Kolosej
Film distribucije Continental Film

Zathura: Vesoljska avantura

družinska akcijska pustolovščina
Na sporedu od: 16.2.2006, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: John Kamps, David Koepp
Režija: Jon Favreau
Bratska ljubezen je nekaj neprecenljivega, toda včasih je treba prepotovati pol vesolja, da to spoznamo. Brata Danny in Walter se že dolgo ne razumeta najbolje, njun vedno zaposleni oče (oskarejevec Tim Robbins) pa ima bolj malo časa za glajenje njunih sporov. Stvar se spremeni, ko Danny v kleti odkrije staro igro Zathura, kajti ko jo enkrat poženeta, se znajdeta v resnični vesoljski avanturi, polni nevarnih asteroidov, zlobnih vesoljcev, nasilnih robotov in težkih ugank, ki jih morata razrešiti, če se želita vrniti domov. Toda najprej morata pozabiti na medsebojna nesoglasja, kajti Zathuro lahko premagata le, če resnično združita moči in pomagata drug drugemu. Film je sinhroniziran v slovenščino.

Galaktični svet vas časa pred vašimi vrati v družinskem znanstvenofantastičnem filmu Zathura: vesoljska pustolovščina, ob katerem vam bo srce hitreje bilo. Zathura je zgodba o prepirljivih bratih, šestletnem Dannyju (Jonah Bobo) in desetletnem Walterju (Josh Hutcherson), ki ju odnese v najgloblje, najtemačnejše vesolje, ko igrata skrivnostno igro, ki sta jo odkrila v kleti njune stare hiše. Zdaj morata pozabiti na svoje prepire in z združenimi močmi dokončati igro, sicer bosta za vedno ujeta v vesolju.

Poleteli bomo!

Plodoviti pisatelj otroških knjig Chris Van Allsburg (Jumanji, Polarni vlak) in njegov partner William Teitler sta predstavnikom Columbia Pictures predstavila okvirno zamisel za Zathuro takoj, ko sta naredila osnutek knjige. "Predstavila sva jo Amy Pascal, Mattu Tolmachu in Amy Baer. Bili so navdušeni," se spominja Teitler. "Ko je Chris zaključil s pisanjem, sta scenarista David Koepp in John Kamps prebrala knjigo in zelo jasno sta si predstavljala, kako jo bosta priredila za veliko platno."

"Od prvotne predstavitve Jumanjija do končnega izdelka na velikem platnu je preteklo kar sedem let," nadaljuje Teitler. "Z Zathuro je šlo veliko hitreje, ker so vsi takoj sprevideli, kako krasen koncept je za film."

Izziv prirejanja Zathure za veliko platno je bilo diametralno nasprotje večine literarnih del, ki jih je potrebno "stisniti" v dve uri trajajoč film. Van Allsburgove knjige spoštujejo format otroške literature. Vsaka knjiga je izjemno koncizna, ima 32 strani in 14 ilustracij. To je krasen načrt za razširitev v celovečerni film, scenaristom to daje jasno zasnovo, hkrati pa jima omogoča ustvarjalno svobodo za razširitev izvirnega materiala.

"Ko sem prebral scenarij, me je prevzel odkritosrčen opis vseh likov," pokomentira Favreau. "David (Koepp) in John (Kamps) sta ohranila veliko čustev in podob Chrisove knjige."

Producent Mike De Luca se strinja in dodaja: "To je čudovit scenarij. Razširil je tematike knjige in jih spremenil v vznemirljivo pustolovščino, ob kateri zastaja dih, zgrajeno okrog dveh bratov, ki si skačeta v lase."

O produkciji

Favreau je po nedavnem uspehu filma Škrat iz večih razlogov Zathuro izbral za svoj naslednji projekt. Iskal je film, ki bi bil tehnični izziv, hkrati pa bi lahko povedal napeto zgodbo, ki v svojem bistvu prinaša globoko sporočilo. "Želel sem, da bi Zathura vžgala približno tako kot zgodnejši filmi, ki jih je Steven Spielberg delal pri Amblinu, na primer E.T. in Bližnja srečanja tretje vrste, ter kot je to uspelo Georgu Lucasu z Vojno zvezd.

To so znanstvenofantastične zgodbe, ob katerih sem odrasel in to sem si želel raziskati v tem filmu. Poleg tega se mi je zdelo zabavno delati s posebnimi učinki, miniaturami, roboti, računalniško grafiko - s temi področji se v preteklosti nisem imel priložnosti igračkati. Ko sem s Škratom za kanec okusil, kako je snemati tovrstne filme, se mi je Zathura zdela naslednji logični korak, da bi izzval samega sebe in da bi kot filmski ustvarjalec rasel."

Še en razlog, da se je lotil Zathure, je bolj osebne narave. "Zdaj imam dva otroka in skupaj gledamo veliko otroških filmov. Ta je pritegnil moji tankočutnosti. Ena od nalog filmskega ustvarjalca je vložiti energijo v to, da svetu prenesete sporočilo, v katerega verjamete. Všeč so mi zgodbe, ki nudijo upanje, in filmi, ki se ukvarjajo z odgovornimi temami. Ko delaš filme za mlade, bi to morali biti majhni aspirini v jabolčnem soku. V središču bi morali vsebovati sporočilo."

Ker je Favreau vrsto let delal kot neodvisni filmar, sta producenta Teitler in De Luca vedela, da bo k materialu pristopil na drugačen način. "Prestar sem, da bi rekel, da sem odraščal ob Amblinovih filmih iz osemdesetih, na primer E.T., Nazaj v prihodnost, Gremlini in Goonieji, vendar so bili vsi ti dovolj pustolovski, da so bili všeč vsej družini," pravi De Luca. "V Zathuri je Jon ohranil tiste vrste spodobnost, hkrati pa ji je vdahnil svoj pečat, ki je zanimiv tudi za odrasle." Teitler dodaja: "Vsi vemo, da ima Jon dober nos za komedijo. Ima pa tudi dober občutek za čustveno srce zgodbe. Scenarij ima že sam po sebi veliko srčnosti in ko ga je razvijal s scenaristoma in igralci, je našel vse čustvene in komične trenutke sredi akcije in pustolovščine."

Ker ima Favreau izkušnje kot igralec in režiser, je po lastnem mnenju lažje prepoznal čustveno povezanost med liki, ki poganja zgodbo. "Dober poznavalec medčloveških odnosov sem," pravi. "Ker sem bil scenarist, režiser in igralec, sem lažje ustvaril situacijo, v kateri lahko delam z igralci, da skupaj dosežemo nekaj pristnega. Bolj ko so situacije pristne - celo če so tako nenavadne, kot je hiša v vesolju - lažje zgodbo zasidraš v resničnosti. Na ta način se občinstvo lažje naveže na like in skupaj z njimi doživi pustolovščino."

Iskanje skreganih bratov

Po izdelanem scenariju so začeli iskati glavna igralca za upodobitev bratov. Walter in Danny sta si zelo različna, čeprav sta brata. Teitler razlaga. "Starejši Walter ne sovraži mlajšega brata, le ne ljubi se mu ukvarjati z njim. Danny se vseeno zgleduje po njem, želi si njegove pozornosti in spoštovanja."

"Hotel sem mlade igralce, ki bi znali improvizirati in pristno reagirati v določenih okoliščinah," pravi Favreau. "Nisem želel zgolj otrok, ki bi znali v pravem trenutku povedati svoje stavke in vpiti, ko bi prišla pošast. Znati bi morali nadgraditi tisto, kar piše in v tem najti realnost. Kadar celoten film zaupate dve pobičema, morate najti najboljše igralce."

Iskali so jih v petih mestih v ZDA in za vsako od obeh vlog so si na avdicijah ogledali po 500 dečkov. Vodja izbora igralcev Avy Kaufman si je ogledala tudi posnetke iz vse države in Kanade.

Glavna igralca so našli v New Yorku. Dvanajstletni Josh Hutcherson iz Kentuckyja je dobil vlogo Walterja, starejšega brata, ki mu gre na živce mlajši brat, ki išče pozornost. "Josh je prav tako dober igralec kot vsi, s katerimi sem kdaj delal," pravi Favreau. "Prišel je potem, ko smo si ogledali na stotine fantičev njegovih let. Bilo je, kot bi vozili ferrari, potem ko smo bili zgolj za volanom volkswagenov. Znal je vključiti tudi najbolj subtilne napotke."

Favreau je bil enako navdušen nad drugo izbiro, sedemletnim Newyorčanom Jonahom Bobojem, ki je dobil vlogo Dannyja. "Jonah nima veliko izkušenj z igranjem," pojasni režiser, "vendar je odkritosrčen in je markantna osebnost. Igranja se lahko naučite, tega dvojega pa ne."

Pred podpisom pogodbe se je Favreau pogovoril z njima in njunimi starši, da bi se prepričal, če vedo, kaj jih čaka. Ne le, da bosta morala igrati, tudi telesno bosta morala prenesti napore trimesečnega snemanja. Na snemanju bosta morala veliko časa preživeti viseč na vrveh, tekati pred roboti in Zorgoni, pa tudi premetavalo ju bo ves čas.

Hutcherson se je prav zaradi realizma Zathure rad potrudil. "Na snemanju je bilo dokaj lahko, saj so naju res preganjali Zorgoni," pravi. "Bili so pravi požari in meteorski dež. Ker je bilo vse tako resnično, sem se zlahka vživel v lik."

Favreau si je že od vsega začetka v vlogi predanega, čeprav malce raztresenega očeta želel Tima Robbinsa. Bil je vesel, ko je Robbins vlogo sprejel. "Tim je bil naša prva izbira," se spominja režiser. "Po moje ga je film pritegnil, ker ima družino. In v komedije vedno vnese veliko srca in duše."

Kakovost scenarija in specifična družinska dinamika, s katero se ukvarja, so bili za Robbinsa pomembni faktorji, ko je sprejemal odločitev. Uvidel je, da gre v filmu sicer predvsem za vesoljsko pustolovščino, vendar pripoveduje tudi o družinskem popotovanu - potovanju, ki pripelje do medsebojnega razumevanja.

"Če naj fantazija vžge, mora prihajati iz prepričljive situacije," komentira Robbins. "Tako kot v vsakem krasnem družinskem filmu morajo obstajati problemi. Obstajati mora pot, ki jo mora družina odkriti, da se razvije, da se spremeni. Prvih 20 strani scenarija pripoveduje o težavah in o tem, kaj se dogaja doma."

"To je pripoved o dečkih, ki se soočita s svojo tekmovalno naravo," pravi De Luca, "in o tem, kako nazadnje združita moči, da se vrneta domov. Ker je vse to tako resnično, vas prepričajo tudi domišljijski elementi. Deloma smo vlogo zaupali Timu prav zato, da bi ohranjal realnost, občutek, da gre za družino, ki se ukvarja z resničnimi težavami."

Še en razlog, zakaj se je Robbins tako pozitivno odzval na scenarij, je bila njegova univerzalnost, kar zadeva otroke in njihovo domišljijo. "V svoji domišljiji vedno potujete na različne kraje, čeprav ste ves čas v svoji hiši," pripoveduje Robbins. "Predstavljate si vse, od kavbojev in Indijancev, do vojakov in vesoljskih pustolovščin. Vendar se vse to dogaja v varnem zavetju doma. V Zathuri hiša potuje po vesolju in o tem otroci pogosto sanjarijo, kar ji daje univerzalnost. Vsi smo se nekoč znašli na tem potovanju v svoji hiši, dnevni sobi, v svoji domišljiji. Ta pustolovščina ju dejansko ponese tja gor in to se mi zdi prav prima."

O igralcih

Josh Hutcherson (Walter) je pri dvanajstih že delal z mnogimi največjimi hollywoodskimi igralci in režiserji. Pri Kicking & Screaming sta bila njegova soigralca Will Ferrell in Robert Duvall. Je zvezda filma Little Manhattan.

Poleg tega je ob Tomu Hanksu nastopil kot Junaški deček v Polarnem vlaku Roberta Zemeckisa. Nedavno je dokončal snemanje komedije RV v režiji Barryja Sonnenfelda, v kateri igra Robin Williams.

Na televiziji je nastopil v Wilder Days, Miracle Dogs, Urgenci, The Division ter Line of Fire.

Jonah Bobo (Danny) je star samo osem let, a je nastopil že v velikem številu različnih produkcij. Pred kratkim je posnel film Around the Bend, v katerem so igrali tudi Christopher Walken, Michael Caine in Josh Lucas. Zadnji dve leti ste ga lahko videli na festivalu v Sundancu, igral je Shamusa Nobleta v Strangers with Candy (2005) in Sama Zaidmana ob Mary Louise Parker v The Best Thief in the World (2004).

Njegov glas je znan v številnih ameriških gospodinjstvih z otroki, saj posoja glas Austinu v nadaljevanki Backyardigans. Glas je posodil tudi Todu v prihajajočem Fox and the Hound Two.

Bobo ima rad dobri stari rock' n roll, rad igra klavir in zelo občuduje baseball (navija tako za New York Mets kot za New York Yankees).

Tim Robbins (očka) je kot igralec debitiral leta 1972 v Theatre for the New City. Po diplomi na UCLA je profesionalno debitiral na televiziji v St. Elsewhere. Istega leta je bil soustanovitelj The Actor's Gang.

Leta 2003 je za Skrivnostno reko dobil oskarja, zlati globus in nagrado igralskega sindikata. Od takrat je posnel še Code 46 Michaela Winterbottoma in Vojno svetov Stevena Spielberga.

Leta 1992 je navdušil kritike v Igralcu Roberta Altmana. Za vlogo je prejel nagrado v Cannesu in zlati globus v kategoriji najboljši igralec v musicalu ali komediji. Istega leta je nastopil v Bobu Robertsu (ki ga je tudi režiral) in ki mu je prinesel nominacijo za zlati globus.

Nastopil je še v filmih Kaznilnica odrešitve, Kratke zgodbe, Five Corners, The Hudsucker Proxy (Hulahop), Jacob's Ladder (Jakobova lestvica groze), Bull Durham in Human Nature.

Po lastni igri je režiral film Embedded Live: A Film. Robbins je bil scenarist, režiser in producent filma Cradle Will Rock. Pred kratkim je končal snemanjem drame o apartheidu Hot Stuff v režiji Phillipa Noyca.

Robbins je bil tudi režiser, scenarist in producent Zadnjega sprehoda (Dead Man Walking). Kot scenarist in režiser je debitiral s politično satiro Bob Roberts. V njem je tudi nastopil in bil soavtor skladb za film.

Bil je izvršni producent dokumentarca The Typewriter, the Rifle and the Movie Camera. Leta 2002 je nastopil v igri The Guys, ki pripoveduje o gasilcu, ki je 11. septembra izgubil osem mož. Ob njem sta nastopili Swoosie Kurtz in Susan Sarandon.

Leta 1982 je bil soustanovitelj Actors' Gang, ugledne losangeleške gledališke skupine, ki postavlja na oder izvirne in provokativne igre. Actors' Gang je prejela več kot 100 priznanj.

O režiserju

Jon Favreau se je uveljavil s filmom Swingers. Zadnji film, ki ga režiral, je bil Škrat. Kot režiser je debitiral z Made, za katerega je napisal tudi scenarij in v njem zaigral ob Vincu Vaughnu in Seanu "Puffyju" Combsu.

Nastopil je tudi v filmih Wimbledon, Something's Gotta Give (Ljubezen je luštna stvar), Daredevil, Marciano, Love and Sex, The Replacements, Very Bad Things, Deep Impact (Zadnji udarec) in The Break-Up.

Na televiziji je nastopil v Prijateljih, Sopranovih in Dinner for Five.

Komentarji

6.1. 2006 ob 13:40

upam da bo dober filem saj sem videl reklamo in se mi je zd ela zelo dobra

— Tim
6.1. 2006 ob 13:41

johj kako bo ta filem dober

— filem je zelo dober
28.1. 2006 ob 8:26

bala ker je film sinhroniziran v slovenščino

— bala
28.1. 2006 ob 21:04

use skp je fuul glupo

— lara
28.1. 2006 ob 21:07 zvezdica

dragi gostje! splača ser vm vidt ta film ker še nism gledala bolšga (no...gledala ga nism u kinu ampak u španskem jeziku). resss noro hut!!

— larchy
8.2. 2006 ob 19:22

Jumanji je bil boljši...

— Ales
11.2. 2006 ob 9:04

fuL zabito kr je sinhronizirano u sLovenscino... drugace pa sm gLedaLa fiLm u španscini in je ok.

— bibaa
12.2. 2006 ob 10:12 zvezdica

Tudi jaz sem ga pogledal pa morem povedati, da film zelo zelo dober.Prava družinska pustolovščina

— David
17.2. 2006 ob 18:55

film je zlo dobr.sinhroniziran lara in bala al kar koli že staneumne. *pejte ga gledat*

— žigy car
18.2. 2006 ob 11:54

Jaz sem si fil ogledal in se mi je zdel veliko bolši od jumanjija, res je vreden ogleda.

— SLACKER
18.2. 2006 ob 12:19

JE FUL KUL FILEM POJDITEGA SI OO GG LL E DD AA T II

— ALI
18.2. 2006 ob 13:28

b e d a

— lskfv
19.2. 2006 ob 9:59

mislm, da bo film ok, ker sm vidla sam reklamo, newem še.

— špela
19.2. 2006 ob 11:31

FILM JE SUPER(+)

— BLAŽ
20.2. 2006 ob 11:38 zvezdica

Moja otroka sta stara šest (prvi razred) in pet let. Tretjino filma sta vplila, jokala in si zatiskala oči. Film je prehud in ni prav nič družinski!

— Sandi
20.2. 2006 ob 17:47

jst grem jutr gledat ampak mislm da je ful hud film

— sabi
21.2. 2006 ob 8:26

no...jz ga grem pa dons gledat..sicr me mau mot k sm slišala da je sinhroniziran...ampa k če je res dobr me to ne bi smel mott. bomo widl:)

— Ł@ŁŁY:)
21.2. 2006 ob 8:28

aya...jumanji sm pa gledala pa mi je biu ful ušeč tko da čeprow nism ljubitelj vesoljskih zadev mislm da bo ql ker je zanimiva zgodba že pr jumajiju:)

— Ł@ŁŁY:)
21.2. 2006 ob 22:19

Ali je film preveden v slovenščini cel ali so podnapisi v slovenšlini?

— Matjaž
22.2. 2006 ob 17:10

filma si nisem ogledala v kinu ampak na računalniku je zelo kul in mi ni žal da sem si ga ogledala oglejte si ga ne bo vam žal je res ful kul filem

— didi
22.2. 2006 ob 18:33

Film sem gledala v angleščini, ker mi je pač bolj ušeč saj ne maram sinhronizacije. Film pa je po moje kopija od Jumanjija kr je res na isti osnovi... Splača se ga gledat sam za majhne otroke ni tako primeren. Ocena 6/10 :)

— Pikica
22.2. 2006 ob 20:30

TUDI JAZ SEM GA POGLEDALA PA MORAM POVEDATI, DA TAKEGA DOBREGA FILMA ŠE NISEM VIDELA. PRAVA DRUŽINSKA PUSTOLOVŠČINA

— KARMEN
23.2. 2006 ob 13:52

pa kako ste usi bedni no tamali skoz neki ''res,res'' dejte pravi komentar kod ga bom sedajle dal jast:tale zathura ne se mi res res zdi primerna ampak ne za otroke mlajse od 7 let!

— martin
23.2. 2006 ob 15:33

film je bil ful doer.čeprau sem star 36 let mi je biu ful všeč.splača se vam dat 800 tolarjev za ta film ne bo vam žau (čeprav si ga nisem pogledau in sem si to vse izmislil je po mojem odličen.):):):):)

— ivan
23.2. 2006 ob 23:49

sandi,reci da se hecaš!pa saj jim nisi dal za gledat grozljivke,kaj pa je v zathuri grozljivo?svašta. nezahteven film za nezahtevne gledalce.čeprav je bolj otroški,mislim da se lahko tudi odrasli sprostijo ob filmu,posebej mi je pa všeč da se dogaja v vesolju.če bi ga primerjal z jumanji bi rekel,da ima vsak svoje dobre in slabe lastnosti.na koncu bi se pa le odločil za jumanji.

— Scorpion
24.2. 2006 ob 11:09

pa film je res kul kaj vse se dogaja.Znanstvena fantastika.Ful je cool peljite se v koloseja in ja idite gledat.Splača se! :):)

— ***cukrček***
24.2. 2006 ob 12:06

preveč znanstvene fantastike

— primož
24.2. 2006 ob 18:44 zvezdica

Vsebina se mi je zdela zelo dobra!Najbolj me je presenetilo, ko so bili v filmu taki prizori, ki malo trzneš.Na začetku filma sem vedel, da bo zelo napet.To sem vedel pa zaradi tega,ker sem gledal podoben film kot zathura.Vendar žal se nespomnem naslova.Ta film je eden najboljših filmov do zdaj!Upam,da bo še kakšen film tako napet.Še ena stvar mi je bila zelo pametna,ker je tudi veliko fantazije.

— Benjamin
24.2. 2006 ob 21:29

Veliko takšnih "mladinskih" filmov sm že gledala (če temu lahko rečemo mladinski film) pa je bil ta res daleč najboljši! folk pejte gledat film je spektakel!

— biondy
25.2. 2006 ob 11:22 zvezdica

Zathura je ful dober film, zaradi veliko fantazije, prizorov in zvokov, pri katerih trzneš. Na film sem odšel skupaj z tremi brati. Najmlajši je star 5 let. Pri filmu se ni nič jokal, si zatiskal oči, saj mu je bil film totalno kul!

— MATEJ MUNIH
26.2. 2006 ob 14:47

Film je carski, ampak ne za mlajše od 6 let. Odlični prevodi in sinhronizacija ! Sigurno ga bova šla gledat še enkrat!

— LUKA IN MAMI
26.2. 2006 ob 15:17

Zakaj ni pri posamezem filmu na Vaši strani navedeno za katero starost je film primeren?

— Sašo
27.2. 2006 ob 9:41 zvezdica

S 7-letno hčerko sva si ogledali film Zathura - bil je obema všeč, sploh hčerki, ki me je prosila, da bi si ga šli že prihodnji teden spet ogledat. Res odlična pustolovščina za otroke...tako kot je Pišček senzacija za malo mlajše otroke, je Zathura za malo večje - od 6 let naprej - moje mnenje...

— sonja
28.2. 2006 ob 15:14

mislim da bo ta filem ful dober.VSE JE FUL DOBRO KER IMA VSEGA PO MALO.(FANTAZIJE,RESN IČNOSTI...) MKOOMAJ ČAKAM

— kelly
1.3. 2006 ob 18:15

Film je ful kul!Pejte ga gledat!

— SIMON
2.3. 2006 ob 10:11

TA FILEM JE RES SUPER.NEKATERI KOŠČKI FILMA SO POUČNI AKCIJSKI NEKATERI PA SMEŠNI.RES DOBER DRUŽINSKI FILM.NAJBOLJŠI DO SLEJ. SPLAČA SE VAM GA POGLEDAT!

— NEZNANKA
3.3. 2006 ob 15:20

sandi je mal smešen film sploh ni grozen *razen če sta njegova otroka mal glupa*film je LJUDJE PEJTE GA GLEDAT!

— kr en
4.3. 2006 ob 18:51

Sinhronizacijo bi morali ukinit, besede ne zvenijo tako dobro kot v angleščini, kaj je narobe s tem če so samo slovenski podnapisi.

— gringo13
5.3. 2006 ob 11:13

tole sem jaz šel gledati 4 marca v kino ZATHURA David

— tomaž,romana
5.3. 2006 ob 19:50

KAKO DOLGO,BO ŠE FILM IGRAL V KOLESEJU V CELJU MERCATOR BOLJ POTROBNO,KER ME ZELO ZANIMA KAKŠEN JE FILEM PA ŠE TO KO JE SANDI NAPISAL DA STA SE NJEGOVA OTROKA JOKALA NI MOGOČE KER IMAM MLAŠEGA NEČAKA IN NI MOGOČE ON SE NI JOKAL KO STA ŠLA Z BRATOM V KINO KOLOSEJ CELJE 3000,MERCATOR PROSIL BO ŠE AL JE FILM PRIMIREN ZA OTOKA STAREGA MAJA 11 LET?

— ZaNiMaČ
5.3. 2006 ob 20:07

Prosil bi vas da še filem postite kakšna dva tedna npr. do 20.03.2006 ipd. zahvaljujem se vam v naprej lepa vam hvala !!! Vam ki pregledujete komentarje in vašim sodelavcem!!! prosim da nedalono sporočie ali bo še ZATURA ostala ali ne bo jutri !!! spročite

— ZATURA
10.3. 2006 ob 9:19

Ali je ta film sinhroniziran v slovenscino?

— vprasanje
10.3. 2006 ob 19:08

NOBEN NE POVE KEJ VEČ U FILMIH!

— zanima meee
10.3. 2006 ob 19:09

JA V SLO. JE SINHRONIRAN.

— LOLGG
12.3. 2006 ob 11:56

Pirati s karibov je boljši film od zathure!

— DAVID
18.3. 2006 ob 8:34

no tale film pa ni bill k'r t'ko mal. mi smo ga sli gledat pa je bil družinski film. moj bratec je star 5 let pa ni cvilu in vpil ampak je film gledu lepo zraven očija edin men se je mal zmešal p'r doom da sem šel ven. in tud napet je blo k si si mislu ''k'va bo pa zdej?!''pa tud velik sem se naucu v bratovscini . no to je blo vse pa pohvalu bi vas rad film je bil ''carski''. =)

— petja
21.3. 2006 ob 17:25 zvezdica

Film je poln zn. fantastike dosti ljudi le te ne mara jast pa v njej uzivam tako da vam,kateri uzivate v obilju zn. fant. lahko povem,pojdite si ogledat film ker vam ne bo zal!!!

— Bosanc
22.3. 2006 ob 7:53

no ja film ni nič posebnega...slovensk i za otroke, govorijo po žabarsko pa še zanimiv ni. THE END

— nič posebnega
24.3. 2006 ob 13:09 zvezdica

sedimo tri bolj spredaj, za nami majhni otroci. Mi se ves film režimo, otroci po filmu vsi bledi :)) prvo sem si rekla, da ne grem tega gledat, ni mi žal, da sem si premislila, smešno smešno

— lolo
1.4. 2006 ob 21:59 zvezdica

idite pogledat ta film.zelo se vam splaca.na zacetku malo pogovora potem pa nomstop akcija v vesolju.ne bo vam zal.

— vseved
29.4. 2006 ob 12:11 zvezdica

Jumanji. Odlični film, ki ga ne more prseči nihče. Odlično zameša fantazijo, komedijo, dramo, pustolovski film in nenazadnje celo romantično zvrst. Tokrat pa smo dobili Zathuro, vesoljsko pustolovščino. Klišejska zgodba o dveh bratih, ki se, kakor ponavadi v takih filimh, ves čas kregata. In tako že mislimo, da je tega parodiranja na Jumanji konec. A se motimo. Potem nam potisnejo klišejsko psihopatsko igračo, ki je kakor ponavadi skrita na podstrešju v neki novi hiši. In tu se klišeji končajo. A nadaljevanje je še bolj bedno. Kajti že na polovici se nam zdi, da so ustvarjalci z naslovom VESOLJSKA Zathuro omejili na vesolje in tako zgodba izgubi svežino. In tako Zathura ne seže Jumanjiju niti do peta. In tako dobimo še en Hoolywoodski klasični klišejski družinski film s, kakor ponavadi, že prežvečeno in predvidljivo zgodbo.

— Dejan
11.2. 2007 ob 10:24

ta film je super cool gledala sem ga v kinu in še sposodla sem si v videoteki tako da boljšega filma še nisem videla

— blabla
28.10. 2009 ob 12:22

KULSKI FILM SPLOH PA KO POLETIJO TAM GOR VAV JAS GA TAK MAM NA CEDEJU TAG DA SM SE GA MAL NAVELIČALA SAM JE PA MEGA FILM RES PRAVM.

— GALA LOLIPOP
24.1. 2010 ob 11:35

Film ja ful zakon. Prvo sm mislila da je otročji ampak je preekten.
Kristen Stewart iga jupi!!!!!!!!!! miljonkrat gledal!!!!!!!!!!!!!!!

— Nuppca
20.2. 2015 ob 12:11

film gledla že miljonkrat ampak ne moreš se ga naveličat

— tijč

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.