Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Življenjska priložnost

Livet är en schlager
drama
Na sporedu od: 16.5.2002, Kolosej Ljubljana
1h 48min / 108min
Scenarij: Jonas Gardell
Režija: Susanne Bier

Vsebina

Mona Berglund, matih štirih otrok, je obsedena z isto stvarjo, kot večina Švedov - njene štiri hčerke je poimenovala po švedskih popularnih pevcih. Napisala je prvo pesem, brat pa jo je prepričal, da jo je poslala na državni finale za evrovizijsko popevko. Obstaja le en problemček - skladatelj ne ve, da mu je ukradla melodijo.

Življenska priložnost je film, ki s prisrčnim in smešnim tonom gleda na spremenjeno življenje Mone, ko pride na lestvico uspešnic in njene sanje se uresničijo. Stvari pa njej in ljudem okoli nje začnejo uhajati z vajeti. Invalid David, nezaposlen mož, brat transvestit, pacientka Candy Darling, ki je okužena z AIDSom in njene štiri hčerke.

Susanne Bier, režiserka

Rojena je 1960 na Danskem. Diplomirala je na filmski šoli (1987). Njen film za diplomo je prejel prvo nagrado na festivalu filmske šole v Műnchnu. Njen filmski prvenec Freud Leaving Home ('90) je dobil številne mednarodne nagrade in istega leta je Susanne prejela še nagrado za svojo režijo.

Temu filmu so sledili Family Matters ('93), Like It Was Never Before ('95), ki je v Montrealu prejel nagrado kritikov in Credo ('97). The One and Only ('99) je imel največji box office na Danskem v zadnjih petnajstih letih.

Življenska priložnost je njen šesti celovečerni

Komentarji

15.11. 2005 ob 3:22

Ta film rula!

— Katja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.