Kolosej
Film distribucije Continental Film

Zaporniško dvorišče

športna komedija
Na sporedu od: 1.9.2005, Kolosej Ljubljana
1h 53min / 113min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Sheldon Turner
Režija: Peter Segal
Zaporniško dvorišče je komedija, v kateri v glavnih vlogah nastopata Adam Sandler in Chris Rock. Ko bivši nogometni igralec Paul Crewe pristane v zaporu, ga stražnik tam prisili, da oblikuje pestro nogometno moštvo - ki bo igralo proti stražnikom. Komedija je remake filma iz leta 1974, ki mu je bilo naslov The Longest Yard in v katerem je blestel Burt Reynolds.

Zgodba

Columbia Pictures in Paramount Pictures predstavljata film v produkciji Happy Madison/MTV Films v sodelovanju z Callahan Filmworks - Zaporniško dvorišče. V glavnih vlogah nastopata Adam Sandler in Chris Rock. To je komedija o bivšem profesionalnem nogometašu, ki se trudi biti pošten v eni izmed najtežjih situacij. Ko bivši NFL igralec Paul Crewe (Sandler) pristane v zaporu, ga stražnik tam prisili, da oblikuje pestro nogometno moštvo. Kaznjenci se združijo, ko ugotovijo, kdo bo njihov nasprostnik - stražniki. S pomočjo kolegov zapornikov Natea Scarborougha (Burt Reynolds) in Oskrbnika (Chris Rock) Crewe zapornikom ponudi priložnost za maščevanje. Mean Machine se torej vrača, kajti komedija je remake filma iz leta 1974, ki mu je bilo naslov The Longest Yard in v katerem je blestel Burt Reynolds.

Film se lahko pohvali tudi z mnogimi slavnimi športniki, kot so Michael Irvin (Dallas Cowboys), Bill Romanowski (Oakland Raiders, Denver Broncos, Philadelphia Eagles in San Francisco 49), Brian Bosworth (Seattle Seahawks) in Terry Crews (San Diego Chargers, Washington Redskins, St. Louis Rams). V filmu nastopajo tudi rokoborci, kot so Bill Goldberg, Steve Austin ( Stone Cold Steve Austin), Kevin Nash in kick-boxerja Boba Sappa.

Adam Sandler je treniral z nekdanjim profesionalnim nogometašem Seanom Salisburyjem in trenerjem Markom Ellisom.

O produkciji

Adama Sandlerja smo že videli v komedijah s športno tematiko in sicer v filmih Happy Gilmore in Mamin sinko, zdaj pa še v Zaporniškem dvorišču. Sandler igra nogometaša Paula Crewea, ki ga je v originalni različici iz leta 1974 uprizoril Burt Reynolds.

Producent Jack Giarraputo pravi, da se je tega projekta lotil zelo resno in z vsem spoštovanjem. "Klicali smo Burta Reynoldsa, da nam je dal svoj blagoslov. Nismo pa dobili le blagoslova, Burt je namignil, da bi pri filmu tudi sodeloval." Tako je dobil vlogo trenerja Natea Scarborougha. "Ponosen sem, da je film, ki smo ga posneli pred tridesetimi leti, spet oživel. Zdi se mi enkratna priložnost, da se film, ki so ga takrat ljudje tako dobro sprejeli, ponovno posname in morda postane še boljši, kot je bil tisti pred leti," pravi Burt Reynolds.

"Izvirni film iz leta 1974 sem si ogledal s svojim očetom in zdaj so moški moje starosti sami očetje in lahko peljejo svoje sinove gledat novo različico," pravi Giarraputo. "To je enkratna priložnost, da oživimo in predstavimo te like tudi sedanji generaciji. "

Chris Rock, ki igra Oskrbnika, pravi, da so želeli tako igralci kot ekipa ponovno občutiti energijo iz izvirnika. "Zaporniško dvorišče je zabaven film z velikimi igralci -- to je ravno takšen film, kakršnega del si tudi sam želim biti in tudi sem... v filmu, v katerem je vsak lahko zabaven in v katerem je vsak zvezda."

Režiser Peter Segal, ki je sodeloval z Adamom Sandlerjem že v romantični komediji Petdeset prvih poljubov in v satiričnem Besu pod kontrolo, pojasnjuje pristop, ki ga je ubral pri filmu: "To je tako, kot bi našel nekje skrit avto, corvetto '66, ki je prava klasika v Ameriki. Biti moraš zelo previden pri prenovi in obnovi. Ne smeš se je dotikati, le dodati moraš nekaj novih stvari in se popeljati z njo. Ljudje tako lahko še vedno uživajo v vožnji, kot so nekoč. Enako je s filmom Zaporniško dvorišče."

Nelly, slavni in uspešni raper, je v tem filmu debitiral kot igralec. "Gledalci bodo imeli dober razlog, da navijajo za kaznjence. Sočustvovali bodo s ponižanimi, premaganimi. Ko vidiš nekoga, po katerem ves čas hodijo, ga ponižujejo in ki nima razloga, da bi ponovno vstal in zaživel, pa mu vendarle to uspe, ga želiš videti, kako zmaga in se maščuje. Upravnik zapora ves čas hodi po kaznjencih, a oni ves čas znova vstajajo."

Mark Ellis, športni koordinator tega filma, pravi, da je zelo pomagalo, ker je Adam želel, da bi bila njegova igra profesionalna in njegov talent je to omogočil. "Sandler je pravi tekmovalec," pravi Ellis. "Garal je in treniral in gledalci bodo videli, da gre zares in to je tisto pravo." Eden od razlogov, da je bila prvotna različica filma tako uspešna, je, da je v njem nastopilo veliko odličnih igralcev in športnikov. Zato so se ustvarjalci nove inačice odločili poiskati številne uspešne športnike, da upodobijo like, ki bodo videti resnični. "Moj najljubši lik v fimu iz leta 1974 je bil Dick Kiel," pravi Giarraputo. "Za navdih smo uporabili njega in številne druge like, da smo oblikovali drugačno, a prav tako izvrstno zasedbo igralcev." Prava duša teh likov pa je mož po imenu Dalip Sight, dvesto kilogramov težak rokoborec iz Indije. "Njegov agent nam je poslal njegov posnetek. Dalip je ogromen. Samo za zajtrk poje 24 jajc in štiri piščance, "dodaja Giarraputo.

O likih

Ekipa zapornikov je sestavljena iz Paula Crewea (Adam Sandler), Oskrbnika (Chris Rock), trenerja Natea Scarborougha (Burt Reynolds) in Meggeta (Nelly).

Paula izključijo iz lige zaradi goljufanja, potem pa vtaknejo v zapor zaradi incidenta s policijo. V zaporu ga vsi sovražijo in Crewe si želi samo mirno odsedeti svoj čas in se drži zase. Upravnik zapora Hazen pa ima drugačne načrte.

"Ko pride Crewe v zapor, ga igranje nogometa sploh ne zanima," pravi režisr Peter Segal. "To je del njegove bridke preteklosti. Ko ga upravnik določi, da bo igral v ekipi, noče imeti nič s tem. Čeprav ga v to prisilijo, mu je ob tem vseeno dana priložnost, da si pridobi določeno spoštovanje zapornikov in vseh ostalih." Segal pravi, da je Sandler ravno pravšnji človek za vlogo, ki jo je pred leti odigral Burt Reynolds. "Ko je ta lik igral Burt, je veljal za sex simbol. Veljal je za pravega lepotca in veliko zvezdo. To je nekaj, s čimer se je težko kosati, pa vendar je Sandler zgrabil vlogo, obudil Burtov lik in ga tudi po svoje izoblikoval. Zabaven je kot vedno, pa vendar pokaže tudi odločnost in moč. Mislim, da bo presenetil mnogo ljudi."

Crewejeva desna roka je Oskbrnik, ki ima vezi z zunanjim svetom. "Oskrbnik je moški, ki ima tako rekoč pod kontrolo celoten zapor," pravi Giarraputo. "Lahko ti prinese karkoli, spozna s komerkoli, je odličen prijatelj, ki si ga želi imeti vsak, ki je v zaporu." Za upodobitev tega lika so izbrali Chrisa Rocka, veliko zvezdo oddaje Saturday Night Live. Bil je popoln za to vlogo. "Ko je Sandler preučil Oskrbnikov lik, je takoj pomislil na Chrisa. Je človek, ki je vedno poln idej in je krasen sodelavec," še pravi Giarraputo." Segal pa dodaja: "Chris Rock je veliko pripomogel k posodobitvi filma iz leta 1974."

" Z Adamom sva prijateja že osemnajst let," pravi Chris. "Ko sva še oba delala pri Saturday Night Live, sva si delila celo pisarno, pa vendar tokrat prvič sodelujeva pri filmskem projektu." Chris ne more zanikati, da je bila med njim in Adamom določena tekmovalnost. "Oba sva komedijanta in Adam je res zabaven in smešen. Tako kot on sem moral dati vse od sebe."

Preden so izbrali še ostalo filmsko ekipo, sta se Giarraputo in Sandler posvetovala z Burtom Reynoldsom. Burt je tokrat prevzel vlogo trenerja Scarborougha. Čeprav so dnevi športa zanj že preteklost, ima Scarborough dolgoletne nogometne izkušnje, prav tako kot je bil Burt nepogrešljiv pri snemanju tega filma. "Burt je srce in duša tega filma," pravi Giarraputo. "On je tisti, ki je resnično vedel vse in pomagal posneti sodobno različico iz leta 1974."

O igralcih

Adam Sandler (Paul Crewe/izvršni producent) je zelo uspešen v zabavni industriji. Je igralec, pisec, producent, režiser in glasbenik. Vrata v pot slave in uspeha so se mu odprla, ko je bil del zasedbe Saturday Night Live.

Debitiral je v filmu Coneheads, v katerem je nastopil z Danom Aykroydom in Jane Curtin. Postal je skoraj pravi neodvisni mini studio, ki je povezan s skoraj vsemi vejami filmske industrije. Happy Gilmore je bil eden izmed najuspešnejših filmov leta 1996. Filmski proračun zanj je znašal 12 milijonov dolarjev, zaslužil pa jih je 75 milijonov. Potem so tu še drugi uspešni filmi, ko so Poročiva se, Mamin sinko, Očka po sili in Gospod Deeds.

Sandler je sodeloval s piscem Timom Herlihyjem pri scenariju za komedije Happy Gilmore, Little Nicky, Billy Madison, Očka po sili in Mamin sinko. Film Billy Madison je postal prava kultna klasika za študente po vsej Ameriki. Adama smo videli tudi v filmih Punch-Drunk Love, Adam Sandler's Eight Crazy Nights, za katerega je napisal in ga produciral. Videli smo ga tudi v Besu pod kontrolo, v katerem je igral z Jackom Nickolsonom in Mariso Tomei, potem v Petdesetih prvih poljubih in v Špangleščini. Sandler je bil izvršni producent pri filmih Deuce Bigalow: Male Gigolo, Zverina, Joe Dirt, The Master of Disguise, The Hot Chick, in Dickie Roberts: Former Child Star.

Sandlerjevo produkcijsko podjetje Happy Madison Productions je pred kratkim podpisalo pogodbo s Columbia TriStar Domestic Television za razvijanje televizijskih oddaj.

Chris Rock (Oskrbnik) je prejel številne nagrade in pozitivne kritike za svoje bistre in drzne šale. Dobil je tri emmye in dva grammya. Svoje dolgoletne sanje pa je uresničil, ko se je pridružil ekipi Saturday Night Live. Bil je tudi voditelj letošnje podelitve oskarjev.

Chrisa Rocka bomo lahko kmalu slišali v animiranem filmu Madagaskar, kjer je posodil glas enemu izmed likov. Posnel je še filme Head of State, ki je obenem njegov režijski prvenec, V slabi družbi, Down to Earth, Betty, Dogma, Dr. Dolittle, Smrtonosno orožje 4, New Jack City, CB4 in Policaj iz Beverly Hillsa II. Chris je nastopil tudi V HBO-jevih komedijah Never Scared, Bigger & Blacker, Big Ass Jokes in Bring the Pain. Štiri sezone je imel na HBO-ju svojo oddajo The Chris Rock Show. Napisal je tudi knjigo Rock This, ki je izšla leta 1997 in postala uspešnica.

Burt Reynolds (Nate Scarborough) je bil že nominiran oskarja in je dobitnik zlatega globusa za film Boogie Nights (Vroče noči). Dobil je tudi več drugih nagrad.

Igral je v filmih kot so The Dukes of Hazzard, Forget about It, Cloud Nine, Grilled. Trenutno snema film End Game, v katerem igra z Cuba Gooding Jr. Njegov zadnji film je bil Without a Paddle. Videli smo ga tudi v naslednjih filmih: Driven, The Crew, Mystery Alaska, Striptease, Citizen Ruth, Bean, Cop and a Half, Deliverance, Starting Over, White Lightning, The Man Who Loved Cat Dancing, Hustle, Semi-Tough, Hooper, Stroker Ace, Best Little Whorehouse in Texas, The Longest Yard, Smokey and the Bandit, Sharky's Machine, Gator, The End ter The Final Hit. Na televiziji je nastopil v nanizankah, kot so Evening Shade, Riverboat, Gunsmoke, Hawk, Dan August ter B.L. Stryker in v mnogih drugih.

Na Broadwayu je debitiral z Look, We've Come Through.

Napisal je tudi avtobiografijo z naslovom My life. Dobil pa je tudi nagrado Children at Heart za pomoč otrokom Černobila.

James Cromwell (upravnik zapora Hazen) je bil nominiran za oskarja za najboljšo stransko vlogo v filmu Babe. Nastopil je v filmih, kot so Black Ball, Angels in America, Vesoljski kavboji, Zelena milja, Generalova hčerka, Vsota vseh strahov, Ljudstvo proti Larryju Flyntu, L.A. Zaupno, Zvezdne steze: prvi stik, Snow Falling on Cedars, The Bachelor, Spirit: Stallion of The Cimarron, The Education of Little Tree.

Nastopil je v nanizanki Državljan Baines, potem z Robom Lowom v filmu Salem's Lot, v priljubljeni nanizanki Urgenca, za katero je bil nominiran za emmyja, v Zahodnem krilu, Ograjah našega mesta, Sam svoj mojster, Zakonu v Los Angelesu in Zvezdnih stezah: naslednji generaciji.

V gledališču pa je nastopal v dramah Hamlet, The Iceman Cometh, Devil's Disciple, All's Well That Ends Well, Beckett, Othello in še v mnogih drugih.

Velika zvezda hip-hopa Nelly (Megget) je prodrl na glasbeno sceno leta 2000 z albumom Country Grammar in je prodal skoraj milijon kopij v prvem tednu po izidu. Dve leti kasneje je ponovno uspel z albumom Nellyville. Prodal je 6 milionov kopij albuma in zanj dobil dva grammyja za uspešnici Hot in here in Dilemma. Leta 2003 je izdal album Da Derrty Versions (The Reinvention). Nelly niza uspešnico za uspešnico in je eden najuspešnejših hip-hop zvezdnikov.

Nelly se v prostem času posveča dvema neprofitnima organizacijama in sicer 4 Sho 4 Kids, v kateri pomaga socialno ogroženi mladini pri izobrazbi in podarja denar ljudem, obolelim za levkemijo.

Ekipa

Peter Segal (režiser) je sodeloval z Adamom Sandlerjem v uspešnici Petdeset prvih poljubov in v filmu Bes pod kontrolo. Kot režiser je debitiral leta 2003 s filmom Gola pištola 33 1/3, v katerem je glavno vlogo odigral Leslie Nielsen. Režiral je še filme Trčeni professor 2, My Fellow Americans in Tomažek.

Dobil je tudi številne nagrade, med drugim več emmyev.

Komentarji

26.7. 2005 ob 14:44

Ta film bo najhujsi, ka igrajo najhujsi igralci, ka adam sandler pa chris rock, sta res smesna

— Chufa
29.7. 2005 ob 15:50

Wow! Film je zelo zanimiv in zelo dober! Igralci so odlični in prav tako vsebina filma! Vredno ogleda!

— Barbara
30.7. 2005 ob 18:51

Mislim, da zna biti tale film res super. Pejte si pogledat na www.yahoo.com/movies odlomek Stuff happnes iz tega film, res noro smešno. Komaj čakam. lp MATEj

— Matej
5.8. 2005 ob 20:46

moj brt je ta film že gledu in nemu osebno je redko kkšn film res fuuul dobr...govorim za komedije-in je reku da je ful ok film in da se ga splača gledat,tko da grem dj pogledat kakšn okus ma moj brt:)

— tejchy
6.8. 2005 ob 22:49

Men je ta film dost ql tko pa nwem hudo je k kaže kako so w zaporu uni pa se skoz fajtatjo pa ena mrga ker je model :D splača se pogledat

— Wirus
21.8. 2005 ob 16:04

sam mene zgodba tega filma zelo spominja na angleški film mean machine

— max
25.8. 2005 ob 14:09

toti muvi je tabolši

— film rulez
25.8. 2005 ob 18:32 zvezdica

film je super v njem je akcija komedija in igralci zelo dobro igrajo mislim da je ena boljsih akcij v tem letu

— david
27.8. 2005 ob 7:34 zvezdica

od 1 do 5, 2 zasedba je dobra vendar nekaj manjka..kod da je vse prevec na silo...

— ola
28.8. 2005 ob 12:50

Meni osebno eden najbolj težko pričakovanih filmov, bil je že čas, da zaćne špilat pri na, s kakima dvema mesecema zamude. V sredo sem zagotovo na premieri.

— Jure
28.8. 2005 ob 21:45 zvezdica

lep primer kako šport spreminja ljudi tudi zapornike, film v katerem ne manjka komičnih dialogov ter tudi klasičnih nagovorov v stilu "team spirit"! tekma na koncu filma je kot višnja na vrhu smetane! priporočam ogled vsem ki cenijo komiko hehe pa za ženske ki si želijo poglede na premočene mišičnjake;) uživejte ob gledanju

— gogi
30.8. 2005 ob 20:58 zvezdica

film je zadovoljiv in ima veliko žara v sebi.je dobra komedija z dobro zasedbo in dobrimi potezami,ki jih lahko vidimo samo pri pravem ragbyju.strinjam se z qoqijem,ki pravi da šport spreminja zapornike.in res je. film toplo priporočam in upam da si ga bo ogledalo čimveč privržencev dobre komedije. pozdrav. ocena:5

— mare
31.8. 2005 ob 16:42 zvezdica

Eden izmed redkih filmov v zadnjem času ko sem bil priča zelo dobremu humorju in obenem izjemni igralski zasedbi.v glavnem:"prva klasa" :)

— dejč
1.9. 2005 ob 20:01 zvezdica

To pa je najbolj carska komedija kaj sn jih kdaj gledal ej!!! Ful priporočam!!! Res se nasmeješ!

— Anže
1.9. 2005 ob 22:19 zvezdica

zelo zelo gledljiv film, če želite humor začinjen z akcijo je to prava izbira! V tem fimu ni nič vsiljenega. Odličen film!

— neznanec
2.9. 2005 ob 17:26

Najblša komedija kaj sem jo gledal v zadnjem času. Se splača pogledat. Od 1do 5 je 5

— RobiCar
2.9. 2005 ob 19:06 zvezdica

po dolgem času zopet komedija pri kateri se lahko nasmejiš do solz:)brez kakršnegakoli pretiravanja,brez kakršnih koli učinkov.takih komedij primanjkuje posebi v tem času ko je vse odvisno od računalnikov.zelo priporočam ogled saj vam res ne bo žal;)

— Scorpion
3.9. 2005 ob 18:26

film je tok dobr da je to kr noro!vsi si ga pejte ogledat k vam bo res žau ce si ga neute! ze dolg se nism tko nasmejala kuk ob tem filmu!

— tjasa
3.9. 2005 ob 23:37 zvezdica

Premalo zabaven rimejk istoimenskega originala iz leta 1974. Če bi hotel še en film o ameriškem nogometu, bi si ogledal The Longest Yard iz leta 1974, kjer je glavno vlogo kot veste igral Burt Reynolds, ki sedaj igra ostarelega in nič manj frajerskega trenerja zapornikov, med katerimi pristane tudi nekdanji nogometni zvezdnik Adam Sandler. Ker nisem hotel še enega filma o ameriškem nogometu in ker sem bil prepričan, da nova verzija ne bo le še en film o ameriškem nogometu, sem seveda razočaran, saj sem moral celi dve uri žreti klišeje in se tolažiti le z dejstvom, da sem med igralsko ekipo na vsake toliko časa ujel znane obraze iz sveta hip hopa in rokoborbe. Pač rimejk, ki ne zna razmišljati s svojo glavo in ki svoje najboljše štose pokaže že v predfilmu.

— iztok gartner
4.9. 2005 ob 13:40

slaba predelava mean machine Directed by Barry Skolnick angleske produkcije.

— kolnik
4.9. 2005 ob 17:00 zvezdica

ne poznam originalne izvedbe sam tale film je čist v vseh pogledih soliden in zabavn. je res da je tist tipičen športni film, ampak ma nekaj novih prijemov.

— asf
5.9. 2005 ob 14:40 zvezdica

odličen film z obilo smešnih akcij in fenomenalno igralsko zasedbo sandler je res odlično odigral glavno vlogo zato čim prej v kino in si ogledat ta film---vreden ogleda

— matej
5.9. 2005 ob 20:39 zvezdica

ta film je bil v 70ih politična satira (Nixon) in je vžgal; tale remake pa je satira sama sebi; v glavnem - brez veze oglejte si original folk - tisto je bil zakon

— dante
5.9. 2005 ob 20:41

mean machine je samo ena totalno bedna predelava filma LONGEST YARD; je pa tale remake vseeno veliko boljši kot Mean Machine, da smo si na jasnem!

— dante
5.9. 2005 ob 23:46

film je zelo slab in ne uspe niti v tem, da bi bil parodija na original.. ce vam je vsec waterboy in original ne glejte tega s*!

— boldi
7.9. 2005 ob 15:59

Ta igralec pa bi lahko kdaj za spremembo mel kakšno drugo vlogo kt pa zmeri enga neumnega tipa- zelo slab film je to

— Radio
7.9. 2005 ob 16:11 zvezdica

Film je res prava scena...predvsem pa glasba v filmu in nasploh vse vzdušje od začetka do konca! 1A!!! Kar pojdite si ga ogledat! ciao

— dajja
9.9. 2005 ob 19:13 zvezdica

da powem zdaj to; odlična scena, odlična igralska zasedba, odličen scenarij, film da te kap :) film je noro dobr, različne wrste komedije malo drame :) jaz mislim da je fillem super in definitiwno freden ogleda=)

— **anciQa**
10.9. 2005 ob 13:49

Ful dobr film, js sm ga gledala 2x in mi sploh ni žal!!! Nasmejiš se..ful razn če nimaš smisla za humor pol ti pa nemore noben pomagat...hehe!!!... Pa še huda muzka je v ozadju!!!...pa še CHRIS ROCK not igra pa D12 se pojavjo v eni sceni!!!...no vbistvu so nasplošno hudi igralci not

— MAja
10.9. 2005 ob 16:37 zvezdica

film je ql, ob gledanju doživiš velik smeha in zabave, glasba je zakon, igralci so ql, tko da, nimam pripomb,.. men osebno je bil film zlo ušeč

— Neja
11.9. 2005 ob 1:42

Film s kopico b-igralcev, ki ponuja kretenski ameriški "humor". Za zabite.

— Gigi
16.9. 2005 ob 14:51 zvezdica

Moram povedat, da je film vreden ogleda, men je bil všeč, polno smeha, skratka vsi, ki si želite polepšat večer, pejte ga gledat.

— ALEX
17.9. 2005 ob 17:00 zvezdica

Super film ki sma si ga s fantom ogledala.Igralska zasedba poplna, glasba tudi itd. vglavnem, ne zamudite tega super filma, ker vam bo renično žal!

— Uršy
17.9. 2005 ob 19:48 zvezdica

Se vidi da v ZDA primanjkuje originalnih zgodb. Ta film je pravo razočaranje, kot večina remake-ov. Zelo mi je žal denarja, še bolj pa časa, ki sem ga zapravil za ta film, ki dobi oceno 1 od 10. Kdor bi rad gledal resno dober film o športu naj si ogleda original iz leta 1974, ki pa je odličen z originalno zgodbo.

— adi
21.9. 2005 ob 17:49 zvezdica

Morm rect, da tako dolgocasnega in predvidljivega filma ze dolgo nisem gledala. Pa sem se sla v kino zabavat... Tako da sploh ne priporocam.

— polona
24.9. 2005 ob 12:58 zvezdica

Kljub svoji wannabe dobri igralski zasedbi film pokaze popolno razocaranje od filmov. V njem vidimo razlicna ponavljanja legende filmov - The shawshank redemption, popolnoma bedn in ze povsod viden humor, neoriginalnost in slabo režijo. 2/10 Kdor ima rad dobre filme (kdor ve kaj so dobri filmi) naj ostane doma!

— Hurix
24.9. 2005 ob 23:42

mene pa sam zanima č ve kdo naslove pa izvajalce unih komadov k so bli na konc tega filma k so ful hudi pa tud za une med filmom č kdo ve nj prosm napiše! drgač je pa film ful hud pa smešn pa use res uživaš k ga gledaš=))

— love
25.9. 2005 ob 13:28

Ta film mi je res ql, še posebi zato k not igra NELLY, res največji car. Tko da se ga splača it gledat. čawbaw**

— qll!
25.9. 2005 ob 15:19 zvezdica

film je super,priporočam ga vsem...je eden izmed boljših filmov tega leta! enjoy

— suzi
8.10. 2005 ob 12:17

pejte gledat usi zakon film prporocam k se boste narezall dao solz

— pipi
8.10. 2005 ob 13:45 zvezdica

KOMEDIJA JE ZELO LAHKA-ZA SPROSTITEV DOBRO MI JE DA SO JO MALO OBTEŽILI Z UMOROM CRISA ROCKA. JE ZELO DOBRA ŠPORTBA KOMEDIJA Z DOBRIMI IGRALCI

— K.H.K. COMICS
9.10. 2005 ob 16:32

toti film je the best!11

— anna
10.10. 2005 ob 8:16 zvezdica

Proti originalu je samo ena fora boljša. To pa zato ker le te ni v originalu. Film je bleda senca originala. Američanom gre očitno iz leta v leto slabše saj niti predelav starih uspešnih filmov ne znajo več narest tako kot se spodobi. Film štarta slabo, do sredine nato sledi nekaj zabavnih scen, nato začne kopirat samega sebe, konec je še kar zabaven. V originalu sicer crkuješ od smeha, čez cel film. Verjetno zato, ker je original komedija tale zmazek pa bi očitno bil rad bil drama z primesmi komedije. Problem filma je to, da neve ali bi bil komedija, film o propadlem športniku (športu) ali pa o zapornikih. P.S. Komur je bila všeč nova verzija naj si vsekakor kupi original.

— Gandalf25
10.10. 2005 ob 13:31 zvezdica

Se vidi, da noben ni gledal angleške različice Mean Machine (od ljudi, ki so naredili Snatch in Lock, Stock ...) Ta film je v bistvu že druga predelava, in najbolj smešna je anlgeška različica. Že zaradi tega, ker je angleški humor bolj originalen, zaporniki igrajo evropski nogomet in angleški humor nam je bližji. Ni ga čez golmana v Mean Machine, pa odlične glasbene spremljave, da ne pozabim oba komentatorja Boba in Boba.

— Mentor
11.10. 2005 ob 19:21 zvezdica

ta film je full hud.edn izmed redkih k me je letos zlo nasmeju in edn redkih k je use v enm. PRIPOROCAM OGLED!resno razgrabte se za ostopnice!

— lara
12.10. 2005 ob 11:25 zvezdica

Kakor izgleda je ta film ali na zelo dobrem ali na popolnoma slabem glasu. Nekateri ga hvalijo, nekateri pa cisto popljuvajo. Ali je razlog v tem, da tisti, ki ba pljuvajo to , da so videli ze original ali pa tici razlog drugje, bolj ko se bere komentarje bolj zmeden postaja clovek. Film vreden ogleda? Ali film, ki ni? No bo pac treba it res pogledat ker tukaj komentar ni v nobeno pomoc. :)

— Zmeden
14.10. 2005 ob 13:10

a ve slučajno do kdaj igra film v koloseju maribor?

— kr en
14.10. 2005 ob 15:41

film je zelo dober!!! poglejte ga

— taza
16.10. 2005 ob 14:37

zakon film folk kdor ga še ni šu gledat nej ga gre ne bo mu žou

— zala
18.10. 2005 ob 18:18

kr dobr film

— elvis
25.10. 2005 ob 19:13

film je odličen

— matic
25.10. 2005 ob 19:56

tako norega filma se v zivljenju nisem gledal. Ga vsem priporocam!!!

— miha
29.10. 2005 ob 14:47

Ta film je res hud, tko da ga res priporočam, vsak k si ga bo ogledal mu ne bo žal ;);) v glavnem cist je hud lp,uki

— uki
30.10. 2005 ob 16:47

(originala nisem videl)

— Luxus
1.11. 2005 ob 14:20

film je totalno brezvezen, še loadat se ga ne splača...

— janez
1.11. 2005 ob 17:18

Res dobra komedija,ki se ji nasmeješ do solz.

— TOMAŽ
21.2. 2006 ob 17:19

Film je res odličen in se v njem skriva veliko humorja. Film mi je bil zelo všeč, saj je športna komedija. Priporočam ga vsem, ki se radi nasmejijo! (najboljši prizor je bil, ko so se začeli prvi treningi, to je bil res polom.) Prijetno gledanje

— JURE
22.2. 2006 ob 14:52

=)

— xfhjd
1.11. 2009 ob 8:21

:D:DD:D:D LUŠČNI FILM

— GALA LOLIPOP
7.2. 2014 ob 22:02

Ni vreden niti prebrane vsebine. Režiser je nekaj skupaj stlačil pa je. Škoda,...

— ivy
22.6. 2014 ob 21:10

vidm da vas ogromno pravi da je glasba v ozadju odlična. za tiste, ki ne vejo čigava je naj vam povem da je to NELLYJEVO DELO! meni osebno eden najboljših glasbenikov, ki ma originalne komade! poleg tega da je odličen športnik in igralec pa tudi lepotec ! :D

— nelly
22.6. 2014 ob 21:12

samo res če ne bi bilo tu nellyja fulm ne bi biu tako dober! :) toti nelly je res car!

— chique
19.7. 2014 ob 17:36

film je TOP res! super igralci tale Adam Sandler pa Nelly sta carja! nelly sploh k že tko ma originalne komade to se čist strinjam uglavnm tip je legenda :)

— movie

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.