Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Zapelji me

Zapelji me / Seduce Me
ljubezenska drama
V slovenščini
Na sporedu od: 16.10.2014, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Leto: 2013
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Marko Šantić
Režija: Marko Šantić
V filmu o ljubezni in sovraštvu, razpetima med grehi iz preteklosti in upanju na boljšo prihodnost, spoznamo 19-letnega Luko, ki po odhodu iz mladinskega doma vstopa v novo življenjsko obdobje. Službo dobi v tovarni za pripravo mesa in tam spozna prikupno Ajdo. Toda preteklost in spomini na otroštvu mu ne dajo miru, zato se odpravi po sledeh svoje družine in kmalu odkrije pretresljivo skrivnost, ki spremeni njegov pogled a svet in negativno vpliva tudi na njegov odnos z Ajdo.

Luka (19) odhaja iz mladinskega doma, edinega zatočišča, kjer je preživel zadnjih devet let, zapuščen od mame in sorodnikov. Njegova želja je, da odkrije, kje je pokopan njegov oče. V službi se zaljubi v Ajdo, živahno dekle, s katero ima razmerje. Pri iskanju odgovorov iz preteklosti izve za družinsko skrivnost, ki ga šokira. Luka spozna, da je njegovo trenutno edino zatočišče ljubezen do Ajde, ki pa pred njim skriva svoje prave občutke. Kmalu ugotovi, da ima tudi ona svojo družinsko skrivnost. Film je nastal po motivih romana Orlanda Uršiča Gosposka, mater si ozka.

Ekipa

Marko Šantić (režiser) je rojen v Splitu. Na Akademiji za gledališče, režijo, film in televizijo v Ljubljani je diplomiral leta 2008. V času študija je posnel dva kratka igrana filma Srečno pot Nedim in Luknja. Oba filma sta bila prikazana na številnih svetovnih filmskih festivalih in bila večkrat nagrajena. Srečno pot Nedim je bil nominiran za nagrado Evropske Filmske Akademije, prejel je glavno nagrado za kratki film na Sarajevskem filmskem festivalu in glavno študentsko nagrado na Tribeca film festivalu. Film Luknja pa je v Sarajevu dobil posebno priznanje žirije ter zmagal kot najboljši film v Bologni, na festivalu evropskih filmskih šol. Film Zapelji me je njegov celovečerni prvenec.

Filmografija (igrani filmi):
2013 Zapelji me, celovečerni film
2010 Očetova želja, kratki film
2009 Ništa osobno, kratki film
2008 Od električarja z ljubeznijo, kratki film
2006 Luknja, kratki film
2005 Srečno pot Nedime, kratki film

Marko Kočevar (direktor fotografije) je rojen v Ljubljani. Od leta 1992 je redno zaposlen na RTV Slovenija. Je član Združenja filmskih snemalcev Slovenije.

Filmografija (igrani filmi):
2013 Zapelji me, celovečerni film
2011 Zmaga ali kako je Maks Bigec zasukal kolo zgodovine, celovečerni film
2011 Kruha in iger, celovečerni film
2002 Bela Gospa, celovečerni film

Janko Mandić (Luka) je nase opozoril že kot najstnik v filmu Sladke sanje, vendar ga je življenjska pot zanesla v grafično oblikovanje in elektronsko glasbo in je postal eden izmed vidnejših predstavnikov slovenske elektronske glasbe.

Izbrana flmografija:
2013 Zapelji me, celovečerni film
2010 Očetova želja, kratki film
2001 Sladke sanje, celovečerni film
2001 Barabe, celovečerni film

Nina Rakovec (Ajda) je obetavna filmska igralka, ki poleg opazne vloge v Osebni prtljagi in nagrajene glavne v Izletu obsega tudi že nekaj zelo opaznih gledaliških vlog.

Izbrana flmografija:
2013 Zapelji me, celovečerni film
2013 Dvojina, celovečerni film
2011 Izlet, celovečerni film
2009 Osebna prtljaga, celovečerni film

Film je nastal v produkciji Igranega programa RTV Slovenija v sodelovanju s pridruženim producentom NuFrame.

Komentarji

14.10. 2014 ob 8:06

Kaj napisati o novem slovenskem filmu.Prvo sreča, da je posnet.Drugič novi režiser debitant in povrhu še nagrajen.Film sem gledal v Velenju.Moja simbolika je primerjava z klavnico. Z ogledom filma smo pojedli zrezek.Ko smo vstopili v dvorano smo bile krave po ogledu pa smo se počutili, kot smo pojedli dober zrezek.

— miro
21.10. 2014 ob 0:00

Super. Tehtno. Tekoče. Pristno. Premišljeno. Seksi.

— jaz
30.5. 2015 ob 17:48

Ni super, ni tehtno, ni tudi tekoče, še manj pristno, nikakor premišljeno, niti ne seksi - je pa vsaj gledljivo in znosno, kar je pri nas že pravi podvig.

— Zapeljan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.