizorov je. Gledala sem ga v Koloseju, tako da očitno so že odpravili napake ... Sinhronizirano je tudi super!

— Dasy
10.2. 2011 ob 19:06

Z otroki smo bili danes. Res ganljiva risanka, celo jaz sem potočil solzico, zelo lepo narisana - glavna junakinja je resnično ljubka - dobra muzika. In ne glede na negodovanja ljudi ob sinhronizaciji, mislim, da je - kot že večkrat prej - slovenska sinhronizacija resnično na nivoju, tako igralsko kot glasbeno.

V glavnem, TOPLO priporočam mladim in starim. Res mojstrovina, vredna Disneyjevega imena.

— Sho-cho
12.2. 2011 ob 7:12

kul

— zdf
13.2. 2011 ob 10:38

Danes gem gledat Zlatolasko v Kolosej z mojo sestrično. jupiiii!!

— Kitka99
13.2. 2011 ob 12:22

carsko!!!!!!

— samija
14.2. 2011 ob 14:07

Filma ša nisem gledala ampak je ful hud!!!!!!
PRIPOROČAM OGLET ZLATOLASKE!!!!!!!!!!!......(((((:::::

— PIŠKOTEK<3
15.2. 2011 ob 16:18

PIŠKOTEK<3 said:
Filma ša nisem gledala ampak je ful hud!!!!!!
PRIPOROČAM OGLET ZLATOLASKE!!!!!!!!!!!......(((((:::::

Majchi said :
Jst tut še nism gledala sm mislm , da je ful dobr

— Majchi
15.2. 2011 ob 18:45

Odličnaaaa risankaaa res vredna ogleda :))))

— Bejba
17.2. 2011 ob 11:58

a je primerno tudi za otroke starosti 3 leta? to bi namreč bila njen prvi animirani film v kinu.

julia

— julia
17.2. 2011 ob 13:01

te risanke še nism gledala ampak mi je tko na videz že full hud!!!!!!! v vikendu sm dobila zastonj vstopnice in grem gledat zlatolasko!!!!!!!
komi čaakkaam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— češnja
17.2. 2011 ob 16:38

res dober film!

— jaka
18.2. 2011 ob 15:33

NAJ NAJ NAJ RISANKA VSEH ČASOV!!! TUDI ZA MALO
VEČJE OTROKE IN JE FUL SMEŠEN!!! PA ŠE V 3D IN SIHRONIZIRANO!!!
OGLED PRIPOROČAM VEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— HANNNNA
20.2. 2011 ob 18:25

***t***o***j***e*** f***d***o***b***r*** f***i***l***m***. ***m***o***r***t***e*** s****i***g***a*** o***g***l***e***d***a***t***.
Ps: un k je znou to prebrt, nemi mi u normalnih besedah pošle rešitev, da vidm kolk vs je na email: nina.puslar662@gmail.com
BTW nism nina jst sm katia ;D

— +katia
20.2. 2011 ob 23:21

nemaram slovenske sinh -.-

— kesi
21.2. 2011 ob 12:31

dober film res
dobro ga je nalomastila s ponvo ;)

— nina
21.2. 2011 ob 12:31

dober film res
dobro ga je nalomastila s ponvo ;)

— nina
22.2. 2011 ob 12:46

ahahahahahhaha

— olija
23.2. 2011 ob 10:21

jupi grem ga gledat

— genta
24.2. 2011 ob 13:47

Ta film je carski :D

— Katy
25.2. 2011 ob 17:50

Z bratom sva gledla ta film in zdi se mi odličen še posebej v verziji 3D!

— Lara
25.2. 2011 ob 19:45

Ta risanka mi je najbolj včeč od vseh risank ki sem jih gledala. Boljši pa bi bil če nebi bilo na začetku reklam.Priporočam da greste si jo ogledatI!

KUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLL

— Kitty
26.2. 2011 ob 9:23

Simsala Grimm - Motovilčica, tole je pobran iz risanke, ki je na rtv-ju predvajajo.

— tomjaz
26.2. 2011 ob 19:33

hudo ej

— lalala
26.2. 2011 ob 20:56

Zelo zabaven film, tudi sinhronizacija je bila v redu, tj. brez narečne spakedranščine, ki je Neljubljančanom kvarila mnoge druge sinhronizirane risanke. Se splača pogledat.

— robi
27.2. 2011 ob 11:31

js sm šu film gledat s punco pa je ful hud:$

— žiga pance
28.2. 2011 ob 14:26

tega prevoda niso glih trofli, je pa film drugače legenda!
je ful smešen pa primeren tud za malo večje otroke

— <3
28.2. 2011 ob 17:43

NE ME FUKAT KOK DOBR FILM MAJKEMI

— BRKOTA
1.3. 2011 ob 12:46

Vsi, ki se zmrdujete nad sinhronizacijo v slovenščino ... Pojma nimate! Sploh je v modi pljuvanje tja v tri dni. Zlatolaska je sinhronizirana fenomenalno. Sploh Tanji Ribič kapo dol za fantastično petje in vživetost. Čisto kot risani lik pa zmaga konj, ki misli, da je lovski pes. Že dolgo se nisem tako smejala. Čisti užitek.

— Lilija
4.3. 2011 ob 21:04

men gre ful na živce ker so vedno eni in isti glasovi:(..

— waltdisney
5.3. 2011 ob 10:32

Zanimivo. Bom šla gledat! Meni so sinhronizirani glasovi všeč ampak za starejše bi bilo lahko angleško. Meni je oboje všeč.

— Imlovingit
6.3. 2011 ob 10:55

napisu sm komentar za guliverjeva potovanja pod imenom fanolimpija in po 2 tednih še ni objavlen k sm ga pa napisu je pisal da bo ta urednik komentar objavu najkasnej v parih dneh tko da je to nateg!

— fanolimpija
9.3. 2011 ob 11:04

"Filma ša nisem gledala ampak je ful hud!"
????? WTF!

Ženske, ženske...

— Marjan
13.3. 2011 ob 15:48

super film

— lola
14.3. 2011 ob 16:03

zlatolaska je napet film in če ga še nisi gledal ti ga priporočam saj je smešen.zlatolasko ugrabi gospa in zlatolaska misli da je to njena mama a ni njena mama ampak hudobna starka saj je tudi malo podobno kot v pravljici. zlatolaska čez nekaj časa spozna fanta ki ga lovijo in s fantom potem traja cela zgodba.ali veš da vsakič za zlatolaskin rojstni dan spustijo medaljončke.zlatolasko išče cela vas saj je hči od kralja in kraljice ,ki jo pogrešajo

— maja
14.3. 2011 ob 18:24

mogu bi bit tut s podnapisi

— zzz
15.3. 2011 ob 18:12

Lepa risanka.Sicer mi pol na konc ni tok všeč tista zlatolaska ko ima rjave lase drgač pa lepa risanka!!!

— Cinemagirl
20.3. 2011 ob 12:38

Dragi!!!
Ta film je film vseh časov. Vsi mislijo da je to otroška risanka a je tudi za starejše primerna. Skratka ta fil si morate ogledat!!

— popi
22.3. 2011 ob 14:11

Za ogledat je.

— Random
26.3. 2011 ob 17:52

ful uredu

— hana
2.4. 2011 ob 15:22

coooooooooooooooooooooooooooool ful dobrrrrrrrrrr ali smešen cooooooooooooooooooooooooooool

— adny
2.4. 2011 ob 15:28

jaz sem ga gledala 27.1.2011 in je bilo zanimivo ful ful ful coooooooooooooool

— adny
28.4. 2011 ob 11:12

filem je ful dober konj mi je še posebaj všeč.

— naja
21.5. 2011 ob 12:21

SPLOH MI NI LEPA TA RISANKA

— naja
21.5. 2011 ob 12:30

JAZ SEM STARA 13 LET TA FILM MI JE ZELO UŠEČ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— LUCIJA
27.5. 2011 ob 15:19

risanka je ena najboljših ;)

nevem kaj imate nekateri.. da kritizirate pa to..
sicer pa.. se more v vsaki stvari - tudi če cel svet reče da je najboljša, najti nekdo, ki bo imel pripombo, sicer bi bilo preveč lepo in preprosto vse skupaj.. ali kako bi to razložila...

če vam kaj ni všeč, pač ni treba da pišete (takšne) komentarje.
Meni osebno, če nek film ni všeč, ne bom prišla gor in pisala kako je bil film slab.

— tashika
31.5. 2011 ob 11:46

ka dobr. ej, tk rada bi ga vidla, sam je že šou. drgač pa je kulski

— rogla
31.5. 2011 ob 11:59

to je super smešn film. pa sj ka drugiga tk n bi pričakoval od disnea, tk da...
nism ga še vidla, sam po trilerjih zgleda ful dobr.

— tangled
22.8. 2011 ob 17:37

že trikrat sem gledala ampak mi je blo ful ušeč

— adriana
22.10. 2011 ob 19:48

ok.to je res najbolša risanka evr.....

— vffvf
8.11. 2011 ob 18:09

Vedno sem raje gledal original risanke....tokrat sem jo zaradi hčere gledal sinhronizirano. Še zdaj...po ne vem kolikih ogledih, pa sem naravnost navdušen. Fantastično opravljeno delo. In petje...super. Ne morem vas prehvalit. Zelo sem ponosen na igralce, ki so posodili glas..BRAVO

— gabrijel
18.11. 2011 ob 16:02

( FILM JE BIL ZLO,ZLO DOBR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ((((( ŠE BOLJŠI ZAME KOT SEM SI MISLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)))))))))))

— KRISTA
24.1. 2012 ob 23:31

se strinjam z gabrijelo :) tudi sama raje gledam originalne, ampak v tem filmu so se slovenci zares izkazali. čestitke tudi z moje strani :) res odličen humor

— marry
25.2. 2012 ob 18:06

ful dobr!!!!!!

— <3
5.6. 2012 ob 20:50 zvezdica

Zlatolaska (prirejen naslov) je eden boljših animiranih filmov. Napeta pustolovska zgodba s kančkom izbranega humorja. Odločanje med ljubeznijo in svojim normalnim življenjem. Nekaj prizorov je sicer bolj nerazumljivih vendar je sinhronizirana verzija krasna in vredna ogleda.

— Princeska
23.7. 2012 ob 13:10

zlatolaska je ljubezniivo ime zato je tudi ta risanka ena najboljših na svetu zato jo morate gledati vredna je da jo gledamo pustolovščine je veliko

— bunica
28.9. 2012 ob 20:38

ta film kul konj maximus je itak najboljši

— lucija
16.5. 2013 ob 18:53

rada imam risanko zlatolasko

— nina
16.5. 2013 ob 19:29

Zlatolaska je moj naj ljupši film Zlatolaska je moje ime ne lažem Zlatolaska je moje pravoime

— Zlatolaska
31.5. 2013 ob 16:36

to risanko sn že stukrat ampak morš priznat da je kulllllllllllllllllllll

— emma vatsson
4.7. 2013 ob 19:08

meni se zdi selo dober

— maša
15.7. 2013 ob 10:13

COOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najboljša risanka!

— hana
24.7. 2013 ob 20:05

suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper

— hana
29.7. 2013 ob 12:03

ful dobra najboljši pa je itak konj

— hana
27.2. 2014 ob 11:12

najboljši

— hana
19.3. 2016 ob 13:36

Izvirnik je Tangled, v izvirnem se imenuje Rapunzel, kar je zgrešeno. Hrvati so bolje prevedli naslov Vrlo zapetljana prića. Je pa kulska ampak še vedno boljše poslušat izvirne glasove

— zlatorog1
25.3. 2016 ob 16:37

Film je zelo dober in ne vem zakaj komplicirate če je sinhronizirano.
bodite veseli da ste ga gledali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ker jaz sem.

— iza

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.