Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Zakaj ravno on?

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 22.12.2016, Kolosej Ljubljana
1h 51min / 111min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: John Hamburg, Ian Helfer
Režija: John Hamburg
Režiser komedij In prišla je poli ter Stari, rad te imam predstavlja zabavno zgodbo o tradicionalnem očetu Nedu, ki se z družino odpravi na prvi obisk hčerkinega fanta. Ležerni Laird je uspešen in premožen, toda njegova brezbrižna sproščenost v Nedu vzbudi nelagodje in odloči se, da si njegova hčerka zasluži boljšo partijo. Na skrivaj poskuša končati njuno zvezo, toda James med tem že pritegne na svojo stran vse preostale člane družine. Ned se kljub temu ne misli predati in poskrbi za nekaj bolečih udarcev pod pas, toda tudi James ni povsem nedolžen in še preden se dobro zavesta, se med njima razplamti neusmiljen spopad njunih vrednot in prepričanj.

Ned (Bryan Cranston), pretirano skrbeč in ljubeč oče, s preostalimi člani družine med prazniki obišče hčerko v Stanfordu in pri tem spozna svojo najhujšo nočno moro: njenega dobro namernega fanta, milijarderja Lairda (James Franco) iz Silicijeve doline, ki se v družbi ne znajde najbolje. Poštirkani Ned je prepričan, da Laird, ki nima dlake na jeziku, nikakor ni pravi za njegovo hčerko. Enostransko rivalstvo – skupaj z Nedovo paniko – se še razbohoti, ker se v bleščavi tehnološkega gnezda znajde kot riba na suhem, poleg tega pa izve, da namerava Laird njegovo hčer prositi za roko…

Komentarji

10.1. 2017 ob 14:14

Super film . Bil je zelo zabaven in duhovit in je meni in mojim prijateljem za rojstni dan popestril večer 😋😋😋

— Tisa
12.1. 2017 ob 10:46

Daleč najboljša komedija....

— Natalija
30.1. 2017 ob 11:33

Šla gledat in je bil super. Nove fore in ne tiste obrabljene... Cel film se prerežala. Po dolgem času res smešna komedija. Priporočam!

— Nina
2.2. 2017 ob 17:31

nasmejale smo se do solz........res smešna komedija...........proporočam ogled

— bibica
20.2. 2017 ob 12:39 zvezdica

Prisrcen prikaz zgodbe, ko se preplete tradicija in free mind dveh generacij. Ko se starejši močno drži(jo) določenih načel in v svoj prav (ego pri starejših, pri mlajši generaciji pa dokazovanje starejšemu), pride do videnja, da ni nič narobe se prepustiti, uživati življenje, sprejeti (ne)razumne zamisli, nove dogodke, doživeti "(ne)moralne" dogodivščine in ne preveč razmišljati, kaj si kdo misli, kako se boš predstavil in kako te družba vidi. Ko se znajdeta mladost (izvedba norih idej) in izkušnje starejših z roko v roki ter spoznanje da zaupati, prisluhniti, komunicirati, sprejeti izzive in kanček popustiti ter reskirati, pripelje do harmonije. Predvsem pa iskrena ljubezen (kljub visokemu finančnemu stanju nekoga, ki se ga ne "zaveda" oz. mu ne pomeni do te mere, da bi se dajal v ospredje) sklene v krog, ne glede na to, kako smo si vizualno in miselno različni, privede do popolnost in sreče dveh ter zadovoljstvo vseh vpletenih. Veliko prijetnih, zabavnih in iskrenih življenjskih pripetljajev, katerih sem se nasmejala od srca. Komedija, ki si res zasluži in tokrat opraviči naziv komedije. F&D :)

— F.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.