Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Zgodba gospoda P.F.

Zgodba gospoda P.F.
dokumentarec
Na sporedu od: 17.10.2002, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Scenarij: Karpo Godina
Režija: Karpo Godina

Zgodba gospoda P.F.

Skrivnostni šarmantni gospod P.F., protagonist tega celovečernega filma, je šprtnik, izumitelj, lastnik preko 400 patentov, svetovljan, ki mu življenje v mondenih Kitzbühlu, Bernu, Monte Carlu, Badkleinkirchnu, Davosu, Abanu, Montreuxu, Firencah, Zürichu in Bledu ni bilo tuje. Izumiteljstvo je zaznamovalo njegovo življenjsko pot in njegova zvedavost in svetovljanski duh sta ga kmalu zvabila v Švico, kjer je izumitelj P. F. šele prav zaživel. Zelo hitro se je znašel med evropsko bogataško smetano, ki ga je sprejela za svojega. Kralji, paše, bankirji so mu postali prijatelji, jet set ga je naslavljal s princem, grofom, ekselenco. Bil je milijonar, ki so ga imeli za milijarderja in je tudi živel kot milijarder.

Karpo Godina se je rodil leta 1943 v Skopju. Svojo mladost je preživel v Mariboru. Kmalu je začel snemati svoje prve amaterske filme. V šestdesetih je študiral filmsko režijo na ljubljanski AGRFT, kjer danes dela kot profesor za filmsko režijo. Kot režiser je svoj prvi celovečerni film, Splav Meduze, posnel leta 1980. Doslej je režiral 3 celovečerne igrane filme, 1 celovečerni dokumentarec, 7 kratkih filmov, 8 TV filmov in nanizank, 5 propagandnih reportaž in 6 amaterskih filmov. Kot direktor fotografije in snemalec je posnel 21 celovečernih filmov, 26 kratkih filmov, 12 TV filmov in nanizank, 5 propagandnih reportaž in 13 amaterskih filmov. Kot filmski montažer je zmontiral 5celovečernih filmov, 16 kratkih filmov, 11 TV filmov in nanizank, 7 amaterskih filmov. Kot scenarist je napisal 3 celovečerne scenarije in 32 scenarijev za kratke in TV filme. Posnel je tudi okoli 400 propagandnih filmov. Prejel je čez petdeset

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.