Kolosej
Film distribucije Cenex

Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan

akcijska domišljijska pustolovščina
Vse, kar veste, se bo spremenilo za vedno.
Podnapisi
Na sporedu od: 31.7.2008, Kolosej Ljubljana
2h 27min / 147min
Leto: 2008
Jezik: angleščina
Scenarij: Andrew Adamson, Christopher Markus in Stephen McFeely po romanu C.S. Lewisa
Režija: Andrew Adamson
Štirje iznajdljivi in pogumni otroci družine Pevensie se vrnejo v pravljično deželo Narnijo, kjer je od njihovega odhoda minilo že 1300 let. Deželi so zavladali okrutni Telmarinci in uničili kraljestvo pravljičnih bitij, zato morajo mladi junaki združiti moči z vročekrvnim princem Kaspijanom, toda zmago v številnih divjih bitkah jim lahko prinese le popolno medsebojno zaupanje. Ključni dogodki filma so bili posneti v Sloveniji, na panoramskih lokacijah reke Soče.

Kratka vsebina

Omare ni več … Ledena čarovnica je mrtva … In Aslana, mogočnega leva, pogrešajo že več kakor tisoč let.

Zdaj pa Petra, Suzano, Edmunda in Lucijo nekdo pokliče nazaj v Narnijo, v povsem drugačen svet, kjer novi sovražnik želi zanetiti vojno in kjer so ljubezniva bitja te dežele na robu preživetja.

Po priljubljenem književnem delu pisatelja C.S. Lewisa je priznani režiser Andrew Adamson (Shrek in Shrek 2) posnel ZGODBE IZ NARNIJE: PRINCA KASPIJANA, nadaljevanje priljubljene filmske uspešnice izpred treh let, ZGODBE IZ NARNIJE: LEV, ČAROVNICA IN OMARA. Slednja je s 745 milijoni dolarjev izkupička v svetu ena izmed najuspešnejših filmov doslej in sodi v sam vrh Disneyjevih uspešnic.

V osrednjih vlogah se spet srečamo s štirimi mladimi angleškimi igralci, ki jih je Adamson odkril za prve Zgodbe iz Narnije: 12-letno Georgie Henley kot Lucijo, 16-letnega Skandarja Keynesa kot Edmunda, mlajšega od bratov, ki je v prvi zgodbi izdal brata in sestri zaradi lastnih sebičnih ciljev, 19-letno Anno Popplewell kot Suzano, previdno in praktično sestro, ter 21-letnega Williama Moseleyja kot Petra, najstarejšega med njimi in zdaj prvega, vrhovnega kralja Narnije, ki viteško vodi spopad s sovražnimi salami, da bi rešil Narnijo tiranske vladavine zlobnega kralja Miraza.

Naslovni lik, princa Kaspijana, je upodobil Ben Barnes, 26-letni britanski igralec, znan predvsem po gledališki vlogi v drami The History Boys (za National Theatre Company). Pred kratkim je dokončal snemanje filma Easy Virtue Noela Cowarda ob strani Jessice Biel in Colina Firtha, videli pa smo ga tudi v manjši vlogi v filmu Stardust Matthewa Vaughna.

Med novinci sta še Peter Dinklage kot Trumpkin, rdeči pritlikavec, ki pospremi otroke Pevensi na novo potovanje, in Warwick Davis (Willow, Štoparski vodnik po galaksiji, Jedijeva vrnitev) kot sumničavi črni pritlikavec Nikabrik. Veterana Shanea Rangija smo že v prvem delu spoznali kot ostarelega minotavra Asterija (zaigral je tudi v priljubljeni trilogiji Gospodar prstanov) ter zvezdnika z britanskih odrov mjuziklov Cornella S. Johna (Porgy in Bess, Levji kralj) kot vodjo kentavrov, Glenstorma.

Seveda znova poslušamo Liama Neesona kot mogočnega leva Aslana in spoznamo zanimiva živalska lika, zvestega jazbeca Trufflehunterja z glasom škotskega igralca Kena Scotta ter viteškega mišjaka Cviličila.

Zlobni kralj Miraz je italijanski igralec in režiser Sergio Castellito, Pierfrancesco Favino je voditelj Mirazove vojske, general Glozelle, priljubljeni mehiški igralec Damian Alcazar je izdajalski član Mirazovega sveta, lord Sopespian, veteran francosko flamskega rodu Vincent Grass pa je Kaspijanov modri učitelj in vzgojitelj, doktor Kornelij.

Vrnitev v  Narnijo: Zgodba Princa Kaspijana

Princ Kaspijan je druga od Lewisovih sedmih knjih iz serije Zgodb iz Narnije, ki vključujejo uvodno, že posneto Leva, čarovnico in omaro, pa Popotovanje jutranje zarje, Srebrni stol, Konj in njegov fantič, Čarovnikov nečak in Poslednji boj. Izšle so v letih 1950 do 1956 in so dolgo veljale za ene izmed  najboljših in najbolj domiselnih del otroške klasike. Prodali so jih v več kot milijon izvodih po vsem svetu in jih prevedli v več kakor 35 jezikov.  Imamo jih tudi v slovenščini.

Režiser Adamson je na kratko opisal zgodbo o Narniji polnih 1300 let po prvi dogodivščini, odkar so brata in sestri Pevensie odšli nazaj v svoj svet. Podjarmili so si jo Telmarinci in vsa njena čudovita, pravljična bitja pregnali v gozd. Zaradi tiranske vladavine in mačehovskega odnosa so nekatere živali pozabile govoriti, med Telmarinci in Narnijci pa je zazijal globok prepad, poln medsebojnega sovraštva. Po smrti svojega očeta čaka prestol na mladega princa Kaspijana, ki odrašča pod okriljem strica Miraza. Ko pa temu žena povije sina, je njegova prva naloga princa spraviti s poti. S pomočjo zvestega učitelja Princ Kaspijan pobegne v narnijski gozd in s čarobnim rogom naše znanke Suzane pokliče nazaj v Narnijo kralja in kraljici iz davnine, Lucijo, Suzano, Edmunda in Petra. Zdaj se zgodba šele začne odvijati …

O produkciji: kako so ustvarili Narnijo

Nas Slovence pa je prevzela neka druga, resnična zgodba. V dolgem in zahtevnem procesu izbiranja lokacij za snemanje tega vizualno zelo zahtevnega filma so odgovorni prepotovali skoraj pol zemeljske oble ali natančneje, več kot dvajset dežel na šestih kontinentih. Narnija ne obstaja; porodila se je v domišljiji slavnega pisatelja in producenti, režiser in scenografi so združili vse moči in dali svoji fantaziji prosto pot, ko so iskali primerne kraje za snemanje. Mojster predvizualizacije Rpin Suwannath je po grobih obrisih drugega scenarija že v času zaključne produkcije prvega filma izdelal računalniško izdelane prizore za najzahtevnejše dele snemalne knjige Princa Kaspijana. Računalniško animirane podobe služijo kot temelj in prepotrebno orodje režiserju, da si zamisli prizor in potrebne rekvizite zanj veliko pred samim časom snemanja. Je tudi v pomoč pri izdelavi finančnega ogrodja za snemanje. Šele potem, ko je bila izdelana predvizualizacija ključnih prizorov, ki gledalcem jemljejo dih, so se filmarji podali na pot iskanja ustreznih krajev za snemanje. V Levu, čarovnici in omari so morali najti zimsko pokrajino, ki pa je povsem različna od te v Kaspijanu.

James Crowley, lovec na lokacije pri projektu Narnija, pripoveduje:
"Na samem začetku smo imeli vsi v mislih Novo Zelandijo. Seveda smo omenjali tudi Evropo, toda ne po posameznih predelih ali državah. Za Princa Kaspijana smo potrebovali neskončno poletje in vremenski pogoji so igrali ključno vlogo pri izbiranju lokacij."

Priznati moramo, da so tako imenovani lokacijski skavti za ta film imeli pravi nos. Za ključne prizore mogočnega spopada ob koncu in še nekatere druge, so izbrali prečudovito dolino Soče v bližini Bovca in Triglavskega narodnega parka. Seveda so snemali še drugje, na Češkem (v Pragi, Usiju in regiji Brdo) , na Poljskem v tamkajšnjem narodnem parku Stolove in na Novi Zelandiji, na polotoku Coromandel, ki slovi po mogočnih starodavnih gozdovih ter prečudovitih plažah.

Tehnični del filmske ekipe je več kot dva meseca preživel ob Soči in njenem desnem pritoku, potoku Gljunu v okolici Bovca. Za potrebe bržkone najbolj veličastnega prizora z rečnim božanstvom in dokončnim obračunom s sovražno telmarinsko vojsko so zgradili mogočen most iz brun čez reko Sočo. Kdo bi si mislil, da bo Gregorčičeva "bistra hči planin" nekoč služila kot domovanje skrivnostnega rečnega božanstva, ki na Aslanov ukaz zbere kristalno čiste turkizne vode, jih zvrtinči v mogočen steber v podobi orjaškega starca in jih kot pravično kazen izlije na tiranskega izdajalca. Most se razruši na tisoč kosov in rečni bog osvobodi svoje divje vode. Preden pa ga poruši, so ga morali seveda zgraditi – brez božje pomoči.

Po pripovedovanju vodje tehnične ekipe pri filmu, je moral most služiti tako filmskim kakor praktičnim potrebam. Varno je moral nositi vojsko več kot 200 polno oboroženih mož in več ducatov članov filmske ekipe. Za pomoč pri gradnji so zaprosili naše gradbeno podjetje, SGP Primorje. Ne dvomimo v pohvalne besede filmarjev, ki so dejali, da ob predstavitvi zahtev našim gradbenikom le-ti niso niti trenili z očmi.

Soča in njeni bregovi, posuti s nežno belim kamenjem, so torej služili kot Beruna, kraj, ki so ga Telmarinci zgradili več sto let pred dogodki v našem filmu. Poleg tega, da so delno preusmerili tok reke Soče, so Primorci prilagodili moderni način gradnje staremu in delo opravili izvrstno. Ali kakor se je izrazil sam vodja tehnične ekipe pri filmu, Roger Ford: "Delo je vključevalo dobršen del zahtevnega gradbenega inženirstva. Predstavili so nas inženirjem SGP Primorja, ki je največje podjetje v Sloveniji za gradnjo mostov. Niti trenili niso z očmi. Prilagodili so svoj moderni način gradnje našim zahtevam, proučili delo, ki smo ga hoteli opraviti, se nam pridružili pri gradnji in bili naravnost fantastični."  

Komentarji

20.6. 2008 ob 2:00

Končno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komaj čakam na premiero!

— Monika
20.6. 2008 ob 2:00

Film je izredno gledljiv.
Zanimiva zgodba, privlačni in dobri igralci, izvrstni efekti (posebno rečni bog je impresiven).
Naša Soča se izkaže kot pravi smaragdni biser.
Glede na to, da je Princ Kaspijan tista knjiga v zbirki 7 zgodb iz Narnije, ki je na prvi pogled najmanj privlačna, so ustvarjalci uspeli narediti izjemen film.

Priporočam ogled ... jaz bom definitivno v kinu več kot 1x, čeprav sem film že gledala na malem ekranu:):)

— ADOE
21.6. 2008 ob 2:00

Princ Kaspijan!!!!!!!
Komaj čakam!
Zadnji čas, da pride v kino!

— Narnia fan
21.6. 2008 ob 2:00

no ewo končno bomo dočakal :D
sm se že zaklela da bom šla gledat u planet tuš sam sm si zej premisnla...ampak 31.7. je še tooooook deleč
jz sm film že gledala in za tiste k vs kej zanima vm bom naštela ene par stvari k so me blazno zmotle in mi čizt pukvarle pričakovanja :(
1. u film so uturil romanco med kaspianom in susan(oobup!)
2. peter je ful neki aroganten pa ponosno ošaben pa s kaspijanam se neki kregata kdo je bolši kralj, mi pa wemo, da se kaspijan lepo pokloni velikemu kralju, ker je pač veliki kralj in veliki kralj je veliki kralj zato, ker je velik- t.j. časten, odločen storiti kar je prav in vdan aslanu
3.komej sm čakala na novo musko- da bo vsaj tok dobra k u lev, čarovnica in omara. in ja pričakovanja so se izpolnila, sam na tak grenek način. skorej vsa je izta k u prvem filmu. škoda.

no drugač je film kr vredi, sam prot prumu me je razočaru. so pa lepi prizori s soče in okolice :D

čaubau

— freakc*
22.6. 2008 ob 19:48

Ne morem reči drugega kot KONČNO ?! Sem že mislila, da filma sploh ne boste predvajali.

— balonk
23.6. 2008 ob 2:00

Kolosej, končno!

— pipy 89
23.6. 2008 ob 2:00

Joj, komaj čakam ta film! Po zdajšnjih ocenah po svetu bo je boljši od šrvega ela, ki pa mi je bil zelo všeč. Ponosen sem tudi na Slovenijo, ki je postala del tega filma!
Komaj čakam!

— fAJŁi
23.6. 2008 ob 2:00

cool!!!

— emma
24.6. 2008 ob 2:00

ql.. komi čakam=D

— Anč
24.6. 2008 ob 2:00

narnija je najbolsi film nasvetu

— luka
24.6. 2008 ob 17:55

ta film je najbolsi od useh kdr ga je naredu je najveci caaaaaaer cul film morem rect

— janez
26.6. 2008 ob 2:00

kar se napovednika tiče se mi zdi, da bo film res ql
komej čakam 31.

— tjaska
27.6. 2008 ob 2:00

Princ Kaspijan!!!! In Ben Barnes

— jaz
6.7. 2008 ob 2:00

mmmmm

— mmm
6.7. 2008 ob 2:00

mislim, da bo to super film. film lev, čarovnica in omara izpred treh let sem že videla in bil je odličen, zato imam visoka pričakovanja!

— nekdo
8.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

pozabili so omeniti da so neketere dogodke snemali v sloveniji

— kjoki
8.7. 2008 ob 16:06

ke je eragon dvojka

— matevz
8.7. 2008 ob 18:38

končno čakam ga že pol leta upam da bo dobr in upam da ne bo držalo da je prvi del vedno najboljši

— tjaša
9.7. 2008 ob 11:17 zvezdica

Film sem gledala že v Londonu in se mi zdi preveč razvlečen - še posebej vojni prizori, moti pa me tudi "ljubezen" med Kaspijanom in Susan, ki v knjigi ni niti omenjena poleg tega pa se med njima ne zgodi nič drugega kot nekaj "lepih" pogledov in en mali poljubček na koncu.

— Maxxie
12.7. 2008 ob 2:00

upam da bo dobr no knjiga je bla sam ne vem zaka ne snemajo povrsti vseh delov

— špela
13.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Me je film ful presenetu.
Gleala sm ga u Dublinu in sem bla ful presenečane, ker je film koraj dejansko sledil zgodbi, z izjemo tiste ljubezni med kaspijanom pa suzano, k pa mene ni načeloma motila, pa čeprov je u knigi ni. Je pa en redkih filmov, k ni popolna katastrofa posneta po filmu (Zlati kompas-severni sij, Harry Potter, Eragon ipd,), kjer se spremeni skoraj 90% strvari. Vse pohvale!

— sabriel
16.7. 2008 ob 19:16

a kdo ve, a bodo na premiero v bovec prišli kkšni igralci?? kkšnega bena se nebi branla :D

— princess
18.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Filme snemajo po vrstnem redu nastanka knjig (Lev, čarovnica in omara - Princ Kaspijan - Popotovanje Jutranje (in ne Potepuške, lepo vas prosim) zarje - Srebrni stol - Konj in njegov deček - Čarovnikov nečak - Poslednji boj) in ne po kronološkem vrstnem redu dogajanja v zgodbi.

Kar se tiče filma, izredno odstopa od knjige - ne le v ljubezni med Suzano in Kaspijanom, ampak tudi sicer - v tem, kako in kdaj se otroci srečajo s Trobentačem, pa v nočnem napadu na grad (?), ...

Ampak kljub temu je film več kot vreden ogleda. Priporočam vsem!

— Monika¸
21.7. 2008 ob 16:12

kako lahko ne napišete da je blo snemano tudi v slovenijo pa če prau le nekaj prizorou in to kratkih ?

— uršii
25.7. 2008 ob 17:27

A dejte nehat spoilat o ljubezni med Kaspianom in Susan. Vedno preberem komentarje, preden grem gledat film, zdaj ste mi pa spoilali tale del. Prosim, da ne objavljate takih komentarjev!

— Kasper
28.7. 2008 ob 2:00

ful dobr film

— Nejc Cizerl
28.7. 2008 ob 2:00

ma uredu film sam tko ne prevec zanimiv........................

— kostko
29.7. 2008 ob 2:00

nisem ga še gledala ampak prvi del filma se mi je zdel boljši od knjige bolj natančno je bil opisan.drugače pa komaj čakam na premiero!

— krof
30.7. 2008 ob 2:00

NARNIJA JE ČUDOVITA ČAROBNA ZGODBA.TRENUTNO BEREM KNJIGO PRINC KASPIJAN, PREBRALA PA SEM ŽE LEV,ČAROVNICA IN OMARA TER KNJIGO ČAROVNIKOV VAJENEC. TE ZGODBE SO ME ZELO NAVDUŠILE. GLEDALA SEM FILM LEV,ČAROVNICA IN OMARA. IMATE TUDI DOBRO GLASBO-CD NARNIJO IMAM DOMA. NARNIJSKI POZDRTAV SAJ VESTE ČIGAV@

— ELIZABETA
31.7. 2008 ob 17:22

jaz še ga nisem gledla, GA GREM DANES. . . . ampak po predfilmu se mi zdi ful vreji. . .

— Tara
31.7. 2008 ob 17:23

film je morm rečt kr dobr, splača se ga pgledat in če ne zard zgodbe pa tud zrd slovenie film je kr zanimiv men je ta 2 del velik boljši kakor t prvi sam mal me spominja na gospodarja prstanov drgač je pa nasplošno qlll

— vesoo
1.8. 2008 ob 2:00

to je sneman na soci ja fajn pool emm to grem js dans gledat!!!!:D fsm

— smrkolin
1.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

VČERAJ SEM SI OGLEDAL FILM IN SEM KR PRESENEČEN DA JE BILO TOLIKO PRIZOROV SNEMANIH V SLOVENIJI DRUGAČE MI PA NE SEDEJO TAKŠNE ZVRSTI FILMI:)

— LEPOTEC
1.8. 2008 ob 18:40

ja film je kul...gledo sem ga v zimbabweju z domačini in me je kr preseneto...nimam kaj

— krco
1.8. 2008 ob 18:42 zvezdica

film sm si ogledla 1 mesc nazaj in morm povedat da mi je biu zlo všeč. posebaj me je presenetilo okolje in igralci niso razočarali & bistvo je itq da se film skor nč ne razlikuje od zgodbe iz knjige. torej priporočam ogled folk. =)

— keksek :**
1.8. 2008 ob 18:44 zvezdica

ja film mi je bil zanimiv, mogoče zato ker nism prebrala knjige, moram pa reč da jo verjetno bom da vidm razliko-verjetno je prov tok razlike med filmom in knjigo kot pri harryju potterju k sm prebrala vse in tud vidla filme

drgač mi je pa film všeč tud zato ker vidš tud kanček naše države, in se mi zdi da je soča še lepša na filmskih platnih kot pa v resnico

lp saša

— saša
3.8. 2008 ob 2:00

Ne vem .Nisem še gledala drugega dela,gledala pa sem prvega,posnetega pred tremi leti.Ko so bili vsi še tako majceni!!! George Hankey(Lucija Pevensie) 8 let,sedaj 12 let, Wiliam Moseley (Peter Pevensie)18,sedaj 21 let,
Anna Popplewell (Susan Pevensie) 15-16,sedaj 19 let, Skandar Keynes(Edmund Pevensie),13 let,sedaj 16 let!Hočem gledati drugidel,ko se zgodi-sigurno-kaj zanimivega! Gea ,3.8 08"

— AinraN-NarniA
3.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Najboljši film kar sm jih kdaj gledala! Nimam nobene negativne kritike, ampak samo pozitivne. Ni mi žal, da sem si ga šla ogledat. LP

— Seena
3.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Povprečen in dolgočasen film, vse predvidljivo, jasno saj gre za Disneya.

Klasičen "drugi" del.

— Zvonko
3.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film sem si ogledala ravno včeraj. Zgodbe iz Narnije je prisrčen, sproščujoč in ravno prav resen in zabaven na trenutke. Glasbena podlaga je sicer podobna prvemu delu (Lev, Čarovnica in Omara)., ampak vseeno poskrbi za pravo vzdušje. Igralci so se (glede na njihovo starost) odrezali zelo dobro, mogoče je bilo malo preveč vzklikanja. Konec ni bil ravno veliko presnečenje, nekako si lahko cel film vedel, kaj se bo zgodilo, toda to je eden redkih filmov, pri katerem ta informacija ne ovira uživanja pri ogledu. Kakšne scene so bile čisto malo razvlečene - ravno si začel razmišljat, da kdaj bo že tega enkrat konec, se zgodi druga. Kar je sprejemljivo. Posnetki Slovenije so čudoviti. Če si pozoren, lahko skozi cel film spremljaš Sočo in slovenske gore ter gozdove. Veliko užitka! :-)

— Marogica
4.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Za Maxxie, Moniko in ostale, ki jih ljubezen med Susan in Kaspijanom moti. Pisatelj v knjigi ni dajal poudarka osebnostim glavnih junakov in je vse skupaj bolj na verski ravni, saj je bil C.S. Lewis zelo veren. Tudi Aslan je v knjigi več kot očitno samo prispodoba za boga. Režiser in vsi igralci (ter prisotni pri ustvarjanju filma) so rekli, da so želeli v filmu poudariti tudi čustva glavnih junakov. Sploh pa, katera koza se pa ne bi zaljubila v takega srčka kot je Ben Barnes??? He rullllz the 'World's Top 10 Hottest Cuties' scene!!!!!

— Hana
4.8. 2008 ob 16:10 zvezdica

film je dobesedno fantastičen in vreden ogleda. Res, da je nekaj svari iz knjige v filmu spremenjenih, vendar je to dejansko neka popestritev, da ni dobesedna kopija knjige in da tisti, ki so(ste) knjigo brali, vidite spremembe. Krasni kraji snemanja, dobri igralci... vse pohvale filmu!

Tatjana

— tatjana
4.8. 2008 ob 19:44 zvezdica

kdo ima rad fantazijske filme, mu bo všeč... malo se mi zdi dolg, ampak mi je bil vseeno všeč...

— MALA
4.8. 2008 ob 19:44 zvezdica

Bil pravkar v kinu, videl in zelo zadovoljen! Priporočam vsem, ki so jim všeč dobri filimi, pravljična bitja in lepa narava!

Krasná si, bistra hči planin,
brdka v prirodni si lepoti,
ko ti prozornih globočin
nevihte temne srd ne moti,
krasna si, hči planin!

... še tujci opazijo v kako lepem okolju mi živimo...

— Tomy14
5.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je nekaj čisto povprečnega. Začne se zelo v redu, potem pa se zgodba nekako izgubi ter se začne vse skupaj vleči. Definitivno je film preveč razvlečen, določene stvari niso dosledne itd.

So pa posnetki pokrajine čudoviti,ravno tako je super glasba v filmu.

Film je za pogledat, ni pa za "dol past dobr".

— Obiskovalka
5.8. 2008 ob 2:00

tam pod drzave bi se mogli polek napisat slovenija!!!!! drgac pa nevsakdanji film!!!

— michael
5.8. 2008 ob 15:37 zvezdica

jz bi dala filmu čisto štirko.čeprou bi si najbrž glede na to da so ful stvari koperal iz harrya potterja pa gospodarja prstanov zaslužu kšno trojko. uglaunm igralci so supr razn susan skos šob une ustnce kao neki čiz huda angelina jolie pa edmunda je čiz premal u filmu za moje pojme.lucy je pa itk toooook luškana pa prjazna pa simpatična da kr polepša ceu film.pa tamau pritlikauc z modrimi učkami pa kentavri so zakon =D mogl bi ostat u narniji ane ! uni štirje. ne kentavri. haha.

— anja
5.8. 2008 ob 15:39

Na videzno je ful dobr, še poebi k so ga snemal v'' SLOVENIJI''.NO...Jst ga grem dons gledat

— LANA...Dulcy
6.8. 2008 ob 16:55

film se mi zdi neverjetno dober... čisto sledi knjigi, le tista ljubezen med susan in kaspijanom tudi mene malo moti... ampak se da zdržat:D imam pa pripombo na našteti vrstni red C.S. Lewisovih uspešnic; knjige sem prebrala že večkrat in lahko zatrdim, da se pravilni vrstni red glasi takole:
- Čarovnikov nečak
- Lev, čarovnica in omara
- Konj in njegov fantič
- Princ Kaspijan
- Potovanje JUTRANJE zarje (ne potepuške!!!)
- Srebrni stol
- Poslednji boj

zdi se mi, da bi se morali pri urejanju Kolosejeve strani bolj pobrigati za podrobnosti, kakršne so te... če se želite prepričati, lahko preverite tudi v knjižnici, sem 100% prepričana, da imam prav, ker sem knjige res že velikokrat prebrala in jih obožujem:D
film sam mi je res zelooo všeč... upam, da jih bojo snemali še naprej:D

— kiara_greenleaf
6.8. 2008 ob 16:55

film me je pozitivno presenetil, ker so ponavadi drugi deli dosti slabši od prvih...malo me je razočarala edino glasba, ki je skoraj enaka kot v prvem delu, a še vedno odlična...našo Soča je seveda krasna...ljubezen med Kaspijanom in Suzano pa ni tako moteča...se pa strinjam z anjo, da je morda v filmu res morda premalo Edmunda...film je drugače res vreden ogleda, če imate radi filme takega žanra...

— xy
7.8. 2008 ob 2:00

film je full kull zanimiv smešan napet no !full! dobrr

— haha
7.8. 2008 ob 2:00

jah, edmunda je blo pa čist premau. mulc je zrastuuuu....

— mahara
9.8. 2008 ob 2:00

Res njami film za obliznt si vse prstke na rokcah!
In luštno res luštno je tale zadevca z našo Sočo!
Čista desetka!

— Alenka
9.8. 2008 ob 17:13

Zgodba sama se mi je zdela ravlečena in nič posebnega, od vseh igralcev mi je bila ponovno všeč samo "ta mala", ostali so precej leseni, Tilde Swinton je bilo pa na žalost krepko premalo v filmu .... Kaspijan je bil sicer vreden greha, vendar pa mi tudi njegova igra ni bila ravno ne vem kako dobra. Enka vsekakor potolče dvojko v vseh pogledih, vendar pa je bila dvojka le snemana v soški dolini in je že zaradi tega zame nekaj posebnega. Prizori so res spektakularni in cel čas filma me je preveval ponos da imamo prav v Sloveniji tako zelo lepo pokrajino, najlepše hribe na svetu in edinstveno smaragdno reko - lepšega kraja za snemanje si res ne bi mogli izbrati. Škoda ker jih je na premieri v Bovcu opral dež.

— Lenča
9.8. 2008 ob 17:17

mam eno uprašanje a je drugi del tut toooook dobr kt prvi

— teja
10.8. 2008 ob 2:00

ANJA, v filmu niso nič kopiral iz Harry Potterja, ker bi lahko vedla, da je pisatelj napisal knjigo že pol stoletja pred HPjem. Poleg tega ne moreš pomagat, da ima Susan take ustnice. Priporčam ti, da brebereš knjigo ali pa se vsaj malo pozanimaš pred ogledom...
Meni osebno je bil film super! Malo res razvlečen, a še vseeno neverjeten. Knjiga mi ni bila preveč všeč, pa tudi to, da je film odstopal od knjige me ni motilo. Priporočam!

— sara*
10.8. 2008 ob 17:49

da film je men ful ušeč pa lev čarovnica in omara pa tud

— beya
10.8. 2008 ob 17:49

Film sem si ogledala že pred enim tednom. Glede filma me nič ne moti, čeprev so v njem stvari, ki jih v knjigi ni ( zaljubljenost med Kaspijanom in Suzano, prizor, v katerem hočejo spet oživeti Ledeno čarovnico, ...) FILM JE FUL DOBR, PRIPOROČAM OGLED!!!!!

— zvezdica;;
11.8. 2008 ob 2:00

hud film

— ana
12.8. 2008 ob 16:02

hud film hud

— diglđiz
12.8. 2008 ob 16:03

UAU....dans sm gleala film...pa mi je biu zlo vreu...pa mal bol je napt kot pa 1 del.pa novi igrauc tui ni slab.drugače so se pa vsi zelo spremenil.ampak film je pa zelo vredu.bi ga še gledala nekajkrat...

— tinča
12.8. 2008 ob 16:03 zvezdica

Film mi je bil všeč, strinjam pa se da ni ravno za "dol past". Preden sem šla gledat filma sem prebrala komentarje. Ves film sem čakala da se zgodi ta ljubezen med Kaspijanom in Susan. Kaj smo gledali enak film? Razen dveh ali treh pogledov in na koncu tistega poljubčka. Všeč mi je da se niso temu preveč posvečali.
Drugače pa mi je žal da ni več Edmunda v filmu, ker mi je njegov lik prav zanimiv. Se mi zdi da je nekje ob strani bratu in sestrama.
Tudi moja ocena je 4, ogled pa vam priporočam.

— tonka
13.8. 2008 ob 2:00

Samo scena mostu je posneta v Sloveniji... če ima kdo podatek v % ali minutah Hvala!

Bovec, Slovenia (bridge scene)

Cathedral Cove, Hahei, Coromandel, New Zealand
Dart River, Glenorchy, Otago, New Zealand
Henderson Valley Studios, Hickory Avenue, Henderson, Auckland, New Zealand
Hereherataura Peninsula, Hahei, Coromandel, New Zealand
(ruins of Cair Paravel)
Lake Moeraki, West Coast, New Zealand
Mercury Bay, Coromandel, New Zealand
(exteriors)
Moeraki Quarry, Lake Moeraki, West Coast, New Zealand

Kudowa Zdroj, Poland
Szklarska Poreba, Poland
West Coast, New Zealand

Barrandov Studios, Prague, Czech Republic
Prague, Czech Republic
(London)

— Kje_je_snemano
13.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Vse pohvale filmu...Film je odlično izpeljan, režija, montaža, glasba, igra, kostumografija, scenografija . Kod nadaljevanje enice je film naredil še en korak naprej in si po mojem prislužil odličje. komaj čakam da bo na DVD-ju ! če bojo ostali nadaljevanji kakor prvi in drugi del bo to ena najboljših pravljičarskih filmskih upodobitev..takoj za Gospodarjem Prstanov, ki zame sodi nekje na sam vrh filmov vseh časov. Živel Bovec ! Živela Narnia....:)))))

— X-MEN
13.8. 2008 ob 2:00

Dober film! Fajn akcija, uuhhh igralci fajni in epi prizori ob lepi Soči. ;) Hitro minejo skor 2 uri in pol. Lev, čarovnica in omara sm gledala doma sam je tole v kinu res boljše - efekti, glasba in vse, ko imaš občutek, da si res tam. hehe

— Samy
14.8. 2008 ob 17:06

Joooooj, kok je biu Ben Barnes seeeeeeeeexy!!!!!!!!!!

— Mala
14.8. 2008 ob 17:09 zvezdica

Film je dokaj razvlečen, na čase preveč 'junaško-plemenit' oz. so vsi smešno pompozni. Tudi dialogi so občasno na nivoju otroka in prav najedajo. Celoten film bi lahko skrajšali za kakšno uro, če se ne bi v vsakem prizoru celo večnost samo gledali, preden kaj zinejo. Sicer je film kar v redu, gledala sem ga dvakrat v Koloseju, večkrat pa ga ne bi. Od igralcev je seveda najbolj simpatična mala Lucy, pri ostalih imaš včasih občutek, da se malo preveč nosijo (šobenje ustnic od Susan, privzdignjenost Petra, njegovega brata pa komaj kaj pokažejo). Aslana v filmu skoraj ni, čeprav te tudi ob njegovih govorih včasih prime, da mu vržeš kaj v preponosno glavo. Slabo mi je postalo, ko je Peter na koncu Lucy rekel: "Tudi ti boš nekoč razumela." Kakšen važič?! Kot bi on vse bolje vedel od nje. Poleg tega so scene boja zelo za lase privlečene. Glavnim se nikoli nič ne zgodi, obvladajo borbo, čeprav že eno leto niso trenirali, ker so živeli normalno življenje v Angliji. Ne vem, ob vseh plemenitih in privzdignjenih scenah se počutiš nekam bedno. To me je najbolj motilo. Sicer so mi nekateri deli res dobri, všeč mi je bil romantičen poljubček na koncu, tudi animacija je bila zelo dobra, bitja so izgledala izredno realno, česar ne vidiš pri vsakem filmu. V splošnem je bil film povprečen, kakršen najbolj navduši manj zahtevne gledalce. Ocena: 5/10

— hiša
15.8. 2008 ob 14:53

coool

— tina
15.8. 2008 ob 14:53

to je tok carski film!!!!!!!!!!!!!!pejte gledat ldje božji!!!!!!!!!:)

— maja
15.8. 2008 ob 14:53

zelo dober film coool

— tjaša
15.8. 2008 ob 14:53 zvezdica

ta film je FUL carski!!
tisti ki mislite da je zanič ste pa res šli rakom žvižgat.!!
sm si ga ogledau s prijatlom in morem reč da je zlo dober..
tisti ki pa mislite da je razvlečen:
kako pa bi drugače pokazali tolko prizorou u filmu??
valda da je dolg!!

priporočam usem da si ga ogledate!

(film je presegel moja pričakovanja)

Lp

— negdo
15.8. 2008 ob 14:54

to je tok carski filmmmmmmm!!!!!!! pejte gledat ljudi!!!!!!!:)

— maja
18.8. 2008 ob 2:00

film se mi zdi odličen. pa priporočam vsem,ki boste ta film gledali.

— raša
18.8. 2008 ob 2:00

em vreji

— lulek
19.8. 2008 ob 2:00

No jaz grem film danes gledati. Verjamem da je narejen zelo kvalitetno ker sta se ta režiserja že v preteklosti izkazala. Zelo me zanima dogajanje snemano pri reki Soči. Baje je dogajanju na Soči dana velika pomembnost ker bi se naj tam odvijala velika bitka. Prvi del narnij sem si z veseljem ogledala in bila presenečena da mi je bil film všeč skoraj tako kot knjiga, ker kot že omenjeno so nekateri filmi zelo slabi če jih primerjaš z knjigo. Harry Potter je živ primer. Narnija mi je zelo všeč, je na ravni Gospodarja prstanov.

— Silence.
20.8. 2008 ob 16:46 zvezdica

No kot sem rekla sem si tudi ogledala film in sem bila povsem navdušena! Film neverjetno dobro sledi zgodbi, stvari so super prikazane in tista ljubezenska vez med Kaspijanom in Suzano se mi zdi pravšnji dodatek. Knjiga mi je bila zelo všeč , ampak film še bolj. Nisem mislila da bom to kdaj rekla. Seveda je delno kriv Ben Barnes, ker je res srčkan, ampak tudi če ga odmisliš je film res number one!

— silence.
21.8. 2008 ob 2:00

NISM ŠE VIDLA BOLŠEGA FILMA KOT JE TA FUL JE ZAKON

— tjasika
21.8. 2008 ob 16:33

Ta film je res zanimiv!Ga priporočam čeprav na koncu za razjokat ampak zanimiv

— valentina
23.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film sem si ogledala že dvakrat in moram rečt da mi je zelo všeč, še posebej posnetki pokrajine in pa glasba, igralci se mi zdijo čisto primerni in tudi zelo dobri. Tiste nekaj sprememb, v katerih film odstopa od knjige sploh ne moti, tudi ''ljubezen'' med Kaspijanom in Suzano je čisto sprejemljiv, če ne že dobrodošel ''dodatek''. Za vse tiste ki se pritožujete čez razvlečenost, pa razne karakterne poteze glavnih junakov pa svetujem da si preberete knjigo, ker je, za razne nevedneže, ta film posnet po knjigi C. S. Lewisa, kar si pa lahko preberete čisto povsod...in NIČ NI KOPIRANO iz raznih Harryev Potterjev pa Gospodarja Prstanov, ker je kot prvo, ta knjiga nastala veliko let pred Potterjem...podobnosti z Gospodarjem Prstanov pa ni ravno veliko, tiste, ki pa so, so pa poplonoma logične, saj sta bila Tolkien in Lewis velika prijatelja in sta si izmenjavala ideje, jih debatirala, medtem ko sta pisala vsak svojo mojstrovino. Soča je res lepa in mislim da bi morali biti slovenci ponosni da je naša lepa pokrajina v filmu.

— Archery
23.8. 2008 ob 16:35

ja men je biu še kr ušeč, sam prvi del je preveč razvlečen ( neki so ga clo spustl), drugač, je pa res, da bi napad lahko naredl tko kot je v knjig

sam po moje bi blo pa še najbolš, če bi čist ta pru deu posnel-mogoče bi pol mal umetn use skupi zgledal

— iPetra
24.8. 2008 ob 20:46

no mej je biu pa film ful hud pa tut vojni prizori se mi niso zdel razvlečeni pa to love..pa to je blo čist OK. ker bi blo bedn če bi hotl met kej več pa če vm kej ni ušeč pejte gledat kej pocukranga aia pa še to kr so snemal u slo je fullll d best izpadl pa sexi igralci so film še izbolšal 1:0 za narnice

— m&m
25.8. 2008 ob 2:00

film odličen,pa tudi veliko pustolovščine. pa tudi zato ker je bil film sneman v sloveniji prava lokacija.

— raša
29.8. 2008 ob 9:51

naj fil 100%bolši ond rbd naja naj cool!!!

— susan
29.8. 2008 ob 9:51

Treba gleat že samo zato, ker so ga nekaj posneli tudi pri nas. Soča, Krn... Kar kurjo kožo dobila zraven.

— Andreja
1.9. 2008 ob 15:22 zvezdica

Super. Zelo odmaknjeno od knjige - dodali so nekaj dogodkov in nekaj pomembnih stvari zamenjali kar se tiče Aslana, ampak je vse skupaj odlično snemano in igralci so izvrstni

— Eva
2.9. 2008 ob 2:00

men je narnia ful kul. obožujem jo.

— peter
7.9. 2008 ob 20:47

Film sem gledala v kinu že 4X:):) In ga res ne bi, če mi ne bi bil všeč:):)
Še posebej mi je všeč humor:)

— Monika
13.9. 2008 ob 2:00

Film sem si ogledala ze veckrat... mi je zelo usec :)
strinjam se z nekaterimi komentarji in je res, da lahko skozi ves film vidis soco oz. bovsko kotlino in gore. prizorov, snemanih v bovcu je vec, kot sem pricakovala.
usem, ki jih pa se zanima kako so snemali film pa priporocam, da si ogledajo se dokomentarni filmcek o bovcu in okolici.

Lp usem

— I.
13.9. 2008 ob 2:00

kr dobr film mi je carsko d so snemal ene dugodke u sloveniji

— gapi
18.9. 2008 ob 11:50

men je pa film fool dobr no nevem lih za vs ampak tistmu ljudu k mu ta film ni ušeč je pa res ena budala.res no.pa k vsi pravte da je film predolg ampak sploh ni,provzaprov bi mogu bit še dalši.pa dejte mal več veselja pokazat sej so ga >itak< snemal v sloveniji.D.SEJ SE NISO MOGLI UPRET SLOVENIJI SPLOH PA SLOVENCEM SEJ SMO TAKI CARJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— mici
23.9. 2008 ob 17:53

Ja res,
na soci

— hana
30.9. 2008 ob 2:00

Še kar , saj je kul

— *anahi*
30.9. 2008 ob 2:00

princ je ful lušen ddddd.meni je kul.filem

— xxy
9.10. 2008 ob 18:39

ta film je carski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jz bi igrala suzano ker mi je bla najbolj všeč!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— julija
16.10. 2008 ob 2:00

Men je film ful dobr. Edin mal preveč vojneje.
Zakaj niso omenil, da je snemano v sloveniji?

— Janchy
1.11. 2008 ob 12:43

men je pa fuul žou ker ga nisem šla gledat...bom pogledala doma an dvd-ju.

— x
16.11. 2008 ob 15:15

film je biu ful dobr tko da se neb smel prtožvat sploh pa je biu snaman tud v sloveniji dobijo čisto petko

— kokica
24.11. 2008 ob 18:39 zvezdica

Film je resnično dober in ni se za kaj pritoževati.Podobnosti z Haryem Potterjem niso moteče poleg tega se film sploh ne vleče in tisti ,ki se jim to zdi naj kar nehajo gledati filme.Res pa je da ni dobro da so si izmislili tosto neumnost o ljubezni med Suzano in Kaspijanom,sej se Kaspijan kasneje tudi poroči z zvezdanovo hčero Potovanje potepuške zarje in Srebrni stol in čisto srečno živi naprej.Menim,da se je Suzana,res zelooooooooooo zredila. lp oN

— oboževalec Narnije
30.11. 2008 ob 0:00

men je film res ful dober. je pa tudi res veliko prizorov ob soči in mene je nasploh zlo dober film!

— xxx
10.1. 2009 ob 15:05

film je zaakon!! pa igralci so tut super, ben je pa še posebno luškan, pa luciji manj zgleda kot je v resnici stara pa je full srčkana:d to da so ga pa snemal u sloveniji pa itak čist noroo!!!:D:D

— waaa
24.2. 2009 ob 14:29

men je biu film mau dougočasn sm bla pa zlo punosna na to d je bla soča tko lepa

— ena pač
25.2. 2009 ob 12:13

kniga je sicer bv ampak fil je fuul dober!ko sm vidla bena barnesa pa še bolj!!!!on je tok srčkan!!!v reviji bravo sm zasledila njegov naslov za avtograme pa sm mu pisala!pa ne boste vrjel mi je pisal iz londona!!!njegov podpis je že dolg v okvirju!!=)

— spencer_reid_girl
2.3. 2009 ob 16:47

meni je zelo zelo ušeč...♥
res ta film je prav nepozaben.... xD
morate ga gledati...ker je full lep..
ta je moj najljubši film al kar je že....

— anna
8.3. 2009 ob 0:00

Ta film je ful dobr .najbolš je blo ko je bla vojna.cari so pa vsi

— zan
17.3. 2009 ob 16:58

zelo zakon( film) ko bi bil vsaj še kšn del

— simona
8.4. 2009 ob 2:00

ful dobr film, me je prijetno presenetu.

— polona
10.7. 2009 ob 13:11

dej nehte s temi slabimi komentarji pa jih rajš zadržte zase...

— lalala
20.7. 2009 ob 9:52

to je najboljši film.

— car
19.8. 2009 ob 20:11 zvezdica

Film sm si ogledala v kinu in me je prijetno presenetil. Prej sm sicer prebrala knjigo, ampak se mi je zdel film noter, ker so dodali še kako odlične prizore akcije. Všeč mij je bla tud ideja za ljubezen med Kaspijanom in Suzano, čeprav je ni v knjigi, in s tem še dodatno popestri celoten film in te prav prijetno potegne vase. Predvsem pa sm zadovoljna, ker se je samo dogajanje v filmu, čeprav so kar nekaj stvari dodali, v glavnem sledili zgodbi, ki nam jo C. S. Lewis predstavi v svoji mojstrovini in je ne spači v nekaj, kar z Narnijo in Kaspijano resnično nima nobenega filma. Zdej je film sicer že dolg na DVDju, tut v moji zasebni videoteki, ampak si ga še vedno rada ogledam znova in znova ter me popolnoma očara.

P. S.: Predvsem so mi všeč prizori, posneti v Sloveniji in fantje;D .

— polonika
22.8. 2009 ob 14:53

TA FILM JE SUPER MENI SE ZDI REKA SOČA RES LEPA REKA V
SLOVENIJI NAJVEČ JE DOSEGEL SKANDER KYNES IN GEORGIE HENLY
OBA IMATA OCENO PET IN ŠTIRI

— KATARINA
13.9. 2009 ob 19:15

to je zakon! v šol gledamo!

— anonimen
8.11. 2009 ob 13:16

prima film najbolj sta mi všeč anna skander georgie ben viljam

prelepe obleke čudovite barve in prelepe klasične muzike

— katja
8.11. 2009 ob 17:05

zakon

— lan
29.11. 2009 ob 10:44

Omg,sm bla na soči,pa sm vidla tisto kočo,ko mi jo je prjatlca pokazala.......lahka rečem sam:

OMG

— Victoria
29.12. 2009 ob 17:46

ja to je najboljši filem na svetu

— karin
18.4. 2010 ob 19:28

kak smo slovenci popularni da k nam hodjo snemat filme

— oš franja malgaja 7.b 2009/10
21.6. 2010 ob 15:10

ta film je najboljši na svetu

— GAL
2.4. 2011 ob 18:53

Film sem si podlegala v kinu in mislim,da je to najboljši film kar sem jih gledala.
Prebrala sem tudi knjigo čeprov v njej ni ljubezni med Kaspijanom in Susan.
Zelo me veseli da ste nekaj dogodkov posneli v Sloveniji

— emma

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.