Kolosej
Film distribucije Cenex

Zaplešiva

romantična komedija
Zaplešite iz sive vsakdanjosti ...
Na sporedu od: 6.1.2005, Kolosej Ljubljana
1h 46min / 106min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Masayuki Suo, Audrey Wells
Režija: Peter Chelsom
John Clark (Richard Gere) je zdolgočasen odvetnik se ob pogledu na lepo inštruktorico plesa (Jennifer Lopez) vpiše na plesni tečaj. Dejstvo prikrije svoji ženi (Susan Sarandon), kar vodi do kopice nesporazumov, ki svoj epilog dobijo na pomembnem plesnem tekmovanju. Film je priredba japonske uspešnice.

Ples osvobaja...

Ni puhla fraza ali reklamni slogan kakšne cenene plesne agencije, čeprav stavek mnogokrat izrabljajo prav za to. Zaplešiva je film, ki se na lahkoten, a zato prav tako podroben način loteva krize ustaljenega življenja srednjih let. Soprog in oče John Clark (Richard Gere) se po dvajsetih letih srečnega zakona in uspešne kariere pravnika v veliki firmi za zapuščinske zadeve velikokrat počuti nesrečnega ali vsaj praznega. Kot da je vse življenje že za njim in od prihodnosti nima več kaj prida, vsekakor pa ne izjemnega. Iz vlaka, s katerim se vsak dan vozi domov z enoličnega dela, opazi skrivnostno dekle, ki zre z okna očitno slabo obiskane šole za dvoranske plese. John pozneje prizna, da je bila "na zunaj videti tako, kot se je počutil on v svoji notranjosti. Žalostno." To ga pritegne, da se odloči vpisati v plesni tečaj za začetnike, ne da bi o tem povedal ženi Beverly (Susan Sarandon). Ko se poskuša na neprisiljen način približati lepotici z okna, nadomestni učiteljici plesa Paulini, ga ta grobo zavrne. Prepričana je, da ga ne bo več k tečaju, toda dotlej je ples za JohnA že postal nekaj več, "korak iz sive vsakdanjosti", in tečaja se udeležuje še bolj goreče kot prej in tokrat zaradi sebe. Toda njegovo pozno prihajanje domov, neprepričljivi izgovori in po čudnem cvetnem vonju dišeče srajce kmalu vzbudijo neprijetne in zaskrbljujoče dvome pri ženi Beverly...

"Zaplešiva ni film o naveličanem moškem srednjih let, ki bi rad skozi ples popestril enoličnost svojega vsakdana," zatrjuje režiser Peter Chelsom. "Je nevsakdanja zgodba o nekakšnem plesnem taboru, ki skozi pravila plesnih korakov in obnašanja pomaga skupini različnih ljudi spoznati, kakšna je njihova vloga v življenju, kaj si želijo in zakaj. Pred začetkom snemanja sem vsem vpletenim pojasnil, da ne želim narediti filma, ki bi bil grobo povezovanje običajne zgodbe in plesnih prizorov, marveč je moj namen razviti dogajanje tudi in predvsem skozi ples. Ples je tisto, ki zgodbo dvigne in jo pripelje do konca."

"Očaran sem, ker se junaki ameriške inačice filma Zaplešiva uspešno lotevajo istih problemov kot junaki v mojem filmu. Nekdo drzno stopi izven vsakdanjega življenjskega koloteka in najde srečo. Paru, ki se nevede že začenja utapljati v enoličnosti vsakdana, je ponujena še ena priložnost. Ko sem videl ameriško verzijo, sem se znova prepričal, da so nekatere življenjske teme univerzalne in da presegajo vse prostorske in kulturne razlike." - Masayuki Suo, režiser in scenarist izvirnega japonskega filma ZAPLEŠIVA

Gospod Masayuki je leta 1996 z njim očaral svojo domovino in ves svet. Na domačih tleh je osvojil osupljivih 13 nagrad japonske filmske akademije, prepotoval ves svet in tako pri evropskih kot pri ameriških ljubiteljih filma pustil globoke sledi. Med njimi je bila tudi scenaristka Audrey Wells, ki je bila prepričana, da je ganljiva zgodba kot nalašč za kulturno transformacijo. Od nekdaj so jo najbolj privlačili junaki, ki se trudijo najti pot iz osebnostnega brezna - tema, ki jo je večkrat sama raziskovala in se je lotila tudi na filmu kot režiserka. Sem sodi romantična melodrama Pod toskanskim soncem (Under Tuscany Sun) in Guinevere, ki ji je prinesla več nagrad. Enaka dinamična odlika jo je prevzela tudi v izvirnem Suovem filmu ZAPLEŠIVA in z njo je tako rekoč "zastrupila" režiserja Chelsoma. Srečno naključje je scenaristko in režiserja pripeljalo skupaj, saj Peter Chelsom izhaja iz Blackpoola, nekakšne Meke dvoranskih plesov, kjer se vsako leto odvija najprestižnejše svetovno prvenstvo v tej plesni disciplini. Zmagati v Blackpoolu je kot osvojiti olimpijsko medaljo v grški Olimpiji. Čeprav sam nikoli ni plesal, pa se vzdušju in vplivu plesa v Blackpoolu ni mogoče izogniti - gre za nekakšno nalezljivo navdušenje za valček, rumbo, fokstrot in številne druge mojstrovine dvoranskega plesa. "Skoraj vsakega Blackpoolčana najkasneje z devetimi leti starosti pošljejo v plesni tečaj," zatrjuje Chelsom. Toda ples je v filmu samo orodje za razkritje globljega človeškega problema. "Če v japonskem izvirniku zaplet in katarza temeljita na tamkajšnjem tabuju kazanja intimnosti v javnosti, čemur se ples, seveda, ne more podrejati, pa zahodna različica temelji na ameriškem tabuju, ki izvira iz načina uspešnega življenja, tako imenovanem "american dream"; če živiš takšno življenje, je pregrešno, skoraj bogokletno priznanje, da si vendarle po malem nesrečen. Čeprav ima veliko, skorajda preveč, si John Clark (Richard Gere) mora priznati, da nekaj pogreša," pojasnjuje Chelsom. Kaj, pa si odgovorite sami in vsak zase.

Richard Gere (John Clark) je v filmu upodobil še vedno privlačnega zakonca zrelih let, ki ima uspešno kariero, čudovito ženo, ki jo ljubi, in ona ljubi njega, lepo in skorajda vzorno hčer, toda v njegovem življenju nekaj manjka. Ustvarjalce je misel kar sam pripeljala nanj, saj je nedavno tega osvojil zlati globus za vlogo zapeljivega in zvitega odvetnika v oskarjevskem mjuziklu Chicago. Potrebovali so občuteno igro in hkrati spretnost, ki bo lik prepričljivo popeljala od nespretnega začetnika plesa v izkušenega in celo vrhunskega plesalca pred očmi gledalcev filma. Richard Gere je to zmogel.

Iz njegovih mlajših let se ga spominjamo zlasti po dveh uspešnicah, Ameriški žigolo in Častnik in gentleman. Kritike je prepričal zlasti z vlogo v hvaljeni drami Terrenca Mallicka Rajski dnevi (Days of Heaven), gledalce pa osvojil v romantični ljubezenski komediji Čedno dekle ob Juliji Roberts. Pot do plesalca, pevca in igralca v filmski priredbi odrskega mjuzikla Chicago, lanskega zmagovalca po številu pobranih oskarjev, je bila dolga in uspešna. Rodil se je v Filadelfiji in že v otroški dobi je kazal veliko umetniške nadarjenosti, saj je igral na več inštrumentov in pisal tudi glasbo za srednješolske glasbene prireditve. Pridobil si je gimnastično štipendijo za univerzo Amherst v Massachusettsu, kjer pa je za svoj glavni predmet izbral filozofijo. Šolo je pustil zaradi igranja, saj je leta 1973 pristal v vlogi Dannyja Zuka v gledališki priredbi Briljantine v Londonu. Nadaljeval je pri gledališčih Provincetown Playhouse in Seattle Repertory Theatre v več newyorških delih, med drugimi tudi v dveh igrah Sama Sheparda. Njegovo kariero je utrdil broadwayske postavitev rock opere Soon, kmalu zatem pa je sledil njegov filmski debi v že omenjenem filmu Rajski dnevi. Kadar ne igra v filmih, rad sede za klavir, saj je izvrsten pianist in komponist, mnogi pa ga poznajo kot predanega budista ter borca za pravice in neodvisnost Tibetancev

Pred kratkim smo ga gledali v ljubezenskem trilerju Nezvesta Adriana Lyna in nadnaravni srhljivki Mothmanova prerokba.

Jennifer Lopez (Paulina) se je priljubila gledalcem kot Selena, ki ji je prinesla zlati globus in odprla vrata v svet filma. Steven Soderbergh jo je povabil v svoj cenjeni Daleč od oči, v katerem je zaigrala ob Georgu Clooneyju. Leta 2001 se je zapisala v zgodovino kot prva ženska, ki je osvojila prvi mesti tako na filmski kot glasbeni lestvici, in sicer z vlogo v romantični komediji Načrtovalka porok ob Matthewom McConaugheyjem, ter s svojim glasbenim albumom J.Lo. Njen debi je bil odlični neodvisni film Mi Familia, izvrstno pa se je odrezala tudi v Stonovem trilerju U-Turn in v akcijski komediji Money Train ob Woodyju Harrelssonu in Wesleyju Snipesu. Kmalu jo bomo videli ob Robertu Redfordu in Morganu Freemanu v drami Unfinished Life Lasseja Halstroma.

Susan Sarandon (Beverly Clark) je ena od najodličnejših in najbolj cenjenih igralk v Hollywoodu. S svojo značilno seksualno privlačnostjo je zaznamovala tako Billa Durhama kot zrelo in neodvisno žensko v Thelmi in Louise Ridleyja Scotta, za katero so jo nominirali za oskarja. Po njem je posegla tudi s prepričljivimi vlogami v Atlantic City, pa Lorenzo's Oil, Klientu, dokler ga za vlogo nune v Poslednjem sprehodu (Dead Man Walking) ob strani Seana Penna ni tudi osvojila. Med njene zelo opazne in kontroverzne vloge sodijo zlasti lik matere mladoletne Brooke Shield v Pretty Baby Louisa Malla, pa kultnem The Rocky Horror Picture Show, Lakota (the Hunger) ob Catherine Deneuve, White Palace, The January Man, A Dry White Season, Čarovnice iz Eastwicka, Bob Roberts, Little Women, Safe Passage in številnih drugih. Omenimo naj še izvrstno kriminalko Twilight (s Paulom Newmanom in Genom Hackmanom), erotično farso Illuminata Johna Torturra, pa A Cradle Will Rock Tima Robbinsa, Anywhere But Here Wayna Wanga in Joe Gould's Secret Stanleyja Tuccija. Kmalu jo bomo videlu v Alfieju ob Ludu Lawu, v Romanci in cigaretah Johna Torturra in Noelu Chazza Palminterija.

Komentarji

19.12. 2004 ob 20:18

spet neki romantičnega za u dwoje...hehe:)) mejte se radi***

— zwezdica
22.12. 2004 ob 13:13

ČUDOVIT FILM - SEM SI GA ŽE OGLEDAL (internet) vendar si ga bom še vsaj nekajkrat na velikem platnu. ČUDOVITI IGRALKE IN IGRALCI, ČUDOVITA ZGODBA, DOBRA GLASBA SKRATKA 106 MINUT NEBES. PS OGLEJTI SI GA!

— BRE
27.12. 2004 ob 11:49

torej filmu dajem +

— BRE
28.12. 2004 ob 16:09

mega jee ta fillem!

— KRISTA
3.1. 2005 ob 10:39

super film z zelo dobrim igranjem richarda gera in j.lo.

— mark
5.1. 2005 ob 11:23

VSE LJUBITELJE PLESA IN FILMOV VABIMO NA NASTOP PLESNE ŠOLE ROLLY JUTRI V ČETRTEK OB 18 URI V AVLO KOLOSEJA MB, KJER BOMO NASTOPILI OB PRVENCU FILMA ZAPLEŠIVA. ODLIČNA IGRALSKA ZASEDBA IN ŠE BOLJŠI PLESNI NASTOP V ŽIVO OBETATA NORO ZABAVO! SE VIDJAMO

— BRANKO
6.1. 2005 ob 19:38

ma kj prau da ki ne moreste da nebi podražali teh prokletih vstopnic u tem koloseju ! btw film je pa čepa mega !

— biondica@email.si
7.1. 2005 ob 14:25

Men se zdi film zlo dobr in ni kakšn osladen in pocukran, zato se vam splača it gledat!!!

— Špela
7.1. 2005 ob 14:27

hudo

— bye bye
7.1. 2005 ob 14:35

filma še nism gledala-ga bom danes ampak mislim da bo kr u redu!!!

— mikina
7.1. 2005 ob 14:36

film je d best!folk glejte ga!!!

— ena tam...
7.1. 2005 ob 14:38

film leta!!!

— komentiram...
8.1. 2005 ob 7:54 zvezdica

Prisrcen film s 5x-tnim srecnim koncem. Karizmaticni Geere da filmu veliko, pa tudi obe igralki sta odlicni. Brina

— Zaplesiva
8.1. 2005 ob 15:25

film ma par hudih for, ples je tud dobr

— ...
8.1. 2005 ob 16:23 zvezdica

Film mi je bil všeč in priporočila bi ga tudi drugim. Dobro pokaže spoznanje da partnerja/ke ne smeš izključiti iz svojega življenja, če želiš biti srečen v skupnosti. Karmen

— Karmen
9.1. 2005 ob 12:01

ta film mi je bil zelo zelo všeč; navdušila sem mojo mametto, da bo šla po 10-ih letih v kino!

— binčka
10.1. 2005 ob 18:41

Fim je zelo dobr in romantičn. Tako da vam priporočam da si ga čomprej ogledate.

— Luka
10.1. 2005 ob 19:17

film je za pogledat, dajte mi verjet na besedo. je nekaj nepozabnega, in vsa ta romanca!!! res...le ogledat si ga je treba!!!

— petra
10.1. 2005 ob 21:36

moram reči da je to eden boljših filmov zadnje čase. njegov nauk pa je: DELAJ V ŽIVLJENJU TO, KAR SI ŽELIŠ OZ. TE VESELI

— MARKO S.
11.1. 2005 ob 9:08

Romantičen, a tudi komičen film. Posebaj ga priporočam tistim, ki ljubijo ples.

— Janja
11.1. 2005 ob 20:35 zvezdica

Film je odličen!! Človek se kar vživi v dogajanje, in ko je filma konec, bi najraje še sam zaplesal. Priporočam ga res vsem... mladim, malo starejšim, malim, velikim, srednjim, suhim, močnejšim,. VSEM!!!

— Damijana
12.1. 2005 ob 12:22

no am ja film sm gledu u kinu in je bil ful dobr moram rečt nasmeju sm se do solz drugače pa ful dobro plešejo.upam da bo ta film prišel na tv.čaw LP Blaž

— Blaž
12.1. 2005 ob 21:10

js ga grem u petk gledat :))

— kat|ka
15.1. 2005 ob 14:19

men je bil film ful všeč,tisti ki ga še niste gledal vam priporočam,da ga greste gledat!!! čao!!!

— natty
15.1. 2005 ob 16:18

Film ma izredno privlačen naslov, ampak jaz ga še nisem gledala, ga grem pa danes. upam da bo zanimiv. seveda mislim da ni dvoma. :D

— ¤M|shka¤
15.1. 2005 ob 19:56 zvezdica

ravnokar sem prišla domov iz kina :) film me je tako navdušil, da sem se odločila da bom igralka! :) in naenkrat se mi zdi svet tako lep, da bi zaplesala...plesala. ..in plesala do konca življenja...proporoč am ga vsem! in za tiste ki si ga ne boste ogledali: lahko vam je žal celo življenje! nikoli še nisem videla boljšega filma! :)

— I`M DANCING
15.1. 2005 ob 19:59

To je najboljš film!

— loobyka
16.1. 2005 ob 8:50

film je the best!!!

— kaya
16.1. 2005 ob 8:52

film mi je biu ful všeč!!!

— nada krušnik
16.1. 2005 ob 9:45

Film je res odličen. Gere pa še posebej!1

— Tamara
16.1. 2005 ob 10:07

ma men je biu t film full všeč,gleat sem g šla kr 3-krat.zelo mi je biu všeč,tko d si nism mugla pumagat d g nism šla še nasledn dan gleat še 2-krat.

— nina
16.1. 2005 ob 10:30 zvezdica

SUPER FILM! NAJLEPŠA MISEL IZ FILMA: " PARTNERJA ZA ŽIVLJENJE NE IŠČEMO ZARADI STRASTI! IŠČEMO GA ZATO, DA NAS V MILIJARDNEM ČLOVEŠTVU VENDARLE NEKDO PODROBNO OPAZUJE, KO GREMO SKOZI ŽIVLJENJE. IN TAKO POSTANE NAŠE IN NJEGOVO ŽIVLJENJE NEPOZABNO!" FUL DOBER FILM, FUL DOBRI IGRALCI IN FUL DOBRA SPOROČILA (ČE JIH LE HOČEŠ VIDETI IN SLIŠATI)!

— VZGOJNO !
16.1. 2005 ob 14:14

RES DOBE FILM ZARADI SIMPATIČNIH IGRALCEV, ŠE POSEBNO JEN.

— maja
16.1. 2005 ob 18:16

Film je kr uredu-če greš gledat sam pol bi lahko najdu kšn bolši film,če pa greš v paru pol je pa kul-se punca mal nasmeje,pa mal se stisne.in je čist uredu če si v dilemi ker film bi jo peljal gledat!!!no adijo

— Đuro
17.1. 2005 ob 21:54 zvezdica

kometiram tudi zato, da se odzovem na recenzijo iz TV-sporeda, ki ga najbrž bere veliko obiskovalcv kina. in pokritiziram avtorja, ki filmu Zaplešiva niti malo ne prizanaša: v njem prepoznava zgolj žanr romantične komedije, ki že tako ali tako ni dovolj dobro opredeljen in zadnjih nekaj let se v koš s tem imenom meče vse, kar pač ni podobno kvalitetni akciji, kvalitetnemu trilerju in kvalitetni drami. sploh če imaš hud odpor do nekatarzičnih koncev. da , res je ... Bolivud se je še enkrat lotil skrbno načrtovane produkcije: vse štima, radi imamo Jenny, občudujemo Richarda, radi imamo podobo srečnega zakona ... in misel na večno mladost. kdo bi si mislil, da so zgodbo izumili hladni Japonci in da se bo tako dobro podala zahodu. film je skratka visokokaloričen, glede tega se strinjam z avtorjem omenjene recenzije; moti me pa, da se ne postavi v vlogo nekoga, ki od Dirty Dancinga 1 naprej gleda plesne filme, hm, na primer zaradi PLESA. vsi so totalen popkorn, Flashdance&co, namenjeni prodaji popkorna, ampak če te zanima še kaj drugega kot ekranizacija hepiendovskega zalizovanja, si pripravljen spregledati ves sladkor in oditi iz kinodvorane z navdihom ... poanta? kritika naj ne določa le okvir, saj tega vsi poznamo in je več ali manj dolgočasen zaradi vzorcev v filmski industriji: to je to, tisto je tisto, ostalo je pa ono. zgodba je pa vsaka malo drugačna, no, vsaj trudi se:) poanta? ni v tem, da Richard na koncu pleše s Susan v kuhinji in se lahko pohvali s potešeno ženo in mladim srcem. je v tem, da v filmu plešejo salso in še marsikaj, Jenny pa navduši s kako brodvejsko figuro, ki je še nismo videli. recimo ... tako je to s plesnimi navdušenci:) kot Chan, ki se pretepa pratepa pretepa, pa na koncu ne vemo čito točno, zakaj, ampak pretepe pa vse bad guye in mi smo strašno zadovoljni. noben ne reče, da je scenarij popoln kliše in film brezvezni kolaž. vse je v pogledu. malo sem zaostrila, ja, punca sem, kva pa druzga:) kakorkoli že, pozdrav ljubiteljem ljubiteljskega in neljubiteljskega plesa, kungfujevcem in seveda tudi tistim, ki so jokali ob tem, ko je Susan rekla, da zakon pomeni pričevati nekemu življenju. the end

— K.
18.1. 2005 ob 14:25

ma sej ni film dolgocasen ampak je men dolgcas in bi se mogu ucit trajnostni razvoj turizma ampak se nebom k grem gledat film ker vsi pravjo da je full dobr pa mi se punca mori da jo moram pelat gledat film, pa se zihr ji ga bom mogu placat jaz...kr neki, grem se jaz raje ucit.

— moje ime
20.1. 2005 ob 10:25

Ja filmčk je ful lep!!!Ful je smešn ob enm pa ful romantičn!!!Morte si ga ogledat, pa č si ga boste pejte s svojo ljubeznijo pa pol k bodo uni plesni prizori-k plešeta na tekmovanju-djte čist notr padt, pa si predstavlite d ste to vi-pol vm bo pa ful ušeč.Pa še vi boste hotl začet plesat standardne plese!!!hudo

— MANCA
22.1. 2005 ob 12:34

Ta film enostavno morate videti, če je v vas vsaj kanček občutka za ritem, glasbo, ples.Kar odplesali boste s kina! Odličen je! Pa igralci-fenomenalno izbrani!

— Olga
23.1. 2005 ob 10:27

...ah no.sm že boljše filme vidla.je bil Dirty dancing Havana nights bolj smiseln kot ta.pa še scenarij ma boljši,sej se pr Shall we dance niso očitno prou trudil, da bi sestavl dobre dialoge.poleg tega pa tut J.Lo pa Richard Gere nista najbolš odigrala, edino kar ta film rešuje je Susan Sarandon.

— k
24.1. 2005 ob 1:08 zvezdica

JENNIFER LOPEZ ODREŠI RICHARDA GEREA. Richard Gere je bil vedno vroč, divji, pohoten in seksi. Tudi v zrelih letih, tudi v filmu z Winono Ryder, tudi v Chicagu. Vse do filma Nezvesta, kjer mu je Diane Lane nataknila rogove in ga prevarala s še bolj vročim, še bolj divjim, še bolj pohotnim in še bolj seksi Olivierjem Martinezom. Nič čudnega, da mu je sedaj še bolj dolgčas. Da ne ve kaj bi počel. Da se je polenil. Da je v krizi srednjih let. In da nima Edwarda Nortona, ki ga je tako fino zabaval v filmu Primal Fear, kjer je bil ravno tako odvetnik. Hvala Bogu, da opazi Jennifer Lopez, prekrasno in zapeljivo inštruktorico plesa, ki mu vrne voljo do življenja. Ki ga zmiga, ga prebudi, ga znova spremeni v Ameriškega žigola, ali letom primerno, V gospoda Jonesa. Njegova umirjena, klišejska in dolgočasna žena Susan Sarandon, ki je vroče dni filma Whita Palace, kjer je sila strastno seksala s pol mlajšim Jamesom Spaderjem, ravno tako pustila daleč za sabo, o tem seveda nima pojma. Zato najame detektiva (Richard Jenkins, Nick Cannon), ker je pač prepričana, da si je njen možek našel ljubico. Toda pazite, Shall We Dance, sicer rimejk japonskega filma Shall We Dansu iz leta 1996, nima opravka s klišeji, saj se Richard in Jennifer ne zapleteta intimno, marveč le na plesišču. Le v miganju in ritmu. Tako kot Tom Cruise in Demi Moore v Peščici dobrih mož in Bill Murray ter Scarlett Johansen v Izgubljeno s prevodom. In ravno zato se Shall We Dance, upokojenska inačica Umazanega plesa, dvigne iz povprečja in z lastno glavo ter potrebnim šarmom zvozi do konca. Kljub temu, da med Richardom in Jennifer isker praktično ni ter da v skupnih prizorih igrata tako, kot da bi včeraj posnela svoj prvi film.

— IZTOK GARTNER
28.1. 2005 ob 13:09

film je ful dobr-še posebn una bjonda je faca drugač pa sam rečem PEJTE GA GLEDAT

— dancerka
29.1. 2005 ob 11:14 zvezdica

če mate radi filme v katerih je glavna tema ples potem je ta naravnost za vas.velika mera romantičnosti in smeha pa ta film naredi še boljši.pravijo da so nadaljevanja ponavadi slabša samo pri tem to ne drži.jaz sem bla navdušena in komaj čakam še na kaki podobni film.

— L1z1k@
29.1. 2005 ob 14:00

ej film je hud!pejte si ga ogledat,še posebi je dobr če greste s partnerjm!hehe

— caw***
29.1. 2005 ob 14:03

ej,ta film je sux!kr en,ne ga it gledat!škoda dnarja!

— božidarka
2.2. 2005 ob 9:09

film mi je bil ful vredi pa smešn tuji. ful rada glejam filme z plesno vsebino pa upam da bo takih še več =).

— T|nA
2.2. 2005 ob 11:44 zvezdica

Kot "bivša plesala", sem si v filmu želela malo več plesa oz. sem mislila, da ga je v filmu malo več, vsaj sodeče po naslovu. Kolegi so mi rekli, da je zelo pomembno s kom greš v kino gledat ta film. Predvidevam, da je bolj namenjen romantikom. Sam film pa dosti hitro mine in ni tako slab. Jennifer zelo nazorno pokaže, kako pogreša ples. Sem slišala komentarje, da v tem filmu ona igra preveč "mrzlo", pa se mi zdi, da ni ravno tako, da dobro pokaže svojo ljubezen do plesa...smisel filma pa je tako pri glavnem paru in ne ravno pri plesu.Načeloma lep film.

— frogy
3.2. 2005 ob 11:10

vsi na veliko hvalijo ta film in je res čist divji!!!

— zakon
3.2. 2005 ob 21:56

rada bi povedala samo eno. Kdor ima rad ples ali pa ne, naj si ga ogleda. Jaz sem med tistimi, ki ljubijo ples, saj plešem vsaj 1x na teden

— lenka
5.2. 2005 ob 15:48

Film mi ni bil ne vem kako vsec. Malce prevec dolgocasen, se nic ne dogaja. Skratka kr neki. Pricakovala sem vec romantike. Pa ni bilo nic od tega. Me je pustilo na koncu filma cisto ravnodusno.

— Tanja
7.2. 2005 ob 13:00

film je bil fredi

— jadijadi
9.2. 2005 ob 20:15

film je ful dober res!

— ful dobr film
10.2. 2005 ob 23:56 zvezdica

Se strinjam z "bivšo plesalko" da J. Lo. dobro pokaže strast do plesa in resnost z katero njen lik doživlja ples in res te prime da bi po filmu še sam zaplesal, tud glasba v filmu je dobra. Res mogoče ameriška verzija ni toliko izvirna kot original ker je ta tema na japonskem večji tabu, zaradi njihovega stila življenja, se pa film dotakne marsikoga v srednjih letih ki se mu godi podobno kot Johnu v filmu. Prav prijetn film ob katerem lahko zelo uživaš, na trenutke tudi malo smešen in pravi užitek je gledat kako spretno plešejo igralci v kinu. J.Lo. pa me je res navdušila z strastjo ob plesu, ker je res zaplesala iz srca, takšna vloga ji je pisana na kožo, po mojem mnenju tudi njena najboljša vloga po Seleni. Prizor proti koncu filma, ko pride John z vrtnico do žene v službo me je malo spominjal na zaključni prizor filma Častnik In Gentleman ko pride Gere po punco v tovarno. Srečen konec pri takšnem filmu kar prijetno paše, tudi nauk filma ni odveč! Mislim, da se bom vpisal v plesno šolo.

— Peter
12.2. 2005 ob 14:38

Film je čudovit in vreden ogleda.Film me je tako prevzel,da bi v tistem trenutku tudi sama zaplesala.

— Viki
12.2. 2005 ob 16:35

ja mense je tdeu filmčič prau simpatičen in smešen...zdi se mi da je predvsem za starejše ljudi ampak nasmeji prav vsakogar.priporočam!

— micena
12.2. 2005 ob 18:18 zvezdica

Film je sicer simpatičen,a brez neke prave vsebine,kar mu da pridih lahkotnega,to pa vedno vsem ni všeč.Razen dobrih igralcev in znane glasbe se mi film ni zdel nič posebnega...opredelj en na plesno dvorano,vse ostalo pa je prikazano zlo površno.Zato ga priporočam le zaljubljencem,ki se bodo bolj kot na film osredotočili na ljubljeno osebo.

— M*
13.2. 2005 ob 13:56

izvrsten... film in Richard!

— five star
16.2. 2005 ob 19:44

ful dobr!

— karla
2.3. 2005 ob 19:57

Ta film je pa en film izmed boljših...jz sem se tok nasmejala...pa če prov piše da je romantičen...sej je ampak tisti k niste še gledal.peje ga čim preeejj...čeprov se vm bo zdel pa kaj bom jz to romantiko gledu...tut jz sem to rekla...ampak k sem ga začela gledat jz nisem mogla vrjet da je filllm zakon! tko da...ja no nevem povem sam to da je film fulll ok...in da tisti k ga še niste gledal vm priporočam da si ga ogledate...kr se v kinu počas izteka...drgač bo pa vrjetn tut na dvd pršu! ja upam da se vm nezdi da klele nakladam! no ja ampak vseee...Film je zakooon!!!

— Neny
5.3. 2005 ob 10:22

kr nekej

— jakob
4.5. 2005 ob 22:01

ta film je zelo zanimivi ker gre o latinsku in standartnih plesov upam da bo veliko takifh filmov

— klara
10.6. 2005 ob 20:13

zbud se!!!lajf ni siv je pisan!!!iz prelepih živih nežnih použivljajočih močnih rahlih skoraj nevidnih ampak usen pisanih barv!!!naj tine bo dougcajt bedn da ne wes kwa s sabo si najt enga eno k bi si deliu prost cs s tabo!!!prpel si se koga pa pejte grupiča u plesu!!!nauc se ene par plesnih korakov s tega filma pa bo!!!ce nocs pa tut ni treba komu puvedat npr. zeni zato k pless ker mas prelepo učiteljico plesa!!!no mejte se lepo uživite pa velik lepih plesnih utrinkov!!

— m&u
9.8. 2005 ob 15:13

luškan,romantičen in film,ki ga greš gledat takrat,ko pač ni nič drugega za pogledat.

— katarina
20.8. 2005 ob 18:59

FILM MI JE BIL FUL FŠEČ. ČAS MI TAK HITRO MINO. SPLOH PA STA JENNI IN RICHARD NAJBEST IGRALCA. MORETE GA POGLEDAT! TUDI JAZ GA BOM ŠE ENKRAT. SHALL WE WATCH ONE MORE TIME?

— ana
20.8. 2005 ob 19:05

TUDI JAZ SEM ZELO DOBRA PLESALKA IN PLEŠEM V PARU, Z DEJANOM. TA FILM SE NAMA JE ZDEL ZELO ZELO VREDU. OPAZILA PA SMA DA IGRALKA JENNIFER LOPEZ NI DOBRO NAUČENA.

— BARBARA
20.8. 2005 ob 19:13 zvezdica

TAKO ROMANTIČEN, TAKO STRASTEN. MISLIM DA JENNIFER PLEŠE STRASTNO, DOBRO ,ODLOČNO, ZAPELJIVO.GEERE PA PRIPRAVNO IN Z VELIKO VOLJO. SEVEDA PA POHVALE TUDI DRUGIM IGRALCEM. LEPO VAS POZDRAVLJAM ANA

— Ana
22.8. 2005 ob 15:40

Film je ful luštkan, men je bil ful ušeč :) Pa tm je ena prv rekla o sporočilu (če jih le hočeš videti in slišati) :) Mejte se

— Miška
15.11. 2005 ob 11:14 zvezdica

Ker imam abonma sem si včeraj ogledala film in mi je bil zelo všeč. Dobri igralci pa so še dodaten plus za film. Zelo priporočam!

— maruša
15.11. 2005 ob 11:15

ja..tale film je biu pa prov carski..ni ky..js sm ga šla gledat u kuluseja k mam abunma..tko d če ga še gdo ni šou ga ny ga gre k je res fulll hud..hehe..no myte se pa uživite..papa

— marušyka
16.6. 2007 ob 23:35

ta film je res eden najbolših filmov kr sm jih vidla-očara te v preprost vseh pogledih

— oja
18.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

celotna zgodba filma zaplešiva te popelje v svet plesa in mislim da brez jennifer lopez in richarda gere ne bi bil film tako popolen kot je vse čestitke....

— VESNA
8.10. 2008 ob 2:00

Z eno samo besedo želim povedati, ODLOČEN FILM. Želim, da bi se na kino ali TV sporedu pojavil kmalu.

— Joca
5.3. 2010 ob 10:51

bedddddddaaaaaaaaa!!!""""!!!!!!!""""(grozno bednu)!!!!!!!!!!!!!!!! kok lahk take neumne filme snemajo ku skus nek ponavlajo istu................,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!""""""............pa
(SEXAJO)

— mmmmmmmm....................

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.