Kolosej
Film distribucije Razno

Zgodovina ljubezni (FSF)

Zgodovina ljubezni / History of Love
drama
Film je prejel nagrado vesna za najboljšo fotografijo in najbolj izvirni prispevek
V slovenščini
1h 45min / 105min
Leto: 2018
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Sonja Prosenc
Režija: Sonja Prosenc
Sedemnajstletna Iva se sooča s smrtjo svoje matere. Pod vplivom te velike osebne izgube in odkritja, da ni vedela vsega o svoji mami, se počasi potaplja v drugačen, skoraj sanjski svet, ki je daleč od njene realnosti.

Sonja Prosenc (1977, Slovenj Gradec) je diplomirala iz novinarstva in kulturologije. Udeležila se je Talent Campusa na Berlinalu in v Sarajevu in bila izbrana za podiplomski scenaristični program na TorinoFilmLab. Končala je program Midpoint za scenaristiko in filmsko dramaturgijo na FAMU.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.